Babcock

Tuesday, 18 February, 11:17

Nyheter om Babcock

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 Feb 20 kl. 13:11

Bedre beredskap i 2020 for Babcock

Luftambulansetjenesten melder at Babcock Scandinavian AirAmbulance AS leverte 95,28 prosent beredskap med luftambulansetjenestens ni fly i januar i Norge. Medregnet det ekstra beredskapsflyet i Alta, leverte Babcock 96,45 prosent beredskap..

P4 - 14 Feb 20 kl. 16:34

Isaksen settestatsråd i Babcock-saker

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen blir settestatsråd for forsvarsminister Frank Bakke-Jensen i saker der luftambulanseoperatøren Babcock er involvert. Årsaken er at Bakke-Jensen kan være inhabil fordi kona hans er tilknyttet selskapet. Det har tidvis stormet rundt Babcock etter at de tok over luftambulansetjensten i juli i fjor..

NRK - 14 Feb 20 kl. 16:31

Tar over Babcock-saken

Arbeidsminister Torbjørn Røe Isaksen (H) blir settestatsråd for forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H) i saker der luftambulanseoperatøren Babcock er involvert. Årsaken er at Bakke-Jensen kan være inhabil fordi kona er tilknyttet selskapet..

NRK - 03 Feb 20 kl. 22:57

Pilotar møter Babcock i retten

91 pilotar meiner at Babcock bryt arbeidsmiljølova. Pilotane seier at dei gjekk ned i løn og mista ansiennitet etter at Babcock overtok drifta av ambulanseflya. Tysdag begynner rettssaka i tingretten, der avtalen mellom dei skal behandlast..

NRK - 06 Feb 20 kl. 02:28

Babcock følte press for å ansette

108 flyvere var klare til å signere arbeidsavtale med luftambulanseselskapet Babcock, men press fra helseministeren gjorde at selskapet følte seg tvunget til å ansette arbeidsledige flyvere fra anbudstaperen..

Aftenposten - 27 Jan 20 kl. 06:03

Babcock-sjef sier han forstår kritikken etter luftambulansekrisen

Øverste sjef Marius Hansen i Babcock Scandinavian Air Ambulance lover at selskapet skal levere et bedre luftambulansetilbud i løpet av året..

NRK - 15 Jan 20 kl. 07:06

Babcock leverte 90 prosent

Selskapet Babcock, som i fjor tok over landets ambulanseflytjeneste, leverte en beredskap på 90 prosent etter beredskapsproblemene i desember, viser en oversikt fra Luftambulansetjenesten..

NRK - 08 Jan 20 kl. 05:33

Åpner fem tilsynssaker mot Babcock

Etter operatørbyttet til Babcock har Fylkeslegen i Troms og Finnmark fått inn flere klager på luftambulansetjenesten. Derfor åpnes nå fem tilsynssaker..

NRK - 29 Jan 20 kl. 12:19

Krever svar om regning

Sp krever svar fra helseministeren om luftambulanse-regning. Babcock krever avkorting etter problemene med flyene. Kjersti Toppe (Sp) spurte i onsdagens spørretime Bent Høie om hvordan regningen skal fordeles.

NRK - 16 Jan 20 kl. 16:46

– Slitsomt mediefokus

Verneombud i Babcock, Anette Vreim, sier mediedekningen om luftambulanseberedskapen har tæret på flygerne. – Det har vært slitsomt for oss å ha det mediefokuset hele tida. Vi merker at det begynner å gå inn på oss, sier Vreim til NTB..

P4 - 16 Jan 20 kl. 18:15

-Slitsomt mediefokus

Mediedekningen rundt luftambulanseberedskapen har tæret å flygerne. Det sier verneombud i Babcock Anette Breim til NTB. Etter at flere fly ble stående på bakken med tekniske problemer, og influensa som rammet pilotene har de stått i hardt vær de siste månedene.

P4 - 03 Jan 20 kl. 15:12

Høie vil sette inn fly og helikopter i nord

Helseminister Bent Høie har gitt helseregionene i Nord-Norge oppdrag i å styrke den omstridte luftambulansetjenesten til Babcock. Helseforetakene får nå i oppdrag å sette inn et ekstra jetfly i Tromsø, og et ambulansehelikopter i Kirkenes gjennom vinteren. Sykehusene må selv ta kostnadene.

P4 - 15 Jan 20 kl. 09:38

Høie: - Svært alvorlig

- Helseminsiter Bent Høie sier han ser svært alvorlig på de mange problemene som har vært i luftambulansen. Høie har i dag redegjort for luftambulansekrisen i Stortinget. Etter at Babcock overtok tjenesten 1.

P4 - 03 Jan 20 kl. 15:12

Gir i oppdrag å styrke luftambulansetjenesten i nord

Helseminister Bent Høie har gitt helseregionene i Nord-Norge oppdrag i å styrke den omstridte luftambulansetjenesten til Babcock. Helseforetakene får nå i oppdrag å sette inn et ekstra jetfly i Tromsø, og et ambulansehelikopter i Kirkenes gjennom vinteren. Sykehusene må selv ta kostnadene.

P4 - 15 Jan 20 kl. 16:47

- Uakseptabelt at pasienter skal betale

- Det er helt uakseptabelt at norske pasienter får regninga for luftambulanse-krisen. Det sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes. Babcock har hatt store problemer med å ivareta beredskapen etter at de overtok ansvaret for luftambulansen.

P4 - 15 Jan 20 kl. 07:24

Leverte 90 prosent beredskap

Babcock har levert en beredskap på 90 prosent etter de omfattende problemene med deres luftambulansefly i Nord-Norge i desember. Det viser nye tall fra Luftambulansetjenesten. Nylig beordret helseminister Bent Høie helseregionene oppdrag i å sette inn ekstra jetfly i Tromsø, og et ambulansehelikopter i Kirkenes som følge av problemene i vinter..

P4 - 30 Dec 19 kl. 05:29

Ny feil på ambulansefly

Et ambulansefly fra Babcock måtte forrige uke avbryte en flyging fra Kirkenes til Mehamn like før landing på grunn av en teknisk feil. Feilen ligner på feilen som satte fire av Babcocks fly på bakken for tre uker siden, skriver Nordlys. Babcock bekrefter at dette flyet var blant de fire, men sier feilen ikke gjelder andre fly, og at den defekte delen er byttet..

P4 - 27 Dec 19 kl. 16:19

Kritisk til nye Babcock-problemer

Kommunelegen i Vadsø er kritisk til at det ikke finnes løsninger for å opprettholde beredskapen for luftambulansetjenesten. I går sto alle ambulansefly til Babckcock på bakken grunnet sykdom hos pilotene. Kommunelege Britt Larsen Mehmi sier til NRK at tjenesten er samfunnskritisk, og etterspør bedre ordninger ved et sykdomsutbrudd.

P4 - 26 Dec 19 kl. 11:47

Ambulansefly ute av drift på grunn av sykdom

Alle ambulansefly i Finnmark er nå ute av drift på grunn av sykdom. Flere av pilotene er rammet opplyser Babcock i en pressemelding. For å kompensere for redusert beredskap leier Babcock inn et jetfly fra Sverige.

NRK - 09 Dec 19 kl. 15:35

Endringer i ledelsen i Babcock

Sjefen for flyoperasjoner Hans Skog-Andersen i Babcock Scandinavian AirAmbulance, skal over i en ny lederstilling i Babcock Aviation, hvor han skal bygge opp en ny organisasjon for helikopteroperasjoner..

P4 - 10 Dec 19 kl. 14:08

Babcock har ikke sett avviksrapport

Selskapet Babcock som har ansvaret for de ambulanseflyene i Norge har ikke fått sett avviksrapporten som vier hvor mange ganger flyene har blitt forsinket etter at de tok over som operatørere. Universitetssykehuset i Nord-Norge har valgt å dele rapporten med media, men ikke med Babcock. Babcock sier nå i en pressemelding at de ber om innsyn i rapporten..

NRK - 08 Dec 19 kl. 14:12

Babcock beklager

Luftambulanseoperatør Babcock beklager at de har satt tjenesten i en ny vanskelig situasjon. De setter nå inn store ressurser på å finne løsninger. I helgen skal de ha åtte fly i beredskap.

NRK - 17 Dec 19 kl. 17:22

Har mange ambulansefly i beredskap

Luftambulansetenesta har 14 fly tilgjengeleg, normalt har dei ni, skriv dei i ei pressemelding tysdag. Babcock sette 6. desember fire fly på bakken.

NRK - 10 Dec 19 kl. 13:41

Babcock har ikke sett avvikrapport

Universitetssykehuset i Nord-Norge har valgt å dele en en rapport om avvik i ambulanseflytjenesten i nord med media, men ikke med Babcock. Babcock sier de ikke er ikke kjent med innholdet i rapporten og at de har bedt om innsyn..

VG - 18 Dec 19 kl. 09:02

Babcock-sjefen om ambulanseflykrisen: Dette gikk galt

TROMSØ (VG) Marius Hansen, daglig leder i Babcock, beklager situasjonen med ambulansefly i nord. Men han mener også selskapet har fått kritikk for ting utenfor deres kontroll..

P4 - 12 Dec 19 kl. 21:04

Babcock-fly tilbake i tjeneste

Tre av de fem ambulanseflyene til Babcock som ble satt på bakken sist fredag er tilbake i tjeneste. Det bekrefter selskapet overfor iTromsø. Mangelen på fly har ført til flere uønskede hendelser innenfor helsevesenet i Nord-Troms og Finnmark, og flere opposisjonspolitikere har krevd at staten over luftambulansetjenesten.

NRK - 12 Dec 19 kl. 21:06

Tre Babcockfly i lufta igjen

Tre av de fem Beech B250-flyene til Babcock, som siden har stått på bakken i flere dager på grunn av tekniske feil, settes tilbake i tjeneste i løpet av torsdag kveld, opplyser Babcock til iTromsø..

P4 - 12 Dec 19 kl. 14:33

Fremmer krav mot Babcock

Luftambulansetjenesten har fremmet økonomiske krav overfor Babcock for at de ikke har levert beredskap. Det sier administrerende direktør Øyvind Juell i Luftambulanse HF..

P4 - 03 Jan 20 kl. 07:57

Mener staten bør overta

Legeforeningen, Sykepleierforbundet, Flyverforbundet og Fagforbundet mener staten bør overta driften av luftambulansen. De har nå rådet regjeringens ekspertutvalg til å gå inn for offentlig drift av luftambulansetjenesten, melder NRK. Det har vært mye bråk i forbindelse med at Babcock tok over tjenesten 1.

P4 - 13 Dec 19 kl. 13:07

Informerte ikke egne piloter om feil

Babcock informerte ikke sine egne piloter om feilene på ambulanseflyene før pilotene selv spurte hva som var galt. Istedet fikk pilotene vite om problemene ved å lese om dem i media, ifølge NRK. Pilot i Babcock og leder i Luftambulansetjenestens Flygerforening, Arnfred Hansen, reagerer kraftig på den mangefulle informasjonen.

Dagbladet - 26 Dec 19 kl. 11:49

Alle Babcock-fly i Finnmark ute av tjeneste

Har store problemer på grunn av sykdom. Må leie inn fly fra Sverige..

Aftenposten - 12 Dec 19 kl. 21:28

Tre Babcock-fly tilbake i tjeneste

Tre av Babcocks ambulansefly er reparert og ble satt inn i tjeneste igjen torsdag kveld, opplyser Babcock til iTromsø..

Dagbladet - 30 Dec 19 kl. 04:44

Feil tvang pilot til å snu

Søndag kveld bekrefter Babcock at et ambulansefly måtte avbryte et oppdrag grunnet en feil. Kommuneoverlege Jan Eggesvik sier at noen pasienter forteller at de ikke tør å gå om bord i flyene..

P4 - 03 Jan 20 kl. 16:06

Raser over at sykehus må ta regningen

- At regjeringen gir sykehusene regningen for tiltakene som skal bedre luftambulansetjenesten i Nord-Norge er en komplett skandale. Det sier leder av fagforbundet, Mette Nord til VG. Helseminister Bent Høie opplyste i dag at han har gitt helseforetakene i oppdrag å sette et nytt fly og helikopter i nord, og at de selv må ta regningen.

P4 - 11 Dec 19 kl. 23:55

- Babcock kan ikke lastes for alt

- Babcock kan ikke lastes for alle hendelser alene. Det mener Helse Nord. De viser til at Babcock ikke kan få skylden alene for seks av åtte uønskede hendelser Universitetssykehuset Nord-Norge hadde på ett døgn da fly ble satt på bakken på søndag.

NRK - 12 Dec 19 kl. 14:30

Fremmer økonomiske krav mot Babcock

Luftambulansetjenesten har fremmet økonomiske krav overfor Babcock for ikke levert beredskap, melder NTB..

NRK - 30 Dec 19 kl. 02:11

Måtte avbryte ambulanseflyving

Et ambulansefly fra Babcock måtte i julen avbryte en flyging fra Kirkenes til Mehamn like før landing på grunn av en teknisk feil. Feilen ligner på feilen som satte fire av Babcocks fly på bakken for tre uker siden, skriver Nordlys..

VG - 12 Dec 19 kl. 14:45

Luftambulansekrisen: Har fremmet krav mot Babcock

Luftambulansetjenesten har fremmet økonomiske krav overfor Babcock fordi selskapet ikke levert beredskap..

NRK - 12 Dec 19 kl. 23:26

Tre Babcock-fly tilbake i tjeneste

Tre av Babcocks ambulansefly er reparert og ble satt inn i tjeneste igjen torsdag kveld, opplyser Babcock til iTromsø. Fire av Babcocks ambulansefly har vært ute av drift siden fredag på grunn av teknisk feil..

VG - 30 Dec 19 kl. 02:15

Feil på ambulansefly tvang pilot til å avbryte oppdrag

Et ambulansefly fra Babcock måtte i julen avbryte en flyging fra Kirkenes til Mehamn like før landing på grunn av en teknisk feil..

Aftenposten - 12 Dec 19 kl. 12:34

Fem ekstra ambulansefly satt inn i dag. Økonomisk krav mot Babcock.

Luftambulansetjenesten har satt i gang tiltak for å styrke beredskapen i Nord-Norge. Samtidig fremmes det økonomiske krav overfor Babcock..

NRK - 08 Dec 19 kl. 13:13

Babcock med pressekonferanse kl.14

Babcock innkaller til pressekonferanse kl. 14 søndag. Tema er status for flyene i ambulanseflytjenesten.

NRK - 11 Dec 19 kl. 02:03

Babcock kan få hele regningen

Regningen kan bli stor for Babcock, etter at både jetfly og forsvarshelikoptre er satt inn for å sikre ambulanseberedskapen i lufta i nord. Ifølge Klassekampen er det trolig selskapet som må ta regningen for den ekstra medisinske beredskapen i nord..

P4 - 09 Dec 19 kl. 23:19

- Alle pasientoppdrag ble gjennomført

Alle pasientoppdrag Babcock fikk i Nord-Norge i dag ble gjennomført. Det opplyser selskapet selv i en pressemelding i kveld. Babcock sier de har satt inn to ekstra fly, og har et tredje i beredskap etter problemene i helgen hvor fire fly ble satt på bakken på grunn av tekniske problemer.

NRK - 13 Dec 19 kl. 13:17

Piloter leste om flyfeil i mediene

Pilotene i Babcock fikk ikke informasjon om feil på flyene før de selv spurte. At tekniske feil ble oppdaget allerede i august, leste de om i media. – Det er hårreisende, sier pilot i Arnfred Hansen i Babcock.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt