Australia

Onsdag, 21 April, 06:59

Nyheter om Australia

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - I førrgår: 02:48

Karantenefritt Australia – NZ

New Zealand og Australia åpner for karantenefri reise mellom de to landene for første gang på over et år. Fra mandag kan australiere reise til New Zealand uten karantene, og newzealendere kan også komme tilbake fra Australia uten karantene..

NRK - 17 mars 21 kl. 04:34

Australia ber om vaksinedoser

Australia ber AstraZeneca og EU om tilgang til en million vaksinedoser for å håndtere et urovekkende koronautbrudd i nabolandet Papa Ny-Guinea. Statsminister Scott Morrison sier han vil flytte doser Australia allerede har bestilt og betalt «så fort som mulig»..

Dagbladet - 15 april 21 kl. 22:11

«Twerke»-video skaper oppstyr i Australia

Sju «twerkende» damer og en misvisende video fra TV-kanalen ABC har skapt debatt i Australia. Nå beklager TV-kanalen..

NRK - 12 april 21 kl. 20:57

Australia avslår Janssen-vaksinen

Australia ønsker ikke å ta i bruk Jannsen-vaksinen til legemiddelfirmaet Johnson & Johnson. Årsaken er at den er for lik AstraZeneca-vaksinen, opplyser statsminister Scott Morrison til Sidney Morning Herald..

NRK - 12 april 21 kl. 02:44

Australia gir opp vaksinemål

Australia gir opp målet om å vaksinere alle landets 26 millioner innbyggere før året er omme, skriver Reuters. Årsaken er en anbefaling om at alle under 50 år skal vaksineres med vaksinen fra Pfizer/Biontech, og ikke AstraZeneca, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 07 april 21 kl. 06:26

Australia skuldar på EU

Statsministeren i Australia, Scott Morrison, seier at manglande leveransar av koronavaksiner frå Europa er grunnen til at landet har ei låg vaksineringstakt. Han hevdar "streng eksportkontroll" innført av EU-kommisjonen er grunnen..

NRK - 06 april 21 kl. 09:13

Opnar for reising i New Zealand

Folk frå New Zealand får frå 18. april reisa karantefritt til og frå Australia. Det kunngjorde statsminister Jacinda Ardern i dag.

Aftenposten - 03 april 21 kl. 21:13

Raser over at Hollywood-stjernene strømmer til Australia

Julia Roberts, Matt Damon, Ed Sheeran og en rekke andre superstjerner har reist til et korona-fritt Australia..

NRK - 02 april 21 kl. 07:44

Tilfelle av blodpropp i Australia

Helsemyndighetene i Australia undersøker om det finnes en mulig sammenheng mellom sjeldne sykdomstilfeller og AstraZeneca-vaksinen etter at en vaksinert person ble syk. En 44 år gammel mann fra Melbourne ble fredag lagt inn med blodpropp. Helsemyndigheter sier de ikke har funnet en årsakssammenheng knyttet til AstraZeneca-vaksinen, men at undersøkelser fortsatt pågår..

NRK - 31 mars 21 kl. 05:21

Australia skal bygge raketter

Australia varsler at landet skal starte bygging av retningsstyrte raketter i tett samarbeid med USA. Hensikten er å styrke landets forsvarsevne, uttalte statsminister Scott Morrison onsdag..

NRK - 23 feb. 21 kl. 05:22

Australia og Facebook enige

Etter flere dager med forhandlinger mellom Australia og Facebook, åpner selskapet igjen for deling av nyheter i landet. Facebook stanset deling av nyheter i Australia som et svar på lovforslaget som pålegger sosiale medier å betale for nyhetsinnhold..

NRK - 24 mars 21 kl. 08:16

Mann død i flom i Australia

Titusenvis er evakuert som følge av storflommen i delstaten New South Wales i Australia. Onsdag bekrefter politiet det første dødsfallet. En mann døde i en bil som han ble innesperret av vannmassene.

NRK - 23 mars 21 kl. 02:32

Mer flom ventet i Australia

Myndighetene i Australia ber 15.000 flere innbyggere på østkysten være klare til å forlate hjemmene sine. Det kraftig regnværet fortsetter, og flomfaren er stor i New South Wales.

NRK - 23 mars 21 kl. 02:32

Meir flaum venta i Australia

Styresmaktene i Australia ber 15.000 fleire innbyggjarar på austkysten vere klare til å forlate heimane sine. Det kraftige regnvêret held fram, og flaumfaren er stor i New South Wales.

VG - 22 mars 21 kl. 21:44

Evakuerer flomrammede i Australia: – Det er ille

BLACKTOWN (VG) Sove, spise, ut igjen. Fivillige redningsmannskaper utenfor storbyen Sydney i Australia jobber på spreng med å hjelpe folk ut av de flomrammede områdene..

VG - 21 mars 21 kl. 10:14

Erklærer naturkatastrofe i Australia

SYDNEY/OSLO (VG) Et forrykende uvær i delstaten New South Wales i Australia har sendt tusener på flukt. Nå erklærer myndighetene situasjonen som en naturkatastrofe..

Aftenposten - 21 mars 21 kl. 10:00

Forfriskende western fra Australia

Visuelt formfullendt western fra Australia..

VG - 20 mars 21 kl. 13:52

Flere tusen evakuert etter rekord-uvær i Australia

SYDNEY/OSLO (VG) Hundrevis av millimeter regn har øst ned over delstaten New South Wales i Australia natt til lørdag. Over 17.000 mennesker er evakuert fra sine hjem..

Dagbladet - I førrgår: 06:25

Åpner: - Har vært et mareritt

Gleden var stor da New Zealand og Australia mandag åpnet for karantenefri reise mellom de to landene for første gang på over et år..

VG - I førrgår: 05:38

Reiseboble mellom Australia og New Zealand åpnet: – Helt overveldende

SYDNEY (VG) Claire (6) har fått øye på morfar Jeff og mormor Laurel. De står trippende i ankomsthallen på flyplassen i Sydney, og kaster seg mot barnebarnet..

Aftenposten - 16 april 21 kl. 06:21

Fant denne i ferdigsalaten

Alex White fikk seg en overraskelse da han fant en levende slange i salaten han kjøpte på en butikk i Sydney i Australia..

E24 - 16 april 21 kl. 06:19

Australia vurderer å åpne for at vaksinerte kan reise

Australias statsminister Scott Morrison vurderer å åpne opp for å tillate fullvaksinerte statsborgere å reise utenlands..

E24 - 15 april 21 kl. 05:32

Blandede Asia-børser – nye ledighetstall i Australia

Torsdag pekere pilene på børsene i øst i ulike retninger..

E24 - 16 mars 21 kl. 05:41

Facebook og News Corp er enige om betalingsavtale i Australia

News Corp har blitt enige med Facebook om en treårsavtale der sistnevnte betaler førstnevnte for å videreformidle deres nyheter via plattformen i Australia..

Klartale - 15 mars 21 kl. 10:15

Flere tusen krever at politikere i Australia tar ansvar

Flere tusen personer demonstrerer i de store byene i Australia. De vil ha slutt på vold mot kvinner..

VG - 12 april 21 kl. 21:21

Australia takker nei til Johnson & Johnson-vaksinen

Johnson & Johnson-vaksinen er for lik AstraZeneca-vaksinen til at den australske regjeringen vil bruke den..

Aftenposten - 07 april 21 kl. 12:00

USA har fått tre nye bestevenner. De kaller seg The Quad. Men hva er det egentlig?

USA har tre nye bestevenner. De knytter tettere bånd til India, Japan og Australia. Hva betyr det for Kina - og for NATO?.

NRK - 06 april 21 kl. 20:59

Australiere vil hjem, får ikke lov

Titusener av australiere som befant seg i utlandet da Australia stengte landet på grunn av koronasmitten, har ikke kunnet vende hjem. Flere er syke og får ikke hjelp der de befinner seg. FN er bedt om å hjelpe til med å la dem reise inn i hjemlandet..

Dagbladet - 05 april 21 kl. 12:19

Raser mot stjernene

Hollywood-stjerner har bosatt seg i Australia under pandemien. Det har fått lokalbefolkningen til å reagere..

VG - 04 mars 21 kl. 17:27

Italia blokkerer eksport av coronavaksiner til Australia

Italia har stanset eksport av 250.000 doser med AstraZeneca-vaksinen til Australia, ifølge flere medier. Det er første gang EUs eksportkontroll håndheves..

VG - 04 mars 21 kl. 17:27

Italia blokkerer eksport av coronavaksiner til Australia: - Frustrert og skuffet

Italia har stanset eksport av 250.000 doser med AstraZeneca-vaksinen til Australia, ifølge flere medier. Det er første gang EUs eksportkontroll håndheves..

VG - 03 april 21 kl. 11:35

OL-medaljevinner funnet skyldig: Smuglet kokain for 1,3 milliarder kroner

Kajakkutøveren Nathan Baggaley vant to sølvmedaljer under OL i Athen i 2004, men ble siden tatt i doping. Nå er han dømt for å ha smuglet enorme mengder narkotika inn i Australia..

NRK - 03 april 21 kl. 08:56

Fortsetter AstraZeneca-bruk

Australia fortsetter bruken av AstraZenecas koronavaksine. En 44 år gammel mann fra Melbourne ble fredag lagt inn på sykehus med blodpropp, men helsemyndighetene sier at de ikke har funnet en årsakssammenheng knyttet til vaksinen..

NRK - 31 mars 21 kl. 13:27

Australia når ikke vaksinemålene

Den australske regjeringen er et godt stykke unna å nå de opprinnelige målene for vaksinering mot covid-19, erkjente statsminister Scott Morrison onsdag. Morrison sier at europeiske eksportrestriksjoner er én av årsakene..

NRK - 31 mars 21 kl. 04:46

Kritiserer WHOs korona-rapport

Storbritannia og USA kritiserer WHOs korona-rapport om starten av pandemien i Wuhan, og anklager Kina for å holde tilbake data. Uttalelsen er undertegnet av 12 andre land, deriblant Australia og Canada, skriver The Guardian. Rapporten fra eksperter fra WHO, som dro til Wuhan for å undersøke opphavet til viruset, viste at det er høyst usannsynlig at koronaviruset stammet fra et laboratorium, og at det sannsynligvis kom fra dyr til menneske..

NRK - 26 feb. 21 kl. 07:52

Inngår avtale med medier

Facebook har signert intensjonsavtaler med tre australske medieselskaper, etter at Australia vedtok en ny medielov myntet på Facebook og Google. Loven pålegger digitale plattformer å forhandle med og betale australske nyhetsmedier for å kunne dele deres nyheter. Både Facebook og Google var sterkt imot loven, og Facebook stanset deling av nyheter i Australia i forrige uke som en reaksjon..

Aftenposten - 23 feb. 21 kl. 22:15

Australia ba Facebook åpne lommeboken. Nå frykter selskapet dominoeffekt i resten av verden.

Torsdag forrige uke stengte Facebook ned deler av nettet i Australia. Det gikk ikke helt som planlagt..

E24 - 23 feb. 21 kl. 05:45

Facebook åpner for deling av nyheter i Australia igjen

Etter flere dager med forhandlinger og eskalerende konflikt mellom Australia og Facebook, åpner mediegiganten igjen for deling av nyheter i landet.

Aftenposten - 23 feb. 21 kl. 05:45

Facebook åpner for deling av nyheter i Australia igjen

Etter flere dager med forhandlinger og eskalerende konflikt mellom Australia og Facebook, er partene enige og….

NRK - 24 mars 21 kl. 18:29

Nordmann skal lede FN på Kypros

Den norske generalen Ingrid Gjerde skal lede FNs fredsbevarende styrke på Kypros. FNs generalsekretær António Guterres kom med kunngjøringen onsdag, skriver NTB. Gjerde etterfølger Cheryl Pearce fra Australia, som har hatt vervet i to år..

Klartale - 24 mars 21 kl. 08:36

Nå kan dødelige edderkopper true folk

Det er flom i Australia. Det skaper også helt andre farer..

NRK - 24 mars 21 kl. 07:13

Frykter edderkopper i Australia

Den verste flommen på mange tiår har rammet den australske delstaten New South Wales. Nå advares innbyggerne i Sydney om dødelige edderkopper som søker tilflukt i hjemmene deres. Det meldes også om slanger som har søkt tilflukt på flåter og i båter..

NRK - 21 feb. 21 kl. 08:01

Australia starter vaksinering

Koronavaksineringen i Australia startet opp søndag. Statsminister Scott Morrison var blant de første som fikk vaksinen. En kvinne i 80-årene som overlevde andre verdenskrig, var den første personen som fikk vaksinen søndag..

Aftenposten - 22 mars 21 kl. 06:47

– Jeg har aldri sett regn som dette

Mer kraftig regn har mandag gjort situasjonen i sørvestlige deler av Australia verre..

VG - 22 mars 21 kl. 04:43

Over 18.000 evakuert: – Aldri sett regn som dette

SYDNEY (VG) Deler av Australia opplever nå det som omtales som en «århundrets flom»..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt