NRK > Nyheter

Friday, 17 August, 10:53

NRK - 07 Dec 17 kl. 13:30

Vil stanse norsk våpeneksport

Norge bør stanse våpeneksport til partene i krigen i Jemen, sier Tuva Krogh Widskjold i Changemaker. Samtidig går UNICEF hardt ut mot våpensalg til de krigførende partene i Jemen.
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Jemen, Tuva Krogh Widskjold, Changemaker, UNICEF

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, stanse, norsk, våpeneksport
Dagbladet - 03 Nov 17 kl. 06:00

Regjeringen må slutte å gjøre reguleringen av norsk våpeneksport til ei hellig ku

Debatten blir ofte styrt av følelser der regjeringen får dette til å handle om at du enten er for eller imot norsk våpeneksport..

Hegnar.no - 04 Feb 18 kl. 18:44

SV og Venstre i våpenfeide på Stortinget

Venstre beskyldes for å feige ut i spørsmålet om å stanse norsk våpeneksport til landene i den Saudi-ledede koalisjonen som fører krig i Jemen..

NRK - 06 Jun 18 kl. 20:59

Vil ikkje stoppe våpeneksport

Stortinget vil ikkje stoppe norsk våpeneksport til Tyrkia. Utanrikskomiteen er uroa for utviklinga internt i landet, men vil ikkje stoppe eksport av norsk forsvarsmateriell til landet, melder NTB..

Dagbladet - 31 Oct 17 kl. 06:00

Stopp våpeneksport til Emiratene

Norge må stanse eksporten av våpen og ammunisjon til landet som beskyldes for krigsforbrytelser i Jemen..

Dagbladet - 03 Jan 18 kl. 22:19

Hareide: - Positiv til å stanse våpeneksport til land som kriger i Jemen

Om to uker avgjør Stortinget om norske våpeneksportregler skal strammes inn..

E24 - 03 Jan 18 kl. 15:16

UD stanser våpeneksport til Emiratene: Slik rammes norsk forsvarsindustri

Utenriksdepartementet suspenderer all våpeneksport fra Norge til De forente arabiske emirater inntil videre. Kongsberg Gruppen sier de ikke eksporterer våpen dit, mens Nammo er ordknappe..

NRK - 27 Oct 17 kl. 12:30

Kraftig vekst i norsk våpeneksport

Norsk eksport av våpen, ammunisjon og annet forsvarsmateriell økte med 10 prosent i fjor, til 3,6 milliarder kroner, skriver NTB. Utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) oppgir at eksporten i hovedsak gikk til nordiske land og NATO-allierte..

NRK - 08 Feb 18 kl. 18:09

PST pågriper to for våpeneksport

To menn av utenlandsk opprinnelse er pågrepet i et av Agder-fylkene, siktet for å drive ulovlig våpeneksport til utlandet. Ifølge Agderposten er de siktet for å kjøpe våpendeler i Norge og deretter eksportert eller forsøkt å eksportere til utlandet..

P4 - 08 Feb 18 kl. 18:19

Siktet for ulovlig våpeneksport

To menn av utenlandsk opprinnelse er pågrepet i Kristiansand, siktet for å drive ulovlig våpeneksport til utlandet. Ifølge Agderposten er de siktet for å kjøpe våpendeler i Norge og for deretter å ha eksportert eller forsøkt å eksportere delene til utlandet..

Aftenposten - 13 Jan 18 kl. 07:45

FN-rapport: Iran brøt eksportforbud til Jemen

Iran har brutt forbudet mot våpeneksport til Jemen ved ikke å stanse tilførselen av militært utstyr til Houthi-opprørerne, ifølge en ny FN-rapport..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Flytedokk kantra med norsk båt

Ein flytedokk i Hirtshals i Danmark har gått rundt. Om bord var den norske fiskebåten Hardhaus, skriv Sysla. Båten frå Austevoll var inne for måling og klassearbeid.

NRK - 5 minutter siden

Færre sauer drept av rovvilt

En foreløpig oversikt viser at 825 sauer ble drept av ulv, bjørn, gaupe, jerv og kongeørn fram til 1. august. I fjor på samme tid var 850 sauer tatt av rovvilt, og dermed har man hatt en svak nedgang, skiver NTB..

NRK - 45 minutter siden

Krever ni års forvaring

20-åringen som knivstakk en jente 17 ganger, bør dømmes til ni års forvaring, med en minstetid på seks år, mener aktor i saken, statsadvokat Vibeke Gjøslien Martins. Hun la også ned påstand om at tiltalte ilegges kontaktforbud overfor fornærmede..

NRK - 45 minutter siden

Flytedokk kantra i Danmark

Ein flytedokk i Hirtshals i Danmark har gått rundt. Om bord var den norske fiskebåten Hardhaus, skriv Sysla. Båten frå Austevoll var inne for måling og klassearbeid.

NRK - 1 time siden

Alvorlig bussulykke i Tyskland

Flere personer er alvorlig skadd etter en bussulykke på motorveien A19 i Tyskland. Bussen med 60 personer om bord var på vei fra Stockholm til Berlin da den havnet utenfor veien 15 mil før bestemmelsesmålet, melder Aftonbladet..

NRK - 1 time siden

Benny Andersen er død

Dikter og forfatter Benny Andersen er død, 88 år gammel. Andersen er i Danmark en elsket nasjonalpoet. I Norge er han mest kjent for sitt samarbeid med sangeren Povl Dissing..

NRK - 2 timer siden

Sjelden rotte dukket opp i Peru

En svært sjelden ganger som kalles bambusrotta, har dukket opp igjen i Machu Picchu-ruinene etter å ha vært borte i ti år. Nå er den til overmål fotografert..

NRK - 3 timer siden

Mangler 1200 lærerårsverk

Ved inngangen til det nye skoleåret mangler det fortsatt rundt 1.200 lærerårsverk for å oppfylle den nye lærernormen, ifølge Utdanningsdirektoratet, skriver VG..

NRK - 3 timer siden

Fly sklei av rullebanen

Et kinesisk fly sklei av rullebanen og mistet en motor og et hjul da det forsøkte å avbryte landingen på flyplassen i Manila på Filippinene. Det var kraftig regn og dårlig sikt. Fire personer ble lettere skadd..

NRK - 3 timer siden

Google-ansatte med sensur-protest

Flere hundre Google-ansatte har skrevet under et opprop mot selskapets planer om å lansere en sensurert utgave av søkemotoren på det kinesiske markedet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt