Andre

Onsdag, 21 April, 16:31

Nyheter om Andre

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 12 april 21 kl. 20:48

Positiv til Andre AstraZeneca-dose

Det er trolig trygt å gi Andre dose av AstraZeneca-vaksinen til dem som ikke opplevde de alvorlige bivirkningene etter første dose, ifølge en norsk ekspert. Flere millioner personer i Storbritannia har fått den omstridte vaksinen uten å bli rammet av blodpropp. Det får professor Per Morten Sandset – en av Norges fremste eksperter på blodproppsykdom – til å ta til orde for at man også her i landet bør vurdere å gi vaksinedose nummer to til dem som allerede har fått første dose uten å bli syke, ifølge VG.

NRK - 14 april 21 kl. 12:38

Putin har fått Andre vaksinedose

Russlands president Vladimir Putin har i dag fått den Andre dosen med koronavaksine. Det bekreftet han under et tv-overført møte i dag. Han ba Andre russere følge sitt eksempel og la seg vaksinere..

NRK - 13 april 21 kl. 07:38

Britisk virusvariant ikke farligere

Den britiske varianten av koronaviruset, B117, forårsaker ikke mer alvorlig sykdom hos sykehusinnlagte pasienter enn Andre varianter. Det viser en ny britisk studie, publisert i The Lancet, skriver Reuters. Forskerne fant ingen forskjeller i risikoen for alvorlig sykdom, dødsfall eller Andre kliniske utfall.

NRK - 12 april 21 kl. 20:48

Mener man

Professor Per Morten Sandset, en av Norges fremste eksperter på blodproppsykdom, mener man bør vurdere å gi AstraZeneca-vaksinen til de som har fått første dose. Det sier han til VG. – Foreløpig er det i Storbritannia ikke observert tilfelle av den alvorlige bivirkningen etter Andre vaksinedosen, men det er nå påvist mange tilfeller etter den første dosen.

NRK - 1 time siden

Ber Noreg la olja ligge

Dalai Lama og 100 Andre tidlegare Nobelprisvinnarar har gått saman for å be Noreg og Andre land om å la fossile energikjelder verte verande i bakken. Dei tidlegare vinnarane vonar samarbeid og løysingar på klimatoppmøtet som Joe Biden har kalla inn til..

NRK - 17 april 21 kl. 02:11

Fortsatt leting etter skuterulykke

Kystvaktskipet Tor og flere Andre båter deltar i letingen etter en mann i 20-åra som er savnet etter en vannskuterulykke ved Tellevik fort i Salhusfjorden ved Bergen. En mann ble reddet opp av vannet, mens den Andre på skuteren er savnet..

NRK - 15 april 21 kl. 14:41

SV: Gi AstraZeneca til Andre land

Norge har 180.000 AstraZeneca-doser på lager. Hvis vi ikke skal bruke dem selv, vil SV gi dem bort gratis til Andre land.

NRK - 15 april 21 kl. 13:20

961.631 har fått første dose

961.631 personer har fått første dose av koronavaksine i Norge, viser FHIs statistikk torsdag. 298.

Dagbladet - 14 april 21 kl. 18:45

Innrømmer feil før Andre bølge

Helseminister Bent Høie sier til coronakommisjonen at det ble gjennomført for mange lettelser før Andre bølge. Kommisjonen mener at regjeringen ga etter for press og manglet en plan..

NRK - 14 april 21 kl. 14:34

Tilbyr en ny vaksine for Andre dose

149.000 personer som har fått første dose av AstraZenecas koronavaksine i Danmark, vil bli tilbudt en annen vaksine når de skal ha Andre dose. Det opplyste den danske Lægemiddelstyrelsen på en pressekonferanse onsdag.

VG - 14 april 21 kl. 12:02

FHI: Vurderer å vente tre måneder med Andre vaksinedose

I dag får du Andre stikk av Pfizer- og Moderna-vaksinen etter seks uker. Snart kan gå tre måneder – iallfall for deg under 45 år..

NRK - 14 april 21 kl. 01:52

Tyskland endrer vaksinepraksis

Tyske helsemyndigheter har bestemt at personer under 60 år, som har fått sin første dose av AstraZeneca-vaksinen, vil få en annen vaksine som sin Andre dose. Grunnen er faren for alvorlige bivirkninger. Personer under 60 år, vil få den Andre dosen med enten BioNTech-Pfizer, eller Moderna-vaksinen..

NRK - 3 timer siden

Ny rapport om fregattforliset

Havarikommisjonen legg onsdag klokka 13 fram Andre del av sin rapport av kva som skjedde då fregatten KNM Helge Ingstad kolliderte med tankskipet TS Sola i november 2018..

NRK - 10 timer siden

AstraZeneca-vaksine gjev blødningar

Folk som har teke AstraZeneca-vaksinen får oftare blåmerker, naseblod og blødning frå tannkjøtet enn folk som har fått Andre vaksinar. Det syner undersøkingar frå FHI, skriv Aftenposten. Nær 4500 personar har ore med i undersøkinga, og 124 svarte at dei fekk mindre, ufarlege blødningar.

Klartale - 10 timer siden

Den Andre Nav-skandalen

Folk forstår ikke reglene fra Nav og ender som kriminelle. Klar Tales undersøkelse tyder på at Nav svikter dem de skulle støtte..

E24 - 10 timer siden

Langtidsledige går glipp av feriepenger

En teknisk feil som Nav ikke klarer å rette opp før sommeren, gjør at langtidsledige ikke har rett på feriepenger, mens Andre får både dag- og feriepenger..

NRK - 11 timer siden

Går glipp av feriepenger fra Nav

En teknisk feil som Nav ikke klarer å rette opp før sommeren, gjør at langtidsledige ikke har rett på feriepenger, men må klare seg på dagpenger. Andre får både dag- og feriepenger, skriver Klassekampen..

NRK - 10 april 21 kl. 21:23

En død i kraftig uvær i Louisiana

En person er død og minst syv Andre er skadd etter at en tornado raserte et nabolag i Lousiana lørdag. Flere Andre mottok behandling på stedet. Uværet forårsaket også store materielle skader, melder FOX 23 News, som siterer den lokale TV-kanalen KLFY..

NRK - Igår: 14:33

Tror ikke det blir Nord-Norgebane

Samferdselsminister Knut Arild Hareide tviler på at det blir noe av Nord-Norgebanen. Stortinget ber regjeringa å igangsette arbeidet med å realisere banen. Hareide mener vedtaket er uansvarlig, og at Nord-Norgebanen vil ødelegge for Andre planer..

NRK - Igår: 13:05

I fengsel for marihuana-produksjon

Fire polske statsborgere er dømt til fengsel for produksjon og oppbevaring av store mengder marihuana i Sørskogbygda i Elverum. Huseier fikk tre år og ni måneder. De Andre fikk to år og elleve måneder, to år og fire måneder og en åtte måneder..

NRK - 10 april 21 kl. 10:10

Én av ti får langtidsvirkninger

Hver tiende person med mild covid-19 rammes av langtidsvirkninger, viser en svensk studie av koronasmittede sykehusansatte. De vanligste symptomene er tap av smaks- og luktesans, samt en følelse av å være sliten, men åtte måneder etter infeksjonen, hadde én av ti i studien moderate til alvorlige symptomer, kommer det fram i studien, som er publisert i det medisinske tidsskriftet JAMA. – Det er et høyt tall, og det er leit at det er såpass mange med symptomer som påvirker dem sosialt, hjemme og på jobben så lenge, sier Charlotte Thålin, som er legespesialist og ansvarlig forsker for studien.

NRK - Igår: 05:06

Fagforbund støtter Bidens klimaplan

USAs viktigste fagforbund for kullgruvearbeidere støtter president Joe Bidens klimaplan så lenge den inkluderer tusener av nye grønne jobber. United Mine Workers (UMW) sier de vil støtte planen om å gå bort fra kull og Andre fossile drivstoff..

VG - Igår: 04:19

Neville om Super League: – Solskjær kan stoppe det

Manchester United-legenden Gary Neville ber blant Andre Liverpools manager Jürgen Klopp og Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær ta grep for å hindre etableringen av Super League..

Aftenposten - Igår: 04:19

Neville om Super League: – Solskjær kan stoppe det

Manchester United-legenden Gary Neville ber blant Andre Liverpools manager Jürgen Klopp og Manchester United-manager Ole….

NRK - Igår: 22:57

Syrias president anmeldt i Sverige

Fire organisasjoner opplyste mandag at de har anmeldt Syrias president Bashar al-Assad og flere Andre medlemmer av det syriske regimet til svensk politi. De anklages for å stå bak saringass-angrepene i Khan Sheikhoun i 2017 og i Ghouta i 2013..

Aftenposten - Igår: 21:00

Hvorfor er koronasmitten så høy blant minoriteter? Vi trenger grundige analyser.

Kultur og innvAndrerbakgrunn bør ikke brukes som erstatning for Andre faktorer..

NRK - 09 april 21 kl. 23:24

Kommune vil vaksinere avgangselever

Indre Østfold kommune ber Statsforvalteren om lov til å vaksinere avgangselever i videregående skoler for å stanse smitte. Forespørselen ble fredag sendt videre til Folkehelseinstituttet, skriver VG. – Vi har nå så mye smitte blant ungdom, at vi ønsker å bruke 550 av 1700 vaksinedoser vi får i neste uke, til å vaksinere russekullet og Andre avgangselever.

Aftenposten - Igår: 19:45

Kannibalene i Ny-Guinea ble rammet av en dødelig sykdom. Hverken virus eller bakterier sto bak.

Virus og bakterier har de fleste hørt om. Men det finnes enda et smittestoff, prioner, som dreper mennesker og Andre dyr..

Aftenposten - I førrgår: 15:57

Lysbakken har listen klar: Dette må Sp og Ap godta hvis de skal samarbeide med SV

– Jeg har noen klare meninger om hva Andre partier må belage seg å være med på hvis de skal samarbeide med SV, sier….

NRK - I førrgår: 14:17

Stenger aktiviteter for barn

I Bergen må en rekke fritidstilbud stenge etter at byrådet strammer inn koronatiltakene. Det gjelder blant annet svømmehaller, fornøyelsesparker, lekehaller og Andre steder med aktiviteter for barn og unge. Det blir heller ikke lov med innendørs fritidsaktiviteter for barn under 20 år.

NRK - I førrgår: 12:42

Dødsulykke knyttes til kran

Dødsulykken på en fiskebåt utenfor Troms natt til søndag har trolig sammenheng med at deler av en kran falt ned, melder Troms politidistrikt. Detaljer rundt hendelsen skal etterforskes nærmere. Det var 22 år gamle Thomas-Andre Slettbakk Fagerli fra Meløy som omkom..

NRK - I førrgår: 11:28

Mourinho sparket

José Mourinho skal være ferdig som manager i Tottenham. Det melder flere medier, blant Andre The Athletic og The Telegraph..

VG - I førrgår: 11:32

Medier: José Mourinho sparket i Tottenham

José Mourinho skal være ferdig som manager i Tottenham, melder blant Andre The Athletic og The Telegraph..

Aftenposten - I førrgår: 11:32

Medier: Mourinho sparket i Tottenham

José Mourinho skal være ferdig som manager i Tottenham, melder blant Andre The Athletic og The Telegraph..

NRK - I førrgår: 10:48

100 millioner doser ekstra til EU

EU har inngått avtale med Pfizer om levering av ytterligere 100 millioner vaksinedoser i 2021, opplyser selskapet. Dermed blir 600 millioner doser levert i år. Den nye avtalen kommer som følge av at EU-kommisjonen har valgt å benytte seg av muligheten til å kjøpe ytterligere 100 millioner vaksinedoser i tråd med en avtale signert 17.

NRK - I førrgår: 09:41

Alle over 16 år i USA får vaksine

Fra mandag kan alle amerikanere over 16 år få koronavaksine, men problemet er at en del ikke vil ta vaksine. Flere steder er massevaksinasjonssentre stengt på grunn av lav etterspørsel, skriver CNN. En del er redd for å ta vaksine, mens Andre har for lang vei til vaksinasjonssentre.

NRK - 09 april 21 kl. 12:58

Ikke nok data om vaksine-blanding

Verdens helseorganisasjon (WHO) mener det ikke finnes nok data for å si hva som skjer hvis en person blir vaksinert med doser fra to ulike koronavaksiner. – Det finnes ikke adekvate data for å kunne si hvorvidt dette er noe som kan la seg gjøre, så muligheten for å bytte mellom vaksiner er ikke noe vi kan gi anbefalinger om, sier WHOs talskvinne Margaret Harris på en pressekonferanse fredag. Flere land har endret retningslinjene for bruk av AstraZeneca-vaksinen slik at den nå kun anbefales for personer over en viss alder.

NRK - I førrgår: 08:53

Restauranter åpner i Finland

Barer og restauranter åpner igjen mandag i Finland, etter å ha vært stengt i seks uker. Det er likevel fortsatt strenge koronarestriksjoner i regionene med mye smitte, som Nyland, Egentliga Finland og Österbotten. Der får resteraunter holde åpent mellom klokken 05 og 19, men får ikke servere alkohol etter klokken 17.

NRK - I førrgår: 02:18

Blinken om Afghanistan-retrett

USAs utenriksminister Antony Blinken forsvarte søndag beslutningen om å trekke USA militært fra Afghanistan. Til TV-kanalen ABC sa Blinken at terrortrusselen nå kommer fra Andre steder, og at USA må konsentrere seg om trusler som Kina og pandemien..

NRK - I førrgår: 02:16

Koptisk kristen drept av IS i Egypt

En IS-tilknyttet gruppe sier den står bak drapet på en koptisk kristen mann og to Andre menn i Sinai i Egypt. Likvideringen av den 62 år gamle mannen ble vist på en 13 minutter lang video som gruppa sendte ut..

NRK - I førrgår: 01:06

Kraftig smitteøkning i Ontario

I provinsen Ontario i Canada er smitteøkningen kraftig og helsevesenet overbelastet. Statsminister Justin Trudeau sier at ytstyr og helsepersonell fra Andre provinser blir sendt til Toronto-området der situasjonen er mest kritisk..

NRK - I førrgår: 20:31

Drapsmann i Austin på frifot

Politiet i Austin, Texas, sier at den mistenkte for tre drap trolig ikke utgjør fare for Andre. På Twitter skriver politiet at skytingen skjedde i et leilighetsbygg, og trolig var knyttet til en familiesituasjon..

NRK - I førrgår: 20:33

11 drept i ny togulykke

11 mennesker mistet livet og 98 ble skadet i en togulykke i Toukh i Egypt i dag. Det opplyser helsedepartementet i landet. Dette er den Andre alvorlige togulykken på få uker i Egypt , der jernbanenettet og togene er dårlig vedlikeholdt..

NRK - I førrgår: 19:41

Minst 19 sivile drept i landsby

Væpnede menn har drept minst 19 sivile i et angrep på en landsby i NIger, nær grensen til Mali. Det får nyhetsbyrået AFP opplyst fra lokale myndigheter. En gruppe uidentifiserte menn angrep folk som var i en begravelse før de skjøt Andre i landsbyen..

NRK - I førrgår: 17:33

Macron vil åpne for reiser fra USA

Fra begynnelsen av neste måned vil Frankrike gradvis åpne for reisende fra USA og Andre land som er vaksinert mot koronasykdom. Planene er diskutert med Det hvite hus, sier president Emmanuel Macron til CNN..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt