Aftenposten

Tuesday, 12 December, 22:57

Nyheter om Aftenposten

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 07 Dec 17 kl. 19:30

Aftenposten kårer: Disse har laget årets beste plater

To artister med nokså lik, men likevel forskjellig innstilling til popmusikken har ifølge Aftenposten laget årets album: Norske Susanne Sundfør (31) og newzealandske Lorde (21)..

Aftenposten - 06 Dec 17 kl. 10:59

Aftenposten-film kjemper om Oscar-nominasjon

Kortfilmene «Kayayo – The Living Shopping Baskets» og «Hoppetårnet», begge vist på Aftenposten, kjemper om å bli nominert til Oscar..

NRK - 2 timer siden

753 dansarar ut mot trakassering

753 dansarar går i kveld ut i Aftenposten med eit opprop mot seksuell trakassering og overgrep i bransjen. I november gjekk 590 kvinnelege skodespelarar ut i avisa med eit opprop om ukultur i sin bransje..

Aftenposten - 9 timer siden

NATO-landene er enige: Stoltenberg får to ekstra år som generalsekretær

BRUSSEL (Aftenposten): Nordmannen skal lede NATO frem til 2020. Ingen annen NATO-sjef har sittet like lenge siden 1994..

NRK - Igår: 16:05

Kan gå inn i Kringkastingsrådet

Valkomitéen på Stortinget innstiller tidlegare ordførar i Bergen, Trude Drevland, som nytt medlem av Kringkastingsrådet, melder Aftenposten. Endeleg avgjerd blir tatt av Stortinget før jul..

NRK - 17 timer siden

Rapport: Menn tjener best på kunst

En rapport fra Telemarksforskning viser at kvinneandelen blant billedkunstnere var 64 prosent i 2006, og hele 72 prosent i 2013. Likevel er det kun menn på topp-10-listen over kunstnere som selger mest, skriver Aftenposten..

NRK - 21 timer siden

Ungdomspartier har signert opprop

Ungdomspartiene i Oslo har gått sammen om et brev til moderpartiene. De krever blant annet at medlemmer som begår seksuell trakassering, blir ekskludert. Det skriver Aftenposten.

NRK - 11 timer siden

To personer siktet for drapsforsøk

En ung mann er alvorlig skadd etter at han ble knivstukket på Furuset i Oslo mandag kveld. Politiet pågrep fire personer etter hendelsen. To er løslatt, mens to er siktet for drapsforsøk, melder Aftenposten..

NRK - Igår: 05:27

To menn tiltalt for trusler

En sersjant og en soldat er tiltalt for å ha kommet med trusler og trakasserende kommentarer til to kvinnelige soldater i militærpolitiet. Rettssaken mot de to mennene, som tilhører artilleribataljonen, skal opp rett over nyttår, skriver Aftenposten..

NRK - 09 Dec 17 kl. 15:27

Demonstrerer mot Trump i Oslo

Palestinsk kvinneforening arrangerar ein demonstrasjon utanfor Stotinget i ettermiddag etter USAs anerkjenning av Jerusalem som Israels hovudstad, melder Aftenposten..

P4 - Igår: 16:38

Drevland kan bli medlem av Kringkastingsrådet

Tidligere Bergensordfører Trude Drevland kan bli nytt medlem av Kringkastingsrådet. Hun ble i dag innstilt av Stortingets valgkomité, melder Aftenposten. Den endelige avgjørelsen blir tatt før jul.

Aftenposten - Igår: 19:30

Erdogan og Netanyahu i verbal gjørmebryting over Jerusalem

ISTANBUL (Aftenposten): Skjellsordene hagler mellom Tyrkia og Israels statsministre. Det skjøre vennskapet mellom de to landene har fått et skudd for baugen av Donald Trumps Jerusalem-erklæring..

Aftenposten - Igår: 13:53

Bombeangrep på verdens travleste busstasjon på Manhattan i New York

NEW YORK/OSLO (Aftenposten): Flere T-banelinjer evakueres som følge av meldingen om eksplosjon. Én person skal være anholdt og fraktet til sykehus. Tre andre skal være skadd, ifølge CBS..

Aftenposten - Igår: 13:53

Terrorangrep på verdens travleste busstasjon på Manhattan i New York

NEW YORK/OSLO (Aftenposten): Flere T-banelinjer evakueres som følge av meldingen om eksplosjon. Én person skal være anholdt og fraktet til sykehus. Tre andre skal være skadd, ifølge brannvesenet..

Aftenposten - I førrgår: 19:15

Frp-politiker skal ha drevet lobbyvirksomhet for diktatur. Nå får det konsekvenser.

STRASBOURG (Aftenposten): Den daværende stortingsrepresentanten Karin Woldseth bidro til at Europarådet stemte mot å frigi Aserbajdsjans politiske fanger..

Aftenposten - Igår: 19:30

Det koker igjen i gatene i Ukrainas hovedstad. Under ligger en enorm misnøye med eget styre.

MOSKVA (Aftenposten): Det er lenge siden så mange ukrainere har protestert i gatene i Kiev. Men de fleste ønsker ikke en ny revolusjonsvinter. Her er fire spørsmål og svar om situasjonen i Ukraina..

Aftenposten - 09 Dec 17 kl. 19:15

Her kommer SuperPutin. Starten er en komplett fiasko.

MOSKVA (Aftenposten): Russerne gjør seg klare til seks år til med all makt til Vladimir Putin..

P4 - 16 timer siden

Menn tjener best på kunst

Selv om det er flest kvinnelige kunstnere, er det menn som tjener best på kunsten. Det viser en rapport fra Telemarksforskning. Kvinneandelen blant billedkunstnere var på hele 72 prosent i 2013.

P4 - 17 timer siden

Mener Trump-tafsing bør granskes

To av tre amerikanere mener sakene om president Donald Trumps påståtte sextrakassering bør granskes. Nesten 40 prosent av velgerne i hans eget parti mener også at anklagene bør granskes av kongressen, ifølge en undersøkelse gjort av instituttet Quinnipiac, skriver Aftenposten. Både Trump og Det hvite hus avviser anklagene om trakassering, som også har vært fremsatt tidligere..

Aftenposten - Igår: 13:53

Terrorist angrep busstasjon fordi der hang juleplakater

NEW YORK/OSLO (Aftenposten): En 27 år gammel mann fra Bangladesh forsøkte å angripe New Yorks største busstasjon mandag morgen. Fire personer er skadd, inkludert gjerningsmannen. - La oss være klar på at dette var terror, sier borgermester Bill de Blasio..

Aftenposten - Igår: 13:53

Terrorist angrep busstasjon fordi det hang juleplakater der

NEW YORK/OSLO (Aftenposten): En 27 år gammel mann fra Bangladesh forsøkte å angripe New Yorks største busstasjon mandag morgen. Fire personer er skadd, inkludert gjerningsmannen. - La oss være klar på at dette var terror, sier borgermester Bill de Blasio..

P4 - 16 timer siden

Solskjær og Solbakken redd for utviklingen i barnefotballen

To av landets fremste fotballtrenere, Ståle Solbakken og Ole Gunnar Solskjær, er bekymret for at det blir for mye alvor i barne- og ungdomsfotballen. FCK-trener Solbakken frykter at for tidlig selektering og spesialisering holder for mange tenåringer utbrente og han tror flere vil slutte med fotball, skriver Aftenposten. Solskjær, som først debuterte på A-laget til Molde som 22-åring sier han selv kunne lagt opp tidlig om han var del av dagens ungdomsfotball..

P4 - Igår: 05:54

Trakasserte to kvinnelige militærpoliti

En sersjant og en soldat er tiltalt for å ha kommet med trusler og trakasserende kommentarer til to kvinnelige militærpoliti-soldater. De må nå møte i tingretten på Senja over nyttår. Det er to forskjellige hendelser de er tiltalt for.

Aftenposten - 09 Dec 17 kl. 19:15

Valgthriller i Alabama blir viktig test av Trumps makt

ALABAMA (Aftenposten): Alabama er så konservativt at mange mener republikanerne kan sette en hund på stemmeseddelen og likevel vinne. Men i år tror demokratene på sjokkseier som kan ødelegge for Trump..

Hegnar.no - 07 Dec 17 kl. 06:10

Ap vurderer forbud mot helsevikarer

Arbeiderpartiet kan komme til å foreslå at innleie av helsevikarer via bemanningsbyråer forbys, ifølge Aftenposten..

P4 - Igår: 05:55

Kommunale svømmehaller kan få skatteplikt

ESA vil ha mer lik konkurranse mellom offentlige og private svømmehaller - og ønsker nå å gi skatteplikt til de kommunale aktørene. Kommunale svømmehaller driver i noen tilfeller konkurranse med private leverandører. Også i andre bransjer, som sykehusapotek, skoletannlege og kommunale kjøkken vil ESA skattelegge likt som hos de private, skriver Aftenposten.

Aftenposten - 07 Dec 17 kl. 19:30

Flere enn før leser kulturkritikk i Aftenposten

Knut Olav Åmås hevder mediene bygger ned kulturkritikken. Det stemmer ikke..

Aftenposten - 08 Dec 17 kl. 16:05

Brexit-prologen er over. Nå starter forhandlingene som kan fyre opp EØS-debatten i Norge.

BRUSSEL (Aftenposten): EUs posisjon er klar: Avtalen de gir Storbritannia, må ikke være så god at den frister land som Norge..

Dagbladet - 07 Dec 17 kl. 07:41

Regjeringen vurderer norsk barnehjem i Kabul

Ser på muligheten for å opprette et omsorgssenter for mindreårige afghanske asylsøkere i Kabul, skriver Aftenposten..

Aftenposten - 08 Dec 17 kl. 07:34

Brexit-forhandlinger gjennom natten: Enige om «skilsmisseavtalen»

BRUSSEL/OSLO (Aftenposten): Storbritannia og EU-kommisjonen er kommet til enighet i første forhandlingsrunde om en avtale for britenes utmelding fra EU..

Aftenposten - 08 Dec 17 kl. 11:28

To døde og flere skadet under palestinernes rasende protest mot Trump

JERUSALEM (Aftenposten): Palestinerne viste fredag sitt raseri over at Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad..

Aftenposten - 08 Dec 17 kl. 11:28

En død og flere skadet under palestinernes rasende protest mot Trump

JERUSALEM (Aftenposten): Palestinerne viste fredag sitt raseri over at Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad..

Aftenposten - 08 Dec 17 kl. 13:00

Aftenposten kårer: Disse har laget årets beste internasjonale plater

Ingen laget et bedre album enn newzealandske Lorde (21) i 2017. Hennes Melodrama topper Aftenpostens internasjonale kåring..

P4 - 09 Dec 17 kl. 11:19

Forberedt på opptøyer

Politiet i Oslo er forbredt på opptøyer, når det i ettermiddag arrangeres demonstrasjon utenfor stortinget, etter USAs anerkjennelse av Jerusalem som Israels hovedstad. I 2009 ble politiet tatt på sengen av flere voldelige demonstrasjoner i kjølvannet av krigen i Gaza, og åtte demonstranter ble pågrepet. Politiet sier til Aftenposten at det ikke er noe som tyder på en gjentagelse, men at de er godt forberedt..

Aftenposten - 08 Dec 17 kl. 11:28

Amper stemning i gamlebyen i Jerusalem. Palestinere freser mot Trump.

JERUSALEM (Aftenposten): Palestinerne er rasende fordi Donald Trump anerkjente Jerusalem som Israels hovedstad. Fredag er det store demonstrasjoner i gamlebyen..

Aftenposten - 07 Dec 17 kl. 19:30

Aftenposten kårer: Disse har laget årets beste norske plater

Susanne Sundfør (31) har nok en gang laget det beste norske populærmusikkalbumet, ifølge Aftenpostens kåring..

NRK - 07 Dec 17 kl. 19:04

Norge på listen til Anonymous

Aktivister i hacker-nettverket Anonymous skal ha satt flere institusjoner i Norge på angrepslisten sin. Hvalfangst skal være bakgrunnen, skriver Aftenposten. Kripos sier til avisen at de gjerne skulle hatt bedre kontroll mot dataangrep..

P4 - 07 Dec 17 kl. 12:35

Anonymous har Norge på angrepslisten

Hackegruppen Anonymous har nå satt flere norske institusjoner som angrepsmål. Årsaken skal være at gruppen ikke like hvalfangst, skriver Aftenposten. Regjeringen, Visit Norway og Mathallen i Oslo er blant nettstedene Anonymous ønsker å ramme, ifølge en liste de har publisert..

NRK - 07 Dec 17 kl. 07:29

Ap vurderer helsevikarbyrå-forbud

Arbeiderpartiet vurderer å forby innleie av helsevikarer via bemanningsbyråer, skriver Aftenposten. Partiet har fremmet forslag om midlertidig forbud i slike byråer i bygg- og anleggsbransjen, men åpner nå for å utvide et slikt forbud..

Aftenposten - 07 Dec 17 kl. 17:55

Populær senator trekker seg etter anklager om sextrakassering

NEW YORK (Aftenposten): Senator Al Franken kunngjorde i dag at han trekker seg fra senatet etter sterkt press fra partifeller i det demokratiske partiet..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt