Avinor

Friday, 24 January, 05:46

Nyheter om Avinor

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 08 Jan 20 kl. 05:06

Flyene starter opp igjen

Flytrafikken fra Stavanger lufthavn starter opp igjen i dag tidlig, melder Avinor. Men det kan ta tid før trafikken går som normalt igjen, og Avinor ber passasjerer om å forholde seg til informasjon på Avinor.no, og flyselskapene..

NRK - 13 Jan 20 kl. 20:27

Uklart om P-hus på Sola skal rives

Avinor håper at de i løpet av uka kan ta en beslutning om hva som skal skje med det brannskadde parkeringshuset på Stavanger lufthavn. Uansett håper Avinor å redde flest mulig av de 1.300 bilene som er i huset, skriver Stavanger Aftenblad..

NRK - 10 Jan 20 kl. 05:51

Avinor anmeldte 40 drone-episoder

Avinor anmeldte i fjor 40 episoder, der droner kom for nær norske flyplasser. De fleste episodene skjedde ved de bynære flyplassene i Tromsø, Bodø og Gardermoen..

P4 - 10 Jan 20 kl. 07:22

Anmeldte 40 droneepisoder i fjor

Avinor anmeldte i fjor 40 episoder, der droner kom for nær norske flyplasser. De fleste episodene skjedde ved i Tromsø, Bodø og på Oslo lufthavn, melder NRK. Avinor ber nå politiet prioritere slike hendelser..

NRK - 10 Jan 20 kl. 16:04

Anmeldte 40 flyginger med drone

I fjor anmeldte Avinor 40 enkeltepisoder, hvor droner kom for nær norske flyplasser. Ifølge Avinor skyldes det manglende kunnskap om regelverket. De ber politiet om å prioritere slike hendelser, som flere ganger i fjor førte til stengte flyplasser..

NRK - 07 Jan 20 kl. 20:00

Håper flyene går som normalt onsdag

Flytrafikken til og fra Sola er stanset resten av dagen. Avinor ber passasjerer forholde seg til informasjonen på deres nettside og fra flyselskapene for flyvninger onsdag. Til NTB forteller Avinor at de håper at trafikken vil gå som normalt onsdag..

P4 - 09 Jan 20 kl. 08:39

300 biler kan hentes ut

Avinor tar nå kontakt med 300 bileiere som kan hente bilene sine ut av det brannherjede parkeringshuset på Stavanger lufthavn, Sola. Bilene sto plassert i bygget som ikke ble skadet, men Avinor utelukker likevel ikke kjøretøyene kan ha fått røyk- og sotskader, skriver Stavanger Aftenblad. Den voldsomme brannen som startet i en dieselbil kan ha gjort skader for minst 400 til 500 millioner kroner, viser anslag..

NRK - 02 Jan 20 kl. 08:36

Avinor sponser flyruter

Avinor har de siste fem åra brukt 330 millioner kroner i støtteordninger for å få økt flytrafikk. Støtten går til nye direkteruter til utlandet, og til bonus for passasjervekst. Nå går flere inn for å avvikle ordningen, av hensyn til klima..

P4 - Igår: 18:56

Robot skal hente ut biler

De rundt 1.300 bilene som står i det brannskadde parkeringshuset ved Stavanger lufthavn skal hentes ut med robot i morgen. Det har Avinor bestemt etter en risikoanalyse i dag, skriver Stavanger Aftenblad.

NRK - 17 Jan 20 kl. 12:55

Ikkje trygt å gå inn i p-hus

Det er ikkje forsvarleg å sende folk inn i parkeringshuset på Sola. Det viser ein foreløpig rapport som Avinor har fått. Det er ikkje konkludert om kva som skal skje med parkeringshuset framover, seier lufthamndirektør Anette Sigmundstad..

NRK - 16 Jan 20 kl. 12:17

Avgjerd om parkeringshus i morgon

Avinor håper å få svar på kva som skal skje med parkeringshuset på Stavanger lufthavn, Sola, før helga. Det seier lufthamndirektør Anette Sigmundstad. Ekspertar jobbar med å finne ut korleis bilar kan hentast ut og om parkeringshuset må rivast..

E24 - 02 Jan 20 kl. 10:38

Avinor får miljøkritikk for støtteordninger for flyselskaper

Avinor har brukt flere hundre millioner kroner på støtteordninger til flyselskaper som oppretter nye ruter til og fra Norge. Stortingspolitikere reagerer..

P4 - 17 Jan 20 kl. 12:51

Parkeringshuset fortsatt ikke trygt

Det er fortsatt ikke trygt å slippe folk inn i parkeringshuset på Stavanger Lufthavn etter brannen. Det kommer frem i en fersk rapport som Avinor har bestilt. I rapporten står det ingenting om bygget er besluttet å rives eller om det skal bygges opp igjen.

NRK - 09 Jan 20 kl. 19:29

Flytrafikken stengt

Etter meldinger om at brannen blusset opp igjen i parkeringshuset på Stavanger lufthavn har Avinor nå valgt å stoppe flytrafikken. Årsaken er at alle brannmannskapene er på landsida for å sjekke brannen, opplyser Avinors pressekontakt Eva Andersen..

P4 - 10 Jan 20 kl. 09:25

Knapp økning i flytrafikken

Det var en liten økning i antallet som reiste med fly i Norge i fjor. Totalt 54 millioner passasjerer reiste til eller fra norske lufthavner, det er 0,6 prosent flere enn i 2018, opplyser Avinor. 28,5 millioner reiste til eller fra Norge hovedflyplass, Oslo lufthavn..

Aftenposten - 07 Jan 20 kl. 15:56

Flytrafikken ved Stavanger lufthavn stanset etter bilbrann i parkeringshus

Det brenner i mange biler i et garasjeanlegg ved Stavanger lufthavn Sola. Brannen fører til at lufthavnen stanser all flyavvikling, opplyser Avinor til NTB..

E24 - 07 Jan 20 kl. 16:25

Flytrafikken ved Stavanger lufthavn stanses på grunn av brann

Det brenner i mange biler i et garasjeanlegg ved Stavanger lufthavn Sola. Brannen fører til at lufthavnen stanser all flyavvikling, opplyser Avinor til NTB..

Aftenposten - 07 Jan 20 kl. 15:56

Flytrafikken ved Stavanger lufthavn stanses på grunn av omfattende brann i parkeringshus

Det brenner i mange biler i et garasjeanlegg ved Stavanger lufthavn Sola. Brannen fører til at lufthavnen stanser all flyavvikling, opplyser Avinor til NTB..

NRK - 08 Jan 20 kl. 07:37

Flytrafikken i gang igjen på Sola

Flytrafikken er i gang igjen på Stavanger lufthavn, men de reisende må fortsatt regne med forsinkelser etter storbrannen. – Reisende må selv sjekke sin avgang, opplyser Avinor til Stavanger Aftenblad onsdag morgen..

E24 - 07 Jan 20 kl. 23:14

Flytrafikken på Stavanger lufthavn starter opp onsdag

Etter den omfattende brannen i parkeringshuset ved Stavanger lufthavn ble alle flyvninger etter klokken 16 kansellert tirsdag. Nå melder Avinor at flyplassen vil være tilbake i drift onsdag..

P4 - 07 Jan 20 kl. 18:16

Deler av P-huset kollapset

Deler av parkeringshuset ved Stavanger lufthavn Sola har nå rast sammen som følge av den kraftige brannen. Over 300 biler skal ha blitt ødelagt, skriver Stavanger Aftenblad . Ifølge Avinor er det over 3000 parkeringsplasser i parkeringshuset, og det var bortimot fullt da brannen startet.

P4 - 08 Jan 20 kl. 15:15

Skal sjekke sikkerheten i flere parkeringshus

Avinor vil undersøke sikkerheten i parkeringshus bed flere flyplasser etter den voldsomme brannen ved Stavanger lufthavn Sola i går. Brannvesenet peker på at mangel på sprinkleranlegg kan ha vært avgjørende for at brannen fikk et så stort omfang. Heller ikke på Oslo lufthavn eller Tromsø lufthavn er det sprinkleranlegg.

Aftenposten - 19 Dec 19 kl. 19:46

Avinor Flysikring kutter opp mot 40 stillinger

Avinor Flysikring varsler nedbemanning. Stillingskuttet vil i all hovedsak skje ved selskapets hovedkontor i Oslo..

P4 - 08 Jan 20 kl. 10:23

Bilbrann startet i dieselbil

Politiet bekrefter nå at brannen i parkeringshuset på Stavanger lufhavn Sola i går ettermiddag startet i en eldre dieselbil. Eieren er avhørt av politiet, og politiet har hentet inn videoer av den voldsomme brannen. Videre undersøkelser har som mål å avdekke hvorfor dieselbilen begynte å brenne.

P4 - 30 Dec 19 kl. 10:36

Fly til Oslo nødlandet i Moskva

Et fly fra Qatar Airways på vei fra Doha til Oslo måtte nødlande i Moskva i formiddag på grunn av tekniske problemer. Flyet landet trygt, skriver selskapet på Twitter. Avinor opplyser at det fører til forsinkelse for flyet som opprinnelig skulle ta av fra Oslo til Doha 0745 i dag tidlig.

P4 - 29 Nov 19 kl. 15:15

- Kutt går utover flysikkerheten

LO frykter at Avinor må gjennomføre så store kutt at det går utover sikkerheten og beredskapen på flyplassene. LO peker på at Avinor etter omfattende kutt må spare ytterligere 400 millioner kroner neste år. I høst måtte et ambulansefly snu da det ikke var beredskap om natten på flyplassen i Kristiansand, melder TV2.

P4 - 05 Dec 19 kl. 08:56

Senker beredskap for å spare penger

15 ganger i høst har beredskapen ved norske lufthavner vært redusert fordi Avinor skal spare penger. Det melder NRK. Nye regler tillater lavere beredskap i inntill 72 timer ved uforutsette hendelser som sykdom.

NRK - 10 Dec 19 kl. 09:30

Noe nedgang i flytrafikken

Totalt reiste 4 160 000 over Avinors lufthavner i november. Dette er en nedgang på 2,7 prosent sammenlignet med fjoråret.Ifølge Avinor er en viktig årsak til nedgangen at Norwegian har redusert setekapasiteten,.

E24 - 10 Dec 19 kl. 10:40

Norwegian-kutt gir nedgang i norsk flytrafikk

Avinor har sluppet trafikktallene sine for november og det statlige flyplasselskapet merker at Norwegian har kuttet i kapasiteten sin..

P4 - 10 Dec 19 kl. 09:35

Nedgang i flytrafikken

Det er uvisst om det skyldes flyskam, men vi fløy i hvert fall litt mindre i november. Totalt reiste da 4 160 000 personer over Avinors lufthavner. Det er ennedgang på 2,7 prosent sammenlignet med fjoråret, viser tall fra Avinor.

E24 - 27 Nov 19 kl. 22:02

Avinor-sjefen: Glad for at Norwegian ikke kutter i Norge

Avinor-sjefen kan puste lettet ut etter at Norwegians store kutt i langdistanserutene i liten grad rammer Norge. Det statseide flyplasselskapet har nå kuttet i trafikkprognosene sine, men tror ikke flyskammen vil slå innover Norge..

Aftenposten - 08 Dec 19 kl. 07:19

Ansatte mener Avinor-kutt svekker sikkerheten

Bergen lufthavn Flesland har manglet én brannmann på jobb seks ganger på én måned. Piloter og ansatte ved flyplassen mener det går ut over sikkerheten..

E24 - 08 Dec 19 kl. 08:17

Ansatte mener Avinor-kutt svekker sikkerheten

Bergen lufthavn Flesland har manglet én brannmann på jobb seks ganger på én måned. Piloter og ansatte ved flyplassen mener det går ut over sikkerheten..

P4 - 08 Dec 19 kl. 07:35

Frykter for sikkerheten på Flesland

Piloter og ansatte frykter for sikkerheten ved Bergen Lufthavn Flesland. Det har skjedd seks ganger på en måned at det ikke har vært mange nok brannmenn på jobb. Dette har blant annet resultert i at et fly på vei fra Oslo til Bergen heller landet i Haugesund, melder Bergens Tidende.

NRK - 25 Nov 19 kl. 09:05

Jobbet uten gyldig sertifikat

Luftfartstilsynet beordret Avinor Flysikring til å ta 13 flygeledere ut av tjeneste fordi de jobbet i Avinors flytårn uten å ha gyldige sertifikater. Det melder bransjenettstedet Flysmart24..

P4 - 11 Nov 19 kl. 10:47

Fire av ti fly forsinket

Det er ikke bare i trafikken at snøen skaper problemer. Avinor melder nå at fire av ti fly er forsinket. Det er brøyting av rullebaner og og avising av fly som gjør at ting tar lenger tid.

P4 - 22 Nov 19 kl. 08:53

Reagerer på vaktkutt

- Det er skremmende at ambulanseberedskapen er kuttet på flere norske flyplasser. Det mener Flykoordineringssentralen på Universitetssykehuset Nord-Norge, som jibber med å dirigere landets ni ambulansefly dit det er størst behov.. I oktober kunne ikke et ambulansefly lande ved Kristiansand for å hente en pasient fordi flyplassen hadde redusert beredskap, Avinor, som står bak beredskapskuttet, mener beredskapen nå er på et riktig nivå..

NRK - 07 Nov 19 kl. 20:43

Stans i togtrafikken

Det er full stans i togtrafikken mellom Oslo lufthavn og Oslo sentrum, og man bør beregne lengre reisetid til Oslo lufthavn. For ytterligere informasjon, se VY.no og Flytoget.

NRK - 05 Nov 19 kl. 02:32

Elfly på Vestlandet innen 2013

Strekningen Stavanger–Bergen kan få verdens første kommersielle elfly-rute i 2023, skriver Stavanger Aftenblad. Prosjektet er et samarbeid mellom Avinor, Sparebanken Vest, Berg-Hansen, Aircontact Group og Næringsforeningen i Stavanger-regionen..

NRK - 05 Nov 19 kl. 02:32

Elfly på Vestlandet innen 2023

Strekningen Stavanger–Bergen kan få verdens første kommersielle elfly-rute i 2023, skriver Stavanger Aftenblad. Prosjektet er et samarbeid mellom Avinor, Sparebanken Vest, Berg-Hansen, Aircontact Group og Næringsforeningen i Stavanger-regionen..

NRK - 19 Oct 19 kl. 19:53

I dag skrev Norge luftfarthistorie

Et Widerøe-fly fra Bodø til Røst lufthavn ble lørdag loset på fjernstyrt vis, da en helt ny tårnløsning for norske lufthavner ble testet for første gang. Løsningen med fjernstyrte tårn innebærer at Avinor plasserer kameraer og sensorer på flyplassene..

NRK - 15 Oct 19 kl. 20:17

Tyrkia-demonstrasjon på Gardermoen

Rundt 50 demonstranter møtte opp på Oslo lufthavn Gardermoen tirsdag kveld. De oppfordret til boikott av Tyrkia og demonstrerte mot Turkish Airlines. Demonstrantene var på flyplassen i en halvtime og forlot området i 19-tiden, bekrefter Avinor..

NRK - 29 Sep 19 kl. 14:00

Bombetrussel ved Værnes

Avinor mottok i ettermiddag en bombetrussel mot Værnes flyplass utenfor Trondheim. Den kom via driftsentralen i Bodø. Trusselen var av en slik karakter at Avinor i samråd med politiet ikke endrer driften ved flyplassen.

P4 - 12 Oct 19 kl. 20:40

Ambulansefly måtte snu

Et ambulansefly fikk ikke lande på Kristiansand lufthavn for å hente en pasient i natt, dermed måtte personen bli fraktet til Oslo med ambulansebil. I nødstilfeller blir nødvendig bemanning tilkalt til flyplassen på natta på kort varsel, men denne gangen var ikke mannskap til brann- og redningsvesenet tilgjengelig. Dermed måtte flyet vende tilbake til Oslo Lufthavn uten pasienten.

E24 - 13 Sep 19 kl. 05:48

Avinor innfører betaling for VIP-er

Avinor vil begynne å ta betalt fra diplomater og byråkrater som bruker VIP-terminalen ved Oslo lufthavn Gardermoen..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt