NRK > Nyheter

Tuesday, 19 November, 22:47

NRK - 09 Nov 19 kl. 19:48

Vil nekte cruiseskip å legge til

SV vil ha ned tallet på cruiseskip i norske havner, og foreslår at bare skipene med lavest utslipp får komme. Partiet vil også kreve at skipene bruker lokale turistguider og at de kjøper lokal mat..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, nekte, cruiseskipå , legge, til
P4 - 09 Nov 19 kl. 20:07

SV vil ha færre cruiseskip

SV vil at cruiseskipene med mest utslipp ikke skal få legge til kai i Norge. Partiet vil ha ned talle på cruiseskip i norske havner, og ønsker at de som har lavest utslipp, bruker lokale guider og kjøper lokalmat skal få komme på besøk til Norge, melder NRK. Siden 1993 har antall cruiseturister i Norgeø kt fra rundt 100 000 til 800 000, og skipene slipper ut store mengder klimagasser langs kysten..

NRK - 08 Aug 19 kl. 11:47

Krever nullutslipp i cruisebransjen

SV krever at alle cruiseskip som legger til i Norge og skal gå langs norskekysten, må ha nullutslipp fra 2026, sier sentralstyremedlem Eirik Faret Sakariassen. Han mener et slikt krav vil legge press på industrien til å utvikle ny teknologi..

NRK - 22 Aug 19 kl. 03:27

Færre turister etter nye sanksjoner

Det kom 23,6 prosent færre turister til Cuba i juli i år sammenlignet med samme måned i fjor, ifølge tall fra myndighetene. President Donald Trump innførte flere sanksjoner mot landet i fjor, blant annet nektet han cruiseskip fra USA å legge til der..

P4 - 24 Jul 19 kl. 19:44

Tiltalt for voldtekt på cruiseskip

En norsk mann i 40-årene er tiltalt for å ha voldtatt en amerikanske kvinne på et cruiseskip i 2016. Den angivelige voldtekten skal ha skjedd i internasjonalt farvann, skriver Bergens Tidende. Mannen, som er fra Bergen, ble pågrepet da skipet ankom Frankrike.

P4 - 22 Aug 19 kl. 05:44

Færre turister på Cuba

Det kom 23,6 prosent færre turister til Cuba i juli i år sammenlignet med samme måned i fjor. Det melder NTB. USAs president Donald Trump innførte i juni sanksjoner mot Cuba, der han blant annet forbød alle amerikanske cruiseskip å legge i land.

P4 - 12 Nov 19 kl. 16:18

Vil nekte skole å spille musikk

Et nabolag i Bærum vil nekte en barneskole å spille musikk. I løpet av 25 minutter i storefri hver fredag spilles elevenes favorittlåter på lydanlegget. Men i et anonymt brev til kommuneledelsen - signert Foreldregruppen - bes det om en slutt på dette.

Aftenposten - 09 Oct 19 kl. 05:46

Frp vil nekte flyktninger på sosialhjelp å sende penger til utlandet

Frp vil nekte flyktninger som mottar sosialhjelp, å sende penger til hjemlandet. Partileder Siv Jensen foreslår at sosialhjelpsmottakere undertegner en avtale..

NRK - 02 Oct 19 kl. 09:32

Vil nekte barn statsborgarskap

Danmarks regjering foreslår å nekte barn av danske framandkrigarar statsborgarskap. Dei foreslår også at det skal bli mogleg å ta frå ein person statsborgarskap dersom vedkomande har påført alvorleg skade på Danmarks interesser, skriv Berlingske..

NRK - 30 Sep 19 kl. 22:32

Vil legge ned to av tre tingretter

En domstolkommisjon foreslår å legge ned tingrettene i Nord-Gudbrandsdal, Sør-Gudbrandsdal, Nord-Østerdal og i Gjøvik og flytte dem til Hamar under navnet Innlandet tingrett. Det skriver Adresseavisa. Kommisjonen skal legge fram sitt forslag tirsdag..

P4 - 07 Oct 19 kl. 20:24

Får ikke se selvangivelser nå

En ankedomstol har midlertidig stoppet utleveringen av president Donald Trumps selvangivelser til etterforskere i New York. Trump må legge fram skattemeldingene sine for de siste åtte årene etter at Demokratene har forsøkt å få innsyn i selvangivelsene siden før Trump ble president. I dag satte en føderal dommer ned foten for Trumps forsøk på å nekte påtalemyndigheten innsyn i selvangivelsene, men Trumps advokater anket umiddelbart..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Vitne sjokkert over Trump-samtale

Et vitne som overhørte president Donald Trumps samtale med Ukrainas nyvalgte president, sa han var sjokkert over det han hørte..

NRK - 1 time siden

Melding om skudd i Gøteborg

En person skal være skadd etter en mistenkt skyting i Gøteborg, skriver Aftonbladet. Politiet skal ha fått flere meldinger om at det ble avfyrt skudd..

NRK - 1 time siden

Mann forsøkte å kvele gutter i Moss

Tre gutter skal ha blitt angrepet av en beruset mann i Moss. Mannen skal blant annet ha forsøkt å kvele dem, ifølge politiet. Han skal også ha angrepet politiet da de kom til stedet.

NRK - 1 time siden

Dømt for overgrep mot barn

En 20 år gammel mann er dømt til sju års fengsel i Vest-Telemark tingrett for seksuelle overgrep mot barn under 14 år, skriver Telemarksavisa. Mannen er også dømt til å betale tre jenter oppreisningserstatning..

NRK - 1 time siden

Se Debatten

NRK - 2 timer siden

Cyberangrep mot skatteetaten

I Skatteetatens sikkerhetsavdeling i Grimstad, jobbes det for å avverge forsøkene på å trenge inn i datasystemene. Hackere fra stater som Russland, USA, Kina og Iran forsøk å få tilgang til informasjon om nordmenns økonomiske forhold..

NRK - 2 timer siden

Pochettino er ferdig i Tottenham

Mauricio Pochettino er ferdig som manager i Tottenham. Det skriver klubben på sine hjemmesider tirsdag. Tottenham ligger for øyeblikket på en 14.

NRK - 2 timer siden

Riksrettshøringen fortsetter

NRK - 2 timer siden

25 personer funnet i kjølekonteiner

25 mennesker er funnet i en kjølekonteiner på en ferje på vei fra Nederland til Storbritannia, opplyser nederlandsk politi til TV-stasjonen NOS. Personenes tilstand er ikke kjent. Ambulanser er sendt til havna i byen Vlaardingen...

NRK - 2 timer siden

26 personer funnet i kjølerom

26 mennesker er funnet i et kjølerom eller en kjølekonteiner på en ferje på vei fra Nederland til Storbritannia, opplyser nederlandsk politi til TV-stasjonen NOS. Personenes tilstand er ikke kjent. Ambulanser er sendt til havna i byen Vulcaanhaven..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt