P4 > Nyheter

Monday, 27 January, 20:47

P4 - 19 Nov 19 kl. 22:47

Ytterligere 37 dommer vurderes

Setteriksadvokat Henry John Mæland har mottatt opplysninger om ytterligere 37 dommer som kan være uriktige i Nav-skandalen.
Det kommer fram i et brev til Arbeids- og sosialdepartementet, skriver VG.
Flere tusen saker kan ha blitt feilbehandlet etter at NAV i flere år feiltolket EØS-regelverket og opp mot 80 personer kan være uskyldig dømt..
Les mer på P4


Les mer om:
Henry John Mæland, Nav, Arbeids, VG, NAV, EØS

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ytterligere37 , dommer, vurderes
Aftenposten - 15 Jan 20 kl. 10:20

Snømangel gir NM-trøbbel

Mildt vintervær gir arrangøren av NM på ski på Konnerud ekstra hodebry. Nå kjøres det på kunstsnø, og det vurderes løpende ytterligere tiltak rundt løypene..

NRK - 30 Oct 19 kl. 15:39

Skal gå gjennom 6000 Nav-dommer

Landets tingretter skal gå gjennom alle dommer om Nav-bedrageri siden 2012. Det kan dreie seg om mer enn 6.000 dommer, ifølge Bergens Tidende..

P4 - 28 Nov 19 kl. 05:34

Gjør dommer tilgjengelig for alle

Rettsavgjørelser fra norske domstoler skal bli gratis tilgjengelig digitalt for alle. De fire regjeringspartiene ble i går kveld enige om at alle skal få tilgang til å se hvilke dommer som er avsagt - riktignok da i anonymisert form. Dommer er en veldig viktig rettskilde.

P4 - 06 Jan 20 kl. 19:22

78 dommer kan bli gjenåpnet

78 personer antas å ha blitt feilaktig dømt i Nav-skandalen Det viser et brev fra Setteriksadvokaten til arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie, melder NTB. I brevet sies det også at antallet kan øke ytterligere. Politidistriktene har fått forlenget frist til 20.

NRK - 19 Nov 19 kl. 19:26

Flere Nav-dommer gjennomgås

I et brev fra Setteriksadvokat Henry John Mæland til Arbeids- og sosialdepartement som VG har tilgang på, framkommer det at det er 37 nye dommer for trygdemisbruk inne til vurdering..

VG - 12 Aug 19 kl. 20:53

Dommer innrømmer at Mjøndalen ble snytt for straffe: – Hviler et stort ansvar på dommertrioen

LILLESTRØM (VG) (Lillestrøm - Mjøndalen 3–2) Dommer Trygve Kjensli innrømmer at Mjøndalen skulle hatt et tidlig straffespark på Åråsen. Trener Vegard Hansen sliter med å akseptere at dommer ikke så situasjonen..

P4 - 07 Nov 19 kl. 09:25

Mange millioner feilaktig anmeldt

Bare i 2018 ble 24 personer feilaktig anmeldt av Nav for trygdesvindel for til sammen 5 millioner kroner. Det opplyser Nav Kontroll til NTB. Det er allerede kjent at minst 48 av sakene har endt med feilaktige domfellelser.

Klartale - 31 Oct 19 kl. 08:48

Dommer sa ifra om feil, men fikk ikke svar

Nav fulgte ikke de europeiske reglene, mente en dommer. Nav svarte ikke dommeren, ifølge avisa VG..

NRK - 28 Aug 19 kl. 04:40

Dommer stanset abortforbud

En føderal dommer i delstaten Missouri i USA hindret i siste liten et forbud mot abort senere enn åtte uker ut i svangerskapet. Loven som ble undertegnet av Missouris guvernør i mai, skulle ha trådt i kraft onsdag, men utsettes inntil videre..

Aftenposten - 27 Nov 19 kl. 18:34

Rettslige dommer blir tilgjengelige for offentligheten

Dommer fra norske domstoler skal nå bli tilgjengelige for alle i anonymisert form..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

Rammer turismen

Norsk reiseliv rammes av virusutbruddet. For å hindre spredning av viruset er kinesiske turistgrupper nektet utreise. Daglig leder i Destination Lofoten, Elisabeth Dreyer, sier det kommer til å merkes hos mange bedrifter og leverandører, men i hvor stor grad vet hun ennå ikke..

P4 - 15 minutter siden

Bekrefter at amerikansk fly styrtet

Amerikanske myndigheter bekrefter at det var et amerikansk fly som styrtet i Afghanistan i dag, men nekter for at Taliban skjøt det ned. Selv har Taliban hevdet skjøt ned et amerikansk militærfly, og at alle om bord mistet livet. Tallet på omkomne er ikke kjent..

P4 - 1 time siden

Omkom i ulykke

Personen som satt fastklemt etter en ulykke på E8 ved Balsfjord sent i ettermiddag er nå bekreftet omkommet. Det opplyser politiet i Troms. Det var en 19 år gammel mann som mistet livet.

P4 - 1 time siden

- Listhaug blir finanspolitisk talsperson

- Sylvi Listhaug blir Frps nye finanspolitiske talsperson. Det melder TV 2, som viser til ikke navngitte kilder. Etter at de gikk ut av regjering, jobber Frp nå med å se på hvem som skal bekle ulike posisjoner og verv på Stortinget.

P4 - 1 time siden

EU skeptisk til utslippsplan

EU er ikke overbevist av Equinors planer om å kutte i utslippene. Innen 2050 er målet til Equinor at norsk sokkel skal være tilnærmet utslippsfri. Men EU, som er Norges klart største gasskunde er ikke imponert.

P4 - 1 time siden

- Sor risiko for at viruset kommer til Norge

- Risikoen for at coronaviruset kommer til Norge er stor. Det er beskjeden fra eksperter på smittevern. Førsteamanuensis i mikrobiologi og smittevern ved Universitetet i Sør-Øst-Norge, Jörn Klein, sier til E24 at det bare er et spørsmål om tid, fordi vi lever i et internasjonalt samfunn som reiser mye.

P4 - 2 timer siden

UD vurderer tiltak

Utenriksdepartementet vurderer fortløpende behov for tiltak som følge av coronaviruset. Flere europeiske land tilbyr nå hjelp til borgere som befinner i byen Wuhan, der viruset brøt ut, eller andre steder i samme provins i Kina. Det gjør ikke Norge.

P4 - 2 timer siden

Vil presentere Midtøsten-plan

USAs president Donald Trump varsler at han vil offentliggjøre sin plan for Midtøsten i morgen. Det sa Trump etter et møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu i Det hvite hus nå i kveld norsk tid..

P4 - 2 timer siden

Tidlig ute med pollenvarsel

Dårlig nytt for pollenallergikerne - men pollensesongen begynner trolig langt tidligere nn vanlig. Og allerede nå begynner den daglige pollenvarslingen - rundt en måned tidligere enn det som er normalt. For det det varme vinterbæret fører til tidligere blomstring, og folk i berørte områder som sliter med pollenallergi bør starte medisinering nå, råder astma- og allergiforbundet..

P4 - 2 timer siden

Vil avhøre prins Andrew

Prins Andrew kan bli kalt inn til avhør om Jeffrey Epstein. Amerikansk påtalemyndighet og FBI har bedt omå få avhøre 59-åringen, men han har ennå ikke svart, skriver The New York Times. Prinsen, som har vært utsatt for mye kritikk for sitt nære vennskap med Esptein, har tidligere sagt at han vil bistå i etterforskningen.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt