Australia

Thursday, 30 June, 09:21

Nyheter om Australia

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 11 jun 22 kl. 04:20

Ubåtforlik mellom Australia og Frankrike

Frankrike og Australia har inngått forlik etter at Australia i fjor brøt en gigantkontrakt om ubåter. Konflikten mellom landene oppsto da Australia uten forvarsel avbrøt kjøp av franske dieselubåter, og kunngjorde at landet heller ville kjøpe atomdrevne ubåter av USA og Storbritannia. Australia betaler 555 millioner euro i kompensasjon for å ha brutt milliardkontrakten..

NRK - Igår: 05:45

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese. Albanese, som nå er i Madrid i forbindelse med Nato-toppmøtet, sier at han har et ønske om tilstedeværelse på bakken i Ukraina. – Australia vurderer dette.

Klartale - 20 maj 22 kl. 07:00

Glade australiere er blitt misfornøyde

Skogbranner, flommer, pandemi og konflikter. Australia har slitt de siste årene. Lørdag er det valg.

Klartale - 01 jun 22 kl. 10:36

Aldri før har det vært flere kvinner i en regjering i Australia

Den nye regjeringen var klar onsdag. Da ble 30 statsråder godkjent i en seremoni. Den skjedde i hovedstaden Canberra.

NRK - 24 maj 22 kl. 08:58

«Firerbanden» Investerer i infrastruktur i Asia

Australia, India, Japan og USA planlegger enorme investeringer i infrastruktur i Asia, ifølge Japans statsminister Fumio Kishida. – I infrastruktursektoren kunngjør vi at vi satser på å investere mer enn 50 milliarder dollar for å bistå prosjekter i India-Stillehavsregionen, sa statsministeren etter et møte i den såkalte firerbanden i Tokyo. Lederne i de fire landene hadde et møte i den japanske hovedstaden tirsdag.

NRK - 21 maj 22 kl. 13:22

Prognoser: Morrison mister flertallet i Australia

Regjeringen til statsminister Scott Morrison ligger an til å miste flertallet i nasjonalforsamlingen i Australia, ifølge to valgprognoser. Prognosene er utarbeidet for TV-kanalene Sky News og ABC og omtalt av nyhetsbyrået Reuters. Opptellingen av stemmene er i gang i Australia.

NRK - 16 jun 22 kl. 04:52

Australia melder inn strengere klimamål til FN

Australia har meldt inn et mål om å redusere landets utslipp av klimagasser med 43 prosent innen 2030 til FN, sier statsminister Anthony Albanese. Albanese sa torsdag at han har kontaktet FN for å melde inn det nye nasjonale utslippsmålet, skriver NTB. Han beskriver målet, et hopp fra det tidligere ambisjoner om et kutt på mellom 26 og 28 prosent, som et fornuftig økonomisk valg som vil gi «investeringssikkerheten» næringslivet trenger.

E24 - 11 jun 22 kl. 09:50

Forlik mellom Australia og Frankrike i ubåtsak

Australia har inngått forlik med det franske verftet Naval Group etter å ha brutt en enorm kontrakt for dieselubåter..

NRK - 10 jun 22 kl. 09:08

Statsministermøte New Zealand-Australia

New Zealands statsminister Jacinda Ardern ble fredag den første utenlandske lederen på besøk hos Australias nye statsminister Anthony Albanese. Begge er sosialdemokrater, og Ardern mener det australske arbeiderpartiets valgseier vil markere en restart av forholdet mellom landene. Etter samtalene med Ardern fikk Albanese spørsmål om New Zealand bør gjøre mer for å bremse Kinas økende innflytelse i Stillehavsområdet.

NRK - 09 maj 22 kl. 05:09

Australia vil ikke ha Kina på Salomonøyene

Australia vil jobbe sammen med allierte for å forhindre at Kina etablerer en militærbase på Salomonøyene, lover statsminister Scott Morrison. Salomonøyene og Kina inngikk sikkerhetsavtale i april, noe vestlige allierte frykter at kan gi Kina militært fotfeste i det sørlige Stillehavet. Særlig har opplysninger i et lekket utkast til avtalen der det tillates at Kina kan ha utstasjonert skip ved Salomonøyene, som ligger mindre enn 200 mil unna Australia, skapt oppstyr.

VG - 03 jun 22 kl. 10:35

Verdens største plante er oppdaget utenfor Australia

Genetisk testing viser ifølge forskere at de har oppdaget verdens største plante – en gigantisk eng av sjøgress som strekker seg over 200 kvadratkilometer utenfor vestkysten av Australia..

NRK - 01 jun 22 kl. 08:04

Verdens største plante oppdaget i Australia

Forskere har oppdaget det de mener må være den største planten på jorda, et sjøgress langs Australias vestkyst som dekker en strekning på 18 mil. Sjøgresset er av arten Posidonia australis og ble oppdaget i Shark Bay, som ligger 83 mil nord for storbyen Perth. Den antas å være omtrent 4.

NRK - 3 timer siden

Abonnementsbasert Snapchat rulles ut

Amerikanske Snap innfører en abonnementsversjon av Snapchat for å øke selskapets inntekter. Tjenesten rulles ut i flere land, men ikke i Norge. Betalingsversjonen får navnet Snapchat+ og skal koste om lag 40 kroner i måneden.

Klartale - 30 mar 22 kl. 08:58

Australia frykter mer uvær

For over én måned siden døde 21 mennesker etter uvær. De som styrer Australia har nå gjort klar beredskap. De skal være klare til de nye stormene kommer.

Klartale - 28 mar 22 kl. 06:30

Varmt hav fører til store skader på Great Barrier Reef

Havet rundt Australia blir varmere. Det fører til at store skader på korallrev i området. Fredag ble det kjent at det har vært en ny massebleking på Great Barrier Reef.

NRK - 24 maj 22 kl. 09:19

Håp om bedre diplomatisk forhold mellom Australia og Kina

Kinas statsminister Li Keqiang gratulerer Australias nyvalgte statsminister Anthony Albanese, og avslutter dermed ett år med islagt diplomatisk forhold. – Den kinesiske parten er klar til å samarbeide med australierne for å gjennomgå fortiden, se inn i fremtiden og fremme sunn og stødig vekst i landenes strategiske partnerskap, sier Li ifølge det statlige nyhetsbyrået Xinhua. Kina kuttet diplomatiske bånd og handel med Australia i mai i fjor i det som mest var en symbolsk handling.

VG - 21 maj 22 kl. 17:20

Maktskifte i Australia etter ni år

Australia får med Anthony Albanese sin første sosialdemokratiske statsminister på ni år. Han har lovet å trappe opp klimakampen, men ikke å stenge kullgruvene..

NRK - 21 maj 22 kl. 15:01

Maktskifte i Australia etter ni år med konservativt styre

Australia får med Anthony Albanese sin første sosialdemokratiske statsminister på ni år. Han har lovet å trappe opp klimakampen, men ikke å stenge kullgruvene. – Det australske folk har stemt for endring.

NRK - 21 maj 22 kl. 00:25

Valglokalene har åpnet i Australia

Lørdag holder Australia valg der halvparten av senatorene og hele underhuset i nasjonalforsamlingen er på valg. Scott Morrisons konservative regjeringskoalisjon håper på å bli gjenvalgt for en fjerde periode. ved midnatt norsk tid har valglokalene åpnet..

Aftenposten - 18 jun 22 kl. 09:00

Kjøpte over 100 år gammelt hus. Bak en vegg på loftet fant de et «hemmelig» rom.

Sophie Noonan (38) og familien har leid bolig siden de flyttet til Norge fra Australia for ni år siden..

NRK - 19 maj 22 kl. 12:29

Kraftig jordskjelv på australsk øy

Et svært kraftig jordskjelv har rammet Macqaire-øya, som ligger mellom Australia og Antarktis og tilhører Australia, melder Reuters. Byrået har meldt om ulike styrker på Ritchers skala for jordskjelvet, men skriver at det ikke er meldt om fare for tsunami etter jordskjelvet. Det er ingen permanent bosatt på øya, som ble satt på UNESCOs verdensarvliste i 1997..

NRK - 17 apr 22 kl. 08:18

Australia tar imot cruiseskip

Australske myndigheter åpner igjen for cruiseskip, som har blitt nektet anløp siden mars 2020. Lørdag ble forbudet opphevet i delstatene New South Wales, Victoria og Queensland, mens Western Australia og Northern Territory i første omgang bare vil åpne for anløp av mindre cruiseskip. Tasmania og South Australia har ennå ikke kunngjort at de åpner opp, ifølge den australske kringkasteren ABC..

Klartale - 09 jun 22 kl. 15:30

Kan Norge vinne fem kamper på rad?

Sist gang landslaget i herrefotball for menn vant fem kamper på rad, var i 2018. Da vant Norge mot Kypros, Panama, Island, Albania og Australia. Dermed ble det fem seiere av fem mulige på halvt år.

E24 - 07 jun 22 kl. 07:14

Blandet på de asiatiske børsene etter Australias rentebeslutning

Det går i ulike retninger for pilene på de asiatiske børsene tirsdag. I Australia har sentralbanken overrasket med rentehopp..

NRK - 05 jun 22 kl. 16:21

Morsmelkerstatningsfabrikk gjenåpnet i USA

En Abbott-fabrikk som måtte stenge etter funn av farlige bakterier i morsmelkerstatningen som fabrikken produserer, er gjenåpnet. Det skriver BBC. Fabrikken ble stengt i februar, og knyttes tett til morsmelkerstatningskrisen som amerikanske småbarnsforeldre har følt på den siste tiden.

NRK - 04 jun 22 kl. 16:36

Fire utenlandske soldater døde i Ukraina

Ukrainske militære kunngjorde lørdag at fire frivillige utenlandske soldater den siste tiden har dødd i kamp med russiske styrker. Den internasjonale forsvarsunionen, som er en offisiell frivillig brigade, opplyser at de fire er fra Nederland, Australia, Tyskland og Frankrike, men nevner ikke når og på hvilken måte de døde. AFP-journalister var imidlertid til stede da nederlenderen, som ble drept i et artilleriangrep, ble begravet i Kharkiv 21.

Dagbladet - 02 jun 22 kl. 18:49

Barneovergriper Robert Hughes (73) prøveløslates

Skuespilleren Robert Hughes (73) som er dømt for overgrep mot barn, har fått prøveløslatelse i Australia og vil bli deportert til Storbritannia..

Dagbladet - 02 jun 22 kl. 17:45

Har oppdaget verdens største

­­Forskere mener de har oppdaget det som må være jordas største plante i Australia..

NRK - 05 apr 22 kl. 17:29

Financial Times: USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om hypersoniske våpen

USA, Storbritannia og Australia utvider forsvarssamarbeidet og skal jobbe sammen om utvikling av hypersoniske våpen, melder Financial Times. Forsvarssamarbeidet har fått navnet Aukus, og målet med det er å demme opp for Kinas raske militære oppbygging, særlig i Stillehavsregionen. Ifølge avisen planlegger USAs president Joe Biden en kunngjøring sammen med Storbritannias statsminister Boris Johnson og Australias statsminister Scott Morrison.

NRK - 05 apr 22 kl. 17:29

USA, Storbritannia og Australia skal samarbeide om hypersoniske våpen

USA, Storbritannia og Australia utvider forsvarssamarbeidet og skal jobbe sammen om utvikling av hypersoniske våpen, melder Financial Times. Klokken 19 norsk tid bekrefter landene det i en uttalelse. Forsvarssamarbeidet har fått navnet Aukus, og målet med det er å demme opp for Kinas raske militære oppbygging, særlig i Stillehavsregionen.

Klartale - 02 jun 22 kl. 13:20

Flere afrikanske land sliter med å få vaksiner mot apekopper

Apekopper er et virus. For noen uker siden var det flere som ble smittet av det blant europeiske land. Afrika har slitt med viruset lenge.

NRK - 01 jun 22 kl. 09:29

Rekordmange kvinner i Australias regjering

13 kvinner, blant dem en muslim, har fått plass i Australias nye sosialdemokratiske regjering. Det er ny rekord. Onsdag ble i alt 30 ministre tatt i ed i en seremoni i hovedstaden Canberra.

NRK - 03 maj 22 kl. 07:39

Historisk renteøkning i Australia

Etter å ha stått på stedet hvil i elleve år, settes den australske styringsrenta nå opp fra 0,1 til 0,35 prosent. Inflasjonen - eller prisveksten - i Australia var på hele 5,1 prosent i mars. Det er den største økningen i den årlige prisveksten siden 2001.

Klartale - 31 maj 22 kl. 13:06

Ni er døde av apekopper

465 personer er smittet med apekopper i Kongo. Av afrikanske land er det et av de som har flest smittede.Verdens helseorganisasjon (WHO) sier at smitten ikke vil føre til noen pandemi.

NRK - 31 maj 22 kl. 10:54

Australias nye statsminister har sikret seg parlamentarisk flertall

Australias nye statsminister Anthony Albanese kan feire at hans sosialdemokratiske parti får rent flertall i nasjonalforsamlingen. For første gang på nesten ti år har Australia fått en ikke-borgerlig statsminister og regjering. Albanese ble tatt i ed i forrige uke, men først tirsdag ble det klart at partiet hans – Labor – også har sikret seg 76 av de 151 plassene i nasjonalforsamlingens underhus.

NRK - 30 maj 22 kl. 04:26

Ny opposisjonsleder i Australia

Australias konservative Liberal Party har valgt ny leder etter det nylige valgnederlaget. Valget falt på tidligere forsvarsminister Peter Dutton. Dutton ble valgt uten motkandidat, skriver den australske kringkasteren ABC.

NRK - 28 maj 22 kl. 11:44

Kina undertegner avtale med Samoa

Kinas utenriksminister Wang Yi er på rundreise i Stillehavsregionen og undertegnet lørdag en avtale om økt samarbeid med øynasjonen Samoa. Detaljene i avtalen er ikke kjent, men i et utkast lekket av kinesiske myndigheter legges det vekt på både økonomisk og sikkerhetsmessig samarbeid. Samoas regjering bekrefter at landets statsminister Fiama Naomi Muta'afa lørdag diskuterte «klimaendringene, pandemien, samt fred og sikkerhet» med Wang.

NRK - 27 maj 22 kl. 20:25

1,25 millioner bokser morsmelkerstatning på vei til USA

1,25 millioner bokser morsmelkerstatning på vei til USA, melder Det hvite hus på Twitter. Morsmelkserstatningen er produsert av selskapet Bubs Australia. USA har hatt mangel på morsmelkserstatning den siste tiden..

NRK - 26 maj 22 kl. 10:17

Australia varsler nytt klimamål

Australias nye regjering sier de vil melde inn et mer ambisiøst klimamål til FN. Landet ønsker også å være vertskap for et regionalt klimatoppmøte. Planene, som signaliserer en endring i landets klimapolitikk, ble kunngjort av utenriksminister Penny Wong da hun besøkte Fiji torsdag.

NRK - 29 mar 22 kl. 07:58

Flomherjede Australia forbereder seg på flere stormer

Tusenvis av mennesker øst i Australia har fått beskjed om å evakuere mens stormene nærmer seg byer og tettsteder som fortsatt sliter etter tidligere flommer. Flere evakueringsordrer har blitt gitt for byen Lismore, som ble rammet av store ødeleggelser i forrige måned da en rekordhøy flom slukte med seg hus og biler. I et forsøk på å unngå en gjentakelse av denne katastrofen, har myndighetene i Australia varslet at nødetatene er i høy beredskap i forkant av varslede stormer og det de kaller en mulig livstruende flom tirsdag.

NRK - 24 maj 22 kl. 17:39

Apekopper påvist i flere land

Tsjekkia og Slovenia har påvist sine første tilfeller av apekopper. Over 100 smittede er registrert i Europa, Nord-Amerika, Israel og Australia, skriver NTB. Også De forente arabiske emirater bekrefter tirsdag sitt første tilfelle av apekopper, skriver Reuters..

NRK - 24 maj 22 kl. 13:26

Kinesiske og russiske kampfly fløy nær Japan under toppmøte

Kinesiske og russiske kampfly gjennomførte tirsdag en felles flyging over Japanhavet og Østkinahavet. Flygingen skjedde idet lederne i den såkalte «firerbanden,» et sikkerhetssamarbeid mellom Australia, India, Japan og USA, møttes i Tokyo. Japans forsvarsminister Nobuo Kishi har uttrykt «alvorlig bekymring» over hendelsen overfor Kina og Russland.

NRK - 24 maj 22 kl. 06:18

USA, Japan og India inngår maritim avtale

USA, Japan, Australia og India går sammen for å etablere et maritimt overvåkingsprogram. Avtalen, kalt IPMDA, skal styrke evnen til overvåking ved stillehavsøyer, i Sørøst-Asia og Indiahavet, står det i en kunngjøring fra Det hvite hus tirsdag morgen norsk tid. Kunngjøringen kom før møtet i den såkalte firerbanden skulle starte i Tokyo.

NRK - 25 apr 22 kl. 05:21

Australia gratulerer Macron

Australias statsminister Scott Morrison ønsker gjenvalget av Frankrikes president Emmanuel Macron velkommen. – Gratulerer Emmanuel Macron med gjenvalg som president. Enda et flott uttrykk for handlekraftig liberalt demokrati i usikre tider.

Klartale - 23 maj 22 kl. 08:39

Smittesporer apekopper i Oslo

Det er ingen fare for befolkningen, ifølge overlege Preben Aavitsland. Han jobber ved Folkehelse-instituttet (FHI). – Dette er lite smittsomt.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com