NRK > Nyheter

Thursday, 15 November, 01:09

NRK - 07 Dec 17 kl. 13:30

Vil stanse norsk våpeneksport

Norge bør stanse våpeneksport til partene i krigen i Jemen, sier Tuva Krogh Widskjold i Changemaker. Samtidig går UNICEF hardt ut mot våpensalg til de krigførende partene i Jemen.
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Jemen, Tuva Krogh Widskjold, Changemaker, UNICEF

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, stanse, norsk, våpeneksport
Dagbladet - 03 Nov 17 kl. 06:00

Regjeringen må slutte å gjøre reguleringen av norsk våpeneksport til ei hellig ku

Debatten blir ofte styrt av følelser der regjeringen får dette til å handle om at du enten er for eller imot norsk våpeneksport..

Hegnar.no - 04 Feb 18 kl. 18:44

SV og Venstre i våpenfeide på Stortinget

Venstre beskyldes for å feige ut i spørsmålet om å stanse norsk våpeneksport til landene i den Saudi-ledede koalisjonen som fører krig i Jemen..

NRK - 06 Jun 18 kl. 20:59

Vil ikkje stoppe våpeneksport

Stortinget vil ikkje stoppe norsk våpeneksport til Tyrkia. Utanrikskomiteen er uroa for utviklinga internt i landet, men vil ikkje stoppe eksport av norsk forsvarsmateriell til landet, melder NTB..

Dagbladet - 31 Oct 17 kl. 06:00

Stopp våpeneksport til Emiratene

Norge må stanse eksporten av våpen og ammunisjon til landet som beskyldes for krigsforbrytelser i Jemen..

NRK - 20 Sep 18 kl. 07:51

Krever innstramming i våpeneksport

Changemaker krever at Norge strammer inn regelverket for våpeneksport for å unngå å selge krigsmateriell til autoritære regimer som Saudi-Arabia og Qatar. De advarer mot at autoritære regimer utgjør en stadig større mottaker av norsk krigsmateriell..

Dagbladet - 03 Jan 18 kl. 22:19

Hareide: - Positiv til å stanse våpeneksport til land som kriger i Jemen

Om to uker avgjør Stortinget om norske våpeneksportregler skal strammes inn..

E24 - 03 Jan 18 kl. 15:16

UD stanser våpeneksport til Emiratene: Slik rammes norsk forsvarsindustri

Utenriksdepartementet suspenderer all våpeneksport fra Norge til De forente arabiske emirater inntil videre. Kongsberg Gruppen sier de ikke eksporterer våpen dit, mens Nammo er ordknappe..

NRK - 27 Oct 17 kl. 12:30

Kraftig vekst i norsk våpeneksport

Norsk eksport av våpen, ammunisjon og annet forsvarsmateriell økte med 10 prosent i fjor, til 3,6 milliarder kroner, skriver NTB. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) oppgir at eksporten i hovedsak gikk til nordiske land og NATO-allierte..

NRK - 08 Feb 18 kl. 18:09

PST pågriper to for våpeneksport

To menn av utenlandsk opprinnelse er pågrepet i et av Agder-fylkene, siktet for å drive ulovlig våpeneksport til utlandet. Ifølge Agderposten er de siktet for å kjøpe våpendeler i Norge og deretter eksportert eller forsøkt å eksportere til utlandet..

NRK - 16 Oct 18 kl. 13:36

Anklager Frankrike for våpeneksport

Frankrike bryter egne regler om våpeneksport til Egypt, mener Amnesty International. I en rapport kommer det fram at egyptiske sikkerhetsstyrker har benyttet franske pansrede kjøretøy når de har skutt mot demonstranter under protestaksjoner i Egypt..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Meteorkrater funnet på Grønland

Danske forskere har funnet et 31 kilometer stort meteorkrater under innlandsisen nordvest på Grønland. Det kan være det største krater som noendinne er funnet. Danske forskere mener at krateret er dannet av en kilometer-stor jernmeteor..

NRK - 15 minutter siden

Brexit-krav om fiskeriavtale

Manglende avtaler om fiskekvoter blir et problem når Storbritannia forlater EU i mars. I skilsmisseavtalen står det at det innen 1. juli 2020 må være oppnådd enighet med EU-landeneom en fiskeavtale.

NRK - 30 minutter siden

Mann død etter skyting i Göteborg

En mann døde på sykehus etter at han ble skutt i Biskopsgården i Göteborg onsdag. Politiet ble tilkalt av naboer som hørte skudd. Ifølge SVT har politiet ingen mistenkte for det de betegnet som et drap..

NRK - 30 minutter siden

Svenskene får ny TV-lisens

I Sverige har riksdagen vedtatt at TV-lisensen skal erstattes av en Allmennkringkasteravgift som må betales av alle over 18 år med en skattbar inntekt. Avgiften blir på én prosent av nettoinntekten, begrenset oppad til 1300 kroner i året, melder SVT..

NRK - 45 minutter siden

Etterforsker dødsfall på Averøya

Politiet på Nordmøre arbeider fortsatt på stedet på Averøya der en mann ble funnet død i kveld etter en trusselsituasjon. Politiet er tilbakeholdne med opplysninger, men opplyser til NTB at de ikke leter etter en gjerningsperson..

NRK - 45 minutter siden

Marie Antoinettes smykker solgt

10 smykker fra den halshogde franske dronning Marie Antoinette er solgt på auksjon i Geneve. Det dyreste smykket gikk for over 300 millioner kroner..

NRK - 1 time siden

Sier han bestakk Mexicos president

Advokaten til nartotikabaronen Joaquín «El Chapo» Guzman hevder han er gjort til syndebukk, og at kartellet hans har bestukket to mexicanske presidenter med enorme summer. Dette kom fram i rettssaken mot lederen av Sinaloa-kartellet i New York..

NRK - 3 timer siden

Norske kongelige på 70-årsdag

Kong Harald, dronning Sonja, kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit var på plass i London da prins Charles onsdag feiret 70 år. Dronning Elizabeth er vertinne for mottakelsen og den store banketten for flere hundre gjester..

NRK - 2 timer siden

Sturgeon: Brexit-avtale dårlig nytt

Den skotske førsteministeren Nicola Sturgeon sier til Reuters av avtalen mellom Storbritannia og EU er dårlig nytt for Skottland. Sturgeon spår at det vil bli vanskelig for statsminister Theresa May å få flertall for avtalen i parlamentet..

NRK - 2 timer siden

Trump la fram fengselsreform

President Donald Trump sier det er oppnådd enighet med demokratene om en fengselsreform.Den skal gjøre det lettere for tidligere straffede å skaffe seg jobb og utdanning. Samtidig lover Trump at farlige og voldelige lovbrytere skal tas hardere..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt