Aftenposten

Friday, 03 April, 22:14

Nyheter om Aftenposten

Sortering: Relevans | Senaste
E24 - I førrgår: 21:39

Aftenposten: Regjeringen skal betale 70 prosent av bedrifters faste utgifter

Regjeringen jobber med en skisse som vil gi bedrifter som har mistet mye omsetning, inntil 70 prosent kompensasjon for faste utgifter, melder Aftenposten..

VG - Igår: 21:37

Aftenposten-anmelder tok reklameoppdrag

– Det gikk litt fort i svingen, sier Aftenpostens profilerte film- og tv-anmelder Asbjørn Slettemark (45)..

Aftenposten - 22 Mar 20 kl. 19:51

Denne helgen er hele Aftenposten produsert fra hjemmekontor

Mye er annerledes for tiden. Også i Aftenposten..

NRK - 23 timer siden

74 kommuner uten smittevernplan

Den første uka i februar manglet 74 norske kommuner en smittevernplan eller hadde utdaterte planer, melder Aftenposten. I Nordland manglet over halvparten av kommunene fungerende paner ifølge Helsedirektoratet..

Aftenposten - 26 Mar 20 kl. 18:03

Prisdryss til Aftenposten i Årets bilde-konkurransen

Aftenpostens fotografer og frilansere gjorde det meget skarpt og tok hele åtte førstepriser og ett diplom i konkurransen Årets bilde 2019. Aftenposten-frilans Monica Strømdahl vant Årets bilde med «Vil du tafse litt på meg?».

NRK - Igår: 13:49

Tusenvis strømløse på Østlandet

Kraftige vindkast har ført til at tre og greiner har falt over kraftlinjer flere steder på Østlandet i ettermiddag. Nærmere 5000 kunder har mista strømmen i Oslo, Romerike, Follo og Østfold, opplyser Hafslund og Skagerrak Energi til Aftenposten..

Aftenposten - Igår: 15:16

Tilbyr opp til 30 millioner kroner hver måned til kriserammede bedrifter

Klokken 18.00 legger finansminister Jan Tore Sanner frem kompensasjonspakken til næringslivet. Taket for utbetaling settes til 30 millioner kroner per måned, ifølge et dokument Aftenposten har sett..

NRK - I førrgår: 21:29

Skal betale 70 prosent av utgiftene

Regjeringen jobber med en skisse som vil gi bedrifter som har mistet mye omsetning, inntil 70 prosent kompensasjon for faste utgifter, melder Aftenposten. Ordningen vil omfatte bedrifter som har tapt minst 40 prosent av omsetningen..

Aftenposten - 31 Mar 20 kl. 17:27

Vi trenger mer liv og røre i stuene våre | Cecilie Asker

De neste dagene kan du strømme utvalgte konserter fra Koronerulling og Jakobstrøm på Aftenposten.no. Det er det god grunn til..

NRK - Igår: 06:39

Virusspredningen stiger

Virusspredningen stiger ennå i Oslo og Viken, men bremser ellers i landet. Det viser tall som Aftenposten har analysert. Avisa tar forbehold om store mørketall, men viser blant annet til at hvert fjerde påviste smittetilfelle er i Oslo..

Aftenposten - 31 Mar 20 kl. 17:27

Vi trenger mer liv og røre i stuene våre | Cecilie Asker

De neste dagene kan du strømme utvalgte konserter fra Koronerulling og Jakobstrøm på Aftenposten.no. Det er det gode grunner til..

P4 - 23 timer siden

74 kommuner var uten fungerende smittevernplan

Da koronavirusutbruddet ble erklært som en global folkehelsekrise 31. januar, var 74 norske kommuner uten en fungerende smittevernplan. Det viser rapporter fra fylkesmennene som Aftenposten har fått tilgang til.

P4 - Igår: 08:06

Frykter for tannhelsen

Tannleger frykter nå for tannhelsen til nordmenn. De har vært nødt til å stenge som følge av koronasmitten, bare pasienter med akutte lidelser får behandling. Avanserte prosedyrer som avsluttes uten å fullføres kan medføre varig skade og funksjonsnedsettelse for pasienten.

P4 - I førrgår: 21:40

Vil dekke 70 prosent av utgifter

Finansdepartementet ser nå på om de skal dekke 70 prosent av de faste utgiftene til bedriftene som er rammet av koronakrisen. De jobber med en skisse der bedriftene som har mistet minst 40 prosent av omsetningen skal få denne støtten, melder Aftenposten..

NRK - 31 Mar 20 kl. 18:00

Høyre går frem med fem prosentpoeng

Høyre går frem med fem prosentpoeng til 24,9, det viser Norstats aprilmåling gjort for NRK og Aftenposten. Også på spørsmålet «Hvem mener du er best skikket til å være statsminister i Norge?» går Solberg frem..

P4 - 14 timer siden

-Helsevesenets beredskap på et lavmål

Beredskapen til det norske helsevesen er på et lavmål. Det seier professor Sven Erik Gisvold i en kommentar i dagens Aftenposten. Antallet sykehussenger i Norge er halvert siden 1980, og Norge er blant de land i Europa som ar lavest antall senger per innbygger.

P4 - 31 Mar 20 kl. 18:17

Høyre hopper

Mange velgere er fornøyd med regjeringens krisehåndtering - i hvert fall fra Høyres statsråder. Høyre går frem med hele 5 prosentpoeng til 24,9 prosent på Norstats aprilmåling for NRK og Aftenposten. Men regjeringspartnerne, Venstre og KrF, ligger begge fortsatt under sperregrensen.

Aftenposten - I førrgår: 06:05

Tre av fire private tannleger har mistet nesten all inntekt. Samtidig frykter de for folks tannhelse.

ÅLESUND (Aftenposten): Landets private tannklinikker er så godt som stengt. Det svir økonomisk, men tannlegene frykter at også pasientene blir skadelidende..

P4 - Igår: 06:52

Vil betale 70 prosent av de faste utgiftene

Finansdepartementet arbeider med en skisse som vil gi bedrifter som har mistet mer enn 40 prosent av omsetningen sin, inntil 70 prosent kompensasjon for faste utgifter. I morgen presenterer regjeringen detaljene i ordningen til bedrifter som er rammet av koronakrisen. Husleie, strøm og forsikringer nevnes som eksempler på faste utgifter skriver Aftenposten.

P4 - I førrgår: 16:08

UD har fått 20.000 henvendelser

Utenriksdepartementet har mottatt nesten 20.00 henvendelser fra nordmenn som sitter fast i utlandet siden Norge innførte de strenge tiltakene 12. mars.

P4 - 31 Mar 20 kl. 05:56

SMS varsler folk på vei til hytta

Bilister på vei til hytta blir nå varslet på sms om at det ikke er lov å overnatte. Bilister som kjørte E16 mellom Oslo og Hønefoss fredag fikk et slikt varsle da de passerte kommunegrensen i Hole kommune. Også Hemsedal og Færder kommune har brukt samme system, skriver Aftenposten.

NRK - 29 Mar 20 kl. 08:25

Vil la arbeidsledige studere

300.000 personer er registrert som arbeidsledige eller permitterte. Nå vil NHO og LO endre reglene slik at de kan studere og heve kompetansen.

P4 - 31 Mar 20 kl. 20:33

Store tap for kollektivtrafikken

Mens kollektivtrafikken er holdt i gang på myndighetenes ordre, har passasjerene holdt seg unna. Tall som Aftenposten har hentet inn viser at Ruter mistet 4,3 millioner passasjerer på to uker etter at koronatiltakene ble innført. Mens kapasiteten i hele kollektivnettet er redusert med 15 prosent, er fallet i antall passasjerer 73 prosent, ifølge Ruter.

P4 - 30 Mar 20 kl. 13:35

Krisetiltakene er blitt dyrere

Krisetiltakene mot koronaviruset er blitt 60 milliarder kroner dyrere i løpet av helgen. Det kommer fram i et brev fra finansminister Jan Tore Sanner til Stortinget i formiddag, skriver Aftenposten. Fredag anslo regjeringen at budsjettbalansen ville bli svekket med 137 milliarder kroner, men nye beregninger viser at tallet nå er 196 milliarder.

P4 - 31 Mar 20 kl. 05:55

Må returnere ubrukelig utstyr

Flere land har den siste uken fått smittevernutstyr fra Kina, som ikke fungerer. Over hele verden jobber helsemyndigheter på spreng for å sikre at sykehusene får det de trenger av utstyr. Nederland måtte nylig sende tilbake 600.

NRK - 27 Mar 20 kl. 05:16

Ber nordmenn kutte hytteklagingen

– Slutt nå med dette hyttemaset, vær så snill, var beskjeden stortingspresident Tone Wilhelmsen Trøen la ut på Facebook denne uken. Til Aftenposten sier hun oppfordringen var av hensyn til helseberedskapen i kommunene og ikke på grunn av smittefaren..

Aftenposten - 28 Mar 20 kl. 09:51

Mens Trump snakker om å gjenåpne landet, skyter koronatallene i været. Her er fem grunner til at USA er så hardt rammet.

NEW YORK (Aftenposten): Nå har USA flest påviste koronatilfeller i verden. – Det er vanskelig å fatte at vi ikke var bedre forberedt, sier tobarnsfaren Christopher Kromer..

P4 - 29 Mar 20 kl. 08:29

Krever at arbeidsledige skal få studere

LO og NHO krever at arbeidsledige må få lov til å studere under koronakrisen for å heve kompetansen sin. I dag risikerer arbeidssøkende å miste dagpengene dersom de melder seg på studier. Men partene sier til Aftenposten at koronakrisen nå gir folk god anledning til å fullføre videregående skole og styrke fagopplæring og yrkesfaglig kompetanse.

NRK - 25 Mar 20 kl. 10:03

Politimeldingar under koronakrisa

I 10 av 12 politidistrikt er personar vorte politimeld for brot på smittevernlova, eller for å ikkje ha fulgt karantenereglane. Det har politidistrikta opplyst til Aftenposten..

P4 - 27 Mar 20 kl. 08:21

Kan måtte slippe fri internerte utlendinger

Personer som normalt skal interneres og sendes ut, kan nå slippes ut i samfunnet - selv om de utgjør en risiko. Årsaken er mangel på kapasitet under koronakrisen, skriver Aftenposten. I et brev til Kriminalomsorgen skriver Politiets utlendingsenhet at de nå kun har mulighet til å internere personer som anses kritisk å holde fanget..

P4 - 27 Mar 20 kl. 16:42

To nye dødsfall

Ytterligere to personer er døde etter å ha testet positivt på koronaviruset. Det er snakk om beboere ved to sykehjem i Oslo. En av dem døde forrige helg, men viruset ble først påvist ved en test etter at personen døde.

Aftenposten - 25 Mar 20 kl. 15:36

Italia er i dyp krise og legger merke til hvor hjelpen kommer fra

MOSKVA/OSLO (Aftenposten): Sårt tiltrengt nødhjelp kommer fra uventet hold..

Aftenposten - 26 Mar 20 kl. 13:24

Det var en vanskelig avgjørelse. Dette er grunnene til at vi reiser hjem til Norge.

MOSKVA (Aftenposten): Da resten av Norge ble bedt om å reise til hjemmet, tok vi den tunge beslutningen om å reise fra vårt hjem her i Russland..

NRK - 27 Mar 20 kl. 16:29

To nye koronadødsfall i Oslo

Ein bebuar ved Økernhjemmet i Oslo, som døydde førre helg, har testa positivt for koronaviruset, skriv Aftenposten. I tillegg har ein bebuar på Oppsalhjemmet, som tidligare har testa positivt, døydde i dag fredag. Det er no 19 koronadødsfall i Noreg..

P4 - 27 Mar 20 kl. 09:44

Frykter økt polarisering under koronakrisen

Koronakrisen har begynt å føre til økt polarisering og mangel på folkeskikk. Det sier jurist Marte Eidsand Kjørven til Aftenposten. Hun mener den hjertevarme koronadugnaden nå er i ferd med å utvikle en mørk side der man er opptatt av å klandre hverandre, eller sette grupper opp mot hverandre.

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt