NRK > Nyheter

Torsdag, 02 Juli, 18:43

NRK - 09 nov. 19 kl. 19:48

Vil nekte cruiseskip å legge til

SV vil ha ned tallet på cruiseskip i norske havner, og foreslår at bare skipene med lavest utslipp får komme. Partiet vil også kreve at skipene bruker lokale turistguider og at de kjøper lokal mat..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, nekte, cruiseskipå , legge, til
NRK - 09 mars 20 kl. 09:50

India avviser cruiseskip

India nektar alle utanlandske cruiseskip å legge til kai for å hindre spreiing av koronaviruset. Forbodet gjeld fram til 31. mars, skriv NTB..

E24 - 09 mars 20 kl. 10:51

India avviser alle utenlandske cruiseskip

Et cruiseskip med over 2.000 passasjerer har blitt nektet å anløp både i Malaysia og Thailand på grunn av frykt for coronasmitte. Tirsdag får det legge til kai i Singapore.

NRK - 09 mars 20 kl. 10:51

Cruiseskip returnerer

Et cruiseskip som på grunn av frykt for koronasmitte har blitt nektet anløp både i Malaysia og Thailand, får tirsdag legge til kai i Singapore. Skipet Costa Fortuna, som har over 2.000 passasjerer om bord, forlot Singapore 3.

P4 - 27 mars 20 kl. 19:53

Fire døde på cruiseskip

Fire passasjerer er døde om bord på et nederlandsk cruiseskip som ligger utenfor Panama. Mange av passasjerene har influensalignende symptomer og to har fått påvist koronaviruset og skipet har blitt nektet å legge til kai i flere land..

P4 - 05 april 20 kl. 10:12

Nytt skip til Florida

Nok et cruiseskip med koronasyke passasjerer har fått legge til kai i delstaten Florida i USA. 12 personer av de rundt 1.900 om bord har testet positivt for viruset.

NRK - 13 feb. 20 kl. 07:22

Cruiseskip avvist i fem havner

Et amerikansk cruiseskip med 2200 mennesker om bord har fått legge til kai i Kambodsja etter å ha blitt avvist i minst fem andre havnebyer i frykt for at det skal bringe korona-smitte, skriver BBC. Skipet MS «Westerdam» har ikke meldt om smittede ombord..

P4 - 27 feb. 20 kl. 12:35

Cruiseskip unngår Tromsø

Et cruiseskip turte ikke legge til kai i Tromsø i dag etter at det i går ble bekreftet at en kvinne i byen er smittet av koronaviruset. Det opplyser Tromsø Havn til avisen iTromsø. Skipet valgte i stedet å reise videre til Honingsvåg.

P4 - 05 mars 20 kl. 08:06

Stort cruiseskip rammet av korona

Et av verdens største cruiseskip - «Grand Princess»- får ikke legge til kai før besetningen og passasjerene er undersøkt for koronasmitte. Skipet var på vei til Hawaii da det beordret til å returnere til San Francisco. Guvernøren i Califonia, som innførte unntakstilstand der fra i natt, mener en mann som døde av viruset i delstaten, var blitt smittet på skipet.

P4 - 09 nov. 19 kl. 20:07

SV vil ha færre cruiseskip

SV vil at cruiseskipene med mest utslipp ikke skal få legge til kai i Norge. Partiet vil ha ned talle på cruiseskip i norske havner, og ønsker at de som har lavest utslipp, bruker lokale guider og kjøper lokalmat skal få komme på besøk til Norge, melder NRK. Siden 1993 har antall cruiseturister i Norgeø kt fra rundt 100 000 til 800 000, og skipene slipper ut store mengder klimagasser langs kysten..

P4 - 23 juni 20 kl. 22:03

Tillater cruiseskip langs kysten

Regjeringen sier nå ja til at utenlandske cruiseskip kan seile langs kysten av Norge i sommer. Men skipene får ikke legge til havn, og passasjerer og mannskap får ikke gå i land. Næringsminister Iselin Nybø sier endringen betyr at Hurtigruten og andre rederier kan frakte passasjerer fra utlandet til kysten vår..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 timer siden

Minst 24 drept på rusklinikk

Væpnede menn har drept minst 24 mennesker på et behandlingssenter for rusavhengige i byen Irapuato i Mexico, melder flere medier. I tillegg skal sju personer være skadd i skyting i delstaten Guanajuato. I juni ble ti menn drept på rusklinikk der..

NRK - 15 timer siden

Valg i Venezuela holdes 6. desember

Valgkommisjonen i Venezuela har fastsatt datoen for landets parlamentsvalg til 6. desember. Opposisjonen går allerede inn for boikott.

NRK - 15 timer siden

Truet med kjøkkenkniver på bar

En mann i 20-årene truet ansatte med kniv på en bar ved Oslo Spektrum natt til torsdag. Mannen ble overmannet av ansatte og gjester på stedet, som holdt han under kontroll til politiet kom. Det ble funnet to kjøkkenkniver på mannen, ingen ble skadet..

NRK - 13 timer siden

Økning på 15 nye smittetilfeller

Ved midnatt var det registrert 8.902 tilfeller av koronaviruset i Norge. Det viser foreløpige tall fra Folkehelseinstituttet.

NRK - 13 timer siden

Opptellingsfeil i Moskva

Valgkommisjonen i Moskvas Ramenki-distrikt har vurdert en video fra et valglokale og avslørt feil ved stemmegivningen og opptellingen. Kommisjonen har bestemt å erklære resultatene av avstemmingen fra valglokalet som ugyldige, melder Tass..

NRK - 13 timer siden

Ankesaken mot Krekar starter fredag

Fredag starter ankesaken mot mulla Krekar i byen Bolzano i Nord-Italia etter at han ble dømt til 12 års fengsel for terrorplanlegging. Krekars norske forsvarsadvokat Brynjar Meling, sier til TV 2 at han ikke tror det blir en snarlig løsning..

NRK - 12 timer siden

Trump-bok får likevel trykkes

En ankedomstol i New York har besluttet at forlaget får trykke og distribuere det som skal være en avslørende bok skrevet av Donald Trumps niese, Mary Trump. Boka har blitt forsøk stanset fordi den skal være en strid om en taushetsavtale i familien..

NRK - 12 timer siden

Mener Lerøy utrydder marked

Fiskekjøpernes Forening mener Lerøy utrydder markedet og klager selskapet inn til Konkurransetilsynet, skriver Klassekampen. Foreningen viser til at Lerøys landanlegg har gått med underskudd siste 25 åra, utenom ett, mens trålerne har svære overskudd.

NRK - 12 timer siden

Trump: – Eg er for masker

Donald Trump seier no at han er for å bruke maske mot koronasmitte, skriv Fox Business. Tidlegare har den amerikanske presidenten nekta å bruke maske. No seier han at han vil bruke maske viss det er nødvendig, og med maske ser han ut som Lone Ranger..

NRK - 11 timer siden

Flere studieplasser i distriktene

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum lover å opprette flere studieplasser i distriktene dersom han kommer i regjering ved valget i 2021, skriver Klassekampen..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt