NRK > Nyheter

Friday, 06 December, 04:29

NRK - 17 Nov 19 kl. 19:25

Vil se på Berg-saken

Stortingets kontrollutvalg for etterretnings-, overvåkings- og sikkerhetstjenesten vil undersøke Frode Berg-saken. – Vi vil se om enkeltpersoners rettigheter er krenket og om e-tjenesten har opptrådt innenfor loven, sier leder Svein Grønnern..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Frode Berg, Svein Grønnern, Berg

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vilse på , Berg-saken
P4 - 20 Nov 19 kl. 13:15

E-tjenesten avventer rapport i Berg-saken

- Forsvarets etterretningstjeneste har tillit til at EOS-utvalget, som kontrollerer de hemmelige tjenestene, vil gå grundig inn i Frode Berg-saken. Det kommer frem i en pressemelding fra E-tjenesten. De vil ikke kommentere saken ytterligere.

P4 - 13 Nov 19 kl. 15:53

Vil ikke kommentere Berg-saken

Russiske myndigheter vil ikke kommentere Frode Berg-saken. Russiske journalister spurte i dag president Vladimir Putins pressetalsmann om Berg snart vil bli satt fri. Bergs advokater sier de tror på en løsning snart, noe talsmannen hverken kunne bekrefte eller avkrefte..

P4 - 22 Nov 19 kl. 13:44

Berg møter EOS-utvalg

Spiondømte Frode Berg skal møte EOS-uvtalget, etterretningstjenestens kontrollorgan på Stortinget, neste uke. Det opplyser hans advokat Brynjulf Risnes til NTB. EOS-utvalget skal se på saken for at Stortinget skal få vite om det er sider ved rekrutteringen av Berg som trenger en nærmere gjennomgang.

VG - 20 Nov 19 kl. 12:43

E-sjefen: Stoler på at kontrollutvalg går grundig inn i Frode Berg-saken

Etterretningssjef Morten Haga Lunde har tillit til at Stortingets kontrollutvalg vil gå grundig inn i Frode Berg-saken. EOS-utvalget kan komme med en «særskilt melding» om saken..

NRK - 20 Oct 19 kl. 12:54

Tror på rask løsning i Berg-saken

Ordfører i Sør-Varanger Rune Rafaelsen tror på en rask løsning i Frode Berg-saken, men vil ikke spekulere i om den blir løst før frigjøringsjubileet. Han frykter ikke at saken skal overskygge markeringen..

NRK - 06 Nov 19 kl. 10:50

Benådningsanmodning i Berg-saken

Russiske myndigheter har mottatt en formell benådningsanmodning fra Norge i Frode Berg-saken, skriver nyhetsbyrået Reuters..

VG - 17 Nov 19 kl. 19:38

EOS-utvalget undersøker Frode Berg-saken

EOS-utvalgets leder Svein Grønnern bekrefter overfor NRK at de undersøker Frode Berg-saken..

Aftenposten - 24 Oct 19 kl. 15:22

UD vil ikke kommentere ny utvikling i Berg-saken

Utenriksdepartementet ønsker ikke å kommentere de nye opplysningene i Berg-saken. De gjentar et svar fra august..

VG - 15 Nov 19 kl. 21:14

Utenrikskomiteen vil orienteres om Frode Berg-saken

Anniken Huitfeldt, som leder Utenriks- og forvarskomiteen på Stortinget, mener det er naturlig at komiteen får en orientering om Frode Berg-saken etterhvert..

P4 - 02 Dec 19 kl. 06:56

Sliter med spionby-stempel

Kirkenes sliter med spionby-stempel som følge av Frode Berg-saken. Saken med den spiondømte nordmannen har fått stor internasjonal oppmerksomhet, og nylig lagde BBC en en reportasje med tittelen «På innsiden av Norges spionby». Lokale NTB har snakket med frykter saken vil gjøre Kirkenes mindre attraktivt å flytte til, og gjøre samarbeidet med Russland på grensen vanskeligere.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Brann i bolighus ved Hønefoss

En enebolig i Hallingby nord for Hønefoss i Buskerud var helt overtent da brannvesenet ankom ved 03-tiden. Det skal ikke være folk inne i huset. En beboer har fått i seg røyk og får hjelp av ambulansepersonell, opplyser Politiet i Sør-Øst.

NRK - 45 minutter siden

Evakuert fra boligblokk i Larvik

Beboere i en oppgang i en boligblokk på Fritzøe Brygge i Larvik sentrum ble evakuert ved 02.30-tiden i natt da det begynte å brenne i en leilighet. Beboerne ble kjørt til Farris Bad hotell.

NRK - 1 time siden

Putin håper på nedrustningsavtale

Russlands president Vladimir Putin håper USA vil gå med på å fornye atomnedrustningsavtalen New START før nyttår. Avtalen er en av få gjenværende nedrustningsavtaler mellom USA og Russland, og løper ut i 2021..

NRK - 1 time siden

Tre omkom i helikopterstyrt i USA

Et mannskap på tre er bekreftet omkommet etter at helikopter av typen Sikorsky UH-60 Black Hawk fra den amerikanske nasjonalgarden styrtet torsdag kveld nær Pearl Lake i Minnesota..

NRK - 1 time siden

Vaksinemotstander pågrepet på Samoa

Myndighetene på Samoa har arrestert en profilert vaksinemotstander de mener hindrer det pågående arbeidet med vaksinere hele befolkningen mot meslinger. 63 mennesker, de fleste små barn, er døde som følge av meslingsmitte på noen få uker..

NRK - 1 time siden

Skadd i knivstikking i Drammen

Politiet i Drammen har pågrepet tre menn som de mistenker kan ha forbindelse med en voldsepisode i byen i natt. En mann er sendt til sykehus med stikkskader..

NRK - 2 timer siden

Kvinne omkom i ulykke i Lofoten

En kvinne i 80-årene er død og en kvinne i 40-årene er hardt skadd etter en trafikkulykke i Svolvær i Nordland, melder NTB..

NRK - 2 timer siden

Uber: 6000 overgrep på 2 år i USA

Taxitjenesten Uber melder om at de fikk rapport om nesten 6000 seksuelle overgrep, hvorav mer enn 450 voldtekter, for virksomheten i USA i 2017 og 2018. Tallene er hentet fra en rapport som Uber selv offentliggjorde torsdag..

NRK - 2 timer siden

Bloomberg vil ha strengere våpenlov

Demokraten Michael Bloomberg sier han vil gå inn for å skjerpe våpenlovene i USA. Han vil forby spesielle typer angrepsrifler, innføre lisens for våpenkjøp og at Det hvite hus skal innta en helt ny rolle i hvordan vold med skytevåpen skal bekjempes..

NRK - 3 timer siden

Jakter på gjerningsmann i Trondheim

Politiet i Trondheim leter med hunder i Ila-området der en mann ble skutt og alvorlig skadet torsdag kveld. Kriminalteknikere jobber på åstedet med bevissikring. Gjerningsmannen kom seg unna i bil, ifølge vitner.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt