P4 > Nyheter

Lørdag, 15 August, 10:28

P4 - 15 aug. 19 kl. 13:16

Vurderer regulering av elsparkesykler

Oslo kommune vurderer om de skal regulere elsparkesykler.
I Trondheim må elsparkesykler fjernes med umiddelbar virkning etter at kommunen tirsdag vedtok nye utleieregler. Der skal det nå blant annet utlyses en anbudskonkurranse.
Byrådet i Oslo sier de nå går gjennom vedtaket i Trondheim og vil vurdere om det er aktuelt å innføre lokal regulering i Oslo..
Les mer på P4


Les mer om:
Trondheim, Oslo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vurderer, reguleringav , elsparkesykler
Dagbladet - 15 aug. 19 kl. 17:14

Oslo vurderer regulering av elsparkesykler

Utleie av elsparkesykler er ikke lenger lov i Trondheim. Nå vurderer Oslo kommune å følge etter og innføre reguleringer av utleien..

P4 - 16 aug. 19 kl. 05:59

- Uaktuelt å forby elsparkesykler

- Det er helt uaktuelt å forby elsparkesykler. Det sier samferdselsminister Jon Georg Dale. I Trondheim må elsparkesykler fjernes umiddelbart etter at kommunen tirsdag vedtok nye utleieregler.

E24 - 15 aug. 19 kl. 17:44

Oslo vurderer regulering av elsparkesykler

Utleie av elsparkesykler er ikke lenger lov i Trondheim. Nå vurderer Oslo kommune å følge etter og innføre reguleringer av utleien..

NRK - 15 aug. 19 kl. 17:39

Vurderer elsparkesykkel-regulering

Utleie av elsparkesykler er ikke lenger lov i Trondheim. Nå vurderer Oslo kommune å følge etter og innføre reguleringer av utleien. – Vi ønsker at det skal være trygt for alle å ferdes i byen, sier miljø- og samferdselsbyråd Lan Marie Berg..

Aftenposten - 27 juli 20 kl. 07:54

Mens staten jobber med en regulering, får Oslo 2000 nye elsparkesykler

Mens politikerne fremdeles jobber med å lage kjøreregler for elsparkesykler, har Oslo fått enda en utleier av elsparkesykler..

P4 - 01 aug. 20 kl. 07:29

Flere elsparkesykler sabotert

En rekke elsparkesykler er blitt tagget ned, sabotert og kastet i Akerselva i Oslo den siste tid. Ifølge TV2 vekker saken om elsparkesykler i storbyene så sterke følelser at noen velger å utføre hærverk. Selskapene sier selv at situasjonen har kommet ut av kontroll, og ønsker strengere regulering av markedet.

Aftenposten - 27 feb. 20 kl. 08:32

Danmark vurderer hjelmpåbud for elsparkesykler

Danmarks transportminister Benny Engelbrecht vurderer å innføre påbud om hjelm for brukere av elsparkesykler..

Aftenposten - 06 aug. 20 kl. 22:09

Regjeringen: Ingen regulering i år. Oslo tar saken i egne hender: Vil nattestenge elsparkesykler

Oslo kommune har sett seg lei på skader fra nattlige turer med elsparkesykler. Nå vil de stramme inn..

P4 - 04 aug. 20 kl. 15:22

Kaller inn til sparkesykkelmøte

Det går mot strengere regulering av elsparkesykler. Samferdselsminsiter Knut Arild Hareide kaller inn storbyer, kommuner og aktører som leier ut sparkesykler til et møte. han vil ha strengere regler, sier han til NRK.

Aftenposten - 11 juli 19 kl. 14:32

Reglene for elsparkesykler strammes inn i Europa

Noen steder er de forbudt, andre steder er de bare forbannet. I Europa går det nå mot strengere regulering av elsparkesykler, etter flere dødsulykker i løpet av de siste månedene..

Fler nyheter fra P4

P4 - 15 minutter siden

SMS bevis mot Hagen

En SMS Anne-Elisabeth Hagen sendte til en venninne under en uke før hun forsvant i 2018 er blant bevisene politiet har mot ektemannen Tom Hagen. I meldingen skal hun blant annet ha vært skuffet over at mannen viste lite interesse for bryllupsdagen deres, og kanskje ikke trives så godt i ekteskapet, melder TV2. Tom Hagen er siktet for drap eller medvirkning til drap, men nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre..

P4 - 1 time siden

Bryter samarbeid med Northug

Det norske sykkellaget Uno-X bryter samarbeidsavtalen de inngikk med Petter Northug i fjor høst. De har blant annet syklet med Northugs briller. Profflaget opplyser til Adresseavisen at de innser at Northug må konsentrere seg om andre ting og at avtalen vil bli avsluttet inne kort tid..

P4 - 1 time siden

Lærere mener smittevern er for dårlig

Flere lærere mener smittevernet ved norske skoler er for dårlig. De synes det er rart at smittevernreglene ellers i samfunnet ikke gjelder på skolene. Det er ingen 1-metersregel, og elevene skal fortsette med valgfag som vanlig, så de vil ha timer på tvers av klassene.

P4 - 1 time siden

Nesten 5000 bortvist

Nesten 5000 personer har blitt bortvist ved svenskegrensen siden mars. Over 2800 har blitt bortvist i Halden og Aremark og over 2000 på Svinesund. Politiet opplyser til Halden Arbeiderblad at de fleste hadde lovlige og normale formål med reisen til Norge, men at de ble bedt om å forlate landet av hensyn til folkehelsen..

P4 - 1 time siden

Ferdige med undersøkelser av Northugs bil

Politiet er ferdige med undersøkelsene av bilen til Petter Northug etter at han ble stoppet for råkjøring torsdag kveld. Northug ble målt til 168 kilometer i timen i 110-sonen, og politiet fant også narkotika i boligen hans. Northug har nå fått bilen tilbake, melder politiet til VG.

P4 - 2 timer siden

Knivtrussel i Stavanger

Politiet rykket ut til meldinger om knivtrussel i Stavanger i natt. Etter 20 minutter hadde de pågrepet en 26 år gammel mann og funnet kniven. Det er ikke kjent om noen ble skadet..

P4 - 2 timer siden

To knivskadet til legevakt

To personer ble sendt til legevakt med knivskader etter en voldshendelse om bord på en båt i Molde i natt. De er ikke alvorlig skadet, opplyser politiet, og begge ble i natt kjørt i arresten. Politiet etterforsker saken og ber vitner om å ta kontakt..

P4 - 2 timer siden

Døde etter påkjørsel

En person døde etter å ha blitt påkjørt av toget ved Mariero i Stavanger i natt. Det opplyser politiet. De har opprettet sak og avhørt vitner og de pårørende er varslet..

P4 - 2 timer siden

Uvanlig mye festbråk

Det har vært uvanlig mye festbråk i Vest politidistrikt i natt. Politiet opplyser at de i natt fikk 50 henvendelser om festbråk i Bergen og omegn. Det var altfor mange til at de kunne rykke ut på alt.

P4 - 2 timer siden

Sæther: - Dette er bare trist for Northug

Petter Northug får mye å forklare seg om i tiden fremover. Det sier Dagbladets sportskommentator Esten O. Sæther.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt