AFP

Torsdag, 22 April, 04:12

Nyheter om AFP

Sortering: Relevans | Senaste
Aftenposten - 06 april 21 kl. 11:42

AFP: EUs legemiddeltilsyn ser sammenheng mellom Astra Zenecas vaksine og blodpropp

En tjenestemann i EUs legemiddeltilsyn sier til nyhetsbyrået AFP at det er en sammenheng mellom Astra Zenecas vaksine og….

NRK - 05 april 21 kl. 16:36

AFP: Ny fredsplan for Afghanistan

Afghanistans president Ashraf Ghani har forberedt et nytt forslag til fredsavtale med Taliban. Det skal behandles på en FN-støttet konferanse om kort tid, ifølge AFP. USA og Russland ønsker å se en form for overgangsregjering som involverer Taliban..

NRK - 4 timer siden

Utsatt høringen av Meng Wanzhou

En dommer i Canada har utsatt høringen av finansdirektøren i mobilselskapet Huawei, Meng Wanzhou, til høsten. Hun ble pågrepet under en mellomlanding i Canada i 2018, og er tiltalt i USA for brudd på sanksjoner mot Iran og tyveri av teknologi. (AFP).

NRK - 4 timer siden

Utsatt utvisning av Meng Wanzhou

En dommer i Canada har utsatt utvisningen av finansdirektøren i mobilselskapet Huawei, Meng Wanzhou, til høsten. Hun ble pågrepet under en mellomlanding i Canada i 2018, og er tiltalt i USA for brudd på sanksjoner mot Iran og tyveri av teknologi. (AFP).

NRK - 16 timer siden

Fleire klubbar ute av superligaen

Den spanske klubben Atletico Madrid har trekt seg frå superligaen. Det melder nyheitsbyrået AFP. Også den italienske klubben Inter er ute, ifølgje italienske medium.

NRK - 23 timer siden

Xi varsler tale på Bidens klimamøte

Kinas president Xi Jinping varsler en viktig tale på klimatoppmøtet som USAs president Joe Biden har sammenkalt til denne uka. Biden har tidligere varslet et samarbeid med Kina om klima, melder AFP..

NRK - 02 april 21 kl. 20:26

AFP og AP: Den mistenkte er død

Den mistenkte sjåføren av bilen som trefte to politifolk i Washington D.C. i USA, er død.

NRK - Igår: 21:54

Inviterer Putin til Øst-Ukraina

Ukrainas president Volodimir Zelenskij inviterer Russland president Vladimir Putin til å møtes i Øst-Ukraina, melder AFP. Situasjonen er spent i området, som har vært preget av konflikt mellom regjeringsstyrker og pro-russiske separatister i flere år.

NRK - Igår: 20:53

Ber om å la leger se Navalnyj

USA ber Russland om å la uavhengige leger se den fengslede opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj, melder AFP. Navalnyjs advokater ba tirsdag om at han må bli overført til et sivilt sykehus i Moskva. Advokatene sa også at helsa hans er dårlig.

NRK - Igår: 15:26

Hevder Navalnyj ikke får legehjelp

Advokatene til den fengslede russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj hevder han ikke får medisinsk behandling ved fengselssykehuset, melder AFP. Navalnyj har sultestreiket siden 31. mars.

NRK - Igår: 14:07

Tsjad stenger grensene

Tsjad stenger grensene og innfører portforbud etter at presidenten i landet døde, opplyser militæret. President Idriss Déby ble såret på besøk ved fronten. Sønnen hans, som er general, skal lede et militært råd som tar over midlertidig, melder AFP..

NRK - Igår: 14:12

Regjering og parlamentet oppløst

Hæren i Tsjad sier at regjeringen og parlamentet er oppløst. Et militært råd tar midlertidig over etter at presidenten døde. Hæren lover at det skal gjennomføres demokratiske valg etter overgangsperioden på 18 måneder, melder AFP..

VG - Igår: 12:59

Tsjads president er død

Tsjads president Idriss Deby død av skader han fikk ved fronten, opplyser landets hær til AFP..

NRK - I førrgår: 02:39

USA ber Russland trappe ned

USA er dypt bekymret over Russlands planer om å blokkere internasjonal skipstrafikk i deler av Svartehavet. USAs utenriksdepartement anmoder også Russland om å trappe ned styrkeoppbyggingen langs grensen til Ukraina, melder AFP..

NRK - I førrgår: 22:47

Canada med nye klimamål

Mandag kunngjorde Canada et nytt mål for å redusere Co₂-utslipp med 36 prosent innen 2030. Målet støttes med milliarder dollar i et nytt budsjett som skal bidra til at kanadiske selskap reduserer sine utslipp, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - I førrgår: 22:05

Russland: 200 drept i Syria

Russland sier de har drept opp mot 200 krigere i luftangrep i Syria, melder AFP. Angrepene rammet det forsvarsdepartementet hevder var en «terroristbase» nordøst for byen Palmyra..

NRK - I førrgår: 21:36

WHO sier nei til vaksinepass

Verdens helseorganisasjons krisekomité er imot vaksinepass som krav ved innreise. De mener det er urettferdig fordi vaksiner er skjevt fordelt i verden, og at vaksinepass vil gjøre ulikhet mellom land enda større, melder AFP..

NRK - I førrgår: 19:39

Knivangrep mot moské i Albania

Fem personer ble såret da en mann med kniv gikk til angrep i en moské i Albanias hovedstad Tirana mandag, melder AFP. Ingen skal ha fått livstruende skader, opplyser politiet. Det er trolig første gang at en moské blir utsatt for et slikt angrep i Albania, der over halvparten av befolkningen regner seg som muslimer.

NRK - I førrgår: 16:18

Tar over etter Raul Castro

Miguel Diaz-Canel tar over som Cubas leder etter Raul Castro. Det opplyser det cubanske kommunistpartiet, ifølge AFP..

NRK - I førrgår: 15:43

EU: 150.000 soldater ved grensa

EUs utenrikssjef Josep Borrell hevder at Russland har over 150.000 soldater ved grensa til Ukraina og på den annekterte Krim-halvøya, melder AFP. Han oppga ikke kilden til tallene.

NRK - I førrgår: 14:51

Brann nærmer seg sentrum

Storbrannen i Cape Town nærmer seg sentrumsområdene av byen, melder AFP. Brannen brøt ut på søndag, og har rasert deler av universitetet i den sørafrikanske byen. Brannvesenet har ikke kontroll, og sier at vinden er det største problemet..

NRK - I førrgår: 14:32

EU-sanksjoner mot Myanmar

EU innfører sanskjoner mot ti tjenestemenn i Myanmar og to konserner knyttet til militærjuntaen, melder AFP. Flere hundre personer skal være drept under demonstrasjoner mot juntaen, som kuppa makta i landet 1. februar..

NRK - 18 april 21 kl. 23:10

Skogbrann spredt til universitet

En skogbrann som herjer ved Table Mountain i Cape Town i Sør-Afrika, har spredt seg til et universitet. Flere hundre studenter er evakuert. Studentene flyktet fra studentboligene sine til fots mens biblioteket brant, melder AFP..

NRK - 18 april 21 kl. 21:10

Ber om samlingsregjering i Israel

Sentrumspartiet Yesh Atid vil ha en nasjonal samlingsregjering i Israel. Partileder Yair Lapid sier til AFP at partiene må vinne folkets tillit på nytt. Benjamin Netanyahu prøver å danne en ny regjering samtidig som han er tiltalt for korrupsjon..

NRK - 18 april 21 kl. 19:41

Minst 19 sivile drept i landsby

Væpnede menn har drept minst 19 sivile i et angrep på en landsby i NIger, nær grensen til Mali. Det får nyhetsbyrået AFP opplyst fra lokale myndigheter. En gruppe uidentifiserte menn angrep folk som var i en begravelse før de skjøt andre i landsbyen..

NRK - 18 april 21 kl. 19:29

Rakettangrep mot amerikanere

Fem raketter er skutt mot en irakisk flybase nord for Bagdad, der amerikanske soldater er stasjonert. Minst to raketter traff anlegget til et amerikansk selskap som vedlikeholder fly på Balad-basen, får AFP opplyst..

NRK - 18 april 21 kl. 15:06

Beklager drapet på Lord Mountbatten

Partileder Mary Lou McDonald i Sinn Fein har bedt om unnskyldning for IRAs drap på Lord Mountbatten i 1979. Det er første gang IRAs politiske fløy beklager attentatet, ifølge AFP. McDonalds forgjengere sa at prins Philips onkel var et legitimt mål..

NRK - 18 april 21 kl. 15:14

Tyskland krever lege for Navalnyj

Regjeringen i Tyskland krever at den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj får den medisinske hjelp han trenger, melder AFP. Navalnyj soner i en fangeleir, og sultestreiker fordi han ikke får den helsehjelpen han trenger..

NRK - 18 april 21 kl. 13:34

Sivile drept i Niger

Nitten sivile ble drept da væpnede menn på motorsykkel lørdag angrep landsbyen Gaigorou vest i Niger, nær grensen til Mali. Det sier en representant for lokale myndighter til nyhetsbyrået AFP..

NRK - 17 april 21 kl. 16:29

Leger: – Navalnyj er kritisk syk

Fire leger har bedt om at den russiske opposisjonspolitikeren Aleksej Navalnyj får øyeblikkelig helsehjelp, og sier det står om livet, melder AFP. Navalnyj sitter i fangeleir, men sultestreiker fordi han mener han ikke får nødvendig behandling..

NRK - 17 april 21 kl. 10:54

Over tre millioner dødsfall

Nå er over tre millioner koronarelaterte dødsfall registrert i verden, ifølge en opptelling gjort av nyhetsbyrået AFP..

NRK - 17 april 21 kl. 07:54

Militærjuntaen løslater fanger

Myanmars militære vil løslate over 23.000 fanger i landet, får nyhetsbyrået AFP opplyset. Det er vanlig at tusenvis av fanger løslates, i forbindelse med buddhistisk nyttår.

NRK - 17 april 21 kl. 03:51

Pompeo bad ansatte lufte hunden

Tidligere utenriksminister MIke Pompeo og hans kone brøt etiske regler da de ba staben gjøre private ærender og lufte hunden deres, viser en intern granskning i utenriksdepartementet, ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 15 april 21 kl. 20:03

Polen utviser russiske diplomater

Polen utviser tre russiske diplomater og beskylder dem for fiendtlige handlinger, melder AFP..

NRK - 14 april 21 kl. 21:38

Angrep mot flyplass i Erbil

En flyplass hvor det er stasjonert amerikanske soldater i Erbil i Nord-Irak ble onsdag kveld utsatt for et rakettangrep. Det melder AFP, som henviser til kurdiske antiterror-myndigheter. Ingen har tatt på seg skylden, men pro-iranske grupper er beskyldt for tidligere angrep..

NRK - 14 april 21 kl. 17:06

Utestengt i ti kamper for rasisme

Slavia Praha-spilleren Ondrej Kudela er utestengt i ti europacupkamper for rasisme mot Rangers' Glen Kamara i en europaligakamp 18. mars. Det besluttet Det europeiske fotballforbundet (Uefa) onsdag, ifølge nyhetsbyrået AFP..

NRK - 14 april 21 kl. 16:21

Vil trekke USA ut av Afghanistan

USA vil fortsette å støtte Afghanistans regjering, men ikke militært, ifølge lekkasjer fra talen president Joe Biden skal holde om Afghanistan onsdag. I talen vil Biden også si at det nå er på tide å avslutte «Amerikas lengste krig». Nyhetsbyråene AFP og AP har publisert deler av talen..

NRK - 14 april 21 kl. 11:45

Russland vil «vurdere» invitasjon

– Russland vil nøye vurdere USAs invitasjon til et toppmøte, sier en talsmann for president Vladimir Putin. Invitasjonen fra Joe Biden i går hylles som en diplomatisk seier for russerne i striden om Ukraina, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 26 mars 21 kl. 12:56

AFP: 32 drept i togulykke i Egypt

Minst 32 mennesker skal være drept i en togulykke sør i Egypt, melder AFP. 66 mennesker skal også være skadet etter at to passasjertog kolliderte nord for byen Sohag fredag..

NRK - 13 april 21 kl. 08:22

India godkjenner Sputnik-vaksinen

India har gitt grønt lys til bruk av den russiske koronavaksinen Sputnik V, opplyser et indisk legemiddelselskap til AFP. Landet er inne i en stor smittebølge. Sputnik har allerede avtaler i India om å produsere 852 millioner doser.

NRK - 12 april 21 kl. 16:51

Hongkong-avis angrepet med slegge

Den Beijing-kritiske Hongkong-avisen Epoch Times er blitt angrepet av en gruppe maskerte menn med slegger, skriver AFP. Ifølge avisen skal mennene ha stormet trykkeriet og ødelagt utstyr, og truet ansatte med vold..

NRK - 12 april 21 kl. 11:14

Ny siktelse mot Aung San Suu Kyi

Myanmars avsatte sivile leder Aung San Suu Kyi er siktet for et nytt lovbrudd, denne gang for et brudd på en lov om håndtering av naturkatastrofer. Hun er dermed siktet i til sammen seks saker, sier hennes advokat, Min Min Soe, til nyhetsbyrået AFP..

NRK - 11 april 21 kl. 16:58

Hendelse ved atomanlegg i Iran

Irans atombyrå opplyser søndag ettermiddag at et atomanlegg har blitt rammet av et «terrorangrep», skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 11 april 21 kl. 16:58

Sier atomhendelse var "terror"

Det ble søndag rapportert om et "uhell" ved atomlegget Natanz i Irain. Landets atombyrå sier at anlegget ble rammet av en «terrorhandling», skriver nyhetsbyrået AFP..

NRK - 11 april 21 kl. 16:58

Iran mener atomanlegg ble angrepet

Det ble søndag rapportert om et såkalt «uhell» ved atomlegget Natanz i Iran. Landets atombyrå sier at anlegget ble rammet av en terrorhandling, ifølge AFP. Ingen personer skal ha blitt skadd, og hendelsen skal ikke ha ført til utslipp..

Les mer

Taggar
Personer

Abonner på nyheter (RSS)

Følj søkningen via rss

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt