Ap-kommuner

Tuesday, 17 September, 10:42

Nyheter om Ap-kommuner

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 11 Sep 19 kl. 16:20

Annenhver kommune skiftet farge

Mer enn annenhver kommune har fått et nytt parti som sitt største etter valget. 183 kommuner, 51,4 prosent, skiftet farge, viser en oversikt fra NTB. Senterpartiet topper vekst-listen - ble størst i 127 kommuner, opp fra 98 i 2015.

P4 - 4 timer siden

Ap tapte mest i flest kommuner

Arbeiderpartiet var den største taperen i nær halvparten av kommunene ved valget i år. En oversikt fra NRK viser at Ap tapte mest oppslutning i 163 av Norges 356 kommuner. Og det var intet lystig valg for det nest største partiet heller - Høyre tapte nest mest og var den største taperen i 58 kommuner..

NRK - 08 Sep 19 kl. 06:01

Første valgdag for 154 kommuner

Søndag 8. september er det første valgdag for 154 kommuner som har to valgdager, neste er mandag 9. september.

Aftenposten - 10 Sep 19 kl. 20:37

Partienes topp-ti-på-topp-kommuner

Sp kan skryte av å ha fått rent flertall i flest kommuner. Her får du oversikten over alle partienes ti beste kommuner etter årets kommunevalg..

P4 - I førrgår: 15:28

Ber kommuner ha beredskap på plass

Kommuner må ha beredskapen på plass i forbindelse med uværet som rammer Vestlandet i helgen. Det sier regionsjef Vest i NVE, Brigt Samdal. Årets første høststorm vil slå til for fullt fra i kveld med sjeldent mye nedbør.

NRK - 11 Sep 19 kl. 16:34

Annenhver kommune skiftet farge

Litt over halvparten av landets kommuner, 51,4 prosent, har fått et nytt parti som sitt største etter valget. Men Arbeiderpartiet er fortsatt størst i flest kommuner..

Klartale - 1 time siden

Så mye tapte Ap i valget

Arbeiderpartiet gjorde det dårlig i kommunevalget i 2019. Partiet tapte flest stemmer i 163 kommuner..

Klartale - 1 time siden

Stor motstand mot vindkraft i Norge

101 norske kommuner har områder som er passer for vindkraft. Men 78 av disse sier nei vindkraftverk..

P4 - 09 Sep 19 kl. 08:47

Kan bli krevende etter valget

Det kan bli vanskelig å finne styringsdyktige flertall i flere kommuner etter valget. Det mener valganalytiker Svein Tore Marthinsen. En tendens ved årets kommune- og fylkestingsvalg ser ut til å bli at velgerne sprer seg utover flere partier.

Dagbladet - 3 timer siden

Massiv motstand mot vindkraft i Norge

Av 101 norske kommuner som har områder velegnet for vindkraft på land, sier 78 nei til utbygging, mens bare fem sier ja. Også blant folket er motstanden stor..

NRK - 19 timer siden

Sauesykdom gir flytteforbud

Mattilsynet har nedlagt forbud mot å flytte sauer i deler av Trøndelag. Dette er et tiltak mot virussykdommen mædi. Forbudet, som har noen unntak, gjelder 28 kommuner i det tidligere Nord-Trøndelag og Fosen..

NRK - 5 timer siden

Massiv motstand mot vindkraft

Av 101 norske kommuner som har områder velegnet for vindkraft på land, sier 78 nei til utbygging, mens bare fem sier ja. 18 har ikke svart eller vet ikke. Det viser en oversikt fra Klassekampen..

Aftenposten - 4 timer siden

Massiv motstand mot vindkraft i Norge

Av 101 norske kommuner som har områder velegnet for vindkraft på land, sier 78 nei til utbygging, mens bare fem sier ja. 18 har ikke svart eller vet ikke..

P4 - 18 timer siden

Sauesykdom gir flytteforbud

Mattilsynet har nedlagt forbud mot å flytte sauer i deler av Trøndelag på grunn av en virussykdom. Det melder NTB. Forbudet, som har noen unntak, gjelder 28 kommuner i det tidligere Nord-Trøndelag og Fosen.

P4 - 05 Sep 19 kl. 05:56

Kommuner som skal slås sammen bruker mye penger

Mange kommuner, som skal slå seg sammen ved årskiftet, gjør store investeringer nå kort tid før sammenslåingen. Ifølge Klassekampen er målet å ha minst mulig penger i kommunekassa, når de kommer inn i en storkommune. Kommunaldepartementet følger med, men stoler på at de folkevalgte investerer til det beste for sine innbyggere..

Aftenposten - Igår: 18:00

Utkant-Norge går godt. Grisgrendte kommuner i Sverige kjemper for livet. | Jonas A. Eriksson

Kanskje er det så enkelt som at dialogen mellom land og by er bedre i Norge enn i Sverige?.

P4 - 4 timer siden

Massiv motstand mot vindkraft

Det er massiv motstand mot vindkraft i Norge. Av 101 norske kommuner som har områder velegnet for vindkraft på land, sier 78 nei til utbygging, mens bare fem sier ja, ifølge en oversikt fra Klassekampen. Høringsfristen utløper om to uker.

P4 - I førrgår: 09:20

Senterpartiet gir seg ikke på vindkraftveto

Senterpartiet vil ikke gi seg i kampen om å la kommunene ha vetorett mot vindkraftutbygging. 5.juni i år ble partiet, sammen med Miljøpartiet De Grønne, nedstemt i Stortinget da de foreslo at kommuner bør få stanse nye vindmølleanlegg.

P4 - 06 Sep 19 kl. 06:44

Flest uføre på bygda

Andelen uføre i mange distriktskommuner er mange ganger så høy som i byene. Seks kommuner har en andel uføre på over 20 prosent, og ytterligere 95 kommuner har en andel over 15 prosent, viser en kartlegging Nationen har gjort. Statistikken viser en klar overvekt av distriktskommuner blant de dårligste, og bykommuner blant de beste.

P4 - 06 Sep 19 kl. 07:42

- Ikke et distriktsproblem

- Uførhet er ikke et særskilt distriktsproblem. Det mener arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie. En kartlegging Nationen har gjort viser at andelen uføre i mange distriktskommuner er mange ganger så høy som i byene.

P4 - 05 Sep 19 kl. 10:28

Senterpartiet kan få flest folkevalgte

Senterpartiet ligger an til å få flest folkevalgte i kommunene. Det viser en beregning som Poll of polls har gjennomført, basert på meningsmålinger i 168 kommuner, skriver Nationen. Til tross for at de er tredje størst på meningsmålingene ligger de, ifølge beregningene, an til å ende opp med 2699 mandater - flest av alle partier.

P4 - 21 timer siden

– Elsparkesykkel-aktørene må lage lokale avtaler

Etterlyser bedre avtaler. – Elsparkesykkel-aktørene må lage lokale avtaler med hver enkelt kommune for å sikre et best mulig tilbud. Det sier samferdselsminister Jon Georg Dale, som i dag hadde et møte med alle som leier ut elsparkesykler i Norge.

Dagbladet - 10 Sep 19 kl. 02:42

- Ubeskrivelig

Toppene i Miljøpartiet de Grønne jubler. Nå skal flere kommuner kopiere Oslo, sier talsperson Arild Hermstad..

NRK - 12 Sep 19 kl. 14:54

Eldre par omkom i flom i Spania

Et eldre ektepar mistet livet etter flom i regionen Castilla La Mancha i Spania torsdag ettermiddag. Det er ventet mer regn sørøst i Spania det neste døgnet. I 84 kommuner er skolene nå stengt, og 250.

NRK - 10 Sep 19 kl. 21:32

Lover ingen kommunesammenslåing

Den nye ordføreren i Lillesand, Einar Holmer Hoven (H) lover allerede i kveld at det blir uaktuelt for Lillesand kommune å slå seg sammen med andre kommuner..

NRK - 09 Sep 19 kl. 23:43

– Bompengene en vanskelig sak

– Bompengene ble en vanskelig sak i en del kommuner. Vi har også fått en påminnelse om hvor viktig det er å fortsette kampen mot ekstremisme og radikalisering, sier Erna Solberg på Høyres valgvake i Oslo..

Hegnar.no - 27 Aug 19 kl. 06:13

Solberg gir Høyre-kommuner marsjordre: Krever planer for nullutslipp

Et løfte om egne klimaplaner i alle Høyre-styrte kommuner skal overbevise velgerne, håper statsminister og Høyre-leder Erna Solberg..

Aftenposten - 09 Sep 19 kl. 18:14

Få oversikt: Det viktigste fra valgdøgnet

I dag går nordmenn til valgurnene for å bestemme hvem som skal styre norske kommuner og fylker. Her oppdaterer vi deg på det viktigste som skjer..

Aftenposten - 09 Sep 19 kl. 09:42

Resultater fra lokalvalget 2019

Hvilke kandidater er valgt inn i kommunestyret? Hvor er partiene sterkest? Hvordan har partiene gjort det i kommuner med høy eldreandel, lav gjennomsnittsinntekt eller høy arbeidsledighet?

Aftenposten - 27 Aug 19 kl. 05:58

Solberg gir Høyre-kommuner marsjordre: Krever planer for nullutslipp

Et løfte om egne klimaplaner i alle Høyre-styrte kommuner skal overbevise velgerne, håper statsminister og Høyre-leder Erna Solberg..

Aftenposten - 08 Sep 19 kl. 20:39

De store blør. MDG, Sp og bompengepartiet kan vippe flertallet i flere av landets største kommuner.

Ap vil trolig oppleve større tilbakegang enn Høyre når stemmene telles opp mandag kveld. Men Ap får trolig mer hjelp av vippepartier enn Høyre til å sikre seg makt..

NRK - 08 Sep 19 kl. 09:37

Har flest elbiler i hjemmetjenesten

NRK har undersøkt hvilke biler hjemmetjenesten i ulike kommuner benytter, og Drammen er den bykommunen i Norge med størst prosentvis elbilandel i hjemmetjenesten. Kommunen har 67 prosent elbiler..

NRK - 06 Sep 19 kl. 21:10

Snart barker partilederne sammen

Om mindre enn tre døgn har velgerne avgjort hvem som skal styre norske kommuner og fylker. Først skal de i ilden i den siste partilederdebatten på NRK..

VG - 08 Sep 19 kl. 13:38

Partiledernes siste appeller i VG

I mange kommuner er valget allerede i gang. Her er partiledernes siste appeller til velgerne i årets lokalvalg..

P4 - 08 Sep 19 kl. 12:27

Første valgdag er i gang

154 kommuner har i dag åpnet valglokalene. Dermed er den første av to valgdager i gang. Oslo, Stavanger, Trondheim og Tromsø er blant byene som har åpnet lokalene i dag, og både Frp-leder Siv Jensen og Ap-leder Jonas Gahr Støre har planer om å avgi stemme i dag..

P4 - 23 Aug 19 kl. 16:40

– Tar ikke innbyggerne på alvor

Innbyggerne i mange kommuner får ikke sagt hva de mener om tjenester som barnehage og sykehjem der de bor. En ny undersøkelse fra Forbrukerrådet viser at 7 av 10 kommuner ikke har brukerundersøkelser på nettsidene sine. Fagdirektør Anne Kristin Vie frykter mange kommuner ikke tar hverken kvaliteten på tjenestene eller innbyggerne sine på alvor..

NRK - 06 Sep 19 kl. 05:37

Vil gi eldre bedre matlyst

I høstens statsbudsjett varsler regjeringen at de vil bruke 400 millioner kroner over fire år til tilskudd der kommuner kan bygge eller pusse opp kjøkken på sykehjem og eldreboliger som er i drift, og sende en del av regningen til staten, melder NTB..

P4 - 09 Sep 19 kl. 06:53

Det mest spennende valget i vår levetid

Dagens kommune- og fylkestingsvalg ligger an til å bli ekstremt spennende. Enkelte store kommuner ligger an å ende opp uten noe parti som får over 20 prosent oppslutning. Det har aldri skjedd før, sier valgforsker Johan Giertsen til Dagens Næringsliv.

Dagbladet - 03 Sep 19 kl. 14:36

Ber Støre se seg selv i speilet

Jonas Gahr Støre refser regjeringen for gjeldsvekst i kommunene, men SSB-tall viser at gjelda har økt mest i Ap-styrte kommuner..

P4 - 25 Aug 19 kl. 13:22

Kommuner mangler jordmødre

Flere kommuner sliter med å ansette jordmødre. Det er fordi stillingsprosenten er lav og jobben relativt ensom, sier helseminister Bent Høie til VG. En kartlegging avisen har gjort viser at 42 prosent av kommunene har jordmor-stillinger på 50 prosent eller mindre..

P4 - 06 Sep 19 kl. 20:54

Høyre langt fra å nå målet sitt

Erna Solberg og Høyre er langt unna målet om at annenhver nordmann skal bo i en kommune styrt av Høyre. Tall fra Poll of polls viser at partiet vil inngå som en del av flertallet i 42 kommuner, hvis de siste målingene blir valgresultatet. Hvis meningsmålingene står seg vil Høyre heller ikke klare å kapre makten i de store byene..

VG - 05 Sep 19 kl. 05:38

NIF om fritidskort til barn: – 2000 kroner er ikke nok

VALLE HOVIN (VG) Én gratis fritidsaktivitet til hvert barn i Norge: Nå spytter Regjeringen inn 60 millioner friske kroner til norske kommuner som vil være testpiloter..

P4 - 06 Sep 19 kl. 07:10

- Må sette drukning på agendaen

Redningsselskapet ber alle ordførere og kommuner sette drukning på agendaen. Deres statistikk viser at 40 mennesker druknet i sommer, og at drukningstallene dermed er like høye som i fjor. Nå må kommunene finne gode tiltak for å forebygge drukningsulykker lokalt, er oppfordringen.

E24 - 06 Sep 19 kl. 08:10

Havnet på Robek-lista etter Thon-smell: Kan juble for kraftig inntektsvekst

Inntektene øker og stadig flere kommuner river seg løs fra Robek-listen. KS mener at tallene ikke er riktig så gode som de virker ved første øyekast. Sjekk inntektsveksten i din kommune..

NRK - 22 Aug 19 kl. 06:29

Rådmenn usikre på små kommuner

Kun 4 av 67 rådmenn er helt sikre på at kommunen deres kommer til å eksistere om 10 år. Det kommer frem i en rundspørring NRK har gjort blant alle rådmenn i kommuner med færre enn 2000 innbyggere..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt