Anders Tegnell

Thursday, 18 August, 06:19

Nyheter om Anders Tegnell

Sortering: Relevans | Senaste
NRK - 20 apr 22 kl. 15:27

Tegnell får ikkje WHO-toppjobb likevel

Anders Tegnell, som var statsepidemiolog i Sverige fram til 14. mars, skulle få toppjobb i Verdas helseorganisasjon (WHO). No får han ikkje jobben likevel, melder Aftonbladet.

NRK - 20 apr 22 kl. 15:27

Tegnell får ikkje toppjobb likevel

Anders Tegnell, som var statsepidemiolog i Sverige fram til 14. mars, skulle få toppjobb i Verdas helseorganisasjon (WHO). No får han ikkje jobben likevel, melder Aftonbladet..

NRK - 09 mar 22 kl. 10:19

Anders Tegnell sluttar som statsepidemiolog

Det melder Expressen. Han går til toppjobb i Verdas helseorganisasjon, WHO, for å jobba med den globale vaksinasjonsinnsatsen, melder den svenske avisa..

NRK - 14 feb 22 kl. 10:50

Sverige anbefaler fjerde dose til alle over 80

Svenske Folkhälsomyndigheten (FHM) anbefaler en andre oppfriskningsdose mot koronaviruset for alle som er 80 år eller eldre. Ifølge FHM blir immunforsvarets evne til å reagere på vaksinasjon og bygge opp en langtidsbeskyttelse svekket med økende alder. – En oppfriskningsdose styrker beskyttelsen.

Dagbladet - 06 feb 22 kl. 01:37

- Kan få nye problemer

Alle coronarestriksjoner oppheves i Sverige 9. februar. Statsepidemiolog Anders Tegnell er optimistisk for de neste månedene, men advarer om at høsten potensielt kan by på nye problemer..

Dagbladet - 09 nov 21 kl. 15:31

Tegnell advarer: Kan bli nødvendig med tiltak

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell advarer om at svenske helsemyndigheter kan bli nødt til å gjeninnføre smitteverntiltak..

NRK - 30 sep 21 kl. 21:06

Tegnell: – Vi har landa sånn passe

Anders Tegnell meiner Sverige har gjort så godt dei kan i handteringa av koronapandemien, men han veit ikkje kvifor dei har så mange fleire koronadødsfall enn Noreg..

NRK - 19 sep 21 kl. 04:44

Ser for seg år med innreiseregler

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell sier at han ser for seg at det blir innreiseregler i flere år framover. – Jeg tror man kommer til å se vaksinebevis ved reiser lenge. Det kravet kan vare i flere år, sier Tegnell til Dagens Nyheter.

NRK - 09 sep 21 kl. 22:57

Tegnell: Uvaksinerte trenger råd

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell sier det vil bli nødvendig med egne råd og anbefalinger for uvaksinerte. I Sverige er det nesten 30 prosent i aldersgruppen 30–39 år som ikke har tatt vaksine, melder SVT..

NRK - 09 sep 21 kl. 14:53

Kan bli andre regler for uvaksinerte

Nesten alle koronarestriksjoner heves i Sverige 29. september, men det kan bli andre regler for uvaksinerte, sier statsepidemiolog Anders Tegnell. Fra slutten av måneden er det ikke lenger noen øvre grense på antall deltakere ved arrangementer, og oppfordringen om å jobbe hjemmefra fjernes også.

NRK - 04 nov 21 kl. 18:14

Høge smittetal i Sverige og Danmark

Både Sverige og Danmark melder om stigande smittetal, melder NTB. Den svenske statsepidemiologen Anders Tegnell er Sverige inne i ei ny smittebølge, men spreiingstakta er mykje lågare enn under tidlegare bølger. I Danmark er smittetala no på det høgaste til no i år..

NRK - 26 aug 21 kl. 08:28

Ingen tredje dose i Sverige

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell avviser å gi svenskene en tredje vaksinedose nå. Han sier det ikke finnes vitenskapelig bevis for at en tredje dose til fullvaksinerte svensker vil ha noen effekt nå. Det melder NTB.

Dagbladet - 28 jul 21 kl. 23:28

Tegnell om coronapass: - Kronglete

Sverige har under coronapandemien gått for en litt annen strategi enn nabolandene. Det har Anders Tegnell fått mye kritikk for. Nå går han hardt ut mot Danmarks innføring av coronapass..

Dagbladet - 21 jun 21 kl. 21:23

Takker for Tegnell-skryt

Han er utskjelt og skamrost for Sveriges coronahåndtering. Selv hyller Anders Tegnell Norges grensekontrollen, men avviser at det har vært stor uenighet mellom de nordiske landene..

NRK - 20 jun 21 kl. 09:11

Tegnell kommer til Arendalsuka

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell kommer til den politiske festivalen Arendalsuka i år for diskutere koronahåndtering med FHI-leder Camilla Stoltenberg, skriver NTB. Leder for Arendalsuka Harald Stanghelle sier besøket blir et av høydepunktene i år..

NRK - 20 jun 21 kl. 09:11

Tegnell kjem til Arendalsveka

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell kjem til den politiske festivalen Arendalsveka i år for diskutere koronahandtering med FHI-leiar Camilla Stoltenberg, skriv NTB. Leiar for Arendalsveka Harald Stanghelle seier besøket blir eit av høgdepunkta i år..

Dagbladet - 21 jun 21 kl. 21:23

Takker for Norge-skryt

Han er utskjelt og skamrost for Sveriges coronahåndtering. Selv hyller Anders Tegnell Norges grensekontrollen, men avviser at det har vært stor uenighet mellom de nordiske landene..

NRK - 19 apr 21 kl. 16:08

Tegnell fikk AstraZeneca-vaksinen

Anders Tegnell har fått første dose med koronavaksine. Den svenske statsepidemiologen (65) fikk AstraZeneca-vaksinen på fredag, og sier til Corren at han vil sende et signal om at den er en veldig god vaksine for folk over 65 år..

Aftenposten - 20 jun 21 kl. 10:20

- Norge har klart noe få andre har lyktes med

Det siste året har ikke bare lært oss mer om viruset. Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell sier at han har lært nye….

NRK - 02 mar 21 kl. 16:08

Tegnell: Trur på fjerde bølge

Statsepidemiolog i Sverige, Anders Tegnell, trur det kan kome ei fjerde smittebølgje til hausten, i dei landa som ikkje lukkast like godt med vaksineringa. Det sa han på ei pressekonferanse tysdag..

NRK - 29 apr 21 kl. 16:08

Gjenåpningsplan for Sverige i mai

Sveriges regjering fastslår at det ikke er aktuelt å lette på restriksjonene ennå, men ber Folkhälsomyndigheten sette tydelige krav for en gjenåpningsplan. Rapporten fra Folkhälsomyndigheten om hvordan Sverige bør gjenåpnes skal foreligge 12. mai.

Aftenposten - 18 feb 21 kl. 10:07

Tegnell er blitt drapstruet, kritikerne er kalt svikere, kolleger er blitt blitt fiender. Dette er historien om den svenske koronadebatten.

Flommen av hatmeldinger mot Sveriges fremste koronatalsmann, Anders Tegnell, har tatt av..

NRK - 14 apr 21 kl. 15:52

Sverige vil ikke bruke J&J-vaksinen

Sverige vil ikke foreløpig ikke bruke Johnson & Johnson-vaksinen. Det melder SVT. Statsepidemiolog Anders Tegnell sier i en pressemelding at svenske helsemyndigheter vil avvente granskningen til Det europeiske legemiddelverket EMA.

Aftenposten - 23 jan 21 kl. 11:17

Tegnell tar ingen selvkritikk. Löfven blir sittende med ansvaret.

Anders Tegnell står på at Sverige har håndtert koronaviruset omtrent som andre europeiske land..

Dagbladet - 23 mar 21 kl. 14:40

- Urovekkende utvikling

Smitteutviklingen i Sverige gir grunn til bekymring, mener statsepidemiolog Anders Tegnell..

Dagbladet - 16 mar 21 kl. 09:27

AstraZeneca settes på pause

Få dager etter at statsepidemiolog Anders Tegnell sa at vaksineleveransen var «helt ok», settes vaksineringen med AstraZeneca også på pause i Sverige..

Aftenposten - 07 mar 21 kl. 09:40

Hvorfor ble Sverige annerledeslandet i pandemien? Det handler om Pippi, Alfred Nobel og Anders Tegnell.

Først i møtet med den tredje koronabølgen snakker svenskene om nedstengning..

NRK - 14 dec 20 kl. 16:04

Fem minutter med Tegnell på auksjon

I Sverige kan du nå by på fem minutter med statsepidemiolog Anders Tegnell. Det er i forbindelse med Musikkhjälpen, som er den svenske varianter av P3-aksjonen, at Tegnells tid auksjoneres bort. Det er hans døtre som står bak..

Dagbladet - 10 feb 21 kl. 12:11

– En sykdom vi ikke kan vaksinere bort

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell frykter at coronaviruset ikke vil forsvinne. Slik vurderer han situasjonen for framtida..

Dagbladet - 04 dec 20 kl. 08:29

Tegnell rapporterte feil dødstall: - Ikke intensjonen

Svenskenes statsepidemiolog Anders Tegnell rapporterte i november om feil antall coronarelaterte dødsfall i landet. - Det var ikke min intensjon å si feil, sier han..

NRK - 26 jan 21 kl. 14:41

95 tilfeller av mutasjon i Sverige

I Sverige er det totalt oppdaget 95 tilfeller av det muterte koronaviruset, opplyser statsepidemiolog Anders Tegnell tirsdag. I Norge er det oppdaget 82 tilfeller av varianten som først ble oppdaget i Storbritannia, viser tall fra FHI..

Dagbladet - 23 nov 20 kl. 16:13

Tegnell med glipp på BBC

Det gikk i surr for svenskenes statsepidemiolog Anders Tegnell da han skulle ta BBC i feil..

Dagbladet - 16 nov 20 kl. 22:25

Hamrer løs mot Tegnell: - Ønsketenkning

Annika Linde var statsepidemiolog i Sverige fra 2005 til 2013. Nå hamrer hun løs mot sin etterfølger Anders Tegnell i et intervju med britiske The Telegraph..

Dagbladet - 18 jan 21 kl. 00:31

- Aldri diskutert å slippe fri smitten

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell sier at den svenske strategien har vært ganske lik den norske..

Aftenposten - 13 jan 21 kl. 16:59

Kanskje vi skal høre litt på Anders Tegnell nå?

Bare 28 prosent av Norges vaksinedoser har havnet i folks armer. I Danmark er det tilsvarende tallet over 100 prosent..

VG - 07 nov 20 kl. 22:01

Tegnell: Munnbind er ikke redningen

Den svenske statsepidemiologen Anders Tegnell står på sitt, mot store deler av Europa som nå innfører munnbindpåbud. – Det kan til og med øke risikoen for smittespredning, sier han. Helt feil, svarer Nakstad..

NRK - 04 jan 21 kl. 18:54

Kan endre vaksineprioriteringen

I Sverige er Folkhälsomyndigheten klare til å revurdere prioriteringsrekkefølgen for vaksinering og la helsepersonell gå foran de som er i risikogruppen. Ifølge statsepidemiolog Anders Tegnell trengs det mer kunnskap om vaksinen stanser smittespredning i helsevesenet..

Dagbladet - 04 jan 21 kl. 12:33

- Vaksinebevis kan medføre økt ulikhet

Statsepidemiolog Anders Tegnell i Sverige mener vaksinesertifikat kan bli aktuelt ved reising, men advarer om at det kan få usosiale følger..

P4 - 27 okt 20 kl. 14:53

Kritisk i Sverige

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell mener landet nå kommer stadig nærmere et kritisk punkt i koronapandemien. Smitten øker i Sverige, siden før helgen er det registrert over 5000 nye tilfeller, opplyser svenske helsemyndigheter i ettermiddag. Tegnell sier de neste ukene kommer til å bli tøffe..

Dagbladet - 17 dec 20 kl. 20:23

Svarer på kongens kritikk

Svenskekongen betegnet landets coronahåndteringen som «mislykket». Det skaper reaksjoner, og både Anders Tegnell og statsminister Stefan Löfven måtte svare på kritikken..

P4 - 14 aug 20 kl. 09:56

Tegnell vil likevel vurdere munnbind

Hvis situasjonen i Sverige endres kan det bli aktuelt å anbefale munnbind. Til SVT sier statsepdemiolog Anders Tegnell at hvis det kommer ny kunnskap eller mye trengsel kan munnbind være et supplement. Tegnell har tidligere advart om at bruk av munnbind kan gi falsk trygghet..

P4 - 11 aug 20 kl. 19:17

Tegnell kritiserer reiserådene

Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell kritiserer hvordan de norske myndighetene endrer reiserådene. Folkehelseinstituttet har anbefalt at 6 regioner nå skal bli røde og at de reisende får karanteneplikt. Tegnell synes det blir forvirrende når man endrer reglene frem og tilbake og at det blir vanskelig for folk å forstå, det skriver den svenske avisen Dagens Nyheter..

Dagbladet - 10 dec 20 kl. 14:30

- Tegnells teori stemmer ikke

Sveriges «coronasjef» Anders Tegnell hevder årsaken til de høye dødstallene er høyere befolkningstetthet og flere innvandrere. Det er feil, viser tall fra avisa Expressen..

Dagbladet - 07 dec 20 kl. 08:35

Får støtte om dødstall

Anders Tegnell mener de mange coronadøde i Sverige kan forklares med mild influensasesong i fjor..

Dagbladet - 04 dec 20 kl. 22:28

Uttalelse vekker reaksjoner: - Uheldig

Under et intervju om de høye dødstallene i Sverige, sa statsepidemiolog Anders Tegnell at innvandrere har vært «drivende». Nå beklager han..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com