NRK > Nyheter

Thursday, 21 November, 05:04

NRK - 21 Oct 19 kl. 11:56

Vil forby utførsel av fisk

Tidligere fiskeriminister Helga Pedersen ønsker å forby utførsel av fisk for turister. I 2009 sa hun som statsråd at turistfiske var framtida. Nå er Pedersen leder av Fjordfiskenemnda, og mener turistfiske har gått over styr, skriver Fiskeribladet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Helga Pedersen, Pedersen, Fjordfiskenemnda, Fiskeribladet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, forby, utførselav , fisk
NRK - 09 Oct 19 kl. 10:43

Krever full stopp i utførsel

Fjordfiskenemnda krever et strakstiltak i påvente av andre reguleringstiltak som begrenser fisketrykket på lokale bestander, skriver kystogfjord.no. De mener at fisketuristene snarest må få et generelt forbud mot utførsel av fisk fra Norge..

VG - 08 Jul 19 kl. 07:42

Nå må noen dra i nødbremsen

Norge må seriøst vurdere å forby utførsel av fisk fra såkalte turistfiskere. Situasjonen er helt ute av kontroll..

P4 - 03 Nov 19 kl. 08:51

Airbnb vil forby husfester

Airbnb vil forby husfester etter at fem personer ble drept under en skyteepisode i et leid hus i California torsdag. Det melder selskapet på Twitter. Airbnb vil fra i dag forby såkalte «festhus», og dobler innsatsen for å bli kvitt voldelige oppførsel fra verter og gjester.

P4 - 12 Sep 19 kl. 22:25

Å spise fisk tidlig i livet kan forebygge astma

Ny norsk forskning viser at å spise fisk tidlig i livet for å forebygge astma. Mens foreldre tidlig på 2000-tallet ble frarådet å gi barn under ett år fisk fordi barnet kunne utvikle sykdommer som allergi, har ferske forskningsresultater fra NTNU helt motsatt konklusjon, melder NRK. Undersøkelsen er gjort på 4000 barn som ble fulgt fra svangerskapet og fram til de var seks år og er utført av forskere ved St.

P4 - 08 Jul 19 kl. 13:07

Sverige vil forby mer plast enn EU

Regjeringen i Sverige vil forby langt flere plastartikler enn de som omfattes av EUs plastforbud. EU-forbudet mot engangsartikler som plastbestikk og plasttallerkener innføres om to år- Sverige vil også forby plastmugger, plastbeholdere til mat og plast som forsøpler strender, melder Sveriges Radio..

P4 - 02 Jul 19 kl. 15:22

Vil ha forbud mot å ta med fisk hjem

Fiskarlaget Nord vil ha forbud mot å ta med seg fisk ut av Norge. Kravet kommer etter at politiet i Finnmark siden mai har skrevet ut bøter for nesten en halv million kroner til turister som har prøvd å ta med seg for mye fisk over grensa. Politiet tror det er store mørketall og Fiskarlaget sier til NRK at tiltakene fra myndighetene ikke har virket..

Dagbladet - 26 Jul 19 kl. 21:18

Forby motorsyklene i sommervarmen

Motorsykler fratar osloborgerne nattesøvnen på sommervarme netter. Nå er det på tide å forby dem..

NRK - 02 Jul 19 kl. 12:42

Rekordbeslag av fisk

Hittil i år har Tolletaten beslaglagt over seks tonn fisk på grenseovergangene i Troms og Finnmark. Størst er beslagene i Finnmark, der politiet siden 1. mai i år har gitt bøter for nesten en halv million kroner..

NRK - 07 Nov 19 kl. 13:15

Vil forby useriøs bilvask

Useriøse aktører i bilvaskbransjen omsetter for over 100 millioner kroner i året, ifølge FriFagbevegelse. Bilbransjen vil forby de useriøse vaskefirmaene..

P4 - 09 Jul 19 kl. 17:19

Fiskersmuglere tatt i tollen

Sju tyske fiskere har blitt bøtelagt etter at de i helgen forsøkte å smugle fisk ut av Norge. Ifølge Fiskeridirektoratet hadde fiskerne 285 kilo mer fisk enn det er tillatt å ta med ut av landet. Fiskerne fikk tilsammen 110.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Riksrett åpningstema i debatt

Den pågående riksrettshøringen åpnet debatten mellom de ti presidentkandidatene på demokratisk side onsdag i Atlanta i Georgia. Elizabeth Warren gjorde det klart at hun vil gjøre sitt ytterste for å overbevise politikere om at riksrett er nødvendig..

NRK - 2 timer siden

En tredel av Afrikas flora truet

En tredel av de tropiske plantene i Afrika står i fare for å bli utryddet, viser en foreløpig studie publisert i tidsskriftet Science Advances. Områder i Etiopia, Tanzania, Kongo og Vest-Afrika er mest utsatt, mener forskerne..

NRK - 2 timer siden

Demokratisk debatt i Atlanta

Ti demokratiske presidentkandidater møtes natt til torsdag norsk tid til debatt i Atlanta i Georgia. Debatten arrangeres av MSNBC og Washington Post. Blant kandidatene på scenen er Elizabeth Warren, Joe Biden, Pete Buttigieg og Bernie Sanders..

NRK - 2 timer siden

Flere døde i eksplosjon i Italia

Fem personer omkom i en eksplosjon i en fyrverkerifabrikk på Sicilia i Italia onsdag. Flere skal være skadd i ulykken. Ulykken skjedde onsdag ettermiddag i Barcellona Pozzo di Gotto, nord på dem italienske øya..

NRK - 3 timer siden

Jordskjelv mellom Thailand og Laos

Et jordskjelv på 6.1 på jordskjelvskalaen inntraff torsdag morgen lokal tid i grenseområdet mellom Thailand og Laos. Det opplyser USAs senter for jordskjelvovervåkning, ifølge nyhetsbyrået AP.

NRK - 3 timer siden

Thunberg får fredspris for barn

Den svenske tenåringsaktivisten Greta Thunberg ble onsdag tildelt en internasjonal fredspris for barn for sitt arbeid i kampen mot klimaendringer. Fredsprisen er stiftet av den nederlandske organisasjonen KidsRights Foundation..

NRK - 4 timer siden

Vil skrive ut nyvalg i Bolivia

Bolivias fungerende president Jeanine Añez ber landets kongress om å godkjenne en lov som muliggjør nyvalg. Hun ber også kongressen gå med på å trekke tilbake resultatet fra presidentvalget i oktober, i tillegg til å danne en ny valgdomstol..

NRK - 5 timer siden

Hongkong-lov vedtatt i Kongressen

Begge kamrene i den amerikanske Kongressen har vedtatt en lov som støtter menneskerettigheter og demokrati i Hongkong. Loven blir nå sendt videre til president Donald Trump. Loven har blitt sterkt kritisert av kinesiske myndigheter..

NRK - 6 timer siden

Se Urix

NRK - 6 timer siden

Minst 15 drept i flyktningleir

En leir med internt fordrevne mennesker i Syria ble angrepet og minst 15 personer er drept, melder Reuters. Den syriske regjeringen skal ha sendt av gårde raketter mot det opprørskontrollerte Idlib-området i det nordvestlige Syria..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt