NRK > Nyheter

Tuesday, 15 October, 08:47

NRK - 17 Sep 19 kl. 07:45

Vil fjerne tillegg for uføre

Regjeringen foreslår å fjerne tillegget som skal skjerme uføre for levealdersjusteringen i alderspensjonen. Skjermingstillegget kompenserer uføre, som ikke kan øke sin alderspensjon ved å stå lenger i arbeid, skriver Dagens Næringsliv..
Les mer på NRK


Les mer om:
Dagens Næringsliv

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, fjerne, tillegg, for, uføre
Dagbladet - 17 Sep 19 kl. 08:36

Vil fjerne tillegg for uføre som blir alderspensjonister

Regjeringen foreslår å fjerne tillegget som skal skjerme for uføre for levealdersjusteringen i alderspensjonen..

P4 - 07 Oct 19 kl. 05:54

Vil fjerne særregler for flyktninger

Regjeringen går inn for å fjerne flere særordninger for flyktninger i statsbudsjettet som legges frem i dag. VG erfarer at regjeringen vil fjerne retten til pensjon fra første dag etter oppholdstillatelse, samt heve botidskravet fra tre til fem år for arbeidsavklaringspenger og uføretrygd for flyktninger. I dag har flyktninger som får opphold i Norge krav på rettigheter som ellers krever 40 års medlemskap i folketrygden.

NRK - 01 Oct 19 kl. 22:37

Dømt til å fjerne kirke

Menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg pålegger Bosnia å fjerne en serbisk-ortodoks kirke som er bygget ulovlig på en muslimsk enkes eiendom. Domstolen har gitt Bosnia tre måneder på å fjerne kirken, samt tilkjent enken 5.000 euro i oppreisning..

NRK - 19 Jun 19 kl. 08:25

Vil fjerne elbil-rabatten i Oslo

I framtida kan elbil-sjåfører måtte betale like mye som andre bilister i Oslos bomstasjoner. Årsaken er at det ikke er penger til alle de store kollektivprosjektene i Norges største bompengefinansierte bypakke, i tillegg til en elbilboom..

P4 - 06 Jun 19 kl. 16:14

Forslag om å fjerne 350-kronersgrensen

Finansdepartementet har i dag sendt et forslag om å fjerne den såkalte 350-kronersgrensen på høring. Avgiftsfritaket gjelder i dag varer som blir sendt fra utlandet, men Stortinget har vedtatt å fjerne den fra nyttår..

NRK - 05 Aug 19 kl. 07:26

Internett nede i Kashmir

Internett og telefonlinjer er nede i Kashmir i India, melder Reuters. I tillegg er regionsledere satt i husarrest, og innbyggerne frykter at statsminister Narendra Modi vil fjerne spesielle rettigheter til befolkningen i området..

P4 - 19 Jun 19 kl. 12:48

83 tiltak skal snu skuta for Ap

Arbeiderpartiet har i ettermiddag lansert 83 tiltak i håp om å bedre oppslutningen før valget. Listen toppes av å styrke innsatsen for hele, faste stillinger i arbeidslivet, samt fjerne adgangen til midlertidige ansettelser. I tillegg vil Ap be regjeringen om en maktutredning for å sikre jevnere maktbalanse mellom arbeidstakere og arbeidsgivere..

P4 - 17 Sep 19 kl. 05:28

Tar ned uføretrygdedes alderspensjon

Regjeringen vil fjerne et tillegg for uføre som blir alderspensjonister. Yrkesaktive kan få mer pensjon jo lenger de står i jobb, mens tillegget for uførede skal gi delvis kompensasjon til for de som ikke har samme mulighet, skriver Dagens Næringsliv. Arbeidsminister Anniken Hauglie sier at selv uten dette tillegget så kan uføretrygdede få mer enn folk som har stått i fullt arbeid..

P4 - 08 Jul 19 kl. 14:22

Jobber med å fjerne overganger i Norge

Bane Nor vil fjerne så mange planoverganger de kan, så fort som mulig. I helgen døde en 34 år gammel mann og hans sju år gamle sønn etter å ha blitt truffet av et tog på en planovergang i Danmark. I Norge finnes det 447 planoverganger der biltrafikk krysser jernbanenettet, og Statens havarikommisjon vurderer dem som et risikomoment.

NRK - 07 Oct 19 kl. 01:24

VG: Vil fjerne særordninger

Flyktninger som får opphold har krav på flere rettigheter som vanligvis krever 40 års medlemskap i folketrygden. Det erfarer VG at regjeringen nå vil endre. Ifølge avisa vil de blant annet fjerne retten til pensjon fra første dag..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Sju mistenkt for seksualforbrytelse

Sju personer er pågrepet i Hønefoss etter mistanke om seksualforbrytelse. Det bekrefter operasjonsleder Marius Knudsen i Sør-Øst politidistrikt overfor Dagbladet..

NRK - 30 minutter siden

Oppkjøpsfond forsøker å kjøpe Ving

Oppkjøpsfondet Triton gjør et nytt forsøk på å kjøpe den nordiske reiseoperatøren Ving etter at eier Thomas Cook gikk konkurs, ifølge Sky News' kilder. – Vi har ingen kommentarer til hvem som vil kjøpe Ving ennå, opplyser Ving til nyhetsbyrået TT..

NRK - 45 minutter siden

Får økt støtte for frivillig retur

Fram til nyttår vil regjeringen gi marokkanere som reiser frivillig tilbake til Marokko få 2.000 euro – rundt 21.000 kroner i ekstra støtte.

NRK - 45 minutter siden

Mener fergeselskapene bryter loven

Forbrukertilsynet mener fergeselskapene bryter Markedsføringsloven når passasjerene ikke får kvittering med pris på fergeturen når de bruker Autopass. Tilsynet opplyser at de er i dialog med flere av fergeselskapene om saken..

NRK - 1 time siden

Flere metoo-saker i Forsvaret

Flere soldater og offiserer i Forsvaret blir refset for seksuelle krenkelser og trakassering. I fjor ble ni soldater og offiserer refset «seksuelle handlinger uten samtykke, skriver Aftenposten. Det er flere saker enn de tre siste årene til sammen..

NRK - 1 time siden

Valglokalene har åpnet i Mosambik

Valglokalene har åpnet i Mosambik. Stemningen er spent og den skjøre freden i det østafrikanske landet er satt på prøve. Landets mangeårige president Filipe Nyusi stemte da valglokalene åpnet.

NRK - 1 time siden

Se Politisk kvarter

NRK - 1 time siden

Varsler flere kontroller av byråden

Kontrollutvalgslederen i Oslo kommune vil rette søkelyset mot hvordan byråd Lan Marie Berg (MDG) har styrt alle sine etater. Nå vil Arbeidstilsynet også undersøke bruddene i de andre etatene til byråd Berg, som nå teller over 15.000..

NRK - 1 time siden

Spiser mindre middag fra hermetikk

Salget av middagsmat på boks går ned. Siden 2008 har omsetningen av hermetiske middagsretter falt nesten 30 prosent, melder Godt.no.

NRK - 2 timer siden

13 politifolk drept i Mexico

Minst 13 polititjenestemenn ble drept og ni ble skadd i et bakholdsangrep utført av kriminelle i delstaten Michoacán i Mexico mandag. Det melder nyhetsbyrået AP via NTB..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt