Bakterie

Sunday, 20 January, 21:48

Nyheter om Bakterie

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 04 Dec 18 kl. 21:55

Flodhester døde i miltbrannutbrudd

22 flodhester er døde i et miltbrannutbrudd i nasjonalparken Liwonde i Malawi. Miltbrann er en Bakterie som kan gi svært alvorlig sykdom hos en rekke dyrearter. Den kan også smitte mennesker, noe det så langt ikke er meldt om i Liwonde..

VG - 19 Sep 18 kl. 20:41

Brødrene avslører årsaken til bryterlegendens død

Den svenske bryterstjernen Frank Andersson døde bare 62 år gammel. Nå forteller brødrene Svante og Tommy Andersson at årsaken var en aggressiv Bakterie i lungen..

NRK - 14 Aug 18 kl. 00:10

Smittet av kjøttetende Bakterie

En eldre mann er innlagt på sykehus med alvorlig infeksjon etter å ha blitt smittet av en kjøttetende Bakterie da han badet i Kristiansand. Smittefaren er ikke over, opplyser kommuneoverlegen i Kristiansand til Fædrelandsvennen..

Dagbladet - 03 Aug 18 kl. 06:07

Måtte amputere armer og bein etter å ha blitt slikket av hund

Rammet av Bakterie som svært sjelden fører til infeksjon..

NRK - 08 Aug 18 kl. 20:57

Bakterie i Norge for første gang

En person i Fredrikstad er syk etter bading etter å ha blitt smittet av den sjeldne Bakterien Shewanella. – Det er første gangen vi ser denne Bakterien i Norge, sier Hans Blystad, overlege på Folkehelseinstituttet..

Aftenposten - 31 Jul 18 kl. 18:22

Fire smittet av kjøttetende Bakterie etter bading i Sør-Norge

Folkehelseinstituttet advarer mot høy smittefare i fjordene etter sommerens rekordtemperaturer. Har du et åpent sår, bør du passe på..

Klartale - 28 Jun 18 kl. 08:58

Kan kurere kreft i hjernen med Bakterie

Kan kurere kreft i hjernen med Bakterie.

VG - 03 Jul 18 kl. 08:41

Kjøttetende Bakterie er årets glemte krise

Det starter gjerne som en enkel infeksjon i munnen. Hvert år blir opptil 140.000 mennesker vansiret av skrekk-sykdommen..

NRK - 13 Jun 18 kl. 15:24

Elev døde av Bakterie

Det er nå klart at den 15 år gamle gutten ved Ramstad skole døde av Bakterien meningokokk type W. Bærum kommune vil i dag tilby vaksine til alle som gikk i klassen og spilte på fotballaget til den avdøde gutten. Bakterietypen er sjelden i Norge..

Aftenposten - 06 Jun 18 kl. 18:15

Det genetiske slektskapet mellom ku og slange er ikke den eneste overraskelsen evolusjonen har å by på

Virus-mennesker, Bakterie-veps og slange-kyr. Nei, det er ikke et utdrag fra en science fiction-roman eller et fjernt parallelt univers. Det er vår virkelighet..

Klartale - 26 Apr 18 kl. 09:32

Australia kjemper mot Bakterie

Australia har problemer med en Bakterie. Bakterien spiser kjøtt og kan gi sykdommer..

Aftenposten - 20 Apr 18 kl. 09:36

Et bioteknologisk eventyr med store politiske følger

Dette er historien om hvordan en liten Bakterie hjalp til med å etablere staten Israel, som i disse dager fyller 70 år..

VG - 16 Apr 18 kl. 20:10

Australia rammet av mystisk kjøttetende Bakterie

Eksperter omtaler den kjøttetende Bakterien, som sprer seg som en epidemi i Australia, som et mysterium. Forskere har sett seg nødt til å be om hjelp..

P4 - 19 Oct 17 kl. 14:18

Kan lage bedre vaksiner

Et nytt funn ved Universitetet i Oslo kan føre til nye og bedre vaksiner. Det er professor Jukka Corander som har funnet en metode for å forutse hvordan en Bakterie vil utvikle seg. Han håper det i fremtiden blir mulig å bedre kunne utvikle holdbare vaksiner mot de fleste Bakterier som forårsaker infeksjoner verden over, skriver NRK..

P4 - 10 Aug 17 kl. 11:46

Sørtrøndere blir oftere rammet av reisediaré

Sørtrøndere er de i landet som oftest blir rammet av reisediaré. Hittil i år har St. Olavs hospital registrert 192 tilfeller av campylobacter, som er en smittsom Bakterie som skaper trøbbel for magen, skriver Adresseavisen.

VG - 30 May 17 kl. 16:10

Fem e-coli-tilfeller i Bergen - og utelukker ikke at grilling er årsaken

Fem personer i alderen 20 til 60 år er påvist smittet av av e-coli-Bakterie i Bergen. Smittekilden er ikke påvist, og vårlig grilling antydes som en mulig årsak..

VG - 30 May 17 kl. 16:10

Fem E.coli-tilfeller i Bergen - og utelukker ikke at grilling er årsaken

Fem personer i alderen 20 til 60 år er påvist smittet av av E.coli-Bakterie i Bergen. Smittekilden er ikke påvist, og vårlig grilling antydes som en mulig årsak..

Klartale - 12 May 17 kl. 09:46

Farlig Bakterie i kylling

Har du kjøpt kylling av merket «Norsk Kylling»? Da bør du kaste den..

NRK - 13 Mar 17 kl. 08:11

Norske forskere med gjennombrudd

En ny metode kan utvikle antibiotika skreddersydd for å ta knekken på multiresistente Bakterier. Forskere ved Universitetet i Oslo analyserer alle celleforandringer i en Bakterie, og dermed kan de lage medisiner som virker spesifikt på én Bakterie..

Dagbladet - 11 Mar 17 kl. 11:14

Da «Titanic» ble funnet etter 70 år var det i usedvanlig god stand. Nå kan det bli spist opp av unik Bakterie

Forskere mener halomonas titanicaea - som har fått navn etter båten - kan føre til skipsvrakets forsvinning..

P4 - 13 Mar 17 kl. 08:39

Norske forskere med gjennombrudd mot multiresistente Bakterier

Norske forskere har gjort et gjennombrudd for å ta knekken på multiresistente Bakterier. Det melder NRK. Forskerne håper den nye metoden vil gjøre det mulig å skreddersy medisiner som virker spesifikt på én Bakterie.

P4 - 11 Mar 17 kl. 19:04

Advarer mot fersk kylling

Helsemyndighetene i Värmland, på grensen til Norge, advarer nå mot å spise fersk kylling. Antall tilfeller av sykdom som følge av en Bakterie i kyllingen har økt dramatisk i hele Sverige siden august i fjor, det opplyser helsemydnighetene. Det er campolybacter-Bakterien, som gir diaré, som det har blitt flere tilfeller av..

Aftenposten - 23 Feb 17 kl. 18:46

Resistent Bakterie svært utbredt i danske svin

Hele 88 prosent av de danske svinebesetningene er smittet av den resistente Bakterien MRSA, viser en ny screening..

P4 - 23 Feb 17 kl. 20:19

Resisten Bakterie mer utbredt i svin

Hele 88 prosent av de danske svinebesetningene er å smittet av den resistente Bakterien MRSA. Det viser en ny kontroll, melder NTB. I 2014 viste en tilsvarende undersøkelse at Bakterien fantes i 68 prosent av besetningene.

P4 - 30 Sep 16 kl. 07:26

Ny antibiotikaresistent Bakterie

En ny antibiotikaresistent Bakterie er oppdaget i importert kyllingkjøtt i Danmark. Sju personer er trolig smittet av en ny MRSA-variant via fjørfekjøtt importert fra andre EU-land. Den nye varianten skal lettere kunne smitte mellom mennesker.

Hegnar.no - 30 Sep 16 kl. 06:38

FHI bekymret for resistent smitte fra fjærfekjøtt

En dansk studie viser at en ny type resistent MRSA-Bakterie kan smitte fra kyllingkjøtt. Det synes Folkehelseinstituttet er bekymringsfullt..

Dagbladet - 01 Sep 16 kl. 11:36

Mystisk tilfelle av kolera-beslektet Bakterie i Oslofjorden - 77 år gammel kvinne måtte amputere beinet

Bærum kommune har varslet Folkehelseinstituttet..

NRK - 01 Sep 16 kl. 11:26

Flere smittet av MRSA-Bakterie

MRSA-utbrudd på sykehuset i Tromsø.

NRK - 01 Sep 16 kl. 11:12

Nok et barn smittet av MRSA

I går ble nyfødtavdelingen i Tromsø stengt etter at sju personer ble smittet av en antibiotikaresistent Bakterie. Torsdag formiddag ble det kjent at ytterligere ett barn er smittet av MRSA-Bakterien. Avdelingen er nå stengt for alle andre enn nyfødte.

P4 - 01 Sep 16 kl. 20:55

Inntaksstopp på brannskadeavdeling

Brannskadeavdelingen på Haukeland Universitetssykehus har nå inntaksstopp etter mulig nytt funn av multiresistente Bakterie. I juni meldte Helse Bergen at de hadde funnet en variant av Bakterien hos fire pasienter ved Brannskadeavdelingen på Haukeland. Nå har trolig en ny pasient fått Bakterien, melder Bergens Tidende.

VG - 01 Sep 16 kl. 08:18

Fikk trolig kjøttetende Bakterie etter bading i Oslofjorden - måtte amputere benet

Få dager etter bading på Husmorstranda på Høvik måtte en 77 år gammel kvinne amputere benet..

P4 - 31 Aug 16 kl. 19:17

Nyfødtavdeling stengt i Nord-Norge

Nyfødtavdelingen ved Universitetet i Nord-Norge er nå stengt på grunn av MRSA, en Bakterie som har utviklet resistens mot antibiotika. Sju personer tilknyttet nyfødtavdelingen ved Universitetssykehuset har de siste dagene testet positivt på Bakterien. Nå er avdelingen stengt, og pasienter holdes isolert, melder NRK.

VG - 08 Aug 16 kl. 20:56

Bakterie-bonanza i Oslofjorden: Advarer mot bading

Vannet i Oslofjorden er nå så dårlig at kommunene rundt fjorden advarer folk mot å ta seg en dukkert. Det har aldri skjedd tidligere..

P4 - 08 Aug 16 kl. 07:47

Ny tillit til kyllingkjøtt

Etter at norske kyllingprodusenter faset ut stoffet narasin av produksjonen, har forbrukerne nå fått fornyet tillit til kjøttet. I 2014 haglet det kritikk mot norske kyllingprodusenter etter at Veterinærinstituttet fant betydelige forekomster av en resistent Bakterie i dyrene. Salget av kylling gikk ned etter mye medieomtale, men i år er veksten høy og ligger langt over fjorårets salgstall sier Den stolte hane, som er en av produsentene som har faset ut stoffet, til Nationen..

P4 - 17 Jul 16 kl. 14:23

Økning i E.coli i Norge

De siste årene har antall tilfeller med en spesiell type E.coli-Bakterie økt i Norge. Det viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.

P4 - 30 Jun 16 kl. 15:17

52 personer smittet av antibiotikaresistent Bakterie

52 pasienter er smittet av en antibiotikaresistent Bakterie på Karolinska universitetssykehus utenfor Stockholm. Ifølge sykehuset er fire av de smittede pasientene døde, og minst et av dødsfallene kobles direkte til utbruddet. Det omfattende Bakterieutbruddet skal ha pågått i lengre tid, og sykehuset har ikke klart å forhindre at minst 50 pasienter er smittet melder det svenske nyhetsbyrået TT..

NRK - 13 Jul 16 kl. 17:08

Nytt barn smittet av salmonella

Nok et barn er angrepet av salmonellasmitte ved St. Olavs hospital i Trondheim. Barnet er i bedring.

Dagbladet - 28 May 16 kl. 13:51

Spebarn døde etter blodforgiftning. Bakterie påvist fem steder på prematuravdelingen

Ved Stavanger universitetssykehus er fem andre barn nå flyttet over på isolat..

NRK - 16 Feb 16 kl. 12:47

WHO støtter nye metoder

Verdens helseorganisasjon (WHO) støtter forsøk med genmanipulert mygg og en Bakterie som infiserer insekter i kampen mot zikaviruset. Det opplyser WHO i en uttalelse..

P4 - 18 Jan 16 kl. 17:43

Bakteriesmitte i fire grisebesetninger

Fire slaktegrisbesetninger i Nord-Trøndelag har fått påvist antibiotikaresistent Bakterie. Det opplyser Mattilsynet til Trønder-Avisa. Mattilsynet anslår at det er om lag 600-700 griser som må slaktes som en følge av dette.

Dagbladet - 19 Nov 15 kl. 09:04

Studie: «Uovervinnelig» Bakterie kan føre til global epidemi

- Ekstremt bekymringsfulle resultater..

P4 - 05 Sep 15 kl. 18:48

Antibiotikaresistent Bakterie hos griser

En antibiotikaresistent Bakterie er funnet hos svineprodusenter i Rogaland. Det opplyser Mattilsynet til avisa Nationen. Den ene bonden har solgt griser videre til tre andre bønder..

NRK - 05 Sep 15 kl. 17:04

Nye funn av resistente Bakterier

Tre nye svineprodusenter i Rogaland har fått påvist antibiotikaresistent Bakterie. Produsentene hadde fått griser fra en leverandør hvor smitten først ble oppdaget, opplyser Mattilsynet til avisen Nationen..

NRK - 28 Aug 15 kl. 10:47

Resistent Bakterie funnet på gris

Antibiotikaresistente MRSA-Bakterier er påvist i en norsk svinebesetning i Hå kommune i Rogaland. Det er første gang dette viruset er funnet i norsk svineproduksjon. I verste kan fall kan funnet føre til at 54 besetninger må slaktes og kastes..

P4 - 28 Aug 15 kl. 11:20

Resistent Bakterie i gris

Det er funnet antibiotikaresistente MRSA-Bakterier hos griser på en gård i Hå kommune i Rogaland, opplyser Mattilsynet. Det er første gangen disse Bakteriene er funnet hos avls-gris her i Norge. Gården har solgt smågris videre til flere andre produsenter, og Mattilsynet jobber nå med å få oversikt over om smitten har spredd seg.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt