Al-Noor Islamic Centre

Onsdag, 12 August, 03:34

Nyheter om Al-Noor Islamic Centre

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - Igår: 05:54

Al-Noor-moskeen har fått to nye terrortrusler det siste året

Al-Noor Islamic Centre i Bærum har mottatt to nye terrortrusler i året som har gått siden Philip Manshaus gikk til angrep på moskeen..

NRK - I førrgår: 01:53

To nye trusler mot Bærums-moské

Al-Noor Islamic Centre i Bærum har mottatt to nye terrortrusler i året som har gått siden Philip Manshaus gikk til angrep på moskeen. Budstikka skriver at en trussel kom før jul, mens den andre kom i mai, mens rettssaken mot Philip Manshaus pågikk..

NRK - Igår: 20:22

Medalje til heltane frå Al-Noor

Muhammad Rafiq og Mohammad Iqbal, som overmanna Philip Manshaus i Al-Noor-moskeen i Bærum, tok imot medaljen for edel dåd på eittårsdagen for angrepet..

P4 - Igår: 06:20

To nye trusler mot Al-Noor-moské

I dag er det ett år siden Philip Manshaus skjøt og drepte sin stesøster og angrep Al-Noor-moskeen i Bærum. Siden den gang har moskeen mottatt to nye terrortrusler, ifølge Budstikka. En av dem ble sendt før jul, mens den andre kom i mai, mens rettssaken mot Manshaus pågikk.

Aftenposten - 24 juli 20 kl. 10:12

Rekordmange har søkt høyere utdanning: Noor (19) kom gjennom nåløyet.

Noor Latif kom inn på studiet med høyest poengkrav. Her er hele oversikten..

Dagbladet - Igår: 16:04

Hedret med medalje

Muhammad Rafiq og Mohammad Iqbal, som overmannet Philip Manshaus i Al-Noor-moskeen i Bærum, mottok medaljen for edel dåd på ettårsdagen for angrepet..

Dagbladet - Igår: 19:14

Mor til Johanne Zhangjia Ihle-Hansen: - Det er vondt

Mandag kveld ble det holdt minnemarkering i Al-Noor-moskeen, ett år etter terrorangrepet og drapet på Johanne (17)..

Klartale - Igår: 09:58

To nye terror-trusler mot moské det siste året

Philip Manshaus angrep moskeen Al -Noor i Bærum for ett år siden. Moskeen har blitt truet med terror to ganger etter det..

VG - Igår: 18:32

Moren til drepte Johanne (17): - Vi må ikke glemme

BÆRUM (VG) Johanne Zhangjia Ihle-Hansens mor talte i al-noor moskeen på ettårsdagen etter at datteren ble drept..

P4 - 06 aug. 20 kl. 23:40

Ville varsle PST

Stemoren til terrordømte Philip Manshaus sier til avisen Budstikka hun hadde bestemt seg for å varsle politiet om sin uro, men at hun ikke rakk det før angrepet på moskeen i Bærum var i gang. Manshaus er dømt til 21 års forvaring for angrepet på Al-Noor-moskeen og drapet på sin stesøster i august i fjor..

VG - 29 juli 20 kl. 19:38

Talsperson for Al-Noor moskeen om ny trusselvurdering: – Gir grunn til bekymring

BÆRUM (VG) Fredag feirer muslimer i Norge id-ul-adha. Høytiden kan ifølge PSTs nye trusselvurdering være et symbolmål for høyreekstreme..

P4 - 02 juli 20 kl. 11:21

Legger frem rapport om moské-angrepet

Nå klokka 12 legges rapporten, som har gransket terrorangrepet mot moskeen i Bærum i fjor sommer frem. Det er PST, Politidirektoratet og politiet som har bedt om en vurdering, etter at terrordømte Philip Manshaus gikk til angrep på Al-Noor-moskeen i Bærum..

P4 - 02 juli 20 kl. 12:18

Kritiserer politiet i rapport

Politiet får, i en ny rapport, kritikk for håndteringen av terrorangrepet mot Al-Noor-moskeen i Bærum i august i fjor. I ettermiddag la et utvalg frem en evalueringsrapport, og de mener blant annet at politiet kunne vært raskere på stedet da meldingen om angrepet kom..

VG - 25 juni 20 kl. 19:03

Manshaus anker ikke forvaringsdom

Philip Manshaus anker ikke dommen på 21 års forvaring for drapet på stesøsteren Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17) og angrepet på al-Noor-moskeen i Bærum..

NRK - 24 juni 20 kl. 18:31

Tildelt medaljen for edel dåd

Muhammad Rafiq og Mohammad Iqbal er tildelt medaljen for edel dåd for sine handlinger under angrepet på Al-Noor moskeen i Bærum 10.august 2019. De avverget angrepet mot moskeen og forhindret tap av liv.

P4 - 24 juni 20 kl. 18:17

Medalje for å ha stanset angrep

Muhammad Rafiq og Mohammad Iqbal er tildelt medaljen for edel dåd for sine handlinger under angrepet på Al-Noor moskeen i Bærum i august i fjor. Det opplyser regjeringen. De får medaljen for å ha avverget angrepet, og dermed hindret at liv gikk tapt.

Dagbladet - 11 juni 20 kl. 10:12

Fikk historisk streng straff

Philip Manshaus (22) dømt for drapet på Johanne Ihle-Hansen (17) og terrorangrepet på Al-Noor-moskeen..

Aftenposten - 11 juni 20 kl. 22:36

Ny undersøkelse: Dette gjør nordmenn skeptiske til islam

– Mange holder kanskje skepsisen for seg selv, men jeg tror det påvirker manges handlinger, sier Linda Noor om tallene fra Integreringsbarometeret 2020..

P4 - 11 juni 20 kl. 16:34

- Håper saken kan avsluttes nå

Stemoren til Philip Manshaus håper det ikke blir noen anke til lagmannsretten. I dag ble Manshaus dømt til 21 års forvaring, med en minstetid på 14 år for å ha drept sin egen stesøster og gått til angrep på Al-Noor-moskeen i Bærum. Alle partene tok betenkningstid på om de vil anke, men bistandsadvokat Elisabeth Hagen sier moren håper rettssaken er over for godt:.

VG - 11 juni 20 kl. 10:05

Philip Manshaus (22) dømt til 21 års forvaring

ASKER OG BÆRUM TINGRETT (VG) Philip Manshaus (22 er dømt til 21 års forvaring med 14 år minstetid for drapet på stesøsteren Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17) og angrepet på al-Noor-moskeen i Bærum..

NRK - 21 mai 20 kl. 02:41

Kraftig jordskjelv utenfor Hellas

Et jordskjelv med styrke 5,8 ble registrert i Middelhavet sør for Hellas og vest for Malta natt til torsdag, ifølge European Mediterranean Seismological Centre. Det er ikke kommet meldinger om høye bølger eller skader som følge av skjelvene..

P4 - 13 mai 20 kl. 09:42

Fortalte om Manshaus' oppvekst

Stemoren til Philips Manshaus har nå startet sin forklaring i Asker og Bærum tingrett. 22-åringen er tiltalt for å ha drept sin 17 år gamle stesøster fordi hun var adoptert fra Kina, og for terrorangrepet mot Al-Noor-moskeen i Bærum i august i fjor..

VG - 12 mai 20 kl. 10:23

Fant over 100 patroner etter moskéangrepet

ASKER OG BÆRUM TINGRETT (VG) Philip Manshaus (22) kjørte til al-Noor-moskeen bevæpnet med to rifler og en hagle..

P4 - 13 mai 20 kl. 16:50

- En svært tung dag i retten

Det har vært en svært tung dag i retten for faren til draps-og terrortiltalte Philip Manshaus. Det forteller bistandsadvokat Vibeke Hein Bæra. I dag vitnet faren til den 22 år gamle mannen som skjøt og drepte sin egen stesøster hjemme og senere gikk til angrep på al-Noor-moskeen i Bærum i fjor..

VG - 11 mai 20 kl. 13:54

Tidligere forstander i al-Noor-moskeen: - Frykten ligger der til daglig

ASKER OG BÆRUM TINGRETT (VG) Hadde angrepet mot moskeen i Bærum skjedd dagen etterpå – under muslimenes eid-feiring, anslår den tidligere forstanderen at mange menneskeliv kunne gått tapt..

P4 - 11 mai 20 kl. 13:52

Frykter nye moské-angrep

Al-Noor-moskeen frykter det skal bli utført flere terrorangrep etter at Philip Manshaus mislyktes med sitt angrep i fjor. Da en tidligere forstander i moskeen vitnet i Asker og Bærum tingrett i dag sa han at barn ikke tør å gå i moskeen, mens mange voksne er redde for nye angrep.

P4 - 11 mai 20 kl. 09:55

Ble nesten skutt av Manshaus to ganger

Den ene mannen som overmannet terrortiltalte Philip Manshaus under angrepet i Al-Noor-moskeen ble nesten truffet av skudd to ganger. Det fortalte han da han vitnet i Asker og Bærum tingrett i dag. 75-åringen fortalte at han har fått angst etter angrepet..

P4 - 08 mai 20 kl. 14:34

Fornøyd med tilregnelighetsavgjørelse

Philip Manshaus sier han er glad de sakkyndige har konkludert med at han er tilregnelig. Det sa den draps- og terrortitalte 22-åringen i Asker og Bærum tingrett i dag. Han er tiltalt for drapet på stesøsteren og angrepet mot Al Noor-moskeen i august i fjor, og har forklart seg i retten i går og i dag..

P4 - 08 mai 20 kl. 13:25

Var stresset før angrepet

Draps-og terrortiltalte Philip Manshaus er snart ferdig med sin forklaring i Asker og Bærum tingrett. Mye av forklaringen har i dag handlet om tiden hvor 22-åringen ble radikalisert over tid, fra 2017 og frem til drapet på stesøsteren sin og angrepet mot al-Noor-moskeen i Bærum..

P4 - 08 mai 20 kl. 13:25

Manshaus ferdig med sin forklaring

Draps-og terrortiltalte Philip Manshaus er nå ferdig med sin forklaring i Asker og Bærum tingrett. Mye av forklaringen har i dag handlet om tiden hvor 22-åringen ble radikalisert over tid, fra 2017 og frem til drapet på stesøsteren sin og angrepet mot al-Noor-moskeen i Bærum..

VG - 08 mai 20 kl. 15:55

Stanset Manshaus mens han skjøt: – Han veivet med våpnene og skrek høyt

ASKER OG BÆRUM TINGRETT (VG) Tre menn gikk til motangrep mot Philip Manshaus (22) da han stormet al-Noor-moskeen i Bærum, bevæpnet med en rifle og en hagle..

P4 - 08 mai 20 kl. 15:34

- Skremmende holdning

- Det er skremmende at Philip Manshaus fastholder den ekstreme tankegangen sin. Det sier koordinerende bistandsadvokat Olle Nohlin. Den draps-og terrortiltalte 22-åringen har i Asker og Bærum tingrett i dag fortalt om dagene og timene før han drepte sin egen stesøster og gå til angrep på al-Noor-moskeen i Bærum.

VG - 07 mai 20 kl. 16:16

Manshaus om moskéangrepet: – Var overmannet og utmattet

ASKER OG BÆRUM TINGRETT (VG) Inne i al-Noor-moskeen gikk de tre fornærmede til motangrep og la tiltalte Philip Manshaus (22) i bakken. Selv beskriver han det som et «voldelig basketak»..

NRK - 07 mai 20 kl. 09:14

 – Ikke skyldig

Øverberg leser opp det neste tiltaleangrepet, som gjelder angrepet på Al-Noor-moskeen i Bærun. Dommeren spør om Manshaus erkjenner straffskyld for angrepet. – Ikke skyldig, svarer Manshaus kort..

NRK - 04 mai 20 kl. 04:25

Falsk artikkel om Sverige spres

En falsk artikkel som hevder at Sverige har «gitt opp» kampen mot koronaviruset har spredt seg på nett. Historien kommer fra den aserbajdsjanske nettsiden Haqqin og er ifølge Centre for Democratic Integrity lest 1,7 millioner ganger, skriver SVT..

P4 - 07 mai 20 kl. 07:56

Vil hva svar på Manshaus motiver

Aktor Johan Øverberg vil belyse motivet for hvorfor Philip Manshaus skjøt og drepte sin egen stesøster og gikk til angrep i al-Noor moskeen i Bærum i fjor. I dag starter rettsaken hvor 22-åringen står tiltalt for drap og terrorhandling. Øverberg vil vi rette fokus handlingene han har gjort og motivene bak..

VG - 07 mai 20 kl. 09:13

Manshaus var inspirert av New Zealand-terrorist: Filmet angrepet

ASKER OG BÆRUM TINGRETT (VG) Terror- og drapstiltalte Philip Manshaus (22) erkjenner ikke straffskyld for drapet på stesøsteren Johanne Zhangjia Ihle-Hansen (17) og angrepet på al-Noor-moskeen..

NRK - 03 mai 20 kl. 20:51

Gruppesøksmål avvist

Asker og Bærum tingrett har avvist søksmålet fra medlemmene i al-Noor-moskeen i Bærum, skriver VG. Ifølge avisa fremmet John Christian Elden et gruppesøksmål på vegne av moskeens om lag 900 medlemmer – med krav om oppreisning 45 millioner kroner..

NRK - 03 mai 20 kl. 20:51

Gruppesøksmål mot Manshaus avvist

Asker og Bærum tingrett har avvist søksmålet fra medlemmene i al-Noor-moskeen i Bærum, skriver VG. Ifølge avisa fremmet John Christian Elden et gruppesøksmål på vegne av moskeens om lag 900 medlemmer – med krav om oppreisning 45 millioner kroner..

VG - 03 mai 20 kl. 20:34

Moskéangrepet: Gruppesøksmål i millionklassen avvist

I fjor sommer gikk terrortiltalte Philip Manshaus (22) til angrep på al-Noor-moskeen i Bærum for å drepe så mange muslimer som mulig. Nå har domstolen avslått millionsøksmålet fra moskeens medlemmer..

VG - 03 mai 20 kl. 20:34

Moské angrepet av terrortiltalt: Gruppesøksmål i millionklassen avvist

I fjor sommer gikk terrortiltalte Philip Manshaus (22) til angrep på al-Noor-moskeen i Bærum for å drepe så mange muslimer som mulig. Nå har domstolen avslått millionsøksmålet fra moskeens medlemmer..

NRK - 23 april 20 kl. 08:58

Utsatt frist for politievaluering

Evalueringsutvalget som ser på politiets og PSTs håndtering av terrorhendelsen mot Al-Noor-moskeen i Bærum i august 2019 har fått utsatt frist. Det skriver NTB. Koronapandemien oppgis som årsaken til utsettelsen..

NRK - 11 mars 20 kl. 22:59

Stenger moskeer i Oslo

Islamic Cultural Centre i Oslo stenger sine moskeer på Grønland, Bjørndal og Alna på ubestemt tid for å forebygge smitte, skriver organisasjonen på sine nettsider. De oppfordrer også alle norske muslimer til å følge alle råd fra helsemyndighetene..

VG - 24 feb. 20 kl. 22:18

Superstjernen brast i gråt i minnestunden: – Han var som en lillebror

Michael Jordan (57) kjempet mot tårene og brast i gråt da han skulle hedre avdøde Kobe Bryant i minnestunden i Staples Centre i Los Angeles mandag..

NRK - 19 feb. 20 kl. 15:53

Koronaviruset minsker klimautslipp

Det nye koronaviruset har rammet Kinas økonomi og ført til at klimautslippene har sunket med 25 prosent, ifølge forskere ved Centre for Research on Energy and Clean Air i Finland. Utslippene kan imidlertid stige raskt igjen når epidemien er over..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt