P4 > Nyheter

Wednesday, 19 February, 10:23

P4 - 26 Jan 20 kl. 20:18

Vil forby inkassoselskaper fete gebyrer

Snart kan det bli slutt på dyre gebyrer ved ubetalte bompenger, telefon- eller legeregninger.
I forslaget til ny inkassolov som legges frem i morgen, er det en rekke tiltak som vil strupe inkassoselskapenes evne til å kreve innbetaling.
Spesielt gjelder dette ved innkreving av småbeløp.
Inkassoselskapene tok inn nærmere fire milliarder kroner i gebyrer i fjor, men dette vil trolig halveres dersom forslagenes tas til følge, melder Dagens Næringsliv..
Les mer på P4


Les mer om:
Dagens Næringsliv

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, forby, inkassoselskaper, fete, gebyrer
P4 - 24 Dec 19 kl. 09:18

Akevitt hjelper dårlig mot julemat

Er du en av dem som tar en akevitt for å få i gang fordøyelsen av all den fete julematen? Da må du følge med nå, for forskning viser at det neppe hjelper, og heller har motsatt effekt. Forskning viser demlig at snaps og akevitt gjør at den fete julematen blir i magen mye lenger og i tillegg minsker det forbrenningen skriver Forskning.

E24 - 29 Nov 19 kl. 21:07

MDG vil ikke forby Black Friday: – Da må du fort forby farsdagen også

Arild Hermstad i Miljøpartiet De Grønne mener Black Friday er en helt unødvendig gimmick, men vil ikke forby shoppingdagen. – Da må du fort forby farsdagen også, sier han..

P4 - 03 Nov 19 kl. 08:51

Airbnb vil forby husfester

Airbnb vil forby husfester etter at fem personer ble drept under en skyteepisode i et leid hus i California torsdag. Det melder selskapet på Twitter. Airbnb vil fra i dag forby såkalte «festhus», og dobler innsatsen for å bli kvitt voldelige oppførsel fra verter og gjester.

NRK - 07 Nov 19 kl. 13:15

Vil forby useriøs bilvask

Useriøse aktører i bilvaskbransjen omsetter for over 100 millioner kroner i året, ifølge FriFagbevegelse. Bilbransjen vil forby de useriøse vaskefirmaene..

NRK - 04 Nov 19 kl. 21:38

Tyskland vil forby «omvendeterapi»

Den tyske regjeringen vil forby såkalt omvendelsesterapi for homofile under 16 år, men ikke for voksne eller ungdom over 16 år. Terapien er et forsøk på å endre en persons seksuelle orientering. Lovbrudd skal straffes med fengsel eller store bøter..

Aftenposten - 16 Jan 20 kl. 14:40

Skottland kan forby headinger i barnefotballen: Her er grunnen til at Norge ikke vil det

Skottland kan bli først i Europa til å forby headinger i fotball for barn under tolv år..

NRK - 20 Jan 20 kl. 03:49

Høie-nei til gentest-forbud

Bioteknologirådet vil forby privat gentesting av barn under 16 år. Det er ikke aktuelt, svarer helseminister Bent Høie. Salg av hjemmetester på internett øker, og Bioteknologirådet ønsker å forby foreldre å genteste egne barn, skriver Vårt Land..

NRK - 03 Nov 19 kl. 00:32

Airbnb vil forby husfester

Airbnb sier de vil forby husfester etter at fem personer ble drept under en skyteepisode i et leid hus i California torsdag. Det skriver administrerende direktør i Airbnb Brian Chesky på Twitter..

P4 - 04 Feb 20 kl. 11:51

Vil forby fossilbiler

Storbritannia vil forby fossilbiler innen 2035. Det er fem år tidligere enn den opprinnelige planen, melder BBC. Britene fremskynder forbudet for å kunne nå målet om utslippskutt.

NRK - 11 Feb 20 kl. 13:50

Venstre vil forby import av pels

Venstre vil forby all import av pels. Dette er eit naturlig steg etter at det er full semje om avviklinga av næringa, seier André N. Skjelstad som er partiet sin landbrukstalsmann på Stortinget..

Fler nyheter fra P4

P4 - 45 minutter siden

Får ikke bruke DNA-verktøy

Et norskutviklet DNA-verktøy som har avslørt flere forbrytere i Sverige, er ikke lov å bruke i Norge. I Sverige er i dag tillatt å gjøre søk i DNA-databaser på familiemedlemmer av en mulig gjerningsperson, melder NRK. Nylig ble en voldtektsmann i Sverige avslørt etter 24 år på grunn av metoden.

P4 - 30 minutter siden

-Ikke vår oppgave å avlaste fastleger

-Det er ikke vår oppgave å avlaste fastlegene. Det sier leder for Helsesykepleierne Ann Karin Swang. Høyres Sveinung Stensland mener helsesykepleierne kan avlaste fastlegene med å skrive fraværsattester for elever på videregående skole når de nærmer seg 10 prosent fravær i et fag.

P4 - 45 minutter siden

Mener Nav-dommer kan være riktige likevel

En tidligere høyesterettsdommer mener NAV-sakene kan være riktige likevel. I en EØS-rettslig analyse publisert på rett24, konkluderer Karl Arne Utgård med at få eller ingen er urettmessig dømt i trygdesaken. Påtalemyndigheten har så langt avdekket at 78 personer er feilaktig dømt i det som omtales som NAV-skandalen.

P4 - 45 minutter siden

Ny tilsynssak mot lege i Kristiansand

Fylkeslegen har åpnet enda en tilsynssak mot sykehuset i Kristiansand og legen som granskes der. Det melder NRK. Dermed er det åpnet sju pågående tilsynssaker mot mannen som i en årrekke har utført kompliserte ortopediske operasjoner uten godkjenning.

P4 - 1 time siden

Tar til motmæle etter innvandringskritikk

Frp-toppene Sylvi Listhaug og Jon Helgheim går ut mot det de kaller en «skyve-under-teppet-mentalitet» om høy kriminalitet blant innvandrere. Det skriver VG. Nylig fikk de kritikk fra flere hold etter å ha lagt frem en rapport fra SSB som viser at unge, mannlige innvandrere har langt flere siktelser enn øvrig ungdom i Norge.

P4 - 1 time siden

Politiaksjon på Aker Brygge

Det pågår akkurat nå en politiaksjon på Aker Brygge i Oslo. Både brannvesen, politi og ambulanse er på stedet. Ifølge operasjonsleder Tor Gulbrandsen skal det være snakk om en person de ønsker å få i trygghet, han skal ikke være noen fare for omgivelsene..

P4 - 1 time siden

Sykehusledere vet ikke hvor mange sykepleiere de trenger

Norsk Sykepleierforbund provoseres av at sykehusledere ikke vet hvor mange sykepleiere de trenger. I fjor høst konkluderte Riksrevisjonens rapport med at lederne verken vet behovet nå eller om ti år. Så smarte og dyktige folk bør vite hva de trenger for å sikre vefokningen likeverdige helsetjenester sier Sykepleierforbundet til FriFagbevegelse gjengitt i Dagsavisen i dag..

P4 - 2 timer siden

Dømt for å ha truet med sexvideo

En 36 år gammel mann er dømt til fengsel i et halvt år for å ha filmet at han hadde sex med en 15 år yngre mann og truet med å spre filmene. Det går frem i en dom fra Agder tingrett. Mannen må også betale den fornærmede 20.

P4 - 2 timer siden

Svinebønder skal under lupen

600 svinebønder skal nå under lupen, i en ny lansomfatende tilsynskampanje fra Mattilsynet. I 2017-2018 fant tilsynet avvik hos 1550 av 189 svinebønder i Rogaland. Nå skal Mattilsynet finne ut om dyrevelferdsregelverket følges i alle typer grisebesetninger skriver Nationen.

P4 - 2 timer siden

-Helsesykepleiere bør avlaste fastlegene

La helsesykepleiere avlaste fastlegene når det kommer til å skrive ut fraværsattester på videregående skole. Det mener Høyres helsepolitiske talsmann Sveinung Stensland. Til NRK sier allmennlegeforeningen at hver fastlege får 1-2 slike henvendelser per dag, og de er frustrerte over at dette tar mye tid.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt