P4 > Nyheter

Saturday, 04 April, 19:55

P4 - 29 Jan 20 kl. 08:38

Vil oppnevne ny Baneheia-sakkyndig

Gjenopptakelseskommisjonen vil oppnevne en ny sakkyndig i Baneheia-saken.
Vedkommende skal blant annet vudere DNA-beviset
På åstedet ble det funnet DNA fra Jan Helge Andersen, men ikke fra meddømte Viggo Kristiansen.
Han har sittet i fengsel i snart 20 år, og hele tiden nektet skyld.
Han mener blant annet at mobiltelefonenbruken hans den kvelden da voldtektene og drapene skjedde beviser at han er uskyldig.
Kommisjonen vurderer nå om han skal få saken gjenopptatt..
Les mer på P4


Les mer om:
Baneheia, DNA, Jan Helge Andersen, Viggo Kristiansen

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, oppnevneny , Baneheia-sakkyndig
NRK - 29 Jan 20 kl. 08:37

Vil oppnevne ny sakkyndig

Gjenopptakelseskommisjonen vil oppnevne en ny uavhengig sakkyndig for å vurdere DNA-bevisene i Baneheia-saken. Kommisjonen vil ha en ny vurdering av den sakkyndige DNA-erklæringen som ligger til grunn for dommen mot Viggo Kristiansen..

Aftenposten - 29 Jan 20 kl. 09:57

Gjenopptakelseskommisjonen vil oppnevne ny Baneheia-sakkyndig

Gjenopptakelseskommisjonen vil innhente en ny uavhengig, sakkyndig vurdering av DNA-erklæringen som ligger til grunn for dommen mot Viggo Kristiansen..

P4 - 29 Jan 20 kl. 10:30

- Helt unødvendig med ny DNA-vurdering

- Viggo Kristiansen vil bli frifunnet når deler av Baneheia-saken nå skal vurderes på nytt. Det sier hans forsvarer, Arvid Sjødin. I dag ble det kjent at Gjenopptakelseskommisjonen oppnevner en ny sakkyndig som skal vurdere DNA-bevisene i dobbeldrapssaken.

P4 - 11 Dec 19 kl. 07:40

Vurderer ny Baneheia-rettssak

I dag møtes gjenopptakelseskommisjonen for å vurdere det advokaten til drapsdømte Viggo Kristiansen mener er nye bevis i Baneheia-saken. Også morgendagen er satt av til vurderingen, men dette er så omfattende at leder i kommisjonen, Siv Hallgren, sier til NTB at hun er usikker på om to dager blir nok. Kristiansen, som ble dømt til 21 års forvaring, har hele tiden hevdet at han er uskyldig i voldtekt og drap på de to små jentene i Baneheia i Kristiansand i mai 2000..

P4 - 14 Feb 20 kl. 17:14

Har oppnevnt sakkyndig

Politiet har oppnevnt en sakkyndig til å foreta en psykiatrisk vudering av 45-åringen som er siktet for å ha drept kjæresten sin i Sandefjord 2. februar. Politiet har flere ganger forsøkt å avhøre mannen, uten hell.

NRK - 11 Dec 19 kl. 15:32

Ingen vurdering av Baneheia før jul

Det blir ikke fattet vedtak i Baneheia-saken før jul, det melder Gjenopptakelseskommisjonen. Kommisjonen regner med å drøfte saken 22. og 23.

P4 - 08 Feb 20 kl. 07:11

Etterlatte reagerer på dokumentar

De etterlatte etter drapene i Baneheia reagerer på en ny dokumentarserie om Baneheia-saken som skal vises på TVNorge til høsten. Familien til de drepte jentene er skeptiske til bruken av Bjørn Olav Jahr i serien, forfatteren av boka "Drapene i Baneheia. To historiere.

Aftenposten - 08 Nov 19 kl. 17:13

Gjenopptakelseskommisjonen behandler Baneheia-saken før jul

Gjenopptakelseskommisjonen skal behandle Baneheia-saken på sitt neste møte 27. november..

Aftenposten - 08 Dec 19 kl. 11:03

Klart for ny behandling av Baneheia-saken i Gjenopptagelseskommisjonen

På onsdag og torsdag møtes Gjenopptagelseskommisjonen for å vurdere Baneheia-dømte Viggo Kristiansens begjæring om å få saken sin gjenopptatt..

NRK - 21 Mar 20 kl. 08:40

Baneheia-saken: - Nok er nok

Foreldrene til jentene som ble drept i Baneheia i Kristiansand for snart 20 år siden, reagerer kraftig på at saken aldri blir avsluttet. Det er snart tre år siden den sjuende begjæringen om gjenopptakelse ble sendt inn..

Fler nyheter fra P4

P4 - 12 timer siden

Stoppet fester i natt

Politiet i Agder måtte i natt stoppe flere privatfester med for mange mennesker. Operasjonsleder Øyvind Hægeland sier til NTB at det har vært en økning i antall hjemmefester fordi folk ønsker å være sosiale. De fleste avsluttet festen da de fikk beskjed av politiet, og ingen ble anmeldt.

P4 - 30 minutter siden

Løve døde i Dyreparken

En 12 år gammel løve døde i en ulykke i Dyreparken i Kristiansand. Dødsårsaken er ikke endelig fastsatt, men løvinnen Leia har trolig hengt seg fast i tauene som brukes til å aktivisere dyrene. Der har hun fått sirkulasjonsproblemer og problemer med å puste, opplyser Dyreparkens veterinær til Fædrelandsvennen.

P4 - 30 minutter siden

Norge vurderer oljekutt

Norge vil vurdere å kutte i oljeproduksjonen - hvis flere store produsent-land gjør det samme. Det skriver olje- og energiminister Tina Bru til Bloomberg. Det vil i så fall være første gang siden 2002 at Norge inngår en kuttavtale.

P4 - 15 minutter siden

Droppet karantene - smittet tre

En innbygger i Kristiansund er anmeldt av kommunen for ikke å ha holdt seg hjemme etter en reise til Storbritannia. Personen gikk på jobb i stedet for i 14 dagers hjemmekarantene. Nå har både personen selv og minst tre andre fått påvist korona-smitte..

P4 - 2 timer siden

Kraftig økning i dødstallet i New York

I New York har det vært rekordmange dødsfall siste døgn. 630 mennesker har mistet livet, opplyser byens guvernør nå i kveld. Totalt har det da vært 3565 koronadødsfall i New York..

P4 - 2 timer siden

Bekrefter at det neppe blir barnetog

Det kommer neppe som noen overraskelse at det neppe blir noe vanlig barnetog gjennom hovedstadens hovedgate i år. Nå bekrefter også Oslo-ordfører Marianne Borgen overfor VG at et tog med 30 000 barn ikke er realistisk. Men, som også kulturministeren har sagt, 17.

P4 - 2 timer siden

Har laget 150 000 testsett på en uke

På en drøy uke har forskere på NTNU - i samarbeid med St. Olavs hospital - produsert 150.000 testsett for å påvise koronasmitte.

P4 - 3 timer siden

Europol: Flere nettovergrep

Det har vært en økning i deling av overgrepsmateriale på nett etter at det ble iverksatt strenge koronatiltak over hele verden. I en ny rapport skriver Europol at isolerte overgripere som kjeder seg har økende interesse i å utveksle bilder. I tillegg er det flere som forsøker å opprette kontakt med barn på nett, og det er flere innlegg som dreier seg om nettovergrep.

P4 - 3 timer siden

Over 700 nye døde i Storbritannia

I Storbritannia har 708 personer mistet livet av koronaviruset siden i går. Aldri før har så mange mistet livet i landet på en dag, og fjerde dag på rad at det settes en ny, dyster rekord. 4.

P4 - 3 timer siden

Permitterte studenter sliter

Elever og studenter kan blir tvunget til å velge mellom dagpenger, eller å fortsette utdanningen uten inntekter. For mange deltidsjobber, som er helt nødvendig for mange er borte. Frischsenteret anslår at mellom 80.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt