AstraZeneca-doser

Torsdag, 22 April, 04:49

Nyheter om AstraZeneca-doser

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 01 april 21 kl. 10:44

Vil ikke ta AstraZeneca-vaksinen

Tysklands innenriksminister, Horst Seehofer, sier til Bild at han ikke vil vaksineres med AstraZeneca-vaksinen. Ifølge avisen har helseminister Jens Spahn bedt sine kolleger over 60 år om å la seg vaksinere med AstraZeneca for å gjenopprette tilliten til vaksinen. Seehofer, som er 71 år gammel, sier til Bild at han svarer nei til oppfordringen fra Spahn.

NRK - 23 mars 21 kl. 07:52

Ber om meir AstraZeneca-info

Det amerikanske instituttet for allergiar og infeksjonssjukdommar (NIAID) trur AstraZeneca kan ha levert ufullstendige data om kor effektiv koronavaksinen er. Måndag opplyste AstraZeneca at vaksinen er 79 prosent effektiv mot vanleg covid-19-sjukdom, og 100 prosent effektiv mot alvorleg sjukdom. Ifølgje NIAIB kan legemiddelgiganten ha levert utdatert informasjon som ein del av forsøket.

NRK - 23 mars 21 kl. 07:52

USA ber om meir AstraZeneca-info

Det amerikanske instituttet for allergiar og infeksjonssjukdommar (NIAID) trur AstraZeneca kan ha levert ufullstendige data om kor effektiv koronavaksinen er. Måndag opplyste AstraZeneca at vaksinen er 79 prosent effektiv mot vanleg covid-19-sjukdom, og 100 prosent effektiv mot alvorleg sjukdom. Ifølgje NIAID kan legemiddelgiganten ha levert utdatert informasjon som ein del av forsøket.

NRK - 16 mars 21 kl. 09:01

14 land stanser bruk av AstraZeneca

Stadig flere land har nå satt vaksinasjonen med AstraZeneca på vent, etter rapporter om mistenkte alvorlige bivirkninger. Per tirsdag hadde 14 land stanset all vaksinering, mens 5 land har sluttet å bruke AstraZeneca fra en spesifikk leveranse. Foruten Norge, Danmark og Island har også disse landene satt vaksinen på vent inntil videre.

NRK - 16 mars 21 kl. 09:01

15 land stanser bruk av AstraZeneca

Stadig flere land har nå satt vaksinasjonen med AstraZeneca på vent, etter rapporter om mistenkte alvorlige bivirkninger. Per tirsdag hadde 14 land stanset all vaksinering, mens 5 land har sluttet å bruke AstraZeneca fra en spesifikk leveranse. Foruten Norge, Sverige, Danmark og Island har også disse landene satt vaksinen på vent inntil videre.

NRK - 12 timer siden

Island skal låne AstraZeneca-dosar

Det islandske helsedepartementet melder på nettsidene sine at Island gjennom ein avtale med Noreg skal låne 16.000 dosar av AstraZeneca-vaksinen. Det var VG som omtalte saka fyrst.

NRK - 22 timer siden

AstraZeneca-vaksine gjev blødningar

Folk som har teke AstraZeneca-vaksinen får oftare blåmerker, naseblod og blødning frå tannkjøtet enn folk som har fått andre vaksinar. Det syner undersøkingar frå FHI, skriv Aftenposten. Nær 4500 personar har ore med i undersøkinga, og 124 svarte at dei fekk mindre, ufarlege blødningar.

NRK - 15 april 21 kl. 17:53

Vurderer AstraZeneca til frivillige

Helseminister Bent Høie åpner for å gi AstraZeneca-vaksinen til frivillige. det sier han til Aftenposten. Regeringen har satt ned et ekspertutvalg som blant annet skal vurdere om dette er en vaksine som kan tilbys frivillige i Norge, uten at den er en del av vaksinasjonprogrammet, ifølge Høie.

NRK - 15 april 21 kl. 09:12

Opplyste ikkje om bindingar

Overlege og professor Pål André Holme har dei siste fem åra fått over ein million kroner frå Pfizer og Bayer, men oppga likevel ingen interessekonflikter då han medpubliserte ein artikkel om biverknader av AstraZeneca-vaksinen. Det skriv Klassekampen. Artikkelen vart publisert i det prestisjetunge medisintidsskriftet New England Journal of Medicine, og konkluderte meda t blodpropp som tok livet av tre helsearbeidarar, kom av AstraZeneca-vaksinen.

NRK - 07 april 21 kl. 16:51

Stanser AstraZeneca-vaksinering

Storbritannia stanser AstraZeneca-vaksinering av personer under 30 år. Denne gruppa vil inntil videre bli tilbudt andre koronavaksiner mens en mulig blodpropp-forbindelse granskes, opplyser det britiske legemiddeltilsynet. Stansen kommer etter at det europeiske legemiddelbyrået (EMA) i dag sa at tilfellene med blodpropp og lave blodplater bør listes som en mulig sjelden bivirkning av AstraZeneca-vaksinen..

NRK - 02 april 21 kl. 12:51

– Liten risiko for blodpropp

Risikoen for blodpropp forbundet med AstraZenecas koronavaksine er «svært liten», sier det britiske legemiddeltilsynet MHRA fredag. Torsdag opplyste tilsynet at de har registrert 30 tilfeller av den sjeldne blodpropptypen blant de 18 millionene AstraZeneca-dosene som er satt. I Norge og flere andre land er AstraZeneca-vaksineringen satt på vent for å undersøke om det er en sammenheng mellom AstraZeneca-vaksinen og sjeldne sykdomstilfeller..

NRK - 30 mars 21 kl. 20:02

Reagerte på AstraZeneca-uttalelser

Legemiddelverket reagerer i en intern e-post på at vaksineprodusenten AstraZeneca sa til tv2 at vaksinen var trygg. Lørdag 13. mars uttalte kommunikasjonsdirektør i AstraZeneca Norden, Jacob Lund, til tv-kanalen at deres vaksine ikke hadde tegn til økt risiko for blodpropp eller reduksjon av blodplater.

NRK - 30 mars 21 kl. 13:09

31 blodpropptilfeller i Tyskland

I Tyskland er det oppdaget 31 tilfeller av blodpropp hos personer som har fått AstraZeneca-vaksinen, melder Der Spiegel. I ni av tilfellene døde pasienten, opplyser det statlige Paul Ehrlich-instituttet. Nesten alle de rammede var kvinner.

NRK - 25 mars 21 kl. 03:54

AstraZeneca nedjusterte effekt

Vaksineprodusenten AstraZeneca har nedjustert vaksinen si effektivitet mot covid-19-symptom frå 79 til 76 prosent etter fase 3-studiar. Vaksinen er 100 prosent effektiv mot alvorleg sjukdom som krev sjukehusinnlegging, opplyser AstraZeneca..

NRK - 24 mars 21 kl. 16:23

Finland fortsetter med AstraZeneca

Finland satte AstraZeneca-vaksinen på vent for fem dager siden, men nå melder Reuters at helsemyndighetene i landet har besluttet at vaksineringen med AstraZeneca kan fortsette fra 29. mars, for de som er 65 år og eldre..

Dagbladet - 23 mars 21 kl. 12:42

AstraZeneca lover oppdaterte data

USAs nasjonale institutt for allergier og infeksjonssykdommer (NIAID) hevder at AstraZeneca kan ha levert ufullstendige data om coronavaksinens effektivitet. AstraZeneca svarer at de skal komme med oppdaterte analyser..

NRK - 22 mars 21 kl. 16:14

FHI samarbeider med fleire land

Smitteverndirektør i FHI, Geir Bukholm seier til Nyhetsettermiddag at dei samarbeider med andre nordiske land, men også med tyske og britiske myndigheiter om få meir informasjon om AstraZeneca-vaksinen og moglege biverknader. Han fortel at tilliten til vaksinen er eit moment som spelar inn når dei no skal gjera ei vurdering av vaksinen. På spørsmål om ein kan droppa AstraZeneca-vaksinen for å få høgare tillit til vaksinasjonsprogrammet, svarte Bukholm at det er ei vanskeleg vurdering.

NRK - 22 mars 21 kl. 08:23

AstraZeneca: 79 prosent effektiv

AstraZeneca-vaksinen er 79 prosent effektiv mot covid-19 og 100 prosent effektiv mot alvorlig sykdom. Det melder Oxford-universitetet, som har vært med på å utvikle vaksinen. Resultatene stammer fra en større studie gjort i USA, Chile og Peru.

NRK - 21 mars 21 kl. 21:07

To pasienter døde av blodpropp

To pasienter ved Oslo universitetssykehus er døde av blodpropp , melder NTB. Pasientene skal ha mottatt AstraZeneca-vaksinen. – Vi kan ikke utelukke at disse tilfellene kan ha en sammenheng med AstraZeneca-vaksinen, skriver Legemiddelverket i en pressemelding.

NRK - 18 mars 21 kl. 18:37

FHI: Fortsatt AstraZeneca-pause

Folkehelseinstituttet mener det er for tidlig å konkludere om AstraZeneca-vaksinen, men satser på å komme med en vurdering neste uke. Det blir fortsatt pause i vaksineringen med AstraZeneca-vaksinen i Norge til man har et mer fullstendig bilde av situasjonen, sier FHI-direktør Camilla Stoltenberg..

NRK - 17 mars 21 kl. 14:48

FHI: AstraZeneca-pause var riktig

– Det var en svært vanskelig å sette vaksineprogrammet på pause, men beslutningen var riktig og har stått seg i ettertid, sier direktør i Folkehelseinstituttet Camilla Stoltenberg på onsdagens pressekonferanse. Vaksineringen med AstraZeneca-vaksinen er satt på pause i Norge og flere andre land etter meldinger om blodpropp. FHI og Legemiddelverket går nå gjennom meldingene, men vet per nå ikke om det er en sammenheng.

NRK - 15 mars 21 kl. 16:37

Johnson forsvarar AstraZeneca

Storbritannias statsminister Boris Johnson forsvarar AstraZeneca-vaksinen etter at fleire land har sett vaksinasjonen på vent. Han seier reguleringa i Storbritannia er blant dei strengaste og mest erfarne i verda, og at dei ikkje ser nokon runn til å setje vaksinasjonen på vent. Vaksinen er utvikla ved Universitetet i Oxford i samarbeid med det svensk-britiske legemiddelselskapet AstraZeneca.

NRK - 15 mars 21 kl. 13:12

Helsearbeider innlagt med blodpropp

En helsearbeider er innlagt med blodpropp i leggen på Sørlandet sykehus. Personen har fått AstraZeneca-vaksinen, men det er uvisst om det har en sammenheng. Helsearbeideren er under 50 år og har en liten blodpropp i leggen, men skal ellers være i god form.

NRK - 15 mars 21 kl. 12:04

Avviser sammenheng med blodpropp

Det er ikke noen sammenheng mellom utvikling av blodpropper og AstraZeneca-vaksinen, ifølge sjefen for vaksinegruppen ved Oxford-universitetet. – Det er viktig at vi unngår problemet med at vi ikke vaksinerer folk, og at vi balanserer en stor risiko, den kjente covid-risikoen, mot det som vi har fått fra reguleringsmyndigheter – som er ikke noe signal om noe problem, sier Oxford-forsker Andrew Pollard til BBC. Irland og Nederland er de siste landene som har satt bruken av AstraZeneca-vaksinen på vent.

NRK - 15 mars 21 kl. 10:08

Én AstraZeneca-vaksinert innlagt

En person er innlagt på St. Olavs hospital i Trondheim etter å ha fått AstraZeneca-vaksinen, melder Nidaros. Vaksinesjef Helge Garåsen i Trondheim kommune bekrefter innleggelsen overfor avisen.

NRK - 14 mars 21 kl. 10:40

Irland stanser AstraZeneca-vaksine

Det irske helsedepartementet opplyser at de midlertidig setter AstraZeneca på pause, på grunn av flere tilfeller av alvorlig blodpropp etter vaksinering. De sier anbefaling om vaksinestans kommer etter nyheter fra Norge om fire alvorlige tilfeller av blodpropp hos voksne personer som har fått AstraZeneca-vaksinen..

NRK - 13 mars 21 kl. 17:33

Kongo utsetter AstraZeneca-vaksiner

Kongo utsetter starten på sin vaksinekampanje med AstraZeneca-vaksinen som en forholdsregel. Landet har mottatt 1,7 millioner vaksiner fra AstraZeneca, og oppstart var planlagt til mandag i neste uke..

NRK - 08 mars 21 kl. 00:52

AstraZeneca-vaksiner hoper seg opp

I Tyskland og Frankrike vegrer folk seg for å ta AstraZeneca-vaksinen og lagrene er fulle. Hvor mange som har sagt nei til vaksine i Norge, har ikke myndighetene oversikt over. Skepsisen mot AstraZeneca er grunnløs, mener helsemyndighetene..

NRK - Igår: 17:04

Madsen: Minner om AstraZeneca

EUs legemiddeltilsyn (EMA) har sett noen av de samme bivirkningene hos Janssen-vaksinen og AstraZeneca-vaksinen, sier Steinar Madsen, medisinsk fagdirektør ved Statens legemiddelverk. EMA sier de har funnet en mulig sammenheng mellom Janssen-vaksinen og sjeldene blodpropptilfeller. De mener dette bør listes opp som en sjelden bivirkning.

NRK - Igår: 14:42

37 nye koronadødsfall i Sverige

Det er registrert 37 nye koronadødsfall i Sverige, opplyser Folkhälsomyndigheten tirsdag. Folkhälsomyndigheten viderefører også rådet om at AstraZeneca-vaksinen kun skal gis til folk over 65 år. Folk under 65 år som allerede har fått første dose med AstraZeneca, bør få tilbud om Moderna- eller Pfizer-vaksinen når de skal få dose to..

NRK - Igår: 05:57

Vaksinebytte i Danmark

Danske myndigheter er i dialog med flere land om å bytte AstraZeneca-vaksiner mot en annen vaksine. – Akkurat her og nå har vi stadig bruk for sikre og godkjente vaksiner. Det er hittil Pfizer og Moderna, sa helseminister Magnus Heunicke etter et møte med Folketingets helsepolitikere.

VG - I førrgår: 21:27

OUS etter AstraZeneca-rapporten: Vil se på retningslinjene

Oslo universitetssykehus sier de vil gjennomgå retningslinjer for samarbeid med industri, etter at forfatterne bak AstraZeneca-artikkelen ikke oppga finansielle bindinger..

NRK - I førrgår: 16:08

Tegnell fikk AstraZeneca-vaksinen

Anders Tegnell har fått første dose med koronavaksine. Den svenske statsepidemiologen (65) fikk AstraZeneca-vaksinen på fredag, og sier til Corren at han vil sende et signal om at den er en veldig god vaksine for folk over 65 år..

VG - 17 april 21 kl. 20:55

Forfatterne bak AstraZeneca-rapporten legger kortene på bordet: Dette har de fått betalt for

Flere av forfatterne bak rapporten om mistenkte AstraZeneca-bivirkninger opplyste ikke om at de hadde fått penger fra selskaper som også produserer vaksiner. Nå har de snudd, for å fjerne tvil om habilitet..

NRK - 16 april 21 kl. 08:06

Flere vaksiner kan fylle tomrommet

Det kan komme flere vaksiner som fyller det kortsiktige tomrommet etter AstraZeneca om den blir tatt ut av det norske vaksinasjonsprogrammet. Det sier Sigrid Bratlie, molekylærbiolog og spesialrådgiver i Kreftforeningen. Regjeringen har ikke bestemt seg ennå om AstraZeneca skal skrotes i Norge, men andre vaksiner kan stå klare til å ta plassen.

VG - 15 april 21 kl. 21:54

Forsker tar selvkritikk etter AstraZeneca-artikkel

Forsker og lege Pål Andre Holme tar selvkritikk for ikke å ha informert om at han tidligere har tatt oppdrag for Pfizer i en artikkel om AstraZeneca-vaksinen..

VG - 15 april 21 kl. 21:25

Derfor ville FHI droppe AstraZeneca-vaksinen

Alle i Norge vil ha større risiko for sykdom og død ved å velge AstraZeneca-vaksinen enn å vente på en annen, slår FHI fast..

NRK - 15 april 21 kl. 17:53

Kan gi AstraZeneca til frivillige

Helseminister Bent Høie åpner for å gi AstraZeneca-vaksinen til frivillige. det sier han til Aftenposten. Regeringen har satt ned et ekspertutvalg som blant annet skal vurdere om dette er en vaksine som kan tilbys frivillige i Norge, uten at den er en del av vaksinasjonprogrammet, ifølge Høie..

Klartale - 15 april 21 kl. 16:57

FHI anbefaler å ta bort vaksinen AstraZeneca

Regjeringen vil bruke mer tid på å vurdere om Norge skal bruke AstraZeneca-vaksinen. Folkehelse-instituttet anbefaler å slutte å bruke vaksinen videre..

Dagbladet - 15 april 21 kl. 16:05

Fortsatt stans av AstraZeneca

FHI mener at AstraZeneca-vaksinen bør droppes fra vaksinasjonsprogrammet. Regjeringen mener det ikke er godt nok grunnlag for å konkludere..

VG - 15 april 21 kl. 16:02

Regjeringen venter med AstraZeneca-avgjørelse

FHI anbefaler å droppe AstraZeneca – regjeringen vil vente med å ta avgjørelsen..

Dagbladet - 15 april 21 kl. 16:05

Norge skroter AstraZeneca

Torsdag ettermiddag kom den endeligee dommen over bruken av AstraZeneca-vaksina i Norge..

NRK - 15 april 21 kl. 14:22

Merkel får AstraZeneca-vaksine

Tysklands forbundskansler Angela Merkel skal få en dose med AstraZeneca-vaksine i morgen. Hun er 66 år og helsevesenet har nå startet vaksineringen av hennes alsdergruppe, melder Die Welt..

Klartale - 15 april 21 kl. 11:03

Vil de starte opp igjen med AstraZeneca?

Bent Høie skal si hva Norge vil gjøre med vaksinen fra AstraZeneca. Du kan se det her fra 16.00..

E24 - 15 april 21 kl. 09:56

Skjebnedag for AstraZeneca-vaksinen: – Danmark legger ikke føringer

På skjebnedagen for AstraZeneca-vaksinen i Norge sier Espen Nakstad at Danmarks beslutning om å skrote vaksinen ikke legger føringer for oss..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt