Babcock-problemer

Saturday, 21 September, 13:47

Nyheter om Babcock-problemer

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 23 Aug 19 kl. 14:46

Feil på Babcocks ambulansefly

Ambulanseflyene til Babcock sliter med feil på standby-systemet i tre av ti nye fly. Fly-fabrikken har sendt eksperter fra USA og Tyskland for å finne feilen. Flyene settes midlertidig på bakken.

P4 - 23 Aug 19 kl. 15:39

Tre ambulansefly satt på bakken

Tekniske problemer gjør at tre ambulansefly er satt på bakken. Det opplyser Babcock i en pressemelding. Selskapet henter inn ett fly fra Sverige for å opprettholde beredskapen.

NRK - 31 Aug 19 kl. 13:42

Ambulansefly tilbake i tjeneste

Ett av de tre ambulanseflyene som ble satt på bakken da det ble oppdaget feil i backup-systemet, er nå tilbake i tjeneste, opplyser Babcock. Selskapet sier at risikoen for at alle andre instrumenter slutter å fungere i et fly samtidig, er svært lav..

NRK - 27 Aug 19 kl. 18:50

Fortsatt kritisk til ambulansefly

Det er for tidlig å friskmelde luftambulansetjenesten, mener helsepersonell i nord. Tirsdag møtte de helseministeren som sier det motsatte – han mener beredskapen er god. 1.

P4 - 16 Jul 19 kl. 15:06

Ber om forlenget beredskap etter Babcock-problemer

Kriseberedskapen i Nord-Norge forlenges etter at Babcock overtok luftambulansetjenesten 1. juli. Helse Nord har måttet leie inn helikoptre fra Forsvaret fordi ingen av flyene Babcock har i lufta nå kan lette eller lande ved åtte flyplasser.

Aftenposten - 23 Aug 19 kl. 14:07

Teknisk feil på tre av de nye ambulanseflyene

En teknisk feil i tre av de ti nye B250-ambulanseflyene skaper utfordringer for Babcock..

NRK - 25 Jul 19 kl. 08:46

Babcock: Kan bli full beredskap

Siden selskapet Bacbock tok over ambulanseflytjenesten har beredskapen i nord vært redusert. Babcock har måttet hente ekstra bemanning fra Sverige. Nå meldes det at de vil nærme seg full beredskap neste uke, ifølge Teknisk Ukeblad..

P4 - 31 Jul 19 kl. 13:48

Tilbake i normal drift torsdag

Ambulanseflyberedskapen vil være tilbake i normal drift fra i morgen. Det opplyser Babcock. Fortsatt mangler flere piloter den pålagte treningen, men selskapet har tilstrekkelig antall piloter til å fylle vaktplanen.

P4 - 12 Jul 19 kl. 17:55

- Babcock må betale

Senterpartiet mener Babcock bør betale for problemene etter operatørbyttet i luftambulansetjenesten 1. juli. Krisetiltak for å holde beredskapen oppe de første ukene etter at Babcock tok over tjenesten, kan koste mer enn 15 millioner kroner.

P4 - 23 Jul 19 kl. 10:45

- Flyambulansekrisen kunne vært unngått

Overlege Mads Gilbert mener flyambulansekrisen kunne vært unngått, og at den nye operatøren må ta regningen. Beredskapen for luftambulansetjenesten har vært svekket, særlig i Nord-Norge, siden Babcock overtok driften av ambulansefly i Norge 1. juli.

NRK - 13 Jul 19 kl. 20:17

Kunne ikke trene tidligere

Luftambulanseselskapet Babcock sier de har ikke hatt mulighet til å trene pilotene de har overtatt fra Lufttransport før de ble ansatt i Babcock. Det skal være årsaken til færre operative fly i en overgangsfase..

Hegnar.no - 13 Jul 19 kl. 07:17

Sp mener Babcock bør ta regningen for ambulanseflyproblemer

Senterpartiet mener staten bør sende regningen for ekstratiltakene i forbindelse med byttet av ambulanseflyoperatør til Babcock..

P4 - 26 Jun 19 kl. 07:05

Frykter problemer med luftambulansene

Lufttransport frykter Babcock ikke er klare til å ta over driften av ambulanseflyene. Mandag overtar det svensk-britiske selskapet driften av landets sju ambulanseflybaser. Men Lufttransport, som har vært operatør i 30 år, frykter Babcock ikke har tilstrekkelig fly, bemanning og nødvendige lisenser, skriver Dagbladet.

VG - 12 Jul 19 kl. 17:21

Senterpartiet: Babcock bør betale for ambulanseflykrisen

Krisetiltak under operatørbyttet i luftambulansetjenesten kan koste mer enn 15 millioner. Staten bør sende hele regningen til Babcock, mener Senterpartiet..

P4 - 01 Jul 19 kl. 07:38

Babcock har overtatt

Fra i natt overtok det svenske selskapet Babcock driften av ambulanseflyene i Norge. Selskapet vant kontrakten etter en anbudsrunde i fjor. Tilbudet fra Babcock var 300 millioner kroner lavere enn norske Lufttransport AS.

P4 - 26 Jul 19 kl. 17:26

Ber om forlengelse av base

Helse Nord ber nå om forlengelse av ambulansehelikopterbasen i Kirkenes til etter 2.august. De vil være sikre på at beredskapen er stabil før Forsvarets bistand avvikles.

NRK - 24 Jul 19 kl. 21:18

Høie avviser krise

Helseminister Bent Høie skal orientere Stortinget om situasjonen i luftambulansetjenesten til høsten. Han avviser at situasjonen kan betegnes som en krise, skriver NTB. Siden Babcock overtok tjenesten, har beredskapen i Nord-Norge vært svekket..

NRK - 01 Jul 19 kl. 08:12

Babocks ambulanseflytjenste i gang

Babcock overtok natt til mandag ambulanseflytjenesten i Norge. Babcock vant i 2017 anbudskonkurransen om luftambulansetjenesten over selskapet Lufttransport, som har drevet tjenesten i 25 år..

P4 - 24 Jul 19 kl. 13:06

Frykter å ikke få helsehjelp

Nesten halvparten av befolkningen i Nord-Norge frykter de ikke skal få nødvendig helsehjelp av Luftambulansetjenesten. Det viser en ny meningsmåling utført for Nordlys. Det er iverksatt kriseplan etter at selskapet Babcock tok over luftambulansetjenesten første juli da det er forsinkelser i opplæringen av piloter.

P4 - 24 Jul 19 kl. 21:41

Høie avviser krise

Helseminister Bent Høie avviser at situasjonen i ambulanseflytjenesten kan kalles en krise. Det melder NTB. Siden Babcock overtok tjenesten, har beredskapen i Nord-Norge vært svekket på grunn av opplæringen av piloter.

P4 - 11 Jul 19 kl. 16:47

Kan koste over 15 millioner

Krisetiltakene for luftambulansen kan komme til å koste over 15 millioner kroner. Det skriver VG. Babcock tok 1.

P4 - 09 Jul 19 kl. 21:26

Forlenger kriseplan for ambulansefly

Luftambulansetjenesten forlenger kriseplanen for ambulansefly i nord. Det er satt inn en rekke tiltak for at beredskapen skal være god nok mens besetningene på ambulanseflyene gjennomfører pålagt trening. Selskapet Babcock tok over ambulansetjenesten 1.

P4 - 06 Jul 19 kl. 12:30

Fortsatt lavere beredskap

Ambulanseflyberedskapen i Norge er fortsatt noe lavere enn normalt. Normalberedskapen i helger er åtte fly, hvorav sju fly skal være kortbaneressurser, opplyser helseforetaket Luftambulansetjenesten. Nå er beredskapen mellom fem og sju fly på kortbane og tre fly som kun opererer på langbane.

NRK - 01 Jul 19 kl. 17:44

Sju av ni fly i beredskap

Babcock overtok natt til mandag ambulanseflytjenesten i Norge. Beredskapen er redusert, men vurderes likevel som tilfredsstillende. Ifølge Luftambulansetjenesten er beredskapen er noe svekket..

P4 - 29 May 19 kl. 13:57

Saksøker Babcock

90 piloter i Babcock saksøker sin egen arbeidsgiver. Pilotene mener de har krav på å beholde sin lønn og ansiennitet når ambulanseflyselskapet Babcock overtar driften av luftambulansen 1. juli, melder Dagbladet.

P4 - 04 Jul 19 kl. 16:54

Forsvaret stiller med ambulansehelikopter

Forsvaret stiller nå midlertidig et av sine ambulansehelikoptre på 24 timers beredskap i Kirkenes. Det skjer etter anmodning fra Helse Nord. Mandag overtok det svenske selskapet Babcock driften av ambulanseflyene i Norge.

VG - 03 Jul 19 kl. 08:15

Svekket ambulanseflyberedskap i nord

Flere av ambulanseflyene som driftes av selskapet Babcock, kan ikke lande eller lette fra flere flyplasser..

Hegnar.no - 27 Jun 19 kl. 06:59

Uro før nytt selskap overtar ambulanseflytjenesten

Rødt krever svar på om det finnes en kriseplan for å sikre luftambulansetjenesten i forbindelse med operatørskiftet 1. juli. – Vi er klare, forsikrer Babcock..

VG - 01 Jul 19 kl. 07:46

Babcocks ambulanseflytjeneste i gang

Babcock overtok natt til mandag ambulanseflytjenesten i Norge. Kritikerne er bekymret for beredskapen, men helseministeren og selskapet beroliger kritikerne..

P4 - 03 Jul 19 kl. 15:56

– Uakseptabelt med ambulansefly som ikke kan lande

Mener beredskapen ikke er forsvarlig. – Det er helt uakseptabelt at ambulansefly ikke kan lande på flere flyplasser i Nord-Norge. Det sier første nestleder i helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Senterpartiets Kjersti Toppe.

VG - 27 Jun 19 kl. 07:16

Uro før nytt selskap overtar ambulanseflytjenesten

Rødt krever svar på om det finnes en kriseplan for å sikre luftambulansetjenesten i forbindelse med operatørskiftet 1. juli. – Vi er klare, forsikrer Babcock..

NRK - 08 May 19 kl. 19:21

Ny ambulansejet har landet i Norge

Et jetfly av typen C680A Latitude tilhørende Babcock Scandinavian AirAmbulance har landet i Norge. Flyet har en besetning på to piloter og en flysykepleier, har to båreplasser og fire sitteplasser. Babcock overtar driften av ambulanseflyene 1.

NRK - 07 Apr 19 kl. 20:28

Flygere nekter å dra på kurs

Flygerne som skal jobbe for flyselskapet Babcock, nekter fortsatt å møte på kurs. Babcock tar over driften av ambulanseflyene 1. juli.

NRK - 10 Apr 19 kl. 19:07

Ambulansefly-konflikten er løst

Norsk Flygerforbund og Babcock Scandinavian Air Ambulance har blitt enige om at ambulansefly-pilotene skal begynne å trene igjen..

Aftenposten - 10 Apr 19 kl. 20:11

Enighet om opplæring for ambulansepiloter

Norsk Flygerforbund og Babcock Scandinavian Ambulance har blitt enige om at pilotene skal gjenoppta opplæringen..

NRK - 05 Mar 19 kl. 19:08

Enighet mellom teknikere og Babcock

Babcock har blitt enige om en intensjonsavtale med flyteknikere fra LT Tech, skriver Nordlys.Babcock skal overta luftambulansetjenesten 1. juli, og har manglet nok teknikere.

NRK - 02 Apr 19 kl. 13:22

Ambulanseflyvere stanser opplæring

All opplæring av flyvere i luftambulanseselskapet Babcock er stanset, og det kan bety flyvermangel når selskapet 1. juli overtar ansvaret for å fly norske pasienter. Flyverne mener opplæringen ikke holder.

NRK - 02 Apr 19 kl. 13:22

Ambulanseflygere stanser opplæring

All opplæring av flygere i luftambulanseselskapet Babcock er stanset, og det kan bety flygermangel når selskapet 1. juli overtar ansvaret for å fly norske pasienter. Flygerne mener opplæringen ikke holder.

NRK - 22 Feb 19 kl. 14:05

Sier nei til Babcock

Flyteknikerne i selskapet som i dag vedlikeholder ambulanseflyene sier nei til jobb hos den nye operatøren. Fem måneder før Babcock skal overta driften av ambulansefly i Norge har de fortsatt ikke ansatt noen flyteknikere..

NRK - 22 Feb 19 kl. 14:05

Vil ikke jobbe for Babcock

Flyteknikerne i selskapet som i dag vedlikeholder ambulanseflyene sier nei til jobb hos den nye operatøren. Fem måneder før Babcock skal overta driften av ambulansefly i Norge har de fortsatt ikke ansatt noen flyteknikere..

NRK - 08 Feb 19 kl. 11:04

Babcock står uten flyteknikere

Babcock Scandinavian Air Ambulance (BSAA) skal overta driften av norske ambulansefly i juli. Selskapet står uten flyteknikere fem måneder før overtakelse, etter å ha avslått siste tilbud fra flyteknikerselskapet LT Techs..

NRK - 08 Feb 19 kl. 01:46

Brudd for teknikere på ambulansefly

Det er brudd i forhandlingene mellom flyteknikerne som skal vedlikeholde flyene, melder NTB. Dermed er det igjen problemer for Babcock som skal overta driften av norske ambulansefly i juli..

Hegnar.no - 08 Feb 19 kl. 06:24

Brudd i forhandlinger: - Dette var siste tilbud

Brudd i forhandlinger mellom Babcock og ambulanseflyteknikere.

P4 - 28 Jun 18 kl. 19:14

Pilotene går over til Babcock

Nesten alle ambulanseflypilotene sier ja til å gå over til den nye operatøren Babcock. Fristen for å takke ja går ut ved midnatt, skriver NRK. Dagens operatør, Lufttransport, har 98 ansatte piloter, men Babcock tar over driften av luftambulanseflyene fra 1.

Hegnar.no - 28 Jun 18 kl. 18:02

NRK: Pilotene går over til Babcock

Nesten alle ambulanseflypilotene sier ja til å gå over til den nye operatøren Babcock. Fristen til å takke ja til jobbtilbudet går ut ved midnatt..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt