P4 > Nyheter

Tuesday, 02 June, 16:22

P4 - 04 Apr 20 kl. 09:08

Vil ikke anbefale maske

Folkehelseinsituttet vil ikke anbefale nordmenn å gå med munnbind for å hindre koronasmitte.
Verdens helseorganisasjon har så langt ikke anbefalt dette som et tiltak, men sier de nå vurderer det.
Avdelingsdirektør i Folkehelseinsituttet, Hanne-Merete Eriksen-Volle sier til NRK at de ikke tror det vil ha effekt ute i samfunnet, men at det er viktig i helsetjenesten..
Les mer på P4


Les mer om:
Folkehelseinsituttet, Merete Eriksen-Volle, NRK

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, ikke, anbefale, maske
P4 - 15 Apr 20 kl. 17:35

Vurderer å anbefale maske

Tyske myndigheter vurderer nå å anbefale bruk av maske når folk er i butikken eller reiser kollektivt. Det opplyser myndighetene i landet nå i ettermiddag. Tyskland har i dag også forlenget grensekontrollen mot flere naboer i Schengen-området til 4.

Dagbladet - 24 Apr 20 kl. 17:32

Gir kjempebot til de uten maske

Her kan de som ikke bruker maske straffes med opp til 5000 euro, som tilsvarer 55 000 norske kroner..

NRK - 24 Apr 20 kl. 17:19

Maskebøter i Tyskland

Å ikke bruke maske mot koronaviruset kan straffes med opp til 5.000 euro i bot i Bayern i Sør-Tyskland. Butikkeiere risikerer den største boten om de ikke passer på at deres ansatte bruker maske når nye restriksjoner trer i kraft mandag..

NRK - 03 Apr 20 kl. 02:32

USA vil anbefale maskebruk

President Donald Trump oppfordrer alle amerikanere til å begynne å dekke munn og nese når de er ute, for å dempe spredningen av koronaviruset. Trump-administrasjonen ferdigstiller nå en ny veiledning hvor de vil oppfordre de folk til å bruke maske..

E24 - 24 Apr 20 kl. 18:16

Opp til 5.000 euro i bot for ikke å bruke maske i Tyskland

Å ikke bruke maske mot koronaviruset kan straffes med opp til 5.000 euro (55.000 kroner) i bot i Bayern i Sør-Tyskland..

NRK - 23 Mar 20 kl. 12:44

Slutt på munn-til-maske-innblåsing

Koronasmittede pasienter med akutt hjertestans på Haukeland universitetssjukehus vil ikke lenger få munn-til-maske-innblåsinger. Dette gjøres for å beskytte helsepersonell mot stor smittefare..

NRK - 02 Apr 20 kl. 09:28

Filippinene påbyr maske utendørs

Myndighetene på Filippinene påbyr bruk av munnbind for dem som beveger seg utendørs på hovedøya Luzon. Munnbindet kan være improvisert, og det må ikke være en medisinsk maske, men må dekke munn og nese, ifølge myndighetene..

VG - 23 Mar 20 kl. 12:03

Nye hjertestans-rutiner i Bergen: Slutter med munn-til-maske-innblåsninger

Corona-pasienter som blir funnet med akutt hjertestans på Haukeland universitetssjukehus vil ikke lenger få munn-til-maske-innblåsninger..

P4 - 04 Apr 20 kl. 07:39

Anbefaler bruk av maske

Amerikanske smittevernmyndigheter anbefaler amerikanere å bruke en enkel stoffmaske for å beskytte mot koronaviruset. Mmedisinske masker skal være forbeholdt leger og sykepleiere, opplyste president Donald Trump på en pressekonferanse i natt. Og han sier at det er frivillig for folk om de vil bruke en maske..

NRK - 15 Apr 20 kl. 21:59

Ber medlemslanda anbefale munnbind

Det europeiske smittevernbyrået ECDC anbefaler alle medlemslanda, mellom anna Noreg, å anbefale munnbind til befolkninga. Det melder Aftenposten. Line Vold i FHI seier til Aftenposten at dette er ein problemstilling dei ser på..

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Slipper likevel ikke karantene på fritiden

Nordmenn som reiser på jobbreiser i Norden må likevel i karantene i ti dager på fritiden. Fredag åpnet regjeringen for å droppe karantene for jobbreisende i Norden fra 1. juni.

P4 - 30 minutter siden

15.000 færre arbeidssøkende

Det ble ved utgangen av mai registrert 15.300 færre arbeidssøkende i landet. Det viser nye tall fra Nav.

P4 - 30 minutter siden

Siktet for voldtekt

En mann i 20-årene er siktet for å ha voldtatt en jevnaldrende kvinne i Kongsvinger sentrum i helgen. Politiet opplyser at den mistenkte ble pågrepet lørdag, samme dag som den angivelige voldtekten fant sted i en leilighet. Mannen nekter straffskyld..

P4 - 30 minutter siden

Må skjerpe fokuset for å forhindre ulykker

Det må legges enda bedre til rette for gående og syklende langs norske veier. Det sier statssekretær i Samferdselsdepartementet Ingelin Noresjø. I fjor ble 19 myke trafikanter drept på norske veier, ifølge tall fra Statistisk Sentralbyrå.

P4 - 1 time siden

Flere ulver i Skandinavia

Antall registrerte ulver i Skandinavia øker. Bestanden ble i vinter regnet ut til å være rundt 450 individer. Det er en økning på 70 fra forrige vinter, viser tall fra Rovdata.

P4 - 1 time siden

Fire nye dødsfall i Danmark

I Danmark er det registrert fire koronadødsfall det siste døgnet. Dermed har til sammen 580 mistet livet i landet av sykdommen..

P4 - 1 time siden

Kaldeste mai på over 20 år

Selv om det har vært sommervær de siste dagene var mai måned langt ifra varm. Temperaturen lå i snitt 1,1 grad under normalen, og ble med det den kaldeste mai-måneden på 23 år. Det er bare å nyte det varme været som preger store deler av landet nå.

P4 - 1 time siden

- Trist å se det som skjer i USA

De voldelige opptøyene og politiets respons på situasjonen i USA er trist å se på. Det sier Erna Solberg til VG. Hun omtaler landet som svært delt, og mener det er økt behov for forsoning og å bygge broer for å dempe konflikten..

P4 - 1 time siden

Mann døde av stikkskader

Mannen i 30-årene som ble drept i Nittedal forrige uke døde som følge av stikkskader. Det viser den foreløpige obduksjonsrapporten. Den siktede mannen i 40-årene, som var leietaker hos den avdøde mannen, er nå avhørt og knytter seg til handlingen, men har ikke tatt stilling til spørsmålet om straffskyld.

P4 - 1 time siden

Jobber fortsatt på åsted

Politiet jobber fortsatt med kriminaltekniske undersøkelser på Sotra utenfor Bergen der en kvinne ble funnet død på lørdag. Sønnen til kvinnen er pågrepet og siktet for drap, og ble i går varetektsfengslet i fire uker. Politiet fikk derimot ikke medhold å ilegge siktede to ukers medieforbud, og har nå anket denne delen av kjennelsen til lagmannsretten.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.







Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt