NRK > Nyheter

Fredag, 14 August, 10:20

NRK - 14 aug. 19 kl. 07:49

Vil hente born heim frå Syria

16 tidlegare statsrådar frå seks forskjellige parti har signert eit opprop om å hente norske born heim frå Syria. PST har anslått at det er rundt 40 norske born der. Utanriksdepartementet svarer på vegne av regjeringa, og seier det er uaktuelt..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Syria, PST

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, hente, born, heim, frå, Syria
NRK - 23 april 19 kl. 13:53

Amundsen vil ikkje hente heim born

Frps Per Willy-Amundsen seier det er uklokt av statsminister Erna Solberg å åpne opp for å hente barn av IS-krigarar til Noreg. Han meiner blant anna at det er «djupt problematisk» fordi borna kan ha vorte utsette for terrortrening i Syria og Irak. –.

NRK - 01 mai 20 kl. 14:21

UD skal framleis hjelpe folk heim

Utanriksdepartementet forlenger ordninga med å hente heim nordmenn i forbindelse med koronakrisa til 1. juni. Rundt 3800 har til no kome heim ved hjelp av det som er ei samarbeidsordning med fly- og reiseselskapa, skriv dei i ei pressemelding..

NRK - 11 nov. 19 kl. 17:16

Nederland må hente heim barn

Ein nederlandsk domstol slår fast at landet aktivt må forsøke å hente heim barn av IS-foreldre frå leirar i Syria. Dei kan derimot la mødrene bli igjen. Minst 90 nederlandske barn skal vere i leirane nordaust i Syria..

NRK - 19 aug. 19 kl. 19:45

Henta born frå Syria til Tyskland

Den tyske regjeringa har henta heim fire tyske barn av IS-krigarar som har vore i ein flyktningleir i Syria. Dei jobbar med å hente ut fleire barn. Tre av barna er foreldrelause, og mora til det fjerde barnet har gått med på å gje frå seg barnet..

NRK - 01 juni 19 kl. 08:40

Tyskland hentar heim barn frå Syria

Tyskland skal hente heim barn av foreldre som har vore med i terrorgruppa IS, melder fleire tyske medium. Barna skal bli henta frå al-Hol-leiren nord i Syria. Ifølge rettsdokument dreier det seg i første omgang om to foreldrelause jenter..

NRK - 23 april 19 kl. 08:13

Kan hente foreldrelause til Noreg

Erna Solberg opnar for å hente foreldrelause barn i interneringsleirar nord i Syria heim igjen til Noreg. Det sa ho då ho møtte Ap-leiar Jonas Gahr Støre til duell politisk kvarter, tysdag morgon..

NRK - 20 jan. 20 kl. 13:02

Grande om henting av IS-kvinna

Venstreleiar Trine Skei Grande gjentek at det ikkje er tvil om at det var eit riktig val å hente IS-kvinna til Noreg. Ho meiner det er ikkje er avgjerande kor sjukt barnet er og hyllar Utanriksdepartementet som klarte å hente kvinna heim..

NRK - 09 juni 19 kl. 14:52

Ingen Askøy-born på sjukehus no

Sidan laurdag kl 14 er to born og 12 vaksne blitt innlagde på Haukeland universitetssjukehus i samband med drikkevatn-epidemien på Askøy. Totalt 13 born og 34 vaksne har vore innlagde sidan torsdag. I dag kl 14 er ingen born og 18 vaksne på sjukehus..

NRK - 04 mai 19 kl. 15:45

Vil stille krav om DNA-testing

Framstegspartiet vil stille krav om DNA-testing dersom foreldrelause born av norske IS-krigarar i Syria skal bli henta heim til Noreg. Det kjem fram på Frp sitt landsmøte..

NRK - 15 jan. 20 kl. 16:26

Raja: Hent heim alle borna

Abid Raja (V) seier til NRK onsdag ettermiddag at Noreg bør henta heim alle borna av IS-kvinner. Det seier han etter at Siv Jensen (Frp) trua med å gå ut av regjeringa som følge av at ei IS-kvinne og borna hennar blir henta heim..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Vil anbefale bruk av munnbind

Norske myndigheter vil i dag anbefale munnbind i enkelte situasjoner - også munnbind laget av tøy, melder VG. Anbefaling vil gjelde enkelte situasjoner, geografiske områder og for en begrenset periode, opplyser Helsedirektoratet i en pressemelding..

NRK - 5 minutter siden

12 nye smitta i Bergen denne veka

Det er avlagt 12 positive covid-19 testar denne veka i Bergen. Kommunen gjennomførte 2422 testar frå måndag til fredag. – Dette er me uroa for, seier helsebyråd Beate Husa (KrF)..

NRK - 15 minutter siden

Forbyr store private sammenkomster

Bergen kommune innfører forbud mot private sammenkomster med mer enn 20 personer. Det vedtar Bergen kommune bestemt i en ny forskrift. – Det betyr at det som er et nasjonal råd i blir et påbud i Bergen, sier byrådsleder Roger Valhammer (Ap)..

NRK - 15 minutter siden

– Tøymunnbind godt alternativ

Helsedirektoratet sier at tøymunnbind er et godt alternativ til kirurgiske munnbind, skriver VG..

NRK - 15 minutter siden

Færre timer på mange skoler i vår

Smitteverntiltakene førte til at seks av ti grunnskoler hadde færre timer i enkelte fag, opplyser Kunnskapsdepartementet. Ny statistikk viser at dette gjelder de største skolene i større grad. 64 prosent av skolene oppgir også økte kostnader..

NRK - 15 minutter siden

Bergen kommune om korona

NRK - 15 minutter siden

Frykter munnbind med mangler

Helseminister Bent Høie har varselt at nye råd om munnbind kan komme fredag. Tolletaten frykter nye råd vil gjøre at flere munnbind med alvorlige avvik og mangler kommer inn på markedet. Under pandemien er 2,5 millioner munnbind destruert på grensa..

NRK - 1 time siden

Brann-spiller smittet av korona

Brann-spiller Gilli Rolantsson har fått påvist covid-19, opplyser klubben. Han informerte klubben for halvannen uke siden om at han hadde vært i nærkontakt med en person som var smittet, og gikk ifølge klubben umiddelbart i karantene..

NRK - 45 minutter siden

Ingen nye smittede i Trondheim

Alle testet negativt av de 440 som testet seg for covid-19 i Trondheim i går. 1108 personer venter nå på test, og 45 skal testes for andre gang de neste tre dagene. Trondheim kommune svarte i går på 672 henvendelser på koronatelefonen..

NRK - 45 minutter siden

Tre koronasmittet

Tre personer tilknyttet idrettsmiljøet på NTG Lillehammer er smittet av koronaviruset og en rekke elever og voksne er sendt i karantene. Det melder GD..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt