NRK > Nyheter

Tirsdag, 20 April, 01:05

NRK - 03 feb. 21 kl. 05:57

WHO-eksperter besøker laboratorium

Eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) besøkte onsdag et kinesisk laboratorium i Wuhan. Amerikanske tjenestemenn har tidligere antydet at dette laboratoriet kan være stedet der koronaviruset først dukket opp. Laboratoriet har avvist det..
Les mer på NRK


Les mer om:
Verdens, WHO, Wuhan

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: WHO-eksperter, besøker, laboratorium
NRK - 30 mars 21 kl. 17:52

Ber om undersøkelse av lab-teori

WHO-sjef Tedros Adhanom Ghebreyesus ber eksperter om å nærmere undersøke teorien om at koronaviruset kan ha lekket ut av et laboratorium. I WHO-rapporten som ser på opprinnelsen til koronaviruset fremgår det at det er svært lite sannsynlig at viruset var menneskeskapt og kom fra noe laboratorium..

Dagbladet - 05 feb. 21 kl. 04:32

- Et viktig steg i riktig retning

Onsdag besøkte WHO-eksperter et kinesisk laboratorium som Donald Trump tidligere har utpekt som stedet der pandemien kan ha lekket ut ved et uhell. WHO-ekspert Peter Ben Embarak sier at de har hatt «veldig oppriktige» diskusjoner om pandemiens opprinnelse..

NRK - 31 jan. 21 kl. 08:11

WHO-eksperter på markedet i Wuhan

Eksperter fra Verdens helseorganisasjon (WHO) besøkte søndag markedet i Wuhan hvor det mistenkes at koronapandemien oppstod. Formålet med besøket i den kinesiske byen er å undersøke hvordan koronapandemien oppsto. WHO-ekspertene begynte arbeidet i Wuhan for et par dager siden og har besøkt flere sykehus som tok imot noen av de første pasientene med covid-19..

NRK - 08 jan. 21 kl. 03:15

Besøksrett for sykehjemsbeboere

Flere kommuner skal ha oppfattet regjeringens anbefaling om sosial pause som et signal om å stenge sykehjem for pårørende. Dette avviser Helsedepartementet. Ifølge Klassekampen har flere kommuner etter regjeringens pressekonferanse søndag valgt å stenge helse- og omsorgsinstitusjoner for besøk til beboerne fram til 18.

NRK - 31 mars 21 kl. 04:46

Kritiserer WHOs korona-rapport

Storbritannia og USA kritiserer WHOs korona-rapport om starten av pandemien i Wuhan, og anklager Kina for å holde tilbake data. Uttalelsen er undertegnet av 12 andre land, deriblant Australia og Canada, skriver The Guardian. Rapporten fra eksperter fra WHO, som dro til Wuhan for å undersøke opphavet til viruset, viste at det er høyst usannsynlig at koronaviruset stammet fra et laboratorium, og at det sannsynligvis kom fra dyr til menneske..

NRK - 01 feb. 21 kl. 17:56

WHO: Wuhan-besøk går bra

Verdens helseorganisasjon (WHO) er så langt fornøyde med besøket i Wuhan i Kina, melder Reuters. Eksperter er der for å undersøke hvordan koronapandemien oppstod. WHO sier de så langt har hatt produktive samtaler, besøkt sykehus og et marked..

NRK - 30 jan. 21 kl. 10:39

Viderefører anbefalinger om besøk

Regjeringens anbefalinger om besøk i hjemmet videreføres – i første omgang til 10. februar. Det vil si å begrense sosialt kontakt og ikke ha besøk av flere enn fem gjester i tillegg til de som allerede bor sammen.

NRK - 18 mars 21 kl. 07:49

FHI ville totalforby besøk

På onsdagens forretningsutvalgsmøte sa byrådsleder Raymond Johansen i Oslo at FHI ville at kommunen skulle totalforby besøk. Dagbladet har fått innsyn i denne anbefalingen. FHI ønsket at kun aleneboere og de under 20 kunne ha 1-2 besøkende.

VG - 26 jan. 21 kl. 17:31

Skal hjelpe FHI med 500 analyser i uken: – Dette er småtteri

Et laboratorium på Ullevål skal snart ta unna 500 analyser i uken for FHI i jakten på virusmutasjonen. Men det finnes kapasitet til å analysere absolutt alle positive prøver i landet - og vel så det..

NRK - 04 feb. 21 kl. 14:17

WHO diskuterer lab-teori med Kina

Verdens helseorganisasjon WHO har snakket med kinesiske forskere om kilden til koronapandemien. Blant annet er teorier om at viruset kan være lekket fra et laboratorium diskutert. Det er ikke lagt frem bevis for påstanden..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

518 nye smittede i Norge siste døgn

Det siste døgnet er det registrert 518 koronasmittede i Norge. Det er 19 færre enn snittet de siste sju dagene og 199 færre enn tilsvarende snitt for en uke siden. De siste sju dagene er det registrert til sammen 3.

NRK - 1 time siden

Strømmen tilbake på Ullevål

Ullevål sykehus ble mandag kveld rammet av et strømbrudd. Ved 23-tiden opplyser medievakt Anders Bayer til NTB at strømmen er tilbake. Ifølge Bayer var det flere sentrale bygg som ble rammet, deriblant fødeavdelingen..

NRK - 1 time siden

Politimann døde av slag

Politimannen Brian Sicknick ble ikke påført dødelige skader under stormingen av kongressbygningen 6. januar. Medisinske eksperter har konkludert at politimannen døde som følge av slag og døde av naturlige årsaker, melder AP..

NRK - 1 time siden

Juryen har trukket seg tilbake

Juryen i rettssaken mot den tidligere politimannen Derek Chauvin, som er siktet for å ha drept George Floyd, har trukket seg tilbake. Dommer Peter Cahill ga instruksjoner til juryen etter at påtalemyndighet og forsvarsadvokat fremmet sine argumenter..

NRK - 1 time siden

12 nye smittede i Brønnøy

I løpet av det siste døgnet har 12 personer fått påvist covid-19 i Brønnøy på Helgeland i Nordland. Fire av kommunens innbyggere er nå innlagt på sykehus. Som i store deler av resten av landet har den britiske varianten preget kystkommunen den siste tiden, skriver Brønnøysunds Avis..

NRK - 2 timer siden

Syrias president anmeldt i Sverige

Fire organisasjoner opplyste mandag at de har anmeldt Syrias president Bashar al-Assad og flere andre medlemmer av det syriske regimet til svensk politi. De anklages for å stå bak saringass-angrepene i Khan Sheikhoun i 2017 og i Ghouta i 2013..

NRK - 2 timer siden

Canada med nye klimamål

Mandag kunngjorde Canada et nytt mål for å redusere Co₂-utslipp med 36 prosent innen 2030. Målet støttes med milliarder dollar i et nytt budsjett som skal bidra til at kanadiske selskap reduserer sine utslipp, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 2 timer siden

Tsjads president gjenvalgt

Tsjads president Idriss Déby er gjenvalgt med 79,3 prosent av stemmene, viser foreløpige resultater fra valgkommisjonen mandag. Dette blir Débys sjette periode som president etter at han tok over i et militærkupp i 1990..

NRK - 2 timer siden

FHI advarer mot falske eposter

Folkehelseinstituttet (FHI) går ut med en advarsel etter å ha blitt varslet om at det er sendt ut falske eposter som kan se ut som en FHI-undersøkelse. Assisterende direktør Gun Peggy Knudsen i FHI sier i en pressemelding at instituttet ikke har sendt ut en slik undersøkelse, og hun anbefaler mottakere om ikke å klikke på lenkene i eposten..

NRK - 3 timer siden

Nye smittede i Lindesnes

Det er registrert 12 koronatilfeller i Lindesnes mandag kveld. Kommunen sier det er utfordrende at mange ringer legevakten for å spørre om de er i karantene. De anbefaler folk å holde seg hjemme i karantene hvis man tror man kan være smittet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt