Al-Noor Islamic Centre

Saturday, 21 September, 13:51

Nyheter om Al-Noor Islamic Centre

Sortering: Relevans | Senaste
P4 - 09 Sep 19 kl. 12:55

Manshaus nekter fremdeles å forklare seg

Vil hovedsaklig forklare seg om fengslingen. Philip Manshaus nekter fremdeles å gi en forklaring på hvorfor han drepte stesøsteren og angrep Al-Noor Islamic Centre i Bærum i august. Under et fengslingsmøte som pågår nå i Oslo tingrett, vil politiet kreve fire nye uker i varetekt med brev- og besøkforbud for 22-åringen.

Dagbladet - 19 Aug 19 kl. 05:19

Nye detaljer om den desperate kampen

Blodflekker, kulehull og glasskår: Det dramatiske basketaket i Al-Noor Islamic Centre har satt tydelige spor. Nå forteller styremedlem Irfan Mushtaq sin versjon om hvordan det hele utfoldet seg..

NRK - 30 Aug 19 kl. 06:56

Çavuşoğlu besøkte moskéen i Bærum

Torsdag besøkte Tyrkias utenriksminister Mevlüt Çavuşoğlu moskéen Al-Noor Islamic Centre i Bærum etter terrorangrepet. Çavuşoğlu har delt bilder fra besøket i et Facebook-innlegg. – Vi kan kun overvinne islamofobi om vi alle står sammen, sier han..

NRK - 13 Aug 19 kl. 18:05

Al-Noor-moskeen åpner igjen onsdag

Moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum åpner igjen onsdag, opplyser moskeen til Budstikka. Ved 16.30-tiden tirsdag avsluttet krimteknikerne i politiet sine undersøkelser i moskeen der Philip Manshaus lørdag gikk inn med våpen..

Klartale - 10 Aug 19 kl. 19:11

Mann skjøt rundt seg i norsk moské

En person ble skutt inne i moskeen Al-Noor Islamic Centre lørdag. En mann utkledd i uniform er pågrepet..

NRK - 14 Aug 19 kl. 03:36

Samlet inn 130.000 til moskeheltene

660 givere har så langt donert over 134.000 kroner til mennene som stoppet Philip Manshaus, da han tok seg inn i moskeen Al-Noor Islamic Centre. Målet med innsamlingen på Spleis er å sende Mohamed Rafiq og Mohamed Iqbal på pilegrimsreise til Mekka..

P4 - 29 Aug 19 kl. 14:32

Manshaus godtar fullstendig judisiell observasjon

Draps- og terrorsiktede Philip Manshaus godtar fullstendig judisiell observasjon. Det opplyser hans forsvarer, Unni Fries til NTB. En hovedgrunn til at politiet ønsker en slik observasjon, er å undersøke hans tilregnelighet.

Aftenposten - 14 Aug 19 kl. 05:42

Har samlet inn over 130.000 kroner til heltene i moskeen

660 givere har så langt donert over 134.000 kroner til mennene som stoppet Philip Manshaus, da han tok seg inn i moskeen Al-Noor Islamic Centre lørdag..

Klartale - 10 Aug 19 kl. 19:34

Mann pågrepet etter melding om skyting i moské

En person skal ha blitt skutt inne i moskeen Al-Noor Islamic Centre lørdag. En mann utkledd i uniform er pågrepet..

Aftenposten - 14 Aug 19 kl. 15:30

Terrorsiktede Philip Manshaus (21) har fortsatt ikke forklart seg for politiet

50 etterforskere jobber med å finne ut hva Philip Manshaus gjorde i tiden før han gikk tok seg inn i Al-Noor Islamic Centre i Bærum..

NRK - 13 Aug 19 kl. 22:07

Facebook stengte Manshaus´ profil

Kort tid etter angrepet på Al-Noor Islamic Centre fjernet Facebook Philip Manshaus` profil på nettet. – Det har vi gjort fordi den overtrådte våre fellesskapsregler, sier Peter Münster, kommunikasjonssjef i Facebook Nordics til NRK..

Aftenposten - 14 Aug 19 kl. 16:57

Polititeori: Tror stesøsteren kan ha prøvd å stanse terrorsiktede Philip Manshaus før hun ble drept

50 etterforskere jobber med å finne ut hva Philip Manshaus gjorde i tiden før han tok seg inn i Al-Noor Islamic Centre i Bærum. Han har fortsatt ikke forklart seg..

NRK - 13 Aug 19 kl. 18:05

Ferdig med undersøkelser av moskeen

Ved 16.30-tiden tirsdag avsluttet krimteknikerne i politiet sine undersøkelser i Moskeen Al-Noor Islamic Centre på Skui i Bærum, der Philip Manshaus lørdag gikk inn med våpen. Det er foreløpig uklart når moskeen åpner igjen, skriver Budstikka..

P4 - 13 Aug 19 kl. 11:39

Inviterer muslimer til rådhuset

Bærum inviterer to av de største muslimske menighetene i kommunen til rådhuset i dag. Ordfører Lisbeth Hammer Krog sier det er viktig for kommunen å lytte til de bekymringene menighetene måtte ha etter moskéangrepet på lørdag. Også i går fikk de besøk av Al-Noor Islamic Centre, som ble angrepet..

P4 - 14 Aug 19 kl. 17:50

Kan ha forsøkt å avverge moskéangrep

17 år gamle Johanne Zhangjia Ihle-Hansen kan ha forsøkt avverge stebrorens terrorangrep på Al-Noor Islamic Centre i Bærum like før hun ble drept. Det er en av hypotesene politiet nå jobber ut fra. Politiet mener 21 år gamle Philip Manshaus drepte stesøsteren kort tid før han gikk til angrep på moskeen.

NRK - 26 Aug 19 kl. 20:21

Moske beklager håndhilsnekt

Ledelsen ved Al-Noor Islamic Center-moskeen i Bærum beklager til Kronprins Haakon, etter at tre kvinner fra moskeen i forrige uke nektet å håndhilse på ham. Moskeledelsen sier at de på forhånd ikke var klar over at kvinnene ikke ville ta ham i hånda..

NRK - I førrgår: 10:03

Terrorhendelsen skal evalueres

Utvalget som skal evaluere politiets og PSTs håndtering i forbindelse med angrepet mot Al-Noor-moskeen i Bærum 10. august i år, er nå fulltallig, melder Politiet. Formålet er å identifisere både hva som gikk bra og hva som kunne vært gjort bedre..

NRK - 22 Aug 19 kl. 16:56

Kronprinsen besøkte moskéen i Bærum

Torsdag besøkte kronprins Haakon Al-Noor Islamic Center i Bærum etter angrepet mot moskéen. Han ble tatt i mot av medlemmer i moskéen og ledelsen. – Det gjør veldig inntrykk å være her.

P4 - I førrgår: 10:46

Terror-evalueringsutvalg klart

Utvalget som skal evaluere politiets og PSTs håndtering i forbindelse med angrepet mot Al-Noor-moskeen i Bærum 10. august i år, er nå klart. Det opplyser politiet.

NRK - 14 Aug 19 kl. 12:30

Nasjonale tryggingstiltak held fram

Politidistrika har fått beskjed om at dei nasjonale tiltaka etter skytinga ved al-Noor Islamic Center i Bærum er forlenga ut neste veke. Det handlar blant anna om auka nærvær og væpning i samband med større muslimske arrangement..

Aftenposten - 10 Aug 19 kl. 16:46

En person skutt i moské i Bærum

En person ble skutt inne i moskeen al-Noor Islamic senter i Bærum. Politiet har pågrepet en gjerningsperson..

NRK - 10 Aug 19 kl. 18:57

Trapper opp sikkerheten

Talsperson for Islamic Cultural Centre Norway, Ikhlaq Ahmad, sier i en pressemelding at de fordømmer angrepet mot moskeen i Bærum, og at de vil trappe opp sikkerheten rundt morgendagens eid-bønn, hvor det vil samles flere tusen personer..

P4 - 16 Aug 19 kl. 16:15

Viser støtte etter moskeskyting

Rundt 200 personer har møtt opp foran Bergen moské for å vise sin støtte etter angrepet mot al-Noor Islamic Center i Bærum sist lørdag. Mange av de som møtte opp hadde med plakater der det sto skrevet trygg i bønn. Styrelederen i Bergen moské sier til Bergens Tidende at det er veldig hyggelig at folk vil vise sympati og solidaritet.

P4 - 10 Aug 19 kl. 19:19

Skjerper sikkerheten

Sikkerheten rundt norske moskeer blir skjerpet i forbindelse med morgendagens eid-bønn, etter skyteepisoden i Bærum. Det opplyser Islamic Cultural Centre Norway i en pressemelding. I morgen kommer det til å være samlet flere tusen mennesker for bønn.

Aftenposten - 10 Aug 19 kl. 16:46

En person skutt i moské i Bærum – gjerningsperson pågrepet

En person ble lørdag ettermiddag skutt inne i moskeen al-Noor Islamic senter i Bærum. Politiet har pågrepet en gjerningsperson..

NRK - 11 Aug 19 kl. 05:38

Fordømmer moské-angrep

Islamsk Råd Norge mener skyteepisoden i moskéen i Bærum lørdag er et resultat av muslimhat og mener myndighetene ikke tar utviklingen på alvor. I en pressemelding skriver de at de fordømmer skyteepisoden i moskeen Al-Noor Islamic Center i Bærum..

VG - 22 Aug 19 kl. 13:00

Moren til drepte Johanne: Takker Al-Noor-moskeen

Moren og familien til avdøde Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17) takker Al-Noor-moskeene for at de forhindret flere drap og ønsker det muslimske samfunnet velkommen i 17-åringens bisettelse..

VG - 04 Sep 19 kl. 12:09

Johanne (17) bisettes: Moské-heltene viste sin medfølelse

BEKKESTUA (VG) Heltene fra al-Noor-moskeen deltar i bisettelsen av Johanne Zhangjia Ihle-Hansen, for å vise sin medfølelse med familien..

Aftenposten - 18 Aug 19 kl. 17:05

POD vil ha ekstern evaluering politiets og PSTs håndtering av angrepet mot Al-Noor-moskeen

Det blir en ekstern evaluering av politiets og PSTs håndtering av angrepet mot Al-Noor-moskeen i Bærum forrige helg, skriver Politidirektoratet i en pressemelding..

Aftenposten - 18 Aug 19 kl. 17:05

POD vil ha ekstern evaluering av politiets og PSTs håndtering av angrepet mot Al-Noor-moskeen

Det blir en ekstern evaluering av politiets og PSTs håndtering av angrepet mot Al-Noor-moskeen i Bærum forrige helg, skriver Politidirektoratet i en pressemelding..

Aftenposten - 18 Aug 19 kl. 17:05

Politidirektoratet vil ha ekstern evaluering av politiets og PSTs håndtering av angrepet mot Al-Noor-moskeen

Det blir en ekstern evaluering av politiets og PSTs håndtering av angrepet mot Al-Noor-moskeen i Bærum forrige helg, skriver Politidirektoratet i en pressemelding..

Aftenposten - 30 Aug 19 kl. 21:12

VG: Manshaus har forklart at han ville drepe så mange som mulig

Terror- og drapssiktede Philip Manshaus (22) har i avhør med politiet fortalt at han ønsket å drepe så mange som mulig i Al-Noor-moskeen i Bærum, ifølge VG..

VG - 30 Aug 19 kl. 20:56

Terrorsiktet i politiavhør: Ville drepe så mange som mulig

Terrorsiktede Philip Manshaus (21) hadde et klart mål da han kjørte til Al-Noor-moskeen i Bærum med rifle og hagle: Å drepe så mange som mulig..

NRK - 27 Aug 19 kl. 10:33

Ber om rettspsykiatrisk utredning

Oslo politidistrikt har mottatt den foreløpige rettspsykiatriske erklæringen på siktede etter drapet og angrepet på Al-Noor moskeen i Bærum. Det fremgår av konklusjonen at det anbefales en fullstendig judisiell observasjon, opplyser politiet..

NRK - 27 Aug 19 kl. 10:33

Foreslår judisiell observasjon

Oslo politidistrikt har mottatt den foreløpige rettspsykiatriske erklæringen på siktede etter drapet og angrepet på Al-Noor moskeen i Bærum. Det fremgår av konklusjonen at det anbefales en fullstendig judisiell observasjon..

P4 - 29 Aug 19 kl. 07:20

Krever PST-svar

Islamsk Råd og Muslimsk Dialognettverk vil ha svar på hvorfor moskeene ikke ble informert om at PST hadde økt farenivået for terrorangrep mot moskeer. I dag skal muslimske ledere i et møte med Politidirektoratet. De etterlyser blant annet en bedre dialog med PST om faren for høyreekstreme angrep mot moskeer.

P4 - 13 Aug 19 kl. 18:25

Al-Noor-moskeen åpner i morgen

Al-Noor moskeen i Bærum åpner igjen i morgen etter angrepet på lørdag. Kriminalteknikkere har i ettermiddag avsluttet undersøkelsene sine på stedet og har fjernet sperringene, opplyser Budstikka. 21 år gamle Philip Manshaus er siktet for terror etter angrepet.

NRK - 23 Aug 19 kl. 16:53

Økt tilstedeværelse ved moskéer

Politiet vil ha økt tilstedeværelse og bevæpning ved større muslimske arrangementer og folkeansamlinger ut året. Det har Politidirektoratet bestemt etter terrorangrepet ved al-Noor-moskeen i Bærum. PST vurderer at miljøene er truet av høyreekstreme..

NRK - 23 Aug 19 kl. 14:25

Tilbake i moskeen etter skytingen

Fredag ettermiddag holdes den første fredagsbønnen i Al-noor-moskeen i Bærum etter angrepet. Det er nesten to uker siden Philip Manshaus gikk inn i moskeen og skjøt. Han ble raskt overmannen av to eldre menn..

Klartale - 19 Aug 19 kl. 11:54

Slik ser moskeen ut etter angrepet

Se bildene fra Al-Noor-moskeen i Bærum..

VG - 21 Aug 19 kl. 16:49

Beslagla rifler og hagler etter moskángrepet

Oslopolitiet bekrefter at de har beslaglagt tre våpen, to rifler og en hagle, etter angrepet på Al-Noor-moskeen i Bærum..

P4 - 23 Aug 19 kl. 19:38

Tiltak etter terrorangrep ved moské forlenges

Politidirektoratet har besluttet at flere av de nasjonale tiltakene etter terrorangrepet ved al-Noor-moskeen i Bærum forlenges ut året. Bævepningen trekkes imidlertid tilbake. Beslutningen bygger på Politiets Sikkerhetstjenestes vurdering av trusselen fra høyreekstreme, ifølge Politidirektoratet.

Aftenposten - 21 Aug 19 kl. 15:01

Al-Noor-moskeen ber fredagsbønn i moskébygget på Skui

Bønnerommet er foreløpig ikke klart, men andre lokaler i bygget vil bli brukt til fredagsbønn denne uka, opplyser informasjonsansvarlig Waheed Ahmed til NTB..

NRK - 22 Aug 19 kl. 12:48

Ihle-Hansen bisettes 4. september

17 år gamle Johanne Zhangjia Ihle-Hansen bisettes i Haslum kirke 4. september. Det skriver familien i en pressemelding.

Dagbladet - 16 Aug 19 kl. 19:09

- Han er en fiende av menneskeheten

Imam Syed Mohammad Ashraf ved Al-Noor-moskeen i Bærum kaller terrorhandlingen på lørdag for et angrep på hele det norske samfunn og alle religiøse steder..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt