Beijing

Mandag, 08 Mars, 00:40

Nyheter om Beijing

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 10 feb. 21 kl. 08:18

Kinesere fikk snakke fritt om uigurer og Hongkong på Clubhouse. Så luktet myndighetene i Beijing lunten.

Kinesiske myndigheter luktet lunten, men de har ett problem: – Selv om lederne i Beijing investerer milliarder….

Aftenposten - I førrgår: 13:03

Valglov kan hindre kritiske kandidater å stille til valg i Hongkong - EU advarer

EU advarer Kina mot å endre valgloven slik at bare Beijing-vennlige kandidater får stille til valg i Hongkong..

NRK - I førrgår: 04:42

Kina vil endre valglov i Hongkong

Valgsystemet i Hongkong er tema på folkekongressen i Kina som starta fredag. Det er venta at kongressen vil vedta endringar som vil gi Beijing meir kontroll over Hongkong. Folkekongressen samlar nesten 3000 delegatar frå heile Kina i ei heil veke..

NRK - I førrgår: 04:42

Kina vil endre vallov i Hongkong

Valsystemet i Hongkong er tema på folkekongressen i Kina som starta fredag. Det er venta at kongressen vil vedta endringar som vil gi Beijing meir kontroll over Hongkong. Folkekongressen samlar nesten 3000 delegatar frå heile Kina i ei heil veke..

NRK - 23 jan. 21 kl. 20:49

Beijing i koronaberedskap

Strenge tiltak innføres i Kinas hovedstad Beijing på grunn av frykt for et nytt koronautbrudd. Innbyggerne innkalles til testing og skolene stenges. På to døgn er 4 millioner innbyggere testet i bydelene, og trolig vil alle 22 millioner bli testet..

NRK - 20 jan. 21 kl. 07:59

Beijing stenger ned bydeler

Myndighetene i Kinas hovedstad Beijing har innført strenge korona-restriksjoner i fem bydeler. Blant annet har 1,6 millioner innbyggere i bydelen Daxing fått reiseforbud. Ifølge nyhetsbyrået AFP er årsaken det som kalles «en håndfull» nye smittetilfeller..

VG - 23 feb. 21 kl. 15:43

OL-planen: Reise mindre, løpe langt, studiekutt – være sosial

Ragne Wiklund (20) har klart for seg hva hun vil legge vekt på for å leve opp til sitt ferske historiske VM-gull i Beijing-OL om ett år..

NRK - 14 feb. 21 kl. 06:08

Ber Kina dele tidlige korona-data

USA ber KIna offentliggjøre data fra de første dagene av koronapandemien, og uttrykte dyp uro over opplysninger i en WHO-rapport. USA mener at rapporten må være fri for endringer gjort av regjeringen i Beijing..

NRK - 01 feb. 21 kl. 12:46

Nye NRK-korrespondenter ansatt

NRK har ansatt fire nye utenrikskorrespondenter for de neste åra. Gry Blekastad Almås og Philip Lote vender tilbake til henholdsvis London og Beijing. Heidi Taksdal Skjeseth blir ny korrespondent i Istanbul, og Lars Os blir fast stasjonert i USA..

NRK - 20 jan. 21 kl. 11:14

Britisk koronavirus oppdaga i Kina

Den britiske varianten av koronaviruset er oppdaga i Kina. Det opplyser kinesiske helsestyresmakter. Fem bydelar i det sørlege Beijing er stengt etter at det smittsame viruset blei oppdaga der, melder nyheitsbyrået AFP..

NRK - 14 jan. 21 kl. 02:33

Nytt koronadødsfall i Kina

Kina opplever en økning i smittetilfellene og meldte torsdag om det første koronarelaterte dødsfallet på åtte måneder. Den nasjonale helsekomiteen ga ikke flere detaljer om dødsfallet annet enn at det skjedde i provinsen rundt hovedstaden Beijing..

Aftenposten - 06 jan. 21 kl. 11:12

To år etter skrekkskaden: Endelig skikkelig comeback

Norges snowboardstjerne og store bretthåp i Beijing-OL neste år klarer nesten ikke å gi uttrykk for hvor mye han gleder seg til endelig å kunne konkurrere skikkelig igjen - to år etter at han pådro seg en alvorlig kneskade..

VG - 06 jan. 21 kl. 11:12

To år etter skrekkskaden: Endelig skikkelig comeback

Norges snowboardstjerne og store bretthåp i Beijing-OL neste år klarer nesten ikke å gi uttrykk for hvor mye han gleder seg til endelig å kunne konkurrere skikkelig igjen - to år etter at han pådro seg en alvorlig kneskade..

NRK - 04 jan. 21 kl. 09:45

Massevaksinering før nyttårsfeiring

I Beijing er man i gang med massevaksinering mot covid-19 før den kinesiske nyttårsfeiringen, melder AFP. 73.000 mennesker har fått første dose de to siste dagene.

NRK - 13 nov. 20 kl. 19:40

Skøyte-VM i Beijing avlyst

Det internasjonale skøyteforbundet har besluttet å avlyse og flytte alle eventer i Beijing på grunn av koronapandemien. - Det er veldig synd at VM blir avlyst, ikke minst fordi det var prøve-OL før OL i 2022, sier Håkon Dahl i Skøyteforbundet..

NRK - 13 nov. 20 kl. 19:18

Avlyser verdenscupen i Beijing

Verdenscupen i skiskyting i Beijing i månedsskiftet februar/mars er avlyst, melder den internasjonale olympiske komité. Konkurransen i løypene der OL skal gå i 2022, skulle være den åttende av ti verdenscup-runder..

NRK - 11 des. 20 kl. 06:05

Hongkong-aktivist tiltales

Beijing-kritiker Jimmy Lai er i Hongkong tiltalt for brudd på Kinas nasjonale sikkerhetslov for byen. Han anklages for å ha konspirert med utenlandske aktører. Lai som driver den avisa Apple Daily, har sittet i varetekt siden forrige uke..

Aftenposten - 10 des. 20 kl. 11:20

Dopingprøvene fra Sotsji-OL skal retestes

Dopingprøvene fra Beijing- og London-OL i 2008 og 2012 er ferdiggransket. Prøvene fra vinter OL i Sotsji står for tur..

NRK - 09 des. 20 kl. 05:36

Buttigieg kan bli Kina-ambassadør

Tidligere demokratisk presidentkandidat og ordfører i byen South Bend i Indiana, Pete Buttigieg, kan bli ny amerikansk ambassadør til Beijing, skriver USA Today. Avisa skriver at Joe Biden vurderer å tilby Buttigieg stillingen..

NRK - 24 nov. 20 kl. 17:22

Skøyte-VM arrangeres likevel

Norges Skøyteforbund skriver i en pressemelding at VM på skøyter vil arrangeres, til tross for at det ble avlyst i Beijing tidligere denne måneden. Nå skal mesterskapet foregå i Heerenveen i Nederland fra 11. til 14.

Aftenposten - 13 nov. 20 kl. 11:22

Lokalavis: Ingvild Flugstad Østberg går ikke skirenn denne sesongen

Ingvild Flugstad Østberg skal ha bestemt seg for å ikke gå skirenn kommende sesong og satse fullt mot OL i Beijing 2022. Det melder lokalavisa Oppland Arbeiderblad..

VG - 13 nov. 20 kl. 11:22

Lokalavis: Ingvild Flugstad Østberg går ikke skirenn denne sesongen

Ingvild Flugstad Østberg (30) skal ha bestemt seg for å ikke gå skirenn kommende sesong og satse fullt mot OL i Beijing 2022. Det melder lokalavisa Oppland Arbeiderblad..

VG - 13 nov. 20 kl. 07:54

Kinas sanne ansikt

Det kinesiske kommunistpartiet fortsetter å undergrave Hongkongs autonomi. Ved å utestenge opposisjonspolitikere fra byens lovgivende forsamling har Kina sørget for at det nå kun er Beijing-lojalister igjen i folkeforsamlingen..

Aftenposten - 06 okt. 20 kl. 22:39

Storbritannias utenriksminister åpner for å boikotte vinter-OL i Beijing

Storbritannias utenriksminister Dominic Raab åpner for at britene kan komme til å boikotte vinter-OL i Beijing i 2022. Årsaken er Kinas behandling av uigurene..

VG - 22 okt. 20 kl. 16:31

Verdensmester Holund har ombestemt seg: Har fått ny motivasjon

HOLMENKOLLEN (VG) Hans Christer Holund (31) hadde bestemt seg for å legge opp etter OL i Beijing om halvannet år. Nå vil han fortsette til VM i Planica i 2023..

NRK - 28 sep. 20 kl. 11:56

Ny lov skal verne om varslarar

Beijing har innført ei ny lov som vernar om personar som varslar om potensielt farlege helseforhold, melder AFP. Bakgrunnen er at styresmaktene i storbyen Wyhan skulda legen Li Wenliang for ryktespreiing då han freista å varsle om koronautbrotet..

NRK - 14 sep. 20 kl. 09:59

USAs ambassadør til Kina går

USAs ambassadør til Kina Terry Branstad trekker seg etter mer enn tre år i Beijing. Det bekrefter USAs utenriksminister Mike Pompeo på sin Twitter-konto mandag..

NRK - 20 juni 20 kl. 05:59

Smittetallene i Beijing faller

Et sykehus i Beijing er under strengt tilsyn etter at en sykepleier har testet positivt på koronavirus. Smittetallene ellers i byen er på vei ned. Helsemyndighetene i Beijing meldte lørdag om 22 nye tilfeller koronasmitte..

VG - 02 sep. 20 kl. 05:48

Kina-drama for skiverdensmesteren – endte på sykehus

Terje Langli (55) skulle etter planen jobbe med kinesisk langrenn mot hjemme-OL i 2022 – men det har dukket opp skjær i sjøen. Nå sitter han på sykehus i Beijing..

P4 - 19 juni 20 kl. 16:53

Beijing: - Vi har kontroll

Myndighetene i Kinas hovedstad Beijing sier de har fått kontroll på koronaviruset, etter at de har satt i verk en rekke tiltak etter et nytt utbrudd. Kinesiske myndigheten mener dette nye utbruddet kan stamme fra Europa, ved at det har fulgt fronse matvarer fra Europa, som ahr b litt solgt på et marked i Beijing. Men dette er ikke bekreftet..

NRK - 19 juni 20 kl. 06:28

Beijing med nye smittevernstiltak

Myndighetene i Beijing innstilte alle interregionale bussruter i dag for å forsøke å begrense spredningen av korornaviruset, som har blusset opp igjen i byen. I dag ble det meldt om 32 nye registrerte smittetilfeller i hele Kina, 25 av dem i Beijing..

NRK - 17 juni 20 kl. 06:24

Flytrafikk i Beijing vert stogga

Minst 60 prosent av flytrafikken til og frå den kinesiske hovudstaden Beijing vert innstilt som fylgje av koronavirusutbrotet i byen, melder statlege medium. Dei siste dagane har det vorte påvist 137 nye tilfelle av smitte i Beijing..

Aftenposten - 27 aug. 20 kl. 05:46

Det siste halvåret har vært et PR-mareritt for Kinas ledere. I dag kommer en av dem til Norge for å rette opp inntrykket.

NYHETSANALYSE: Hissige diplomater, koronapandemien og Hongkong-brudd har gitt Kina et dårligere rykte. Nå frykter Beijing at Europa gjør som USA..

P4 - 13 juni 20 kl. 09:17

Bydel i Beijing stenges etter nye koronatilfeller

Et området i Beijing er nå stengt ned, etter at seks nye tilfeller av koronasmitte er påvist i nærheten av et kjøttmarked. Beijing har vært fri for smitte i to måneder, men torsdag ble det første smittetilfellet påvist igjen. Denne personen hadde besøkt kjøttmarkedet uken før.

Aftenposten - 16 juli 20 kl. 13:28

Idrettstopp tror koronaviruset kan stoppe Beijing-OL i 2022

Skulle neste års Tokyo-OL ikke kunne gjennomføres som følge av koronapandemien, tror IOC-medlem Dick Pound også vinterlekene i Beijing henger i en tynn tråd..

Aftenposten - 16 aug. 20 kl. 16:02

Tidligere RBK-spiller med nok en scoring i Kina

John Hou Sæter satte inn 3-0 for sitt Beijing Guoan, men laget spilte til slutt uavgjort 3-3 mot Qingdao Huanghai i kinesisk superliga søndag..

NRK - 07 juli 20 kl. 06:17

Ingen nye smittetilfeller i Beijing

For første gang siden det andre koronautbruddet i Beijing i juni er det ikke meldt om nye smittetilfeller mandag, opplyser Beijings helsekommisjon..

NRK - 10 aug. 20 kl. 13:02

USA provoserer Kina med Taiwan-besøk

USAs helseminister Alex Azar er på historisk besøk på Taiwan, som første amerikanske statsråd siden USA anerkjente øya som en del av «ett Kina» i 1979. Azars besøk bidrar trolig til å forsure forholdet mellom Washington og Beijing ytterligere..

P4 - 29 juni 20 kl. 05:04

Isolerer en halv million mennesker

En halv million mennekser er satt i isolasjon for å bekjempe et nytt koronautbrudd utenfor hovedstaden Beijing i Kina. Området er nå stengt og kontrollert slik som Wuhan ble tidligere i år. Bare en person fra hver familie får lov til å gå ut én gang per dag for å kjøpe nødvendige varer som mat og medisin.

NRK - 30 juli 20 kl. 11:29

Får ikke stille til valg

Den kjente aktivisten Joshua Wong og flere andre demokratiforkjempere får ikke stille til valg når Hongkong skal velge ny lovgivende forsamling senere i år. – Beijing viser en total forakt for viljen til Hongkongs befolkning, skriver han på Twitter..

NRK - 18 juni 20 kl. 04:34

Smittetall i Kina på vei ned igjen

Kinesiske helsemyndigheter melder om nedgang i antall nye koronasmittede i hovedstaden Beijing etter at strenge smitteverntiltak er innført i byen. Torsdag ble det rapportert 21 nye tilfeller i Beijing, ned fra 31 dagen før..

VG - 17 juni 20 kl. 10:23

Sier norsk laks ikke stod bak utbruddet i Beijing

Norges fiskeri- og sjømatminister Odd Emil Ingebrigtsen (H) har sammen med den kinesiske ambassaden konkludert med at norsk laks ikke sto bak coronautbruddet i Beijing, melder Reuters..

P4 - 17 juni 20 kl. 10:15

Norsk laks frikjent

Den norske laksen er frikjent. Det var ikke den som sto bak det nye koronautbruddet i Kinas hovedstad Beijing. Det har Norges fiskeriminister Odd Emil Ingebrigtsen - sammen med den kinesiske ambassaden - nå konkludert med, melder Reuters.

VG - 17 juni 20 kl. 09:07

Laksefrykt i Beijing etter smitteutbrudd: – En del støy i kinesisk presse

Norsk laks er utpekt som en mulig syndebukk etter et nytt utbrudd av Covid-19 i Beijing. Over 100 er registrert smittet siden torsdag, og de fleste kan knyttes til samme marked..

E24 - 17 juni 20 kl. 05:58

Store deler av flytrafikken til og fra Beijing innstilles

Minst 60 prosent av flytrafikken til og fra den kinesiske hovedstaden Beijing innstilles som følge av utbruddet at koronavirus i byen, melder statlige medier..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt