NRK > Nyheter

Thursday, 04 June, 02:30

NRK - 03 Dec 19 kl. 04:29

Voldsutsatt på institusjoner

Ansatte i pleie- og omsorgssektoren er mer utsatt for vold og trusler enn ansatte i politi og fengsler, skriver Aftenposten. Over 31 prosent av pleie- og omsorgsarbeidere har rapportert at de har vært utsatt for vold og trusler det siste året..
Les mer på NRK


Les mer om:
Aftenposten

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Voldsutsatt, institusjoner
NRK - 08 Nov 19 kl. 10:05

Flere i private institusjoner

Rundt 56 prosent av alle oppholdsdager i barnevernsinstitusjoner, omsorgssentre og sentre for foreldre og barn var i fjor institusjoner som var eid av private, viser tall fra Statistisk sentralbyrå..

VG - 15 Apr 20 kl. 12:30

Over halvparten av coronadødsfallene har skjedd på institusjoner

Flertallet av dem som har dødd av coronasmitte i Norge, har ikke fått behandling på sykehus, men har dødd på institusjoner som sykehjem. De fleste er veldig gamle og syke..

NRK - 04 May 20 kl. 16:36

Besøksveileder for institusjoner

Regjeringen skal komme med en statlig veileder som gjelder praktisering av besøk på sykehus og institusjoner, opplyser helse- og omsorgsminister Bent Høie. Bakgrunnen er tilbakemeldinger om at besøksforbudet praktiseres veldig strengt flere steder..

P4 - 22 Oct 19 kl. 14:22

Vedum raser mot kjøtt-halvering

Trygve Slagsvold Vedum raser mot Oslobyrådets vedtak om å halvere kjøttforbruket ved kommunens institusjoner. - Å ta fra bestemor kjøttkakene er rent hysteri, sier Senterpartilederen til TV2. Han mener det er et større samfunnsproblem at mange eldre ikke får i seg nok næring i det hele tatt.

VG - 24 Feb 20 kl. 13:39

Akademisk samarbeid med kinesiske institusjoner er viktig, men ikke uproblematisk

Vi ønsker å takke VGs Hanne Skartveit for å bidra til å løfte en viktig debatt om Norges samhandling med Kina. Norge har en bred kontaktflate med Kina innenfor mange samfunnsområder, inkludert forskning og utdanning. Stikk i strid med internasjonale råd og i motsetning til en rekke andre land, inkludert Danmark og Sverige, mangler Norge en nasjonal strategi for forsknings- og utdanningssamarbeid med kinesiske institusjoner.

Aftenposten - 03 Jan 20 kl. 06:17

Voldsutsatt lærer anker søksmål til Høyesterett

Den voldsutsatte Oslo-læreren Clemens Saers har skiftet juridisk mannskap og anker saken til Høyesterett, hvor han håper å vinne på vegne av alle landets lærere..

Dagbladet - 16 Oct 19 kl. 09:59

Politikere undergraver folkets ombudsmann

Vi trenger en sivilombudsmann som er faglig sterk, uredd og som ikke har for sterke bånd til politiske institusjoner og offentlig forvaltning..

P4 - 10 May 20 kl. 09:13

Flere angrep mot jøder i Tyskland

Antall angrep mot jøder og jødiske institusjoner økte med 13 prosent i fjor. Det viser en oversikt fra avisen Welt am Sonntag. I alt ble det registrert 2000 antisemittiske angrep..

Aftenposten - 30 Sep 19 kl. 13:38

Forsker: – Flere enn Filharmonien bør granske sin krigshistorie

Kulturhistorikere har ulike syn på om institusjoner som Oslo-Filharmonien bør ta et oppgjør med krigshistorien..

NRK - 10 May 20 kl. 09:12

Økning i antisemittiske angrep

Antall antisemittiske overgrep i Tyskland økte med 13 prosent i fjor, ifølge en oversikt i avisa Welt am Sonntag. Til sammen ble det registrert rundt 2.000 handlinger som ble begått mot jøder og jødiske institusjoner i 2019, 200 flere enn året før..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 9 timer siden

3000 år gammel maya-bygning funnet

I Mexico har forskere oppdaget de største og eldste bygningsrestene etter maya-sivilisasjonen. Ved hjelp av fjernmålingsteknikken lidar er det funnet en kolossal, firkantet struktur nær grensen til Guatemala, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Obama: – Det er skremmande

Tidlegare president Barack Obama talte onsdag til unge amerikanarar om den dramatiske situasjonen som USA står i etter drapet på George Floyd. Obama sa at situasjonen er skremmande, men dette er ei moglegheit for folk til å sjå rasismen i USA..

NRK - 1 time siden

Gentest kan gi falske utslag

Bruk av gentesten NIPT kan føre til abort av friske fostre, sier seksjonsoverlege ved Nasjonal behandlingstjeneste for avansert invasiv fostermedisin, og professor ved NTNU, Torbjørn Moe Eggebø.Reglene for bruk av gentest ble nylig endret..

NRK - 2 timer siden

Ny stor krisepakke i Tyskland

Regjeringspartiene i Tyskland er enige om å bruke 130 milliarder euro i en ny krisepakke som skal dempe de økonomiske følgene av koronapandemien. Tyske familier får 300 euro ekstra per barn, momsen blir satt ned og elbiler får mer offentlig støtte..

NRK - 2 timer siden

Hunden Raija overlevde jordskredet

Elghunden Raija ble reddet ut av det store jordskredet i Talvik i Alta av redningshelikopter som fant hunden og fikk løftet den i sikkerhet. Huset til familien Hagalid var et av åtte hus som ble feid på sjøen av raset..

NRK - 2 timer siden

Oppretter spleis for svindelofre

Lillian Jensen (76) som ble fralurt 350.000 kroner av telefonsvindlere, får støtte fra fremmede som har opprettet en spleis for henne på nettet. Jensen ble oppringt fra et forfalsket nummer som tilhører Sparebank 1 og lurt til å gi fra seg passord..

NRK - 2 timer siden

Fant maursyre i død gutt

Seks år etter at en 15 måneder gammel gutt ble funnet død i Vanvikan i Trøndelag, fant politiet ut at gutten hadde maursyre i kroppen. Faren er siktet i saken. Nå skal saken behandles i Høyesterett..

NRK - 2 timer siden

Seks skadd i påkjørsel i Nederland

Seks gjester på en fortauskafe ble skadet da en bil kjørte opp på fortauet i byen Gennep sør i Nederland onsdag kveld, melder Reuters. Det er uklart hvorfor bilen endte på fortauet. Sjåføren er arrestert av politiet..

NRK - 2 timer siden

Vil fjerne statue av general Lee

Virginas guvernør Ralph Northam skal torsdag presentere planer for å fjerne statuen av sørstatsgeneralen Robert E. Lee fra hovedgata i delstatshovedstaden Richmond, melder AP som siterer en ikke-navngitt kilde i delstatsadministrasjonen..

NRK - 3 timer siden

Trekker ikke soldater i Washington

Etter et møte i Det hvite hus har USAs forsvarsminister Mark Esper omgjort sin beslutning om å fjerne soldater fra områder nær USAs hovedstad Washington. Det opplyser Ryan McCarthy i det amerikanske forsvarsdepartementet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt