P4 > Nyheter

Fredag, 25 September, 07:07

P4 - 19 nov. 19 kl. 22:47

Ytterligere 37 dommer vurderes

Setteriksadvokat Henry John Mæland har mottatt opplysninger om ytterligere 37 dommer som kan være uriktige i Nav-skandalen.
Det kommer fram i et brev til Arbeids- og sosialdepartementet, skriver VG.
Flere tusen saker kan ha blitt feilbehandlet etter at NAV i flere år feiltolket EØS-regelverket og opp mot 80 personer kan være uskyldig dømt..
Les mer på P4


Les mer om:
Henry John Mæland, Nav, Arbeids, VG, NAV, EØS

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ytterligere37 , dommer, vurderes
P4 - 28 nov. 19 kl. 05:34

Gjør dommer tilgjengelig for alle

Rettsavgjørelser fra norske domstoler skal bli gratis tilgjengelig digitalt for alle. De fire regjeringspartiene ble i går kveld enige om at alle skal få tilgang til å se hvilke dommer som er avsagt - riktignok da i anonymisert form. Dommer er en veldig viktig rettskilde.

P4 - 16 mars 20 kl. 11:10

Vurderer å løslate innsatte med korte dommer

Kriminalomsorgen vurderer nå å løslate innsatte med kortere dommer i forbindelse med det pågående koronautbruddet. Målet er å minimere smitteutbrudd i fengselene blant innsatte og ansatte. Dette skal i følge VG gjelde i alle fengsler, og de med dommer under 90 dager, som kan løslates 10 dager før de normalt ville blitt løslatt.

P4 - 10 aug. 20 kl. 07:20

Fire av ti dommer endres etter anke

Fire av ti dommer endres etter at de blir anket. Det viser en gjennomgang av 259 dommer advokatfirmaet Brækhus har gjort, skriver Dagens Næringsliv. Flere advokatfirmaer uttrykker bekymring over funnene.

VG - 12 aug. 19 kl. 20:53

Dommer innrømmer at Mjøndalen ble snytt for straffe: – Hviler et stort ansvar på dommertrioen

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm - Mjøndalen 3–2) Dommer Trygve Kjensli innrømmer at Mjøndalen skulle hatt et tidlig straffespark på Åråsen. Trener Vegard Hansen sliter med å akseptere at dommer ikke så situasjonen..

NRK - 30 okt. 19 kl. 15:39

Skal gå gjennom 6000 Nav-dommer

Landets tingretter skal gå gjennom alle dommer om Nav-bedrageri siden 2012. Det kan dreie seg om mer enn 6.000 dommer, ifølge Bergens Tidende..

P4 - 09 jan. 20 kl. 13:36

33 dommer kunne vært unngått

33 av de feilaktige dommene i trygdeskandalen kunne vært unngått om Riksadvokaten hadde blitt varslet tidligere. Det mener tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch, som i dag har gitt sin forklaring i den åpne NAV-høringen som pågår nå. Til sammen har det blitt avsagt 75 feilaktige dommer etter at NAV tolket EØS-regelverket feil.

P4 - 27 mai 20 kl. 09:55

Dommer dømt for overgrepsbilder

En tidligere dommer ved Oslo tingrett er dømt til 10 måneders fengsel etter at han ble tatt med flere tusen filmer og bilder som viser overgrep mot barn. Materialet var på til sammen rundt 17 timer. Han fikk strafferabatt for å ha tilstått overgrepene.

P4 - 30 juni 20 kl. 22:43

Dommer stopper publisering av Trump-bok

En avslørende bok skrevet av niesen til president Donald Trumps har blitt midlertidig stoppet av en dommer i New York. Boka skrevet av Mary Trump skulle etter planen publiseres i slutten av juli. Forlaget beskriver den som et avslørende og autoritært portrett av Donald Trump.

Dagbladet - 07 april 20 kl. 10:43

Nå må skoleåpning vurderes

Stengingen av skoler og barnehager får store negative konsekvenser. Det bør vurderes om deler av landet kan åpne skolene før andre..

NRK - 15 mai 20 kl. 14:11

Vurderer reiseråd igjen i sommer

Regjeringen fraråder utenlandsreiser fram til 20. august, men skal gjøre nye vurderinger senere. Før 15.

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Flere pågrepet etter knivstikking i Oslo

To nye personer er pågrepet etter at en 16 år gammel gutt ble knivstukket i ansiktet på Bogerud T-banestasjon i Oslo i går. Fra før var én person pågrepet i saken som politiet omtaler som et gjengoppgjør. Politiet har indikasjoner på at det er fortsatt er flere gjerningspersoner, og sier de jobber intenst med saken.

P4 - 45 minutter siden

Flere klasser i karantene i Bø

Flere klasser ved Bø skole i Telemark er satt i karantene etter at flere er nærkontakter til en person som har fått påvist koronasmitte. Kommunen sier de vurderer risikoen for smitte som relativt høy..

P4 - 30 minutter siden

Vil ha elbil-ladere i borettslag

I dag fremmer regjeringen et lovforslag som gjør at styrer i borettslag ikke kan hindre folk å sette opp et eget ladepunkt for elbil i felles garasje. Mange elbil-eiere har ingen mulighet til dette, noe som skaper mye kø på hurtigladerne, melder NRK. Den enkelte må selv dekke utgifter til ladeboks og betale for strømmen de bruker.

P4 - 30 minutter siden

Eldre urolige før høstferien

Frykter mer smitte på grunn av flere reiser innenlands..

P4 - 1 time siden

Støre vil bedre pandemiberedskapen

Arbeiderpartiet lanserer i dag en rekke tiltak som de mener vil bedre pandemiberedskapen. Partiet mener koronakrisen har avdekket store mangler i helsetjenesten, som blant annet manglende beredskapslagre av smittevernutstyr. Tiltakene vil presenteres i Arbeiderpartiets forslag til partiprogram for neste stortingsperiode som legges frem i formiddag..

P4 - 45 minutter siden

- Anbudskonkurransen presser lønnen ned

- Det må bli slutt på å sette busstrafikken ut på anbud. Det mener Marit Sauge, leder for bussklubben i Oslo Sporveiers Arbeiderforening. Sauge er en av 3800 bussjåfører som streiker.

P4 - 45 minutter siden

Sjåfør tiltalt for uaktsom drap

Lastebilsjåføren som kjørte på en 62 år gammel kvinnelig fotgjenger i Drammen i januar i år slik at hun døde er tiltalt for uaktsomt bildrap. Ifølge tiltalen hadde sjåføren en GPS, en hylle og en toalettmappe i frontruten og på dashbordet som hindret utsyn og førte til at han ikke oppdaget kvinnen. I tiltalen blir det lagt ned påstand om erstatning, samt tap av retten til å kjøre bil..

P4 - 1 time siden

129 nye smittede

129 nordmenn har testet positivt for koronasmitte det siste døgnet. Det er en liten økning fra dagen før, da det ble registrert 124 nye tilfeller. I alt 24 personer er innlagt på sykehus for covid-19-sykdom, fem flere enn dagen før.

P4 - 1 time siden

Sprayet tilfeldige med pepperspray

To menn er pågrepet for å ha sprayet tilfeldige forbipasserende med pepperspray i Torggata i Skien i natt. En av mennene skal også ha vært truende og voldelig. Ingen personer ble skadet i hendelsen.

P4 - 1 time siden

Nye demonstrasjoner i USA

I Lousville i Kentucky og i flere andre byer i USA fortsatte i natt demonstrasjonene mot politivold og rasisme. I går oppsto det opptøyer etter nyhetene om at ingen av politibetjentene som skjøt og drepte afroamerikanske Breonna Taylor i mars, tiltales for drapet. To politibetjenter ble skutt under opptøyene i Louisville.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt