Angrep

Saturday, 25 June, 07:39

Nyheter om Angrep

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 30 minutter siden

Erna Solberg til NRK: - Angrep på kjærligheten

– Skuddene utenfor London pub i Oslo er et Angrep på kjærligheten. Det er et Angrep på friheten til å elske hvem man vil. Mine tanker går til alle dem som på ulike måter er rammet av denne brutale handlingen.

NRK - 30 minutter siden

Erna Solberg: – Et Angrep på kjærligheten

Høyre-leder og tidligere statsminister Erna Solberg er rystet etter hendelsen i Oslo i natt. – Skuddene utenfor London pub i Oslo er et Angrep på kjærligheten. Det er et Angrep på friheten til å elske hvem man vil.

NRK - 1 time siden

Støre: Et grusomt og dypt rystende Angrep

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) er orientert om skytingen i Oslo i natt. Han kaller det som har skjedd et rystende og grusomt Angrep. – Skytingen utenfor London pub i Oslo i natt var et grusomt og dypt rystende Angrep på uskyldige mennesker.

Klartale - 25 maj 22 kl. 11:03

Det hvite hus flagger på halv stang for ofrene

Biden er nettopp tilbake i USA etter en reise i Asia. Han holdt en tale tirsdag kveld.– Når, i Guds navn, skal vi stå opp mot våpenlobbyen, spurte han i talen.

NRK - 03 jun 22 kl. 11:50

WHO: Stadige Angrep på ukrainsk helsevesen

I løpet av de 100 dagene som har gått siden Russland Angrep Ukraina, har det vært i snitt 2,6 Angrep på helseinstitusjoner hver dag. WHO slår alarm. Verdens helseorganisasjon opplyser at Ukrainas helsevesen er under hardt press som følge av Russlands krigføring.

NRK - 01 jun 22 kl. 10:11

Redd Barna: Angrep mot skoler øker i krig

Antallet Angrep mot skoler og universiteter i konfliktområder har økt, varsler Redd Barna. Mer enn 9000 mennesker er rammet av slike Angrep de to siste årene. Det viser en rapport fra Den globale koalisjonen for å beskytte utdanning mot Angrep (GCPEA).

NRK - 10 jun 22 kl. 14:51

Ti politifolk drept i Angrep i Burkina Faso

Til politifolk er drept i et Angrep nord i Burkina Faso, nær grensa til Niger. Militante islamister mistenkes for å stå bak. Fire andre politifolk ble ifølge sikkerhetskilder såret i Angrepet mot en politipost i Seytenga i Seno-provinsen natt til fredag, og de materielle ødeleggelsene er store.

NRK - 14 timer siden

Reagerer på abortavgjørelse: – Et Angrep på grunnleggende friheter

USAs tidligere president Barack Obama reagerer på høyesteretts avgjørelse om å oppheve Roe mot Wade-dommen, og med det fjerne den føderale retten til selvbestemt abort. – Et Angrep på grunnleggende friheter, skriver Obama på Twitter. Nancy Pelosi, lederen av Representantenes hus, sier det er ondskapsfullt av USAs høyesterett å sette den føderale abortretten til side.

Klartale - Igår: 08:39

Microsoft sier hackere fra Russland har Angrepet 42 land

Folk fra Russland har hacket flere land som støtter Ukraina. Det sier dataselskapet Microsoft. – Siden krigen startet, har russiske Angrep vært vellykket 29 prosent av tiden.

NRK - 21 jun 22 kl. 22:34

USA med støtte til Litauen

USA sa tirsdag at landet og Nato står ved Litauens side og er forpliktet til å forsvare dem etter at Russland kom med trusler mot det Nato-allierte nabolandet. – Vi står ved Nato-allierte og vi står ved Litauen, sa talsperson Ned Price i USAs utenriksdepartement tirsdag. Han understreket at USAs forpliktelse til artikkel 5 – som sier at et Angrep på ett medlemsland er et Angrep på hele alliansen – står «fjellstøtt».

NRK - 21 jun 22 kl. 18:47

Ukraina bekrefter Angrep på boreplattform

Ukraina innrømmer at de Angrep boreplattformer som ble brukt av det russiske militæret utenfor kysten av Krim-halvøya i Svartehavet, melder AFP. Russland meldte om Angrepet mandag og sa at det var boreplattformene til Tsjernomorneftegaz, et olje- og gasselskap som opererer på Krim-halvøya, som ble Angrepet, skriver NTB. Den prorussiske lederen for myndighetene på Krim-halvøya sa mandag at sju personer er savnet etter Angrepet..

NRK - 21 jun 22 kl. 10:32

Ukraina: Harde Angrep mot Lysytsjansk

Guvernøren i Luhansk sier at Lysytsjansk er under Angrep fra russiske styrker som påfører byen katastrofale skader. Byen ligger rett over elva fra Sievjerodonetsk, der det har rast harde kamper i lang tid. Lysytsjansk ligger på en høyde og har stor strategisk betydning ettersom ukrainerne derfra har kunnet angripe russerne i Sievjerodonetsk.

NRK - 21 jun 22 kl. 08:11

Storbritannia: Suksessfullt ukrainsk Angrep med vestlige missiler

Ukrainske styrker skal ha gjennomført sitt første suksessfulle Angrep med vestlig-donerte sjømålsraketter. Målet skal ha vært det russiske skipet Spasatel Vasily Bekh, ifølge det britiske forsvarsdepartementet. Det russiske skipet skal ha levert våpen og personell til Slangeøya i det nordvestre Svartehavet.

NRK - 05 jun 22 kl. 16:10

Nigerianske medier: Mange fryktes drept etter Angrep på kirke

Et foreløpig ukjent antall mennesker er drept etter et Angrep på en katolsk kirke i Owo i Nigeria. Det melder de lokale mediene Daily Post og Nigerian Tribune, i tillegg til kinesiske CGTN. De to sistnevnte skriver at mer enn 50 kirkegjengere ble drept da bevæpnede menn Angrep kirken..

NRK - 19 jun 22 kl. 06:34

IS påtar seg ansvar for Angrep mot sikh-tempel i Afghanistan

IS har påtatt seg ansvar for lørdagens Angrep mot et sikh-tempel i Afghanistan, der en person tilhørende sikh-minoriteten og en Taliban-vakt ble drept. Angrepet var hevn for fornærmelser mot profeten Muhammed, står det i en uttalelse på IS-propagandanettstedet Amaq. En IS-kriger tok seg inn i tempelet etter å ha drept en Taliban-vakt utenfor, og åpnet deretter ild mot folk inne i tempelet med et maskingevær og håndgranater, ifølge IS-uttalelsen.

NRK - 04 maj 22 kl. 03:23

Flere døde i russiske Angrep tirsdag

En person skal ha mistet livet og fire andre ble såret etter et russisk rakettAngrep i landsbyen Kochubeyivsky i Kherson regionen i Ukraina tirsdag kveld, melder The Kyiv Independent. Det er ikke bekreftet av uavhengige kilder. Tidligere ble det meldt at 21 sivile ble drept i russiske Angrep i Donetsk-regionen tirsdag, ifølge ukrainske myndigheter, melder NTB.

NRK - 18 jun 22 kl. 13:17

Zelenskyj besøker Mykolajev

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har i dag besøkt byen Mykolajev sør i landet. Mykolajev har vært utsatt for intens bombing fra de russiske styrkene. Seinest fredag ble to mennesker drept på grunn av russiske Angrep.

NRK - 18 jun 22 kl. 07:38

Angrep mot tempel i Kabul

Et tempel for sikher i Afghanistans hovedstad Kabul er blitt rammet av et Angrep. Det opplyser både Taliban-myndighetene og andre kilder i byen. Tempelet ble rammet av flere eksplosjoner og skudd lørdag morgen, ifølge en talsmann for innenriksdepartementet.

NRK - 18 jun 22 kl. 07:38

To drept i Angrep mot tempel i Kabul

Et tempel for sikher i Afghanistans hovedstad Kabul ble lørdag rammet av et terrorAngrep. Minst to mennesker ble drept. I tillegg ble sju mennesker såret, opplyser talsmann Abdul Nafi Takor i det afghanske innenriksdepartementet til nyhetsbyrået DPA.

Klartale - 18 maj 22 kl. 10:30

Bråthen erkjente i retten straffskyld for både drap og Angrep

– Jeg erkjenner straffskyld. For hele tiltalen, sa Espen Andersen Bråthen onsdag. Han hadde blitt spurt av Liv Synnøve Taralsrud om han erkjente straffskyld for hele eller deler av tiltalen.

Klartale - 17 jun 22 kl. 11:50

Storbritannia sier de vil sende Assange til USA

Julian Assange var med på å starte nettsiden Wikileaks. Der ble det delt rundt 500.000 hemmelige papirer i 2010.

NRK - 17 jun 22 kl. 11:35

Aktor ber om forvaring i 16 år: – Eit Angrep i avsindig sinne

Benedikte Høgseth, aktor i rettssaka etter drapet på Renate Strand Normann, har lagt ned påstand om at ein 48 år gammal mann må dømmast til forvaring i 16 år. Ho la også ned påstand om ei minstetid på ti og eit halvt år. Ho meinte at det ikkje var noko fornuftig grunn til at 48-åringen skulle angripa Normann med ein trestokk og slå ho i hel.

NRK - 16 jun 22 kl. 17:57

Lagmannsretten hevet straff etter machete-Angrep

Lagmannsretten har hevet straffen fra seks til åtte års fengsel for 27-åringen som i mars ble dømt for machete-Angrep mot to menn i Tromsø i august i fjor. Mannen sto tiltalt for to drapsforsøk, men ble bare dømt for det ene tilfellet da saken i mars var oppe for Nord-Troms tingrett. Nå har Hålogaland lagmannsrett dømt mannen for begge drapsforsøkene.

Klartale - 15 jun 22 kl. 15:06

Flere tusen har rømt fra vold og islamister i Mosambik

Så mange som 10.000 personer skal ha blitt tvunget på flukt fra hjemmene sine den siste uka. Det sier verdens-organisasjonen FN.

NRK - 30 maj 22 kl. 21:55

Ukraina: Russland forbereder stort Angrep på Slavjansk

Russiske styrker forbereder seg på et omfattende Angrep ved Slavjansk, hovedbasen til de ukrainske styrkene i Donbas, ifølge Ukrainas generalstab. Russiske soldater er i ferd med å flytte nye enheter for å forberede Angrep på Slavjansk både fra russisk-kontrollerte Izium og Lyman i Øst-Ukraina, ifølge generalstabens daglige situasjonsrapport mandag. Izium ligger rundt 50 kilometer nord for Slavjansk.

NRK - 30 maj 22 kl. 07:59

Guvernør: To drept i russisk Angrep mot Sievjerodonetsk

To sivile er drept i et russisk Angrep i utkanten av Sievjerodonetsk, ifølge den lokale guvernøren. Sievjerodonetsk, som er den østligste byen ukrainske regjeringsstyrker fortsatt har kontroll over, har de siste ukene vært under massive russiske Angrep. 90 prosent av byens 100.

NRK - 29 maj 22 kl. 03:33

Afghanistan: 19 barn drept i Angrep eller ulykker de siste dagene

Minst 19 barn ble enten drept i Angrep eller døde da de lekte med udetonerte granater i Afghanistan mellom tirsdag og lørdag denne uka, ifølge offisielle tall. Lørdag døde to barn i Bagh-e-Mir-området i Kunduz da de lekte med en udetonert granat, ifølge en polititalsperson. Ytterligere et barn ble såret.

NRK - 13 jun 22 kl. 09:40

Guvernør: Industriområde i Sievjerodonetsk under kraftige Angrep

Luhansk-guvernøren sier mandag at et industriområde i den ukrainske byen Sievjerodonetsk er under kraftige Angrep fra russiske styrker. Rundt 500 sivile søker tilflukt i en kjemikaliefabrikk i området, skriver Reuters. Lokale myndigheter melder at de ukrainske styrkene har blitt presset tilbake av russerne i sentrum av byen, ifølge AFP.

NRK - 27 maj 22 kl. 06:27

Rundt 50 drept i Angrep i Burkina Faso

Rundt 50 sivile ble drept i et Angrep øst i det vestafrikanske landet Burkina Faso. Det er uklart hvem som står bak. En talsperson for militæret sier at ofrene kommer fra Madjoari-regionen, og at de var på vei til Nadiagou da de støtte på væpnede gjerningspersoner på en bro.

NRK - 11 jun 22 kl. 02:42

Fire skadd i knivAngrep på tysk universitet

Fire mennesker ble skadd da en mann gikk til Angrep på tilfeldig forbipasserende på et universitet i Tyskland fredag. Den 34 år gamle mannen Angrep en rekke personer på Hamm-Lippstadt-universitetet i nærheten av Dortmund før studenter overmannet ham og han ble pågrepet av politiet. En talsmann for påtalemyndigheten sier mye tyder på at gjerningsmannen er mentalt syk.

NRK - 15 minutter siden

Trettebergstuen: - Vi står sammen i dette

Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen sier hun er dypt rystet og sjokkert over skytingen i Oslo sentrum i natt. – Dette er et grusomt Angrep på uskyldige mennesker uansett motiv, og jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de som er blitt rammet og deres pårørende. Mange skeive er nå redde, men dere er ikke alene, vi står sammen i dette, sier hun..

NRK - 21 timer siden

Russiskoppnevnt embetsmann likvidert i Kherson

En embetsmann i den russiskoppnevnte administrasjonen i den okkuperte byen Kherson er drept av en bombe plassert i bilen hans, melder russiske medier fredag. Det bekrefter viseguvernør Kiril Stremousov til nyhetsbyrået Ria Novosti. – Ja, en av mine ansatte døde.

NRK - Igår: 06:03

Mann tiltalt for drapsforsøk

En mann i 50-årene er tiltalt for drapsforsøk og kroppsskade etter at han med kniv Angrep to personer i Bjørnevatn i Sør-Varanger i januar i fjor. Det skriver NTB. En mann og en kvinne i 80-årene ble knivstukket.

Klartale - Igår: 06:00

Abiy sier han er klar for tøffe fredssamtaler

Abiy og regjeringen har vært i krig med Tigrayfolkets frigjørings-front (TPLF) i 19 måneder. Da han sendte hæren mot Tigray var det for å få kontroll på den delen av landet igjen.Men det som skulle bli en kort krig, viste seg å bli alt annet enn det.

NRK - 08 jun 22 kl. 17:18

Odesa: Vil ikke rydde havnen for miner

Det er ikke aktuelt å rydde havnen rundt Odesa for å åpne for eksport av korn ut fra Ukraina, sa havnebyens myndigheter onsdag. De frykter russiske Angrep. – Øyeblikket vi frigjør tilgangen til havnen i Odesa vil den russiske flåten være der, sier talsperson Serhij Bratsjuk for myndighetene i Odesa.

NRK - Igår: 21:41

Eldre kvinne Angrep mann på el-sparkesykkel

En mann på el-sparkesykkel hevdet seg Angrepet av en sint, eldre kvinne i Drammen. Politiet rykket ut, og det var amper stemning på stedet. – Ved vår ankomst erkjente damen at hun er sint på de som bruker fortauet til slikt, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter.

NRK - Igår: 13:26

Unesco: Over 150 ukrainske kulturarvsteder ødelagt

Siden krigen begynte har 152 historiske kulturarvsteder og minnesmerker i Ukraina blitt fullstendig eller delvis ødelagt av russiske styrker siden starten av den russiske invasjonen 24. februar, ifølge Unesco. Etter Haagkonvensjonen fra 1954 om kultur i væpnede konflikter, som både Ukraina og Russland har signert, er det ulovlig å utføre målrettede Angrep mot et lands kulturarv.

Klartale - I førrgår: 07:00

– Norsk statsborgerskap betyr svært mye for meg

Aldri før har så mange innvandrere blitt norske. I fjor fikk Norge 41.100 nye statsborgere.

NRK - I førrgår: 23:34

Microsoft: Russiske hackerAngrep mot 42 land

Microsoft sier at russiske hackere har drevet «strategisk spionasje» mot regjeringer, tenketanker, næringslivet og organisasjoner i 42 ukrainsk-vennlige land. – Siden krigen startet, har russiske Angrep vært vellykket 29 prosent av tiden, sier Microsoft-president Brad Smith og legger til at data er stjålet i minst en firedel av de vellykkede hackerAngrepene. (NTB).

NRK - 06 jun 22 kl. 08:13

Toglinjer ødelagt i russisk Angrep i Kyiv

Søndagens russiske missil-Angrep mot Ukrainas hovedstad skal ha ødelagt tog-infrastruktur, det melder det britiske forsvarsdepartementet..

Klartale - 21 jun 22 kl. 15:01

Byen kan bli Russlands neste mål

Folk i byen Slavjansk i Ukraina bygger nødlagre og tilfluktsrom i kjellere. Slavjansk ligger omtrent 80 kilometer øst for Sievjerodonetsk. Der har det rast harde kamper i over en måned.

NRK - 21 jun 22 kl. 08:01

Mann skutt av politiet i Stockholm

Politiet i Stockholm har skutt en mann ved en T-banestasjon i nordvestre Stockholm, skriver Aftonbladet. Mannen skal ha opptrådt agressivt og gått til Angrep på reisende og ordensvakter. Mannen er våken og kan prate, og er fraktet til sykehus med ambulanse.

VG - 05 jun 22 kl. 18:23

Lege: Minst 50 drept i Angrep mot kirke i Nigeria

Minst 50 personer skal være drept og flere såret etter at væpnede menn Angrep en katolsk kirke under søndagens messe, ifølge lokale medier og en lege ved sykehuset delstaten Ondo..

NRK - 21 maj 22 kl. 00:19

Tre døde i israelsk Angrep i Syria

Ifølge syriske myndigheter ble tre mennesker drept i et israelsk Angrep mot den sørlige delen av den syriske hovedstaden Damaskus fredag. Det syriske forsvarsdepartementet sier ifølge Reuters at Angrep kom fra de okkuperte Golanhøydene..

Klartale - 20 jun 22 kl. 15:00

Her skal folk kunne minnes de døde etter 22. juli

22. juli 2011 ble 77 mennesker drept. 69 ble drept på Utøya.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com