NRK > Nyheter

Sunday, 18 February, 04:09

NRK - 07 Dec 17 kl. 13:30

Vil stanse norsk våpeneksport

Norge bør stanse våpeneksport til partene i krigen i Jemen, sier Tuva Krogh Widskjold i Changemaker. Samtidig går UNICEF hardt ut mot våpensalg til de krigførende partene i Jemen.
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Jemen, Tuva Krogh Widskjold, Changemaker, UNICEF

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, stanse, norsk, våpeneksport
Dagbladet - 03 Nov 17 kl. 06:00

Regjeringen må slutte å gjøre reguleringen av norsk våpeneksport til ei hellig ku

Debatten blir ofte styrt av følelser der regjeringen får dette til å handle om at du enten er for eller imot norsk våpeneksport..

Hegnar.no - 04 Feb 18 kl. 18:44

SV og Venstre i våpenfeide på Stortinget

Venstre beskyldes for å feige ut i spørsmålet om å stanse norsk våpeneksport til landene i den Saudi-ledede koalisjonen som fører krig i Jemen..

Dagbladet - 31 Oct 17 kl. 06:00

Stopp våpeneksport til Emiratene

Norge må stanse eksporten av våpen og ammunisjon til landet som beskyldes for krigsforbrytelser i Jemen..

Dagbladet - 03 Jan 18 kl. 22:19

Hareide: - Positiv til å stanse våpeneksport til land som kriger i Jemen

Om to uker avgjør Stortinget om norske våpeneksportregler skal strammes inn..

E24 - 03 Jan 18 kl. 15:16

UD stanser våpeneksport til Emiratene: Slik rammes norsk forsvarsindustri

Utenriksdepartementet suspenderer all våpeneksport fra Norge til De forente arabiske emirater inntil videre. Kongsberg Gruppen sier de ikke eksporterer våpen dit, mens Nammo er ordknappe..

NRK - 27 Oct 17 kl. 12:30

Kraftig vekst i norsk våpeneksport

Norsk eksport av våpen, ammunisjon og annet forsvarsmateriell økte med 10 prosent i fjor, til 3,6 milliarder kroner, skriver NTB. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) oppgir at eksporten i hovedsak gikk til nordiske land og NATO-allierte..

NRK - 08 Feb 18 kl. 18:09

PST pågriper to for våpeneksport

To menn av utenlandsk opprinnelse er pågrepet i et av Agder-fylkene, siktet for å drive ulovlig våpeneksport til utlandet. Ifølge Agderposten er de siktet for å kjøpe våpendeler i Norge og deretter eksportert eller forsøkt å eksportere til utlandet..

P4 - 08 Feb 18 kl. 18:19

Siktet for ulovlig våpeneksport

To menn av utenlandsk opprinnelse er pågrepet i Kristiansand, siktet for å drive ulovlig våpeneksport til utlandet. Ifølge Agderposten er de siktet for å kjøpe våpendeler i Norge og for deretter å ha eksportert eller forsøkt å eksportere delene til utlandet..

Aftenposten - 13 Jan 18 kl. 07:45

FN-rapport: Iran brøt eksportforbud til Jemen

Iran har brutt forbudet mot våpeneksport til Jemen ved ikke å stanse tilførselen av militært utstyr til Houthi-opprørerne, ifølge en ny FN-rapport..

NRK - 13 Jan 18 kl. 06:53

Iran brøt eksportforbud til Jemen

Iran har brutt forbudet mot våpeneksport til Jemen ved ikke å stanse tilførselen av militært utstyr til Houthi-opprørerne, ifølge en FN-rapport. Rapporten nevner ikke leverandøren, men gjør det klart at rester fra oppskutte missiler stammer fra Iran..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Norge slo Danmark 10-8

De norske curlinggutta klinket til i tredje omgang, og slo Danmark 10-8 i OL. Dermed er det fortsatt mulighet for norsk semifinale. Norge, som nå har to seiere og tre tap hittil i OL, spiller ny kamp søndag kveld lokal tid..

NRK - 30 minutter siden

– Overgrepsdømte bør ha meldeplikt

Barnevoldsutvalget foreslår flere tiltak for å redusere gjentakelsesfaren for personer som er dømt for overgrep mot barn. Meldeplikt etter soning er ett av dem, skriver Aftenposten..

NRK - 15 minutter siden

Norge slo Danmark

De norske curlinggutta klinket til i tredje omgang, og slo Danmark 10-8 i OL. Dermed er det fortsatt mulighet for norsk semifinale. Norge spiller ny kamp søndag kveld lokal tid i Sør-Korea.

NRK - 30 minutter siden

Brann i buddhisttempel i Tibet

Et tempel i Tibet, som tibetanske buddhister anser som sitt aller helligste, begynte å brenne lørdag, opplyser statlige kinesiske medier. Brannen ble imidlertid raskt slukket, og det er ikke meldt om skadde, skriver NTB..

NRK - 1 time siden

Kvinne påkjørt i bergen

En kvinne er fraktet til Haukeland universitetssykehus etter å ha blitt påkjørt i Bergen natt til søndag. Skadeomfanget er ukjent, melder politiet, som ikke mistenker ruskjøring..

NRK - 1 time siden

Trump tvitrer om våpenkontroll

I en Twitter-melding hevder president Donald Trump at heller ikke Demokratene ønsker å innføre våpenkontroll, ettersom de aldri gjorde det da de hadde sjansen. Debatten om våpenkontroll har blusset opp igjen etter skoleskytingen i Florida onsdag..

NRK - 2 timer siden

Én til sykehus etter ulykke

En person er kjørt i ambulanse til sykehus med uavklart skadefang etter en snøscooterulykke i Fyresdal i Telemark. Hendelsen skal ha skjedd ved 00.40-tiden, melder politiet..

NRK - 2 timer siden

Mener Tyrkia ikke brukte giftgass

Det hvite hus sier det er «ekstremt lite sannsynlig» at Tyrkia brukte giftgass mot en kurdisk enklave i Nord-Syria, melder nyhetsbyrået AP. Tyrkia avviser også anklagene..

NRK - 3 timer siden

Kilder: Assad og YPG allierer seg

Syriske myndigheter og USA-støttet, kurdisk milits skal samarbeide mot den tyrkiske offensiven mot et kurdiskkontrollert område i Nord-Syria, ifølge kilder. En samarbeidsavtale skal være meglet fram av Russland, skriver NTB..

NRK - 4 timer siden

Over 10.000 brøyteklager i Oslo

Siden årsskiftet har Oslo kommune fått inn over 10.000 klager på håndteringen av snøen, skriver Aftenposten. Bymiljøetaten påpeker at det aldri har vært flere maskiner eller folk i sving med brøyting og snørydding..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt