Fortsatt fraktes store mengder norsk søppel helt til Sverige for forbrenning fordi prisen er lavere der. Miljøministeren vil be Miljødirektoratet vurdere saken.

Hver dag kjører 50 vogntog med søppel til Sverige fra Norge, hovedsakelig fra Vestlandet, melder TV 2.

– Det er prisen som avgjør. Det er mye billigere for oss å sende avfallet til Sverige, sier kommunikasjonssjef Ellen Astrup i Indre Hordaland Miljøverk til kanalen.

Arbeiderpartiets Per Rune Henriksen varsler at han vil ta saken opp i Stortinget og ber om en forklaring fra klima- og miljøministeren.

– Dette er meningsløst, uttaler Henriksen.

Klima- og miljøminister Tine Sundtoft (H) sier at hun er klar over at prisen gjør at store mengder søppel fraktes ut av landet for forbrenning.

– Det er en ganske komplisert problemstilling, som jeg vil be Miljødirektoratet se på, for den inneholder både EU-regler, norske regler og svenske regler, sier Sundtoft.

Hun vil imidlertid ikke love noe om når saken er ferdig vurdert.

I 2010 fjernet den daværende rødgrønne regjeringen avgiften på forbrenning av søppel i et forsøk på å stanse transporten ut av landet. Det ble også vurdert restriksjoner for eksport, men konklusjonen var at dette ville bli vanskelig gå gjennomført.

Les også:
Svært smittsomt fugleinfluensavirus oppdaget i Tyskland  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.