P4 > Nyheter

Lørdag, 19 September, 18:25

P4 - 14 jan. 20 kl. 10:32

Vil sertifisere guider på Svalbard

Regjeringen vurdere å innføre krav om sertifisering av guider på Svalbard.
Målet er å øke kvaliteten på tilbudene, og samtidig dempe belastningen på sårbar natur, heter det i forslaget til regjeringen.
Næringsminister sier innstrammingen kan føre til at færre turister velger Svalbard, men at man til gjengjeld sikrer et bedre reiselivstilbud..
Les mer på P4


Les mer om:
Svalbard

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, sertifisere, guider, Svalbard
E24 - 07 okt. 19 kl. 06:12

Nordiske Ving-guider har ikke fått lønn på en uke

Rundt 200 nordiske Ving-guider i Spania har den siste uken ikke fått lønn etter konkursen i Thomas Cook for to uker siden, skriver Aftonbladet..

P4 - 07 okt. 19 kl. 07:23

Ving-guider har ikke fått lønn

Rundt 200 nordiske Ving-guider i Spania har den siste uken jobbet uten å ha fått lønn, som følge av konkursen i Thomas Cook for to uker siden. Det skriver svenske Aftonbladet. Årsaken er at de er ansatt i et selskapet som gikk med i dragsuget da Thomas Cook begjærte seg konkurs.

VG - 16 juni 20 kl. 12:49

Breføreren ble minister – guider til norske naturopplevelser

Tidligere brefører, nåværende miljøvernminister, guider deg til de beste norske nasjonalpark-opplevelsene vi ny nettportal..

P4 - 05 juni 20 kl. 12:24

Utløste trolig skredet selv

Utfordrende snøforhold med moderat skredfare gjorde at skuterfølge på sju personer trolig utløste snøskredet selv, der to tyske turister omkom på Svalbard i februar i år. Det kommer frem i en ny rapport fra Universitetssenteret på Svalbard i følge NRK. Ulykken skjedde da fem utenlandske turister og to guider var på skutertur.

P4 - 23 des. 19 kl. 08:16

Turistrekord på Svalbard

Svalbard fortsetter å lokke turistene, og nå setterøygruppa turistrekord i bekmørket. Tall fra Visit Svalbard viser at øygruppa opplever mer enn en tredobling av turister, melder NRK. For ti år siden tok Svalbard imot 3500 turister fra oktober til januar, i fjor var tallet godt over 12.

NRK - 19 nov. 19 kl. 07:56

Trenger flere kursholdere

Røde Kors trenger flere kursholdere til å sertifisere hunder til å bli besøksvenner. Hvert år holder Røde Kors kurs for hunder som er egnet til å besøke eldrehjem, institusjoner eller privatpersoner som vil ha besøk av en gledesspreder på fire ben..

P4 - 21 feb. 20 kl. 11:35

Skal undersøke skredområde

Sysselmannen på Svalbard skal i løpet av dagen reise ut for å undersøke området der to tyske turister døde i snøskred på Fridtjovbreen i går. Han sier til NTB at de ønsker å få overblikk over fjellsiden, hvor snøen har kommet fra og dokumentere åstedet. Tyskerne var i et følge med fem turister og to guider i et russisk turselskap.

NRK - 03 okt. 19 kl. 15:41

Vil ha seriøse aktører på Svalbard

Regjeringen vurderer nye regler for å hindre useriøse bedrifter i å etablere seg på Svalbard. Det kommer frem i den nye næringsstrategien for øygruppen. De siste sju årene har tallet på norskregistrerte selskaper på Svalbard økt med 65 prosent..

P4 - 28 mai 20 kl. 23:22

Utenlandske fastboende på Svalbard får reise

Fra 1.juni får utenlandske fastboende på Svalbard reise til fastlandet. Det skjer som følge av at kravet om karantene for de som reiser fra fastlandet og til Svalbard oppheves.

P4 - 03 sep. 20 kl. 10:56

Forbud mot cruise på Svalbard

Regjeringen innfører forbud mot cruise på Svalbard,. Bakgrunnen er smitteutbruddet på Hurtigrute-skipet Roald Amundsen i juli. Helseminister Bent Høie sier smitte om bord cruiseskip krever store ressurser, og at dette gjelder særlig for helse- og redningsberedskapen på et sted som Svalbard.

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Servitør i Oslo smittet

En servitør ved Oslo-restauranten Köd har fått påvist koronasmitte. Servitøren var på jobb torsdag da det var rundt 100 gjester innom, opplyser restauranten, som fikk prøvesvaret i dag tidlig. Daglig leder, Lasse Juul Holm, sier til TV2 at de har brukt hele dagen på å få kontroll.

P4 - 1 time siden

Dyre og unødvendige aksjoner

Båter som driver i vannet fører til mange unødvendige og ressurskrevende redningsaksjoner. Torsdag ble det satt i gang en stor leteaksjon på grunn av en drivende vannscooter utenfor Lillesand. Men det var falsk alarm.

P4 - 1 time siden

Drapssiktet vil samtykke til fengsling

Mannen i 40-årene som er siktet for å ha drept sin mor i 60-årene på Tøyen i Oslo i går, vil samtykke til fengsling. Det opplyser mannens forsvarer til NTB. Ifølge henne knytter mannen seg til tid og sted for drapet, men hun vil ikke utdype hvordan han stiller seg til siktelsen.

P4 - 2 timer siden

Sesongarbeidere enig med bonde

25 sesongarbeidere fra Bangladesh har kommet til enighet med en bonde om at de skal få mer lønn. De har forhandlet etter at VG avslørte at jordbærplukkerne jobbet for 63 kroner i timen på en gård i Lier i sommer. Timelønnen de fikk av et portugisisk firma var på omtrent halvparten av den lovpålagte minimumslønnen på 123 kroner i norsk jordbruk.

P4 - 2 timer siden

Vil lette på leilighetsforbud

Høyre i Oslo foreslår å lette på forbudet mot å bygge små leiligheter sentralt i hovedstaden. I dag er det ikke lov å bygge leiligheter som er mindre enn 35 kvadratmeter i sentrum, noe bransjen mener er med på å drive opp prisene. Høyre mener det må bli lov, slik at flere kan komme seg inn på boligmarkedet, melder TV 2.

P4 - 1 time siden

Politiet får en halv milliard ekstra

Politiet får en halv milliard kroner til ekstra stillinger. Det er nå klart at regjeringen vil gi de ekstra midlene for at politiet kan beholde de 400 stillingene som ble midlertidig opprettet på grunn av koronapandemien. Det opplyser Ingunn Foss fra Høyre til Fædrelandsvennen.

P4 - 2 timer siden

Ruud til semifinale

Casper Ruud imponerte stort, og tok seg i ettermiddag til semifinalen i storrturneringen ATP 1000 i Roma. I kvartfinalen i dag slo han nummer åtte på verdensrankingen, Matteo Berrettini. Den norske tennisstjernen kan møte Novak Djokovic i semifinalen, om han tar seg videre..

P4 - 3 timer siden

Smittevernmotstand bekymrer Høie

Helseminister Bent Høie er forberedt på at det også i Norge kan bli demonstrasjoner mot koronatiltakene. I flere storbyer i Europa har det vært større protester i gatene, blant annet tok nesten 40.000 personer til gatene i Berlin i august.

P4 - 3 timer siden

Knivstikking i Hønefoss

En person er kjørt til sykehus med ukjent skadeomfang etter å ha blitt knivstukket i Hønefoss nå i ettermiddag. Det melder politiet. Så langt er ingen pågrepet, og politiet jobber med å finne ut av hva som har skjedd..

P4 - 3 timer siden

29 smittet i Bergen

Det er registrert 29 nye koronasmittede i Bergen det siste døgnet. Det opplyser kommunen nå i ettermiddag. Dermed øker tallene igjen, etter at det har vært 25 tilfeller til sammen de siste to dagene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt