Ap-kommuner

Friday, 21 February, 04:07

Nyheter om Ap-kommuner

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 13 Feb 20 kl. 08:04

20 Viken-kommuner faller utenfor

20 av 51 kommuner er ikke reprsentert når det nye fylkestinget i Viken i dag møtes for første gang. Særlig Hallingdal mangler folk i fylkestinget. Viken består av Østfold, Akershus og Buskerud..

NRK - 10 Feb 20 kl. 03:09

Flere kommuner uten offentlig skog

Siden Statskog for ni år siden begynte å selge unna skogeiendom har selskapet solgt seg helt ut av 22 kommuner, skriver Dagsavisen. Det betyr at det statlige eierskapet i norske skoger er redusert, noe som bekymrer Norges Jeger- og Fiskerforbund..

P4 - 06 Feb 20 kl. 13:31

Mange kommuner undersøker ikke hvordan eldre har det

Mange kommuner undersøker ikke hvordan eldre har det på sykehjem. Hele fire av seks kommuner dropper å gjøre systematiske undersøkelser for å finne ut av det, viser tall fra Statistisk sentralbyrå. Fagsjef i Forbrukerrådet Anne Kristin Vie syns det er altfor dårlig..

NRK - 02 Feb 20 kl. 08:17

Kommuner mangler rutiner

Kommuner mangler rutiner for å følge opp personer etter selvmordsforsøk. Bare tre av ti kommuner har skriftlige prosedyrer for hvordan de skal følge opp mennesker i selvmordsfare, viser en undersøkelse Sintef har foretatt, melder NTB..

NRK - I førrgår: 10:50

Rekordmange søkte om klimastøtte

Miljødirektoratet har mottatt 587 søknader fra kommuner som ønsker Klimasats-støtte i 2020. Til sammen har kommunene søkt om over 723 millioner kroner..

P4 - 02 Feb 20 kl. 10:19

Rekordfå svartelistede kommuner

Kun åtte kommuner er nå økonomisk svartelistet..

NRK - I førrgår: 12:50

NKF ønsker felles regelverk

Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) ønsker å utarbeide felles regler for utplassering, tilgjengelighet og bruk av elsparkesykler for alle landets kommuner. Det sier direktør Rune Aale-Hansen i NKF i en pressemelding..

VG - I førrgår: 13:00

Ønsker felles regelverk for elsparkesykler

Norsk Kommunalteknisk Forening (NKF) ønsker å utarbeide felles regler for utplassering, tilgjengelighet og bruk av elsparkesykler for alle landets kommuner..

P4 - I førrgår: 11:42

Rekordmange søker om klimastøtte

Rekordmange kommuner har nå søkt om støtte for å kunne kutte utslipp av klimagasser. Miljødirektoratet har mottatt 587 søknader og til sammen har kommunene søkt om over 700 millioner kroner. Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn sier Norge er avhengige av at staten, næringslivet og ikke minst kommunene bidrar til et lavutslippssamfunn.

P4 - 12 Feb 20 kl. 07:12

Fører ikke tilsyn med inneklima

Kommuner vet ikke om inneklimaet på deres skoler og barnehager gjør barna syke..

NRK - 13 Feb 20 kl. 13:13

Mobbing går ned, men ikke overalt

Mobbingen i skolen går litt ned, viser den nye elevundersøkelse. Færre og færre tiendeklassinger sier de opplever mobbing på skolen, men i flere kommuner er tallene fortsatt skyhøye. I Kåfjord oppgir nesten 40 prosent at de blir mobbet..

NRK - 13 Feb 20 kl. 13:13

Mobbing i skolen går ned

Mobbingen i skolen går litt ned, viser den nye elevundersøkelse. Færre og færre tiendeklassinger sier de opplever mobbing på skolen, men i flere kommuner er tallene fortsatt skyhøye. I Kåfjord oppgir nesten 40 prosent at de blir mobbet..

P4 - 13 Feb 20 kl. 13:27

Mobbing i skolen går ned

Mobbingen i skolen går litt ned, det viser den nye elevundersøkelsen. Færre og færre tiendeklassinger sier de opplever mobbing på skolen, 6,6 prosent svarer at de blir mobbet mot 7,1 prosent i fjor. Men i flere kommuner er tallene fortsatt skyhøye, melder NRK.

P4 - 11 Feb 20 kl. 21:55

Mindre skade enn ventet

Ekstremværet «Elsa» har trolig gjort mindre skade enn fryktet. If og Gjensidige skadeforsikring har fått noen hundre skademeldinger etter uværet, melder NRK. Selskapene tror tallet vil stige.

P4 - 10 Feb 20 kl. 09:58

Jobber for å unngå vannskader

Flere kommuner forbereder seg nå på at vannet vil flomme over bryggekanter i løpet av dagen og natten. Det er ventet rekordhøy vannstand som følge av ekstremværet Elsa i dag, noe som potensielt kan føre til store skader på eiendom og infrastruktur. Beredskapsleder i Kristiansand kommune, Sigurd Paulsen, sier de har igangsatt flere tiltak..

NRK - 10 Feb 20 kl. 03:09

Norske skoger redusert

Siden Statskog for ni år siden begynte å selge unna skogeiendom har selskapet solgt seg helt ut av 22 kommuner. Landets jegere og fiskere er bekymret. Gjennom arronderingssalg, har norske skoger blitt redusert, skriver Dagsavisen..

NRK - 07 Feb 20 kl. 14:14

Frp ønsker kartlegging av skolevold

Frp vil kartlegge hvilke skoler som har flest voldshendelser i Oslo, og om den kraftige økningen i vold og trusler gjelder i andre kommuner. Frps Roy Steffensen har sendt spørsmål til kunnskaps- og integreringsminister Trine Skei Grande (V)..

NRK - 27 Jan 20 kl. 05:44

Positiv til arealavgift

Den nye fiskeri- og sjømatministeren, Geir-Inge Sivertsen fra Senja er positiv til at oppdrettsnæringa må betale ei arealavgift til kommuner som har oppdrettsanlegg. Dette kan gi mange kommuner mange millioner kroner i årlige inntekter..

P4 - 23 Jan 20 kl. 05:59

Rådmenn vil ha færre kommuner

Norske rådmenn vil ha færre kommuner. Norsk rådmannsforum mener forskjellene i Norge har blitt større etter kommunereformen, fordi mange store kommuner har blitt større, mens mange små er som før. De mener det i noen tilfeller fremstår tilfeldig, også når det gjelder bruk av tvang, og mener neste sammenslåingsrunde må styres mer av staten, skriver Nationen..

P4 - 28 Jan 20 kl. 13:52

– Barns personvern i skolen er ikke godt nok

Etterlyser mer digital bevissthet. – Mange kommuner ivaretar ikke personvernet til skoleelever godt nok. Det sier direktør i Datatilsynet, Bjørn Erik Thon.

Aftenposten - 04 Feb 20 kl. 06:12

Nye millioner til forsøk med fritidskort for barn

Kommuner over hele landet har nå knappe to uker på seg til å søke om penger og bli med i regjeringens prøveprosjekt med fritidskort for barn..

NRK - 18 Jan 20 kl. 03:57

Færre barn i utkant-kommuner

Tre av fire kommuner har færre ettåringer enn for 30 år siden. I samme periode er det blitt 3400 flere ettåringer. Antallet har økt i 90 kommuner og stått stille i fem.

P4 - 28 Jan 20 kl. 06:53

Mange kommuner sliter med arbeidsledighet

Store forskjeller over hele landet..

Aftenposten - 30 Jan 20 kl. 06:33

Høyre-topper: Satsing på vindkraft må belønnes

Høyre må si ja til mer vind- og vannkraft og oppdrett, under forutsetning av at berørte kommuner får belønning. Det foreslår partiets programkomité..

E24 - 30 Jan 20 kl. 05:53

Høyre-topper: Satsing på vindkraft må belønnes

Høyre må si ja til mer vind- og vannkraft og oppdrett, under forutsetning av at berørte kommuner får belønning. Det foreslår partiets programkomité..

Aftenposten - 31 Jan 20 kl. 20:08

Flere kommunale anlegg krever dyre inngangsbilletter fra barn på svømmetrening. For Nicolai (11) kan det bety at idretten forsvinner.

Driften av svømmeanleggene i enkelte norske kommuner får Norges Svømmeforbund til å steile. De opplever at idrettsbarna deres forskjellsbehandles fordi mange svømmehaller driftes gjennom kommunale foretak som må tjene penger..

NRK - 27 Jan 20 kl. 18:44

Fauske på ROBEK-lista

Onsdag 22. januar ble Fauske kommune offisielt en del av ROBEK-lista. Det er et register over kommuner og fylkeskommuner som er i økonomisk ubalanse, og hvor staten har tatt over kontrollen av økonomien..

NRK - 27 Jan 20 kl. 18:17

Fauske på ROBEK-lista

Onsdag 22. januar ble Fauske kommune offisielt en del av ROBEK-lista. Det er et register over kommuner og fylkeskommuner som er i økonomisk ubalanse, og hvor staten har tatt over kontrollen av kommuneøkonomien.

P4 - 29 Jan 20 kl. 05:51

Felles fartsgrense for fritidsbåter

Det kan bli en felles fartsgrense for fritidsbåter langs hele kysten av Norge. Samferdelsdepartementet har nedsatt en arbeidsgruppe som skal utrede behovet og hvordan den eventuelt skal praktiseres, melder Dagsavisen. I dag har rundt 100 kommuner egne fartsforskrifter, og det varierer både hvor fort folk kan kjøre, og hvor langt fra land du må være før fartsgrensen oppheves..

P4 - 29 Jan 20 kl. 05:40

Sparer millioner på mild vinter

Den milde vinteren gjør at enkelte kommuner sparer mye penger. Kristiansand kommune anslår at de sparer rundt ti millioner i vinter på vintervedlikehold. Snørike vintre har tidligere ført til at sørlandskommunen har brukt i overkant av 30 millioner årlig på vedlikehold, skriver Fædrelandsvennen.

P4 - 26 Jan 20 kl. 20:13

Sykehus-avgjørelse faller i morgen

I morgen blir det klart hvor hovedsykehus på Helgeland skal ligge. Helseminister Bent Høie skal da avsløre om det enten blir i Mo i Rana eller Sandnessjøen. Striden om sykehusplasseringen har vært betent, fordi mange kommuner på Helgeland har i dag svært lang reisevei.

NRK - 09 Jan 20 kl. 11:44

Færre små og flere store kommuner

Bare 21 kommuner har i dag et folketall under 1000. Drammen og Kristiansand går inn på topplisten med over 100.000 innbyggere etter kommunesammenslåingene.

P4 - 05 Jan 20 kl. 09:07

KS: - 2020 blir krevende for mange kommuner

Kommuner sliter med å få budsjettene til å gå opp..

Aftenposten - 18 Jan 20 kl. 21:23

Norske rådmenn vil ha mer kommunetvang

De administrative toppsjefene i norske kommuner er klare: Stortinget og regjeringen bør bestemme kommunegrensene..

E24 - 19 Jan 20 kl. 20:26

Laksegigantene må betale mer skatt. Men disse pengene bør bli igjen langs kysten

UKESLUTT: Den meget lønnsomme næringen bør yte mer til fellesskapet for lån av naturressursene. Men verdiskapingen må fortsatt komme distrikter og kommuner til gode..

NRK - 01 Jan 20 kl. 01:51

Nytt Norgeskart i 2020

119 kommuner slår seg sammen og blir til 47 nye, større kommuner. Dermed blir det 356 kommuner i Norge fra 1. januar.

P4 - 31 Dec 19 kl. 07:35

Nå forsvinner 66 kommuner fra kartet

En av tre innbyggere i Norge blir berørt når 422 kommuner ved nyttår blir til 356. Kommunesammenslåingene har ført til voldsomt rabalder flere steder, og nå forsvinner 66 kommuner fra Norgeskartet. Selv om det har vært mye bråk kommer alle sammenslåingene i mål innen fristen, ifølge KS..

VG - 14 Jan 20 kl. 07:47

Dette er de nye kommunenes våpen

Norge fikk 43 nye kommuner 1. januar..

P4 - 14 Jan 20 kl. 20:09

- Skal gå nøye gjennom svarene

- De 355 høringsinnspillene til skattelegging av vannkraftverk skal få en skikkelig vurdering. Det sier statssekretær Jørgen Næsje (uttales nesje) i Finansdepartementet. KS og en rekke kommuner mener regjeringen bør skrote forslagene fra Kraftskatteutvalget.

E24 - 28 Dec 19 kl. 08:15

Eiendomsskatten gir hodebry for Norges nye kommuner

Skatt på bolig er en hard nøtt for kommuner som smelter sammen. – Det er ikke noe folk ønsker, sier ordfører..

NRK - 08 Jan 20 kl. 11:30

Varslingsanleggene testes i dag

Klokken 12 i dag tester Sivilforsvaret signalet «Viktig melding - lytt på radio» i alle kommuner der det er montert varslingsanlegg. Dette er bare en teknisk prøve. Ellers betyr signalet at en viktig melding vil bli gitt til befolkningen over NRK..

P4 - 07 Jan 20 kl. 16:57

Tester varslingsanlegg

I morgen klokken 12 tester Sivilforsvaret varslingsanleggene som ber folk om å følge med på radio, TV eller nett. Anleggene prøves ut to ganger i året i alle kommuner som har egne varslingsanlegg. Signalet sendes i tre serier med ett minutts opphold mellom seriene..

VG - 03 Jan 20 kl. 13:33

Over 100 flomisolert i Trøndelag

Store nedbørsmengder har ført til at rundt 100 personer i to kommuner er isolert fra all veiforbindelse..

VG - 01 Jan 20 kl. 10:45

Slik ser det nye norgeskartet ut

Fra og med i dag er det bare 11 fylker i Norge. Dessuten har flere kommuner blitt sammenslått. Her er oversikten..

P4 - 02 Jan 20 kl. 07:15

Mange forbudte oljefyrkjeler

1. januar ble det forbudt å fyre med vanlig fyringsolje. Men Enova anslår at det kan være så mange som 20.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt