NRK > Nyheter

Monday, 01 June, 11:22

NRK - 21 Oct 19 kl. 11:56

Vil forby utførsel av fisk

Tidligere fiskeriminister Helga Pedersen ønsker å forby utførsel av fisk for turister. I 2009 sa hun som statsråd at turistfiske var framtida. Nå er Pedersen leder av Fjordfiskenemnda, og mener turistfiske har gått over styr, skriver Fiskeribladet..
Les mer på NRK


Les mer om:
Helga Pedersen, Pedersen, Fjordfiskenemnda, Fiskeribladet

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, forby, utførselav , fisk
NRK - 09 Oct 19 kl. 10:43

Krever full stopp i utførsel

Fjordfiskenemnda krever et strakstiltak i påvente av andre reguleringstiltak som begrenser fisketrykket på lokale bestander, skriver kystogfjord.no. De mener at fisketuristene snarest må få et generelt forbud mot utførsel av fisk fra Norge..

VG - 08 Jul 19 kl. 07:42

Nå må noen dra i nødbremsen

Norge må seriøst vurdere å forby utførsel av fisk fra såkalte turistfiskere. Situasjonen er helt ute av kontroll..

P4 - 03 Nov 19 kl. 08:51

Airbnb vil forby husfester

Airbnb vil forby husfester etter at fem personer ble drept under en skyteepisode i et leid hus i California torsdag. Det melder selskapet på Twitter. Airbnb vil fra i dag forby såkalte «festhus», og dobler innsatsen for å bli kvitt voldelige oppførsel fra verter og gjester.

P4 - 15 Jan 20 kl. 08:57

Eksporterte fisk for over 100 milliarder

Norge eksporterte fisk for rekordhøye 104,1 milliarder i fjor. Det er hele 8,3 prosent mer enn året før, viser nye tall fra Statistik sentrlabyrå. Svak kronekurs og økt etterspørsel bidro til veksten..

P4 - 31 Dec 19 kl. 07:14

Nok et rekordår for fiske

Høye priser på fisk gjør at norske fiskere kan smykke seg med rekordår i omsetning for sjette år på rad. Totalt passerer inntektene til alle landets fiskere over 20 milliarder kroner i år. Høyere etterspørsel etter fisk og en historisk svak kronekurs er hovedårsakene til at vi kan ha solide priser på fisken vår, ifølge sjømatrådet..

P4 - 12 Sep 19 kl. 22:25

Å spise fisk tidlig i livet kan forebygge astma

Ny norsk forskning viser at å spise fisk tidlig i livet for å forebygge astma. Mens foreldre tidlig på 2000-tallet ble frarådet å gi barn under ett år fisk fordi barnet kunne utvikle sykdommer som allergi, har ferske forskningsresultater fra NTNU helt motsatt konklusjon, melder NRK. Undersøkelsen er gjort på 4000 barn som ble fulgt fra svangerskapet og fram til de var seks år og er utført av forskere ved St.

P4 - 26 Dec 19 kl. 11:04

Flere vil forby fyrverkeri nyttårsaften

Flere ønsker å forby fyrverkeri på nyttårsaften i år enn i fjor. Det kommer frem i en ny undersøkelse Norstat har utført på vegne av Norges Ingeniør- og Teknologorganisasjon. 67 prosent av de spurte er enig eller noe enig i at privat bruk av fyrverkeri bør forbys.

E24 - 29 Nov 19 kl. 21:07

MDG vil ikke forby Black Friday: – Da må du fort forby farsdagen også

Arild Hermstad i Miljøpartiet De Grønne mener Black Friday er en helt unødvendig gimmick, men vil ikke forby shoppingdagen. – Da må du fort forby farsdagen også, sier han..

P4 - 18 Jan 20 kl. 18:08

Vi spiser mindre fisk enn vi tror

- Vi spiser halvparten så mye fisk som vi tror. Det mener en forsker i Seafood. Tall fra Norges Sjømatråd viser at unge spiser 44 prosent mindre fisk enn for sju år siden.

NRK - 15 Jan 20 kl. 08:53

Fiskeeksport for 100 milliarder

I 2019 ble det eksportert norsk fisk og fiskevarer for rekordhøye 104,1 milliarder kroner. Det er 8,3 prosent mer enn året før. Svak kronekurs og økt etterspørsel bidro til vekst i eksportverdien, melder Statistisk sentralbyrå..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Døde etter å ha kjørt i grøfta

I låg hastigheit køyrde bilen av vegen i eit bustadområde på Grua. Livet til mannen stod ikkje til å redde..

NRK - 5 minutter siden

Fire veker i varetekt

Mannen som er sikta for drap på mora, er fengsla i fire veker med brev- og besøksforbod. Det har Bergen tingrett avgjort under fengslingsmøtet i dag. Forsvarar Jørgen Riple seier til NRK at mannen ikkje erkjenner straffskuld..

NRK - 15 minutter siden

Utvist fra India for spionasje

To tjenestemenn ved Pakistans høykommisjon i New Delhi i India ble utvist fra landet for spionasje, sa Indias utenriksdepartement, sent søndag. Pakistans utenriksminister kaller beskyldningen grunnløs, og mener handlingen bryter med Wien-konvensjon..

NRK - 15 minutter siden

Kina & Iran ber Trump stanse volden

Kina kaller rasismen i USA «en kronisk sykdom», og Iran ber president Donald Trump om «å stanse volden og la dem puste». Det melder NTB. – Det viser hvor alvorlig problemet med rasisme og politivold er i USA, sier det kinesiske utenriksdepartementet..

NRK - 1 time siden

Beruset sjåfør kjørte på kvinne

En ung, kraftig beruset sjåfør kjørte på en kvinne i 70-årene på Heimdal like før kl 10. Kvinnen har trolig brukket armen og er kraftig forslått. Hun er nå sendt til sykehus.

NRK - 45 minutter siden

Fengslingsmøtet med lukkede dører

Det er begjært at fengslingsmøtet for mannen i 20-årene som er siktet for drapet på sin mor i Sotra, skal gå for lukkede dører. Det opplyser mannens forsvarer til Bergens Tidende. Både forsvarer og siktet vil være til stede i retten under møtet..

NRK - 45 minutter siden

Én drept under protest i Louisville

En mann ble skutt og drept under sammenstøt med politiet i Louisville i Kentucky i USA, melder en lokal journalist, Stephon Dingle. Ifølge Dingle ble mann skutt etter å ha åpnet ild mot politifolk som forsøkte å fjerne en menneskemengde..

NRK - 45 minutter siden

CNN 40 år gammelt

I dag er det 40 år siden nyhetskanalen CNN begynte sendingene, som verdens første nyhetskanal med 24-timers dekning. Det melder NTB. Etter hvert som årene gikk, oppsto en rekke andre 24-timers nyhetsnettverk, både i USA og andre land..

NRK - 1 time siden

Palestinas økonomi krymper kraftig

Verdensbanken anslår at Palestinas økonomi kan krympe mellom 7,6 og 11 prosent i år. I fjor vokste økonomien med kun én prosent. Det melder NTB.

NRK - 1 time siden

Märtha Louises instragram hacket

En av de to instagramkontoene til prinsesse Märtha Louises er deaktivert etter at det ble oppdaget at den har blitt hacket. Det melder VG..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt