Askøy

Sunday, 19 January, 08:20

Nyheter om Askøy

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 04 Jan 20 kl. 19:02

I mars skulle Askøy-talentet «få erfaring» internasjonalt. Åtte måneder senere vant hun VM-gull.

Kickbokseren fra Askøy er nominert til «Årets gjennombrudd».

Aftenposten - 24 Dec 19 kl. 12:20

Askøy tilbyr prisavslag etter smitteutbrudd

Askøyværinger som måtte koke vannet under smitteutbruddet i sommer kan nå søke kommunen om erstatning..

NRK - 24 Dec 19 kl. 11:52

Gir prisavslag på drikkevann

Askøy kommune tilbyr sine innbyggere et prisavslag på maksimun 400 kroner etter at forurensningen av drikkevannet som førte til smitteutbrudd i sommer. På kommunens hjemmeside skriver de at har beregnet avslaget ut fra økte strømutgifter for å å koke vann..

P4 - 24 Dec 19 kl. 11:53

Innbyggere får prisavslag etter smitteutbrudd

Askøy kommune tilbyr nå sine innbyggere et prisavslag etter at forurensning i drikkevannet førte til smitteutbrudd i sommer. På kommunens hjemmesider sier de det er vanskelig å fastsette verdien av det å ikke ha drikkevann i kranen. Prisavslaget er satt til 200 kroner pr.

P4 - 18 Dec 19 kl. 17:41

Frontkollisjon skaper kø

To personbiler har vært involvert i en front mot front-kollisjon i Bergen i Hordaland. Ifølge politiet i Vest politidistrikt er det store materielle skader, og en av personene som er involvert i ulykken klager over smerter i magen. Ulykken skaper mye trafikk og kø, spesielt i retning av Askøy..

NRK - 27 Nov 19 kl. 04:49

Brann i bolighus på Askøy

110-sentralen i Hordaland melder at brannen i et bolighus på Askøy utenfor Bergen er slukket. Brannvesenet lufter nå ut røyk på stedet..

NRK - 27 Nov 19 kl. 05:45

Husbrann på Askøy startet i bil

Brannen i et bolighus på Askøy ved Bergen startet i en bil som sto nær husveggen. Derfra spredte flammene seg til husets kledning. Tre personer har fått tilsyn av helsepersonell, men fremstår som uskadd, melder Vest politidistrikt..

P4 - 14 Nov 19 kl. 10:52

Kokevarselet opphevet på Askøy

Kokevarselet er nå opphevet på Askøy. Tirsdag ble alle som er tilknyttet Kleppe vannverk bedt om koke vannet fra springen. Årsaken var en driftsforstyrrelse på renseanlegget.

Aftenposten - 29 Nov 19 kl. 22:55

Thea (21) fra Askøy tok VM-gull i mesterskapsdebuten

Thea Vatshelle er nybakt verdensmester i kickboksing..

NRK - 29 Nov 19 kl. 19:17

Har ikkje funne smittekjelda

Folkehelseinstituttet har ikkje funne ei konkret årsak til smitteutbrotet på Askøy i juni. Men regnskyll og utvasking av avføring frå fuglar eller dyr ned i høgdebassenget er ei rimeleg forklaring, ifølgje FHIs rapport om utbrotet..

P4 - 02 Dec 19 kl. 10:35

– Alle skal være trygge på eget drikkevann

Ber kommunene ta grep. – Alle skal føle seg trygge på at de ikke blir syke av vannet de har i springen. Det sa folkehelseminister Sylvi Listhaug på en konferanse om norsk drikkevann i regi av Folkehelseinstituttet i dag.

Klartale - 12 Nov 19 kl. 09:16

Folk på Askøy må koke vannet

Alle som får drikkevann fra Kleppevannet på Askøy, må koke vannet. Det sier kommunen..

P4 - 27 Nov 19 kl. 05:54

Tre sjekkes etter husbrann

Tre personer sjekkes av helsepersonell etter en brann på Askøy utenfor Bergen i natt. Brannen startet i en bil som sto nær husveggen, og derfra spredte seg til husets kledning. De tre fremstår uskadd.

P4 - 12 Nov 19 kl. 07:08

Nytt kokevarsel for Askøy

Det er i morgentimene sendt ut et nytt kokevarsel for Askøy kommune. Det gjelder alle som er tilknyttet Kleppe vannverk. Kommunen understreker at det ikke er gjort funn av bakterier, men det er en driftsforstyrrelse på renseanlegget og det tilsettes ekstra klor.

Klartale - 14 Nov 19 kl. 13:13

Slipper å koke dikkevannet mer

Det er ikke lenger nødvendig å koke drikkevannet fra Kleppevannet på Askøy..

P4 - 04 Nov 19 kl. 22:46

Askøy: Nytt høydebasseng koblet på

Først nå, et halvt år etter sykdomsutbruddet på Askøy, er høydebasseng som kunne forhindret sommerens vannkrise tatt i bruk. Flere tusen mennesker ble syke av tarmbakterier, og utbruddet stammet fra et høydebasseng som skulle vært faset ut. Men det nye bassenget var ikke satt i drift, fordi en grunneier nektet å godta at det skulle graves åtte meter med rør.

NRK - 12 Nov 19 kl. 07:15

Nytt kokevarsel på Askøy

Det er mandag sendt ut kokevarsel for flere områder som tilhører Kleppe vannverk. Bakgrunnen er at det er problemer med renseanlegget. Kokevarselet er føre var, mens det avventes svar fra vannprøver, skriver kommunen på Facebook..

NRK - 18 Oct 19 kl. 16:00

Brann i båt på Askøy

Det brenner i en båt i nærheten av Ramsøy på Askøy i Hordaland, skriver politiet på Twitter. Skadeomfanget er ikke kjent. Nødetater og redningsskøyte er på vei..

NRK - 05 Nov 19 kl. 13:48

Ettåring fikk forsvarlig behandling

Gutten (1) som døde i forbindelse med drikkevannsskandalen på Askøy, fikk forsvarlig helsehjelp både av fastlegen, legevakten og Haukeland sykehus, fastslår fylkeslegen, ifølge BA. Også en kvinne (72) døde, trolig med vannet som medvirkende årsak..

VG - 05 Nov 19 kl. 15:43

Fylkesmannen frikjenner helsevesenet etter at gutt (1) døde i drikkevannsskandalen

Fylkesmannen i Vestland mener at den ett år gamle gutten som døde under drikkevannsskandalen på Askøy i sommer, fikk forsvarlig helsehjelp..

NRK - 04 Nov 19 kl. 21:53

Nye vannrør etter tvang på Askøy

Tusenvis ble syke etter smitte fra et utdatert høydebasseng. Et splitter nytt stod klart like unna, men en nabo nektet å la kommunen legge vannrør over grunnen hans. Nå, et halvt år etter vannskandalen, tvinger kommunen frem en løsning..

P4 - 05 Nov 19 kl. 13:46

Mener ettåring fikk forsvarlig helsehjelp

Den ett år gamle gutten som døde i forbindelse med drikkevannskandalen på Askøy utenfor Bergen i juni fikk forsvarlig helsehjelp. Det har fylkesmannen i Vestland konkludert med. Fylkeslegen påpeker at gutten hadde et vagt sykdomsbilde som utviklet seg til å bli akutt og svært alvorlig.

P4 - 10 Oct 19 kl. 15:39

Tarmbakterier på Askøy

Det er funnet tarmbakterier i prøver fra Fromreide Vannverk på Askøy utenfor Bergen. I går sendte det private vannverket ut kokevarsel til alle de 134 abonnentene. Kilden til bakteriene er foreløpig ikke funnet, skriver Bergensavisen.

VG - 01 Nov 19 kl. 16:38

Under halvparten av kommunene svarte Sylvi Listhaug om vann: – Veldig skuffende

Rapporten fra den landsomfattende kartleggingen folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) satte i gang etter drikkevannsskandalen på Askøy er klar..

P4 - 09 Oct 19 kl. 13:46

Bakterier i drikkevann på Askøy

Det er igjen påvist bakterier i drikkevannet på Askøy utenfor Bergen. Ifølge Bergensavisen er det oppdaget bakterier fra et privat vannverk på Fromreide nord på øya. 134 abonnenter er berørt, deriblant et lege-, kjøpe- og eldresenter, og alle har fått beskjed om å koke vannet inntil videre.

P4 - 06 Oct 19 kl. 10:48

Kokevarselet på Askøy er opphevet

Det er ikke lenger nødvendig å koke vannet på Askøy. Det opplyser Askøy kommune to dager etter at nok et kokevarsel ble innført. Bergensavisen skriver at det var en svikt i en komponent i vannbehandlingsanlegget på Kleppe som var grunnen til at det fredag ble innført kokevarsel..

NRK - 06 Oct 19 kl. 09:20

Opphevar kokevarselet på Askøy

Innbyggjarar på Askøy treng ikkje lenger koke vatnet. Vassprøver frå Kleppe vannverk viser at kvaliteten på vatnet er god, skriv Askøy kommune på sine nettsider. Kokevarselet kom fredag, etter at kommunen fann feil ved ein komponent i anlegget..

Aftenposten - 06 Oct 19 kl. 11:00

Kokevarselet på Askøy er opphevet

Det er ikke lenger nødvendig å koke vannet, opplyser Askøy kommune to dager etter at nok et kokevarsel ble innført..

Aftenposten - 04 Oct 19 kl. 23:48

Nytt kokevarsel på Askøy

På grunn av en teknisk feil i vannbehandlingsanlegget på Kleppe anbefaler Askøy kommune innbyggerne å koke vannet. Det er ikke gjort funn av bakterier..

P4 - 18 Oct 19 kl. 16:14

Brann i fritidsbåt

En person er reddet etter at det begynte å brenne i en fritidsbåt ved Askøy i Hordaland i ettermiddag. Det kom først melding om at en person var i sjøen, men personen var fortsatt i båten da redning kom til stedet. Det er ikke kjent om personen er skadet..

NRK - 04 Oct 19 kl. 23:08

Anbefaler å koke vann på Askøy

På grunn av en teknisk feil i vannbehandlingsanlegget på Kleppe i Askøy kommune, anbefaler kommunen nå innbyggerne om å koke vannet. Det er ikke funnet bakterier i vannet, skriver kommunen på sine nettsider..

NRK - 10 Oct 19 kl. 15:22

Funn av tarmbakterier i prøver

Det er funnet tarmbakterier i prøver fra Fromreide Vannverk på Askøy. I går sendte det private vannverket ut kokevarsel til alle abonnenter. Kilden til bakteriene er foreløpig ikke funnet, skriver BA..

NRK - 10 Sep 19 kl. 19:03

Politiet: – Rabiat mann på Askøy

Politiet rykker ut etter fleire meldingar om ein rabiat mann som slår og sparkar i bilar i Juvik på Askøy. Det er ifølge politiet ikkje meldt at nokon skal vera skadde..

NRK - 03 Sep 19 kl. 10:42

Elev fekk hjernehinnebetennelse

Ein skuleelev ved ein vidaregåande skule på Askøy i Hordaland er innlagd på sjukehus med smittsam hjernehinnebetennelse. Det er ikkje identifisert andre tilfelle, opplyser Askøy kommune i ei pressemelding..

P4 - 03 Sep 19 kl. 11:50

Innlagt med hjernehinnebetennelse

En elev ved en Videregående skole på Askøy i Hordaland er innlagt på sykehus med hjernehinnebetennelse. Det er foreløpig ikke meldt om flere som er smitter, opplyser Askøy kommune..

P4 - 22 Sep 19 kl. 20:05

Tatt for fyllekjøring to dager på rad

En mann i 30-årene har i helgen blitt tatt for promillekjøring to ganger. Mannen kjørte først inn i en lyktestole på Askøy utenfor Bergen i går kveld. Da politiet stoppet mannen blåste han rødt under en promilletest.

NRK - 14 Aug 19 kl. 07:00

Ein av tre drikk ikkje springvatn

Ein av tre bebuarar på Askøy drikk ikkje vatn frå springen meir. Det viser ei spørjeundersøking BA har gjort. I dag skal Askøy kommune ha eit møte der dei skal at stilling til om kokevarselet som gjeld over 5000 Askøyværingar kan opphevast..

P4 - 02 Sep 19 kl. 18:37

Elev med smittsom hjernehinnebetennelse

En skoleelev er innlagt på sykehus med smittsom hjernehinnebetennelse. Eleven tilhører Hop videregående skole i Askøy kommune i Hordaland, men er bosatt i Fjell kommune. Det er ikke oppdaget andre tilfeller av sykdommen i noen av kommunene..

P4 - 14 Aug 19 kl. 08:16

En av tre dropper springvann på Askøy

Springvann er ikke den mest populære drikken på Askøy for tiden. Selv der vannet er friskmeldt etter bakterieutbruddet tidligere i sommer, sier hver tredje innbygger at de ikke lenger drikker vann fra springen, i en undersøkelse Bergensavisen har foretatt. Fortsatt er der rundt 5000 Askøyværinger som er bedt om å koke vannet - kommunen skal i dag ta stilling til om kokevarselet kan oppheves..

NRK - 15 Aug 19 kl. 13:45

Kokevarselet på Askøy opprettholdes

Det vil ta «minst et par uker» å fase ut høydebassenget på Askøy hvor det ble funnet E. coli-bakterier tidligere i sommer. Kokevarselet opprettholdes til da.

P4 - 15 Aug 19 kl. 11:38

Fortsetter kokevarsel på Askøy

Kommunen velger å opprettholde kokevarselet på Askøy på ubestemt tid. Det er 15 dager siden varselet ble innført etter funn av E.colibakterier i drikkevannet.

NRK - 08 Aug 19 kl. 09:29

Burger King krever penger av Askøy

Burger King krever penger av Askøy kommune etter kokevarselet. Selskapet krever 343.000 kroner for tap av omsetning i perioden 6.

Dagbladet - 19 Aug 19 kl. 13:35

Moromann halverte inntektene

Millionene renner fortsatt inn for stand up-komikeren fra Askøy..

Dagbladet - 08 Aug 19 kl. 09:41

Burger King saksøker Askøy etter vannskandalen

Burgerkjeden Burger King mener kokevarselet i Askøy kommune kostet dem nærmere 350 000 kroner. Det vil de at kommunen skal betale..

Dagbladet - 08 Aug 19 kl. 09:41

Burger King krever erstatning fra Askøy etter vannskandalen

Burgerkjeden Burger King mener kokevarselet i Askøy kommune kostet dem nærmere 350 000 kroner. Det vil de at kommunen skal betale..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt