Australias

Friday, 30 September, 21:07

Nyheter om Australias

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 23 sep 22 kl. 06:28

Australia: Tidkrevende å reparere forholdet til Kina

Det skjøre forholdet mellom Australia og Kina vil bli en tidkrevende oppgave å reparere, mener Australias utenriksminister. Penny Wong kommer med beskrivelsen etter et sjeldent møte med sin kinesiske motpart Wang Yi under FNs høynivåuke i New York torsdag. – Jeg tror det blir en lang vei å gå der begge parter må ta mange skritt for å gjøre forholdet mer stabilt, sier hun.

NRK - 15 sep 22 kl. 06:30

Australias statsminister vil ikke vurdere republikk nå

Australias statsminister Anthony Albanese sier det ikke er tida for å avholde folkeavstemning om landet skal bli republikk og bryte med det britiske kongehuset. Albanese, som representerer partiet Labor, er svært ivrig republikaner, men har nekter å snakke om emnet så tett etter dronning Elizabeths død. (NTB).

NRK - 08 sep 22 kl. 21:27

Australias statsminister: – Slutten på en epoke

Australias statsminister Anthony Albanese kondolerer det britiske folk med tapet av dronning Elizabeth, og sa at dødsfallet markerer slutten på en epoke. – Australia føler med innbyggerne i Storbritannia. En historisk regjeringstid og et langt liv viet til plikt, familie, tro og tjeneste er ført til en ende, sier Albanese i en uttalelse fra den australske regjeringen.

NRK - 27 sep 22 kl. 05:29

Shinzo Abe gravlegges

Tirsdag blir Japans tidligere statsminister Shinzo Abe gravlagt i Tokyo. Abe ble drept i et attentat i juli. Blant gjestene er USAs visepresident Kamala Harris og Australias nye statsminister Anthony Albanese.

NRK - 22 aug 22 kl. 08:28

Rekordstort beslag av fentanyl i Australia

Australsk politi har gjort det største beslaget av fentanyl noensinne og dermed hindret 5 millioner doser i å nå gaten, opplyser Australias grensestyrke (ABF). Det syntetiske opioidet ble funnet i en konteiner som ankom Australia fra Canada i desember i fjor, opplyser ABF mandag. Konteineren ble inspisert i februar, og da ble det oppdaget nærmere 60 kilo med ulike narkotiske stoffer som var gjemt inne i esker merket som ammunisjon.

Aftenposten - 17 aug 22 kl. 22:45

Tok hemmelige pandemigrep. Utnevnte seg selv til minister i fem departementer.

I all hemmelighet gjorde Australias statsminister seg selv til….

NRK - 14 aug 22 kl. 07:10

Mann pågrepet etter meldinger om skyting

En mann er pågrepet og et skytevåpen beslaglagt etter meldinger om skyting på flyplassen i Australias hovedstad Canberra. Politiet ble varslet om skyting i terminalbygningen på Canberra internasjonale lufthavn ved 13.30-tiden søndag.

NRK - 12 aug 22 kl. 11:07

Olivia Newton-john får statlig gravferd i Australia

Familien til den australske skodespelaren og sangaren Olivia Newton-John har takka ja til statleg gravferd i Australia, skriv CNN. Kunngjerdinga kom frå Australias statsminister Dan Andrews, som fortel at gravferda vil bli meir som ein konsert. Det var niesa til Newton-John, Tottie Goldsmith, som takka ja på vegne av familien.

NRK - 12 aug 22 kl. 11:07

Olivia Newton-John får statleg gravferd i Australia

Familien til den australske skodespelaren og songaren Olivia Newton-John har takka ja til statleg gravferd i Australia, skriv CNN. Kunngjeringa kom frå Australias statsminister Dan Andrews, som fortel at gravferda vil bli meir som ein konsert. Det var niesa til Newton-John, Tottie Goldsmith, som takka ja på vegner av familien.

NRK - 10 aug 22 kl. 07:32

Handelskrisa mellom Australia og Kina framleis uløyst

Kinas ambassadør til Australia, Xiao Qian, seier banda mellom dei to landa må bli betre før dei kan løyse handelsproblema, melder Reuters. Kina er Australias største handelspartnar. Men då Australia tok til orde for ei gransking av opphavet til koronapandemien og valde bort Huawei som leverandør for 5G-nettverk, la Kina sanksjonar på australske varer som vin og sjømat.

Dagbladet - 27 jul 22 kl. 22:34

Mysteriet løst

En 74 år gammel gåte er endelig løst, men spørsmålene er fortsatt mange i saken som har blitt omtalt som en av Australias største mysterier..

NRK - 01 jun 22 kl. 09:29

Rekord mange kvinner i Australias regjering

13 kvinner, blant dem en muslim, har fått plass i Australias nye sosialdemokratiske regjering. Det er ny rekord. Onsdag ble i alt 30 ministre tatt i ed i en seremoni i hovedstaden Canberra..

NRK - 01 jun 22 kl. 09:29

Rekordmange kvinner i Australias regjering

13 kvinner, blant dem en muslim, har fått plass i Australias nye sosialdemokratiske regjering. Det er ny rekord. Onsdag ble i alt 30 ministre tatt i ed i en seremoni i hovedstaden Canberra.

Dagbladet - 19 jul 22 kl. 13:46

Ny rapport: Sjokkfunn

En ny undersøkelse av Australias økologiske systemer viser brå endringer. Landets miljø er i sjokktilstand..

NRK - 31 maj 22 kl. 10:54

Australias nye statsminister har sikret seg parlamentarisk flertall

Australias nye statsminister Anthony Albanese kan feire at hans sosialdemokratiske parti får rent flertall i nasjonalforsamlingen. For første gang på nesten ti år har Australia fått en ikke-borgerlig statsminister og regjering. Albanese ble tatt i ed i forrige uke, men først tirsdag ble det klart at partiet hans – Labor – også har sikret seg 76 av de 151 plassene i nasjonalforsamlingens underhus.

NRK - 21 maj 22 kl. 15:01

The Guardian: Morrison har innrømmet nederlaget

Avisen The Guardian skriver at Australias statsminister Scott Morrison har ringt Labor-leder Anthony Albanese og innrømmet nederlaget. Ifølge prognosene mister regjeringen til Scott Morrison flertallet i Australias nasjonalforsamling. Opposisjonspartiet Labor kan dermed trolig danne ny regjering.

NRK - 21 maj 22 kl. 15:01

Morrison har innrømmet nederlaget

Avisen The Guardian skriver at Australias statsminister Scott Morrison har ringt Labor-leder Anthony Albanese og innrømmet nederlaget. Ifølge prognosene mister regjeringen til Scott Morrison flertallet i Australias nasjonalforsamling. Opposisjonspartiet Labor kan dermed trolig danne ny regjering.

NRK - 04 jul 22 kl. 05:25

Australia lover ytterligere militærhjelp til Ukraina

Australias statsminister Anthony Albanese lovte mer militær bistand til Ukraina, inkludert pansrede kjøretøy og droner, da han søndag besøkte Kyiv. Albanese møtte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj da han som første australske statsminister besøkte Ukraina. På en pressekonferanse sa han at Australia vil gi Ukraina 100 millioner dollar i militærbistand, uten å spesifisere om han mente australske eller amerikanske dollar.

NRK - 04 jul 22 kl. 04:57

Titusenvis evakueres på grunn av flomfare i Sydney

Mer enn 30.000 mennesker er bedt om å evakuere på grunn av fare for flom i Sydney. Det har regnet voldsomt i Australias største by i flere dager.

NRK - 03 jul 22 kl. 08:11

Deler av Sydney er under vann

Deler av Sydney i Australia er under vann etter voldsom nedbør, og tusener av mennesker er bedt om å evakuere. Regnet startet lørdag og ventes å fortsette til mandag. Mange veier er stengt, og beboere i vestlige deler av Australias største by er i ferd med å evakueres.

Aftenposten - 20 jun 22 kl. 05:00

Dagens quiz: Mandag 20. juni 2022

Hva heter Australias mest folkerike delstat?.

NRK - 10 jun 22 kl. 09:08

Statsministermøte New Zealand-Australia

New Zealands statsminister Jacinda Ardern ble fredag den første utenlandske lederen på besøk hos Australias nye statsminister Anthony Albanese. Begge er sosialdemokrater, og Ardern mener det australske arbeiderpartiets valgseier vil markere en restart av forholdet mellom landene. Etter samtalene med Ardern fikk Albanese spørsmål om New Zealand bør gjøre mer for å bremse Kinas økende innflytelse i Stillehavsområdet.

E24 - 07 jun 22 kl. 07:14

Blandet på de asiatiske børsene etter Australias rentebeslutning

Det går i ulike retninger for pilene på de asiatiske børsene tirsdag. I Australia har sentralbanken overrasket med rentehopp..

NRK - 01 jun 22 kl. 08:04

Verdens største plante oppdaget i Australia

Forskere har oppdaget det de mener må være den største planten på jorda, et sjøgress langs Australias vestkyst som dekker en strekning på 18 mil. Sjøgresset er av arten Posidonia australis og ble oppdaget i Shark Bay, som ligger 83 mil nord for storbyen Perth. Den antas å være omtrent 4.

NRK - 30 maj 22 kl. 04:26

Ny opposisjonsleder i Australia

Australias konservative Liberal Party har valgt ny leder etter det nylige valgnederlaget. Valget falt på tidligere forsvarsminister Peter Dutton. Dutton ble valgt uten motkandidat, skriver den australske kringkasteren ABC.

NRK - 26 maj 22 kl. 10:17

Australia varsler nytt klimamål

Australias nye regjering sier de vil melde inn et mer ambisiøst klimamål til FN. Landet ønsker også å være vertskap for et regionalt klimatoppmøte. Planene, som signaliserer en endring i landets klimapolitikk, ble kunngjort av utenriksminister Penny Wong da hun besøkte Fiji torsdag.

NRK - 24 maj 22 kl. 09:19

Håp om bedre diplomatisk forhold mellom Australia og Kina

Kinas statsminister Li Keqiang gratulerer Australias nyvalgte statsminister Anthony Albanese, og avslutter dermed ett år med islagt diplomatisk forhold. – Den kinesiske parten er klar til å samarbeide med australierne for å gjennomgå fortiden, se inn i fremtiden og fremme sunn og stødig vekst i landenes strategiske partnerskap, sier Li ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua. Kina kuttet diplomatiske bånd og handel med Australia i mai i fjor i det som mest var en symbolsk handling.

NRK - 24 maj 22 kl. 06:18

USA, Japan og India inngår maritim avtale

USA, Japan, Australia og India går sammen for å etablere et maritimt overvåkingsprogram. Avtalen, kalt IPMDA, skal styrke evnen til overvåking ved stillehavsøyer, i Sørøst-Asia og Indiahavet, står det i en kunngjøring fra Det hvite hus tirsdag morgen norsk tid. Kunngjøringen kom før møtet i den såkalte firerbanden skulle starte i Tokyo.

Aftenposten - 21 maj 22 kl. 16:42

Enkelte stemte i badebukse. Nå får Australia ny statsminister.

Enkelte stemte i badebukse. Nå blir Labor-leder Anthony Albanese Australias nye statsminister..

NRK - 21 maj 22 kl. 07:45

Valglokalene stenger snart: Statsministeren har stemt

Australias statsminister Scott Morrison stemte i dag i lokalene til skolen Lilli Pilli i Sydney. Kona Jenny og deres to barn Lily og Abbey var også med. Morrison har vært statsminister siden 2018.

VG - 20 maj 22 kl. 02:33

Dømt for å ha drept sine fire barn – nå kan hun bli benådet

Kathleen Folbigg ble kjent som «Australias mest forhatte kvinne» da hun i 2003 ble dømt for å ha drept sine fire barn. En stor gruppe forskere mener nå at hun kan være uskyldig – og et offer for et nesten 20 år langt justismord..

NRK - 13 maj 22 kl. 07:02

Australia om kinesisk skip: – Aggresjon

Australias forsvarsminister, Peter Dutton, sier at et kinesisk etterretningsskip har blitt sporet utenfor vestkysten deres den siste uken. – Jeg mener det er en handling som viser aggresjon. Spesielt fordi det har kommet så langt sør, sier han på en pressekonferanse om hendelsen ifølge Reuters..

NRK - 25 mar 22 kl. 08:26

Australias korallrev blekes igjen

Nok en gang rammes Australias berømte korallrev av bleking, viser overvåkning av korallene. Dette er fjerde gangen på seks år. Inntil 2016 har man bare registrert slik massiv korallbleking to ganger tidligere.

NRK - 25 apr 22 kl. 05:21

Australia gratulerer Macron

Australias statsminister Scott Morrison ønsker gjenvalget av Frankrikes president Emmanuel Macron velkommen. – Gratulerer Emmanuel Macron med gjenvalg som president. Enda et flott uttrykk for handlekraftig liberalt demokrati i usikre tider.

NRK - 02 mar 22 kl. 05:13

Australias statsminister er koronasmittet

Australias statsminister Scott Morrison har testet positivt for covid-19. – I kveld testet jeg positivt for covid-19, sa Morrison i en uttalelse tirsdag. Han sa at han hadde testet positivt etter først å ha testet negativt flere ganger de to dagene i forveien.

NRK - 17 feb 22 kl. 02:43

Australias største kullkraftverk skal stenge

Australias største kulldrevne kraftverk blir stengt i 2025, sju år tidligere enn planlagt. Årsaken er lave priser på fornybar energi, ifølge NTB. Origin Energy, som driver kraftverket, opplyser til investorer at inntoget av fornybar energi vil utkonkurrere det store Eraring-kraftverket som ligger like nord for Sydney..

NRK - 05 apr 22 kl. 17:29

Financial Times: USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om hypersoniske våpen

USA, Storbritannia og Australia utvider forsvarssamarbeidet og skal jobbe sammen om utvikling av hypersoniske våpen, melder Financial Times. Forsvarssamarbeidet har fått navnet Aukus, og målet med det er å demme opp for Kinas raske militære oppbygging, særlig i Stillehavsregionen. Ifølge avisen planlegger USAs president Joe Biden en kunngjøring sammen med Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison.

NRK - 05 apr 22 kl. 17:29

USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om hypersoniske våpen

USA, Storbritannia og Australia utvider forsvarssamarbeidet og skal jobbe sammen om utvikling av hypersoniske våpen, melder Financial Times. Klokken 19 norsk tid bekrefter landene det i en uttalelse. Forsvarssamarbeidet har fått navnet Aukus, og målet med det er å demme opp for Kinas raske militære oppbygging, særlig i Stillehavsregionen.

NRK - 25 mar 22 kl. 02:41

Australia innfører sanksjoner mot Hviterussland

Australia innfører sanksjoner mot Hviterusslands president Alexander Lukasjenko og hans familie for å støtte Russlands krig mot Ukraina. Det opplyser Australias utenriksdepartement i en uttalelse fredag, skriver CNN. De innfører også flere andre sanksjoner som de omtaler som agenter for desinformasjon, deriblant en seniorredaktør fra media Russland Today..

NRK - 10 mar 22 kl. 01:48

Australia varsler økt bemanning i forsvaret

Australias regjering vil styrke forsvaret med en 30 prosent økning i antall soldater innen 2040, skriver NTB. Statsminister Scott Morrison sa torsdag at regjeringen vil øke bemanningen i forsvaret med 30 prosent, til 80.000 soldater.

NRK - 08 mar 22 kl. 07:55

20 døde etter flom i Australia

Antall døde etter flommen som herjer Australias østkyst er oppe i 20. Tirsdag ble det som trolig er en mor og hennes sønn funnet i Sydney, melder AFP. Et voldsomt uvær med kraftig regn, vind og stormflo har oversvømt hus, skylt vekk biler og fått bygninger til å kollapse de siste dagene – og ennå er det ikke over.

NRK - 07 mar 22 kl. 07:55

Ber Kina fordømme krigen

Australias statsminister Scott Morrison oppfordrar Kina til å gripe inn og fordømme Russlands invasjon av Ukraina. – Kina har lenge hevda å ha ei rolle som ein av stormaktene i verda og å vere ein bidragsytar til global fred og stabilitet. Ingen land vil ha større påverknad på å avslutte denne forferdelege krigen i Ukraina, som Kina, seier Morrison ifølge Sky News.

NRK - 27 feb 22 kl. 06:25

Seks døde i ekstremt regnvær i Australia

Ekstreme nedbørsmengder har utløst flom på Australias østkyst der seks personer så langt har mistet livet, melder NTB. Det sjette dødsofferet ble bekreftet søndag da en mann døde etter at bilen han satt i, havnet under vann i delstaten Queensland. De siste dagene har kraftig regnvær utløst tiårsflom på deler av østkysten.

NRK - 23 feb 22 kl. 04:13

Australia med Russland-sanksjoner

Russland oppfører seg som skurker og bøller, sa Australias statsminister Scott Morrison da han onsdag kunngjorde økonomiske sanksjoner mot Russland. De australske sanksjonene inneholder innreiserestriksjoner og økonomiske sanksjoner mot personer i Russlands nasjonale sikkerhetsråd. I tillegg kommer bredere sanksjoner mot de ukrainske utbryterregionene Donetsk og Luhansk, ifølge kringkasteren ABC..

E24 - 20 feb 22 kl. 15:16

Australsk milliardær vil kjøpe kullenergiselskap for å stanse kullkraft

En av Australias rikeste menn forsøker å kjøpe den kull-tunge energigiganten AGL, i håp om å stopp kullkraften i landet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com