Barn

Friday, 12 August, 04:41

Nyheter om Barn

Sortering: Relevans | Senaste
Klartale - 01 aug 22 kl. 06:30

Fra mandag kan enda flere Barn og unge få penger til briller

Flere familier med Barn og unge skal få hjelp penger til briller. Det har regjeringen bestemt. Det gjelder fra og med mandag.

Klartale - 30 jun 22 kl. 11:30

Hvorfor drar færre Barn og unge på kultur-aktiviteter?

– Mye av årsaken kan nok være korona-pandemien. Det sier Arild Kalkvik. Han er daglig leder for Kinonor.

NRK - I førrgår: 17:49

Dansk journalist erkjenner å ha tatt nakenbilder av Barn

En dansk journalist erkjenner å ha krenket Barns seksualitet over 100 ganger ved å ta nakenbilder av vennene til sine Barn. Da journalistens Barn fikk besøk av venner, tok han nakenbilder av dem i spabad og på toalettet. Mannen sier han aldri har opptrådt krenkende overfor sine egne Barn.

Klartale - 08 aug 22 kl. 08:57

Våpenhvile etter bombing i Gaza

Israel sier de har angrepet Gaza for å ta ut ledere av gruppa Islamsk hellig krig. De har sendt raketter mot Israel. Israel har angrepet tilbake.

Klartale - 24 maj 22 kl. 13:00

Nordmenns forbruk ødelegger for verdens Barn

Ny rapport viser at verdens Barn ikke har det like bra. Og mye av årsaken er at nordmenn kjøper og bruker for mye. Vi har rett og slett for høyt forbruk av mye.

NRK - 23 jul 22 kl. 05:53

Mann pågrepet for sexchatting med Barn

En mann som tidligere var lærer, er pågrepet etter å ha blitt anmeldt for å ha hatt seksualisert kontakt med Barn under 16 år på Snapchat. Han ble pågrepet i sitt hjem utenfor Bergen torsdag og er siktet for befatning med overgrepsmateriale, og for å ha seksualisert kontakt med Barn. – Han skal både ha sendt bilder og bedt om å få tilsendt seksualiserte bilder av Barna han kontaktet, sier politiadvokat Elisabeth Bru til Bergensavisen.

NRK - Igår: 13:25

Barn i London får tilbod om poliovaksine

Alle Barn under ti år i London skal få tilbod om å få påfyll av poliovaksine etter at det blei funne polio-virus i kloakksystemet i fleire bydelar, ifølge Sky News. Det er så lang ikkje registrert poliosmitte, og britiske helsestyresmakter meiner risikoen for utbrot er låg. Delen Barn som er vaksinert mot polio er lågare i London enn i resten av landet..

Klartale - 26 jul 22 kl. 12:40

Paven ba Canadas urbefolkning om tilgivelse

Pave Frans er på besøk i Canada. Han ba om tilgivelse for ondskapen Canadas urbefolkning er blitt utsatt for. Talen gjorde dypt inntrykk, ifølge folk som var tilstede.

NRK - 22 jul 22 kl. 19:58

Fire Barn drept av landminer i Jemen

Fire Barn ble drept torsdag da en av dem tråkket på en landmine i den jemenittiske havnebyen Hodeida. Til sammen sju Barn mellom 10 og 15 år gikk gjennom et område i byen som er fullt av landminer. Hodeida ligger vest i Jemen, i området som kontrolleres av Houthi-militsen.

NRK - 09 jul 22 kl. 06:22

California saksøkes for å forby våpenreklame for Barn

California saksøkes av et tidsskrift som mener at statens forbud mot våpenreklame rettet mot Barn er i strid med grunnloven. California innførte nylig en lov som begrenser muligheten for å målrette reklame for våpen mot Barn. Guvernør Gavin Newsom begrunner loven med at våpenprodusenten Wee 1 Tactical hadde reklamert for AR15-rifler spesifikt for Barn, samme våpen som er brukt i en rekke skoleskytinger, blant annet i Uvalde i Texas der 19 Barn og to lærere ble drept.

Klartale - 02 aug 22 kl. 16:30

Kjendiser skal kjempe på fotballbanen

Turneringen Norway Cup har en spesiell kamp hvert år. Verdikampen er en kamp for en god sak. Kjendiser er med og spiller fotball.

Klartale - 19 maj 22 kl. 10:16

Det blir født færre Barn i Norge enn tidligere

I årets første kvartal innvandret 14.600 personer til Norge. 5.

NRK - 30 jul 22 kl. 06:46

Mor Barn sluppet fri etter 17 år i fangenskap i Brasil

En brasiliansk kvinne og hennes to voksne Barn ble fredag sluppet fri av politiet etter å ha vært holdt i fangenskap i 17 år. Kvinnens ektemannen, som også er Barnas far, er anholdt og mistenkt i saken, opplyser brasilianske myndigheter fredag. De tre var svært underernærte og dehydrerte da de ble sluppet fri.

NRK - 17 timer siden

Barn frakta til sjukehus etter trafikkulukke

Eit Barn er frakta med luftambulanse til Haukeland eller Førde Sentralsjukehus etter ei trafikkulukke på fylkesveg 55 ved Ese mellom Balestrand og Dragsvik. Det skal ha vore fire personar involvert, der tre av dei er born. Ingen skal ha vore fastklemt og alle blei tilsett av helse på staden, før det eine Barnet blei sendt med luftambulanse.

NRK - Igår: 10:06

Efta-domstolen meiner Nav bruker trygderegel feil

Overgangsstønaden for einslege forsørgarar er ein del av EØS-avtalen, slår Efta-domstolen fast. Stønaden blir gitt til einslege foreldre med Barn under åtte år. Noreg kan ha praktisert regelen feil sidan EØS-avtalen trådde i kraft i 1994, skriv Rett24.

NRK - I førrgår: 19:23

To Barn berga opp frå sjøen i Søgne

Politiet i Agder skriv at dei har fått melding om ei mogleg drukningsulykke i Søgne. Det er to Barn som er berga i land, opplyser dei. Naudetatar er på staden..

NRK - 07 aug 22 kl. 22:19

Elsparkesyklist kjørte på Barn

En svært beruset elsparkesyklist har kjørt på et Barn utenfor konsertområdet på Leangen i Trondheim. Det melder politiet på Twitter. En mann i 20-årene er pågrepet.

NRK - 26 jul 22 kl. 05:02

Lege siktet for grov voldtekt av Barn via nettet

En lege i 50-årene er siktet for grov voldtekt av sju Barn via nettet, og for seks andre voldtektsforsøk, melder Bergensavisen. Mannen skal ha betalt og gitt instrukser via nettet til sine utenlandske kontakter til å forgripe seg på Barn, mens det filmet og overført til mannens PC. Flere av ofrene er ikke identifisert, men er oppgitt å være seks til tolv år gamle, skriver avisen.

NRK - 06 aug 22 kl. 22:35

Dødstallene stiger på Gazastripen

Minst 24 mennesker er drept som følge av volden i Gaza de siste dagene, opplyser palestinske myndigheter. Blant de drepte skal det være seks Barn. Helsemyndighetene i Gaza ga «israelsk aggresjon» skylden for dødsfallene, og for de 203 personene som har blitt såret i voldsoppblussingen på Gazastripen.

NRK - 06 aug 22 kl. 09:32

Sverige: 20 Barn matforgifta på fotballcup

På ein fotballcup i Luleå i Sverige skal 20 Barn ha blitt frakta til sjukehus med akutt matforgifting fredag kveld. Det melder SVT. – Dei fall saman ein etter ein, og spydde på fotballbana, seier cupansvarleg Tobias Skogsberg til Aftonbladet.

Klartale - 16 jun 22 kl. 14:26

Unge har liten tro på at verden kan løse klimakrisen

Barn og unge har liten tro på at det blir en løsning på problemene med klimaet. Kun 14 prosent av Barn og unge mener politikerne gjør nok. Det viser en undersøkelse.

Klartale - 05 aug 22 kl. 08:23

Oppdaget fryktet sykdom i New York

Polio var en av USAs mest fryktede sykdommer. Så fikk folk vaksine. I 1979 var polio utryddet.

NRK - 23 jul 22 kl. 18:15

Mannen siktet for sexchatting med Barn, varetektsfengslet

Den tidligere læreren som er siktet for seksualisert kontakt med Barn på Snapchat, er varetektsfengslet i fire uker. Mannen er også ilagt brev- og besøkskontroll, opplyser politiadvokat Elisabeth Bru til Bergens Tidende. Mannen i 30-årene skal både ha bedt om og sendt seksualiserte bilder til Barna han har kontaktet.

NRK - 02 aug 22 kl. 14:47

Foreldre til drepte Barn lider av posttraumatisk stress

Foreldrene til Barn som ble drept i skolemassakren i Sandy Hook i USA, lider av posttraumatisk stressyndrom (PTSD) på grunn av trakassering, sier psykiatere. Årsaken er at flere har kommet med ulike konspirasjonsteorier som forklarer en annen virkelighet fra det som faktisk skjedde med Barna. En som er saksøkt for dette er Alex Jones med hans nettside InfoWars.

NRK - 02 aug 22 kl. 11:39

Støre klar for kjendiskamp på Ekebergsletta

Statsminister Jonas Gahr Støre er blant profilene som skal spille den årlige «verdikampen» under Norway Cup. Årets oppgjør er mellom MOT og Redd Barna. Blant de uttatte er OL-gullvinner Birk Ruud, landbruksminister Sandra Borch og programleder og tidligere fotballspiller Mads Hansen.

NRK - 02 aug 22 kl. 11:16

Barn omkommet av Ebola-lignende virus

Et Barn som ble infisert med et svært smittsomt virus kalt Marburg, har dødd av viruset. Barnet døde i Ghana, melder Reuters, etter meldinger fra den offisielle helseorganisasjonen. Viruset ligner på det svært smittsomme Ebola-viruset..

Klartale - 01 aug 22 kl. 14:12

Sri Lanka ber om hjelp til sultende Barn

Sri Lanka er i dyp økonomisk krise. Folk har hatt store protester. Både presidenten og statsministeren har sluttet.

Klartale - 07 jul 22 kl. 11:30

FHI-overlege mener det var en tabbe at så mange skoler måtte stenge

– Det å stenge skolene var en tabbe. Det skulle ikke vært gjort. Det var unødvendig, sier Preben Aavitsland til kanalen NRK.

Aftenposten - 01 aug 22 kl. 05:37

To statsråder lover: Nå skal det samarbeides bedre om Barn i kommunene.

To statsråder har tro på at plikt og lovfestede rettigheter skal føre til bedre samarbeid rundt Barn ute i kommunene..

NRK - 11 jun 22 kl. 17:46

Ukraina: Minst 287 Barn drept i krigen

Minst 287 Barn er drept i krigshandlinger i Ukraina siden Russland invaderte landet, opplyser riksadvokaten i Kyiv. Minst 492 Barn er såret. Riksadvokatens kontor sier lørdag at de har fått informasjon om at ytterligere 24 Barn er drept i den ødelagte havnebyen Mariupol sørøst i landet.

NRK - 30 jul 22 kl. 00:58

Søker etter kvinne med Barn i Oslo

Politiet i Oslo søker blant annet med helikopter etter en kvinne med et Barn som dro fra en trafikkulykke ved Sørkedalen rundt klokken 2210 fredag kveld. – Det er bekymring for om Barnet trenger helsetilsyn som følge av ulykken, sier operasjonsleder ved Oslo politidistrikt til NRK..

NRK - 17 timer siden

Barn frakta med luftambulanse etter trafikkulykke

Det melder Vest politidistrikt. Politiet fekk melding om ei trafikkulykke mellom Balestrand og Dragsvik klokka 09.30.

NRK - 19 timer siden

13 drept i sammenstøt i Tsjad

13 mennesker er drept i sammenstøt mellom bønder og nomader i Tsjad, opplyser en talsmann for myndighetene i området. Kamp om beiterettigheter og vannressurser mellom fastboende bønder og nomadiske gjetere er ikke uvanlig i Tsjad og krever ofte liv. Det siste sammenstøtet skjedde i Djongol, rundt 700 kilometer øst for hovedstaden N'Djamena.

NRK - Igår: 20:52

FHI følger med polio-utvikling etter funn i Storbritannia

Etter funn av poliosmitte i kloakken i London, blir alle Barn mellom åtte og ni år i byen no tilbydd ein boosterdose av poliovaksinen, skriv Guardian. Også i New York har det vore funn av polio. I Noreg har det ikkje vore poliosmitte sidan 1969, med unntak av enkelte importerte tilfelle.

NRK - 04 jul 22 kl. 03:34

Flere titalls Barn ble holdt fanget i nigeriansk kirke

Nigeriansk politi har hentet ut flere titalls personer, blant dem mange Barn, fra kjelleren i en kirke i Ondo-delstaten sørvest i landet. Politiet gikk inn fredag etter å ha blitt tipset fra en bekymret mor som sa at Barna hennes ble holdt der mot sin vilje. 72 mennesker, 26 av dem Barn, ble hentet ut, ifølge polititalskvinne Funmilayo Odunlami.

VG - Igår: 11:29

Når skal våre rettigheter beskyttes?

Kjære statsminister: Vi ber deg om å gjøre moskeene til trygge arenaer for oss igjen. La oss være Barn..

NRK - Igår: 06:27

Familierabatt i det blå

Familierabatten på kollektivtrafikken i Oslo lar vente på seg. I dag kan voksne ha med seg inntil fire Barn under 18 år gratis i helgene, og i juni vedtok Oslo bystyre å gi samme rabatt hele uka og satte av 30 millioner kroner til dette. Det er likevel uklart når den nye rabatten blir innført.

NRK - I førrgår: 20:23

Tusenvis sendt ut av Donetsk etter evakueringsordre

Tusenvis av innbyggere øst i Donetsk er evakuert etter at ukrainske myndigheter ga dem ordre som å forlate området. – I løpet av de siste seks dagene ble mer enn 3.000 innbyggere evakuert, inkludert nesten 600 Barn og 1.

Aftenposten - I førrgår: 19:23

Dansk journalist erkjenner lederrolle i internasjonalt pedofilinettverk: – Jeg var en slags konge

Da journalistens Barn fikk besøk av venner, tok han nakenbilder av dem i spabad og på toalettet..

NRK - I førrgår: 17:23

Reuters: En person drept etter eksplosjoner på Krim

Det skriver Reuters som siterer de lokale myndighetene på Krim-halvøya. Rundt 15.30 kom det meldinger om flere eksplosjoner ved den russiske militærflybasen Novofedorivka på Krim-halvøya.

NRK - I førrgår: 17:23

Reuters: Én person døde etter eksplosjoner på Krim

Det skriver Reuters som siterer regjeringssjef for de lokale myndighetene på Krim, Sergei Aksyonov. Rundt 15.30 kom det meldinger om flere eksplosjoner ved den russiske militærflybasen Novofedorivka på Krim-halvøya.

NRK - I førrgår: 17:23

Reuters: Én person død etter eksplosjoner på Krim

Det skriver Reuters som siterer regjeringssjef for de lokale myndighetene på Krim, Sergei Aksyonov. Rundt 14.45 kom det meldinger om flere eksplosjoner ved den russiske militærflybasen Saki ved Novofedorivka på Krim-halvøya.

Klartale - I førrgår: 16:30

Britney Spears gjør comeback

Britney Spears var en av de mest populære artistene på 2000-tallet. Men de siste årene har det vært alt annet enn musikk som har vært hovedfokus når vi snakker om Spears.Fra 2007 til november 2021 var faren Jamie Spears vergen hennes.

NRK - I førrgår: 15:36

Eksplosjoner nær russisk flybase på Krim – fem skadde

Det har gått av eksplosjoner ved den russiske militærflybasen Novofedorivka på Krim-halvøya tirsdag, melder nyhetsbyrået Reuters. Ifølge det russiske nyhetsbyrået Ria Novosti er fem personer fraktet til sykehus, inkludert ett Barn. Det russiske forsvarsdepartementet sier at det ikke er snakk om et angrep, men at ammunisjon ble detonert ved flybasen, skriver flere russiske nyhetsbyrå..

VG - 08 aug 22 kl. 13:34

Vi må få en egen sosialminister igjen

De sosiale problemene øker. I Norge vokser én av ti Barn opp i fattigdom. Likevel mangler vi en helhetlig sosialpolitikk.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com