P4 > Nyheter

Tuesday, 20 March, 22:15

P4 - 22 Feb 18 kl. 20:45

Vil ha strengere straff for å spre nakenbilder

Et flertall på Stortinget vil gå inn for en ny bestemmelse i straffeloven som skal gi strengere straff for spredning av nakenbilder uten samtykke.
Arbeiderpartiet (Ap), Høyre og Frp, går inn for en ny bestemmelse i straffeloven, melder NRK.
Høyre og Frp vil imidlertid at forslaget skal utredes i justisdepartementet først..
Les mer på P4


Les mer om:
Stortinget, Frp, NRK

Dele artikeln

383 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vilha , strengere, straff, forå , spre, nakenbilder
NRK - 03 Nov 17 kl. 14:31

Vil ha strengere straff

Påtalemyndigheten i Sør-Afrika forsøkte fredag å overbevise landets øverste ankedomstol om at drapsdømte Oscar Pistorius må få strengere straff. – Drap er drap, understreket statsadvokat Andrea Johnson under høringen i domstolen i Bloemfontein..

NRK - 01 Dec 17 kl. 13:14

Litauer ville ha strengere straff

En litauer i 30-årene som var med på et gullsmedran i Trysil i mars, ba om strengest mulig straff i rettssaken i Sør-Østerdal tingrett. Retten hørte imidlertid på mannens forsvarer, som mente tre år og seks måneder var passende straff..

VG - 22 Feb 18 kl. 20:40

Vil ha strengere straff for å spre nakenbilder

Et flertall på Stortinget vil gå inn for en ny bestemmelse i straffeloven som skal gi strengere straff for spredning av nakenbilder uten samtykke..

P4 - 26 Oct 17 kl. 07:45

Vil ha strengere straff for kjønnslemlestelse

Frp vil ha strengere straff for foreldre som utsetter barn for kjønnslemlestelse. Partiet mener foreldre som ikke hindrer dette, står for en grov omsorgssvikt og skal miste omsorgsretten for barna, melder NRK. Dette skal også gjelde for tilfeller der foreldre sier de var uvitende om omskjæringen..

NRK - 22 Feb 18 kl. 19:10

Strengere straff for bildespredning

Et flertall på Stortinget mener det bør bli strengere straffer for å spre nakenbilder på nett uten samtykke. Arbeiderpartiet, Høyre og Frp støtter et slikt forslag..

P4 - 23 Jan 18 kl. 15:14

Skjerpet straff for overgrep

En 20 år gammel mann er i Eidsivating lagmannsrett dømt til 10 års fengsel for overgrep mot 39 jenter. Det er ett år strengere straff enn han ble dømt til i Hedmarken tingrett, melder Hamar Arbeiderblad. Mannen er dømt for sju fysiske overgrep, i tillegg til en rekke overgrep på nettet..

NRK - 07 Feb 18 kl. 12:15

HIV-smittet får strengere straff

Lagmannsretten har skjerpet straffen til 8 1/2 år for en 29 år gammel mann som er kjent skyldig i to grove voldtekter. I 2015 og 2016 voldtok den HIV-smittede mannen to ulike kvinner i leiligheten sin i Asker, skriver Budstikka..

NRK - 01 Nov 17 kl. 07:34

Vil ha strengere bakgrunnssjekk

Trump varsler på Twitter at han vil ha strengere bakgrunnsjekk av innvandrere, i kjølvannet av terrorangrepet på Manhattan tirsdag..

NRK - 15 Feb 18 kl. 18:25

Ber om strengere våpenregler

Floridas guvernør og sheriffen i Broward ber om strengere regler for å hindre at mentalt syke personer får tak i våpen etter skolemassakren..

P4 - 15 Mar 18 kl. 08:12

Dømt for drapet på 21-åring

En 25 år gammel mann fra Rygge i Østfold er dømt til 13,5 års fengsel for drapet på sin 21 år gamle kjæreste under en hyttetur i i Flå i Hallingdal. Straffen er strengere enn det påtalemyndigheten ba om. Ifølge tiltalen ble 21-åringen knivstukket 21 ganger i overkroppen.

Fler nyheter fra P4

P4 - 5 minutter siden

Valget på Sandberg vekker oppsikt i utlandet

At Per Sandberg blir fungerende justisminister vekker oppsikt utenfor Norge. Årsaken er at Frp-nestlederen i 1997 ble dømt for å ha slått og skallet ned en asylsøker på en privat fest hjemme hos seg selv. Nyhetsbyrået AFP har i kveld laget en sak der de påpeker dette, og viser til at utnevnelsen blir debattert og ironisert på sosiale medier.

P4 - 1 time siden

To pågrepet etter ran i Oslo

To personer er pågrepet etter at en person ble ranet på Majorstuen i Oslo i kveld. Den fornærmede er fysisk uskadet. De to ble pågrepet i det de stakk fra regningen på et serveringssted, hvor de også skal ha kranglet med betjeningen..

P4 - 1 time siden

Fremskrittspartiet med sensasjonsmåling

Fremskrittspartiet gjør et sensasjonelt byks i en fersk meningsmåling Kantar TNS har gjort for TV2. Partiet får hele 20,6 prosents oppslutning, noe som er 9,8 prosentpoeng høyere sammenlignet med en måling for få uker siden. Høyre går mest tilbake på målingen med 3,3 prosentpoeng til 26, mens Arbeiderpartiet står på stedet hvil med 23,6 prosent..

P4 - 1 time siden

FrP åpen for å ta KrF inn i regjeringen

FrP er åpen for å ta KrF inn i regjeringen til tross for at de i dag bidro til å felle justisminister Sylvi Listhaug. FrP-leder Siv Jensen sier til VG at de ønsker å søke samarbeid med KrF fordi det er bra for borgerlig side, og kan hindre Ap regjeringsmakt. Men hun påpeker at KrF da må vike i visse saker, og samtidig vise at de er klar for et samarbeid.

P4 - 1 time siden

Bombetiltalt dømt til ett års fengsel

Den 18 år gamle mannen som ble pågrepet med en improvisert sprenglanding på Grønland i Oslo i fjor er i Borgarting lagmannsrett dømt til ett års betinget fengsel. Dermed går PST på et kraftig nederlag etter at de anket dommen på ni måneders ubetinget fengsel i tingretten. PST har fått medhold i at det dreide seg om en terrorlignende handling, men straffen reduseres på grunn av den tiltaltes unge alder..

P4 - 2 timer siden

Razziaer mot Volkswagen og BMW

I Tyskland har påtalemyndigheten i dag gjennomført nye razzier mot hovedkontorene til de to bilgigantene Volkswagen og BMW. Razziaene gjelder blant annet mistanke om juks med utslippsdata, men skal ikke være knyttet til diesel-skandalen fra i fjor..

P4 - 2 timer siden

- Jeg har blitt forsøkt stanset i lengre tid

Sylvi Listhaug gjentar igjen påstanden om at hun har blitt forsøkt stanset av opposisjonen i lengre tid. I et intervju med Dagsrevyen i kveld, sier den avgåtte justisministeren at Jonas Gahr Støre, og flere andre politikere, har forsøkt å kneble henne fordi de ikke liker formen hennes. Listhaug sier hun nå er klar for kamp som stortingsrepresentant, og at hun ser spesielt frem til tøffe debatter med Ap-lederen..

P4 - 2 timer siden

Dømt for dødsfall men slipper straff

Et foreldrepar fra Bergen er dømt for uaktsomt drap på sin to år gamle sønn etter at han fikk i seg tabletter som bruker som erstatning for heroin. Den lille gutten døde kort tid etter at han fikk i seg tablettene, som faren brukte. Likevel slipper foreldrene straff, fordi tingretten mener det ville påført foreldrene en urimelig tilleggsbelastning..

P4 - 3 timer siden

Moxnes: En seier for den tause majoritet

- Sylvi Listhaugs avgang er en seier for majoriteten, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes, som fremmet forslaget om mistillit mot justisministeren. Han sier videre at de høyreradikale vil møte hard motstand framover..

P4 - 3 timer siden

23 russiske diplomater har forlatt Storbritannia

De 23 russiske diplomatene som ble utvist fra Storbritannia i kjølvannet av nervegiftsaken i Salisbury, har nå forlatt landet. Det melder Sky News. Forholdet mellom de to landene er i krise, etter at Storbritannia anklaget Russland for giftangrepet på en russisk eks-spion og hans datter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt