P4 > Nyheter

Wednesday, 19 February, 12:13

P4 - 14 Jan 20 kl. 10:32

Vil sertifisere guider på Svalbard

Regjeringen vurdere å innføre krav om sertifisering av guider på Svalbard.
Målet er å øke kvaliteten på tilbudene, og samtidig dempe belastningen på sårbar natur, heter det i forslaget til regjeringen.
Næringsminister sier innstrammingen kan føre til at færre turister velger Svalbard, men at man til gjengjeld sikrer et bedre reiselivstilbud..
Les mer på P4


Les mer om:
Svalbard

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, sertifisere, guider, Svalbard
E24 - 07 Oct 19 kl. 06:12

Nordiske Ving-guider har ikke fått lønn på en uke

Rundt 200 nordiske Ving-guider i Spania har den siste uken ikke fått lønn etter konkursen i Thomas Cook for to uker siden, skriver Aftonbladet..

P4 - 23 Dec 19 kl. 08:16

Turistrekord på Svalbard

Svalbard fortsetter å lokke turistene, og nå setterøygruppa turistrekord i bekmørket. Tall fra Visit Svalbard viser at øygruppa opplever mer enn en tredobling av turister, melder NRK. For ti år siden tok Svalbard imot 3500 turister fra oktober til januar, i fjor var tallet godt over 12.

NRK - 03 Oct 19 kl. 15:41

Vil ha seriøse aktører på Svalbard

Regjeringen vurderer nye regler for å hindre useriøse bedrifter i å etablere seg på Svalbard. Det kommer frem i den nye næringsstrategien for øygruppen. De siste sju årene har tallet på norskregistrerte selskaper på Svalbard økt med 65 prosent..

P4 - 07 Oct 19 kl. 07:23

Ving-guider har ikke fått lønn

Rundt 200 nordiske Ving-guider i Spania har den siste uken jobbet uten å ha fått lønn, som følge av konkursen i Thomas Cook for to uker siden. Det skriver svenske Aftonbladet. Årsaken er at de er ansatt i et selskapet som gikk med i dragsuget da Thomas Cook begjærte seg konkurs.

P4 - 30 Oct 19 kl. 09:57

Kan få svalere vinter på Svalbard

Vinteren på Svalbard kan bli mye svalere i fremtiden. Innen år 2100 kan det lengst nord på øygruppen bli 20 grader varmere vinterstid enn det er i dag, ifølge en rapport fra Norske Klimaservicesenter. Ifølge forskerne gjør klimaendringene at Svalbard får mer kystklima, og at det blir mindre tørt og kaldt, skriver Klassekampen..

P4 - 29 Nov 19 kl. 17:27

Svalbard varmes opp raskere

Oppvarmingen på Svalbard er seks ganger større enn temperaturøkningen globalt. Det viser ferske tall fra Meteorologisk institutt. Temperaturen på Svalbard har steget med 5,6 grader siden 1961.

Klartale - 23 Dec 19 kl. 12:25

Tusenvis av turister vil til Svalbard

Svalbard setter rekord i vintermørket..

Klartale - 08 Oct 19 kl. 10:02

Ap vant valget på Svalbard

Lokalvalget på Svalbard ble mer spennende enn på lenge. Men Arbeiderpartiet fikk flest stemmer..

NRK - 26 Dec 19 kl. 08:17

Isbjørn jaget ut av Longyearbyen

En isbjørn som befant seg inne i bebyggelsen i Longyearbyen på Svalbard er jaget ut av byen. Det opplyser operasjonsleder Håkon Toresen hos Sysselmannen på Svalbard til NTB. Det er ikke uvanlig at isbjørn tar seg inn i bebyggelsen på Svalbard..

Aftenposten - 06 Feb 20 kl. 20:00

Svalbard kan komme i spill | Halvor Tjønn

Etter russisk syn er det Russland som har rettigheter på Svalbard..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Funnet død i elv

En mann er bekreftet omkommet etter å ha blitt hentet opp av en elv i Kinsarvik i formiddag. Det melder Vest politidistrikt. Så langt er det ifølge politiet ingenting som tyder på at mannen er utsatt for en straffbar handling.

P4 - 30 minutter siden

Ap sier nei til lakseskatt

Arbeiderpartiet sier nei til lakseskatt. I fjor høst anbefalte et regjeringsoppnevnt utvalg at oppdretterne bør betale mer skatt fordi de tjener penger på å få bruke fellesskapets naturressurser. Ap mener modellene som er lagt frem ikke er gode nok.

P4 - 2 timer siden

Dømt til forvaring for overgrep

To menn er dømt til forvaring i henholdsvis 19 år og 16 år for å ha bestilt svært grove overgrep mot barn i utlandet i den svært omfattende Dark Room -saken. Det går frem i en dom fra Gulating lagmannsrett. Mannen som fikk 19 års forvaring er en tidligere politiker i Arbeiderpartiet.

P4 - 45 minutter siden

79 nye koronatilfeller på skip

Ytterligere 79 personer har testet positivt for koronaviruset på cruiseskipet Diamond Princess i Japan. Dermed er det bekreftet at til sammen 542 personer på skipet har blitt smittet. De rundt 3.

P4 - 45 minutter siden

Fortsatt politiaksjon på Aker Brygge

Politiaksjonen på Aker Brygge i Oslo er fortsatt ikke over. Rundt halv åtte i dag aksjonerte politiet, og de opplyste da at de ønsket å ivareta en person. Nå melder de at det er dialog, men at det tar tid.

P4 - 30 minutter siden

Hardt ut mot arrangøren

Martin Johnsrud Sundby er svært kritisk til arrangøren av Ski Tour 2020, som pågår i Sverige og Norge denne uken. Det har kommet frem at de beste nasjonene blant annet har mye bedre boforhold og bedre tilrettelagte reiser enn de mindre skinasjonene, noe mange av løperne fra de mindre lagene har reagert på. Sundby sier til NRK at det ikke er holdbart.

P4 - 1 time siden

Person falt i elv i Kinsarvik

En person falt ut i en elv i Kinsarvik i Ullensvang kommune i Vestland i formiddag. Personen er nå tatt på land, melder brannvesenet. Skadeomfanget og hendelsesforløpet er uklart..

P4 - 1 time siden

Store skader etter snøskred

Skadene etter snøraset mellom Ustaoset og Myrdal på Bergensbanen er omfattende, og vil trolig ikke åpnes i dag. Det opplyser Bane Nor, som nå har begynt opprydningsarbeidet etter snøskredet som traff et snøoverbygg på mandag. Det vil komme en ny vurdering i morgen klokken 16..

P4 - 2 timer siden

Får ikke bruke DNA-verktøy

Et norskutviklet DNA-verktøy som har avslørt flere forbrytere i Sverige, er ikke lov å bruke i Norge. I Sverige er i dag tillatt å gjøre søk i DNA-databaser på familiemedlemmer av en mulig gjerningsperson, melder NRK. Nylig ble en voldtektsmann i Sverige avslørt etter 24 år på grunn av metoden.

P4 - 2 timer siden

-Ikke vår oppgave å avlaste fastleger

-Det er ikke vår oppgave å avlaste fastlegene. Det sier leder for Helsesykepleierne Ann Karin Swang. Høyres Sveinung Stensland mener helsesykepleierne kan avlaste fastlegene med å skrive fraværsattester for elever på videregående skole når de nærmer seg 10 prosent fravær i et fag.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt