NRK > Nyheter

Tirsdag, 14 Juli, 13:47

NRK - 03 juni 20 kl. 23:31

Vil fjerne statue av general Lee

Virginas guvernør Ralph Northam skal torsdag presentere planer for å fjerne statuen av sørstatsgeneralen Robert E. Lee fra hovedgata i delstatshovedstaden Richmond, melder AP som siterer en ikke-navngitt kilde i delstatsadministrasjonen..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Ralph Northam, Robert, Richmond, AP, Lee

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, fjerne, statueav , general, Lee
VG - 11 juni 20 kl. 20:28

Grønn Ungdom vil fjerne Oslos Churchill-statue

Teodor Bruu i Grønn Ungdom vil fjerne Winston Churchills statue fra Solli Plass i Oslo. Han mener at Churchill var en rasist. Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum kaller forslaget fordummende og historieløst..

NRK - 07 juni 20 kl. 10:02

Statue av sørstatsgeneral revet ned

Demonstranter i Richmond i USA har revet ned statuen av en sørstatsgeneral. Minnesmerker etter Sørstatene er omstridt i byen som var utbryternes hovedstad under USAs borgerkrig. Det er fra før bestemt at en statue av general Robert E.

Aftenposten - 11 juni 20 kl. 06:19

Statue av Columbus i Boston halshogget – flere revet ned

En statue av Kristoffer Columbus i Boston har fått hodet kappet av, opplyser politiet onsdag. Presset om å fjerne hyllester til kolonister øker i verden..

VG - 13 juni 20 kl. 01:22

Taylor Swift kaster seg inn i statue-debatten: – Skurker fortjener ikke statuer

I en rekke innlegg på Twitter fredag kveld ber superstjernen hjemstaten Tennessee om å fjerne en statue av en Ku Klux Klan-leder i kongressbygningen..

NRK - 23 juni 20 kl. 23:12

Grønland vil fjerne norsk statue

Samme dag som Grønland feiret nasjonaldag, ble en statue av den norsk-danske misjonspresten Hans Egede tilgriset med rødmaling. Egede dro til Grønland fra Bergen i 1721 og sto for for kolonisering. Nå ønsker en politiker statuen i Nuuk fjernet..

Aftenposten - 09 juni 20 kl. 11:51

Oxford-studenter vil fjerne statue av Cecil Rhodes

Studenter krever at universitetet i Oxford fjerner en statue av Cecil Rhodes. Rhodes var sentral i det britiske imperiets aktiviteter i sørlige Afrika..

NRK - 11 juni 20 kl. 05:50

Columbus-statue fikk hode kappet av

En statue av Kristoffer Columbus i Boston har fått hodet kappet av, opplyser politiet onsdag. Presset om å fjerne hyllester til kolonister øker i verden. Boston-politiet opplyser at de er informert om hærverket, at det blir etterforsket..

Klartale - 09 juni 20 kl. 15:36

Folk angriper statuer

En statue ble kastet på elva. En annen statue fikk maling på seg..

NRK - 04 juni 20 kl. 18:15

Statue av sørstatsgeneral skal bort

Statuen av general Robert E. Lee skal fjernes fra Richmond, Sørstatenes hovedstad under borgerkrigen i USA, melder Washington Post. Statuen av Lee er ett av mange minnesmerker som skaper strid i dagens USA, der Sørstatene knyttes til rasisme..

Aftenposten - 24 juni 20 kl. 14:40

Statue av norskamerikaner revet i USA

En statue av norskamerikaneren Hans Christian Heg er blitt revet ned av demonstranter i delstaten Wisconsin i USA..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Savnet funnet etter leteaksjon

Mannen som var savnet i Korgen er nå funnet av mannskap fra Norsk Folkehjelp. Mannen ble funnet i skogen ikke langt fra der han var savnet fra, melder politiet..

NRK - 15 minutter siden

Foodora er hacket

Matleveringstjenesten Foodora er hacket, og data fra en halv million kunder er lekket. Det melder svenske Dagens Nyheter, som skriver at 25.000 svensker er blant de hackede..

NRK - 15 minutter siden

Huawei økte omsetningen med 13 %

Det kinesiske mobilselskapet Huawei økte omsetningen med 13,1 prosent første halvår. Selskapet møter motstand i en rekke land, blant annet USA, som mener de utgjør en sikkerhetsrisiko og vil nekte dem adgang til 5G-nettet..

NRK - 15 minutter siden

Indisk delstat stenges ned

India stenger ned delstaten Bihar for å bekjempe koronaviruset. Det melder myndighetene. Delstaten, med 125 millioner innbyggere, skulle ha stengt ned i én uke, men forlenger til 15 dager.

NRK - 30 minutter siden

Brann i Rendalen slukket

Boligbrannen i Åkrestrømmen i Rendalen er slukket. To personer var registrert på adressen, én av dem er kjørt til sykehus, mens den andre har fortsatt status som savnet. Politiet skriver på Twitter at åstedsundersøkelser vil gjøres i morgen..

NRK - 30 minutter siden

Leteaksjon i Korgen

Det er satt i gang en leteaksjon etter en mann i 70-årene fra Aspmoen bofellesskap i Korgen i Hemnes. Han er cirka 180 cm høy, iført blå genser, jeans og tøfler. Savnede har lite hår og hvit skjegg.

NRK - 30 minutter siden

Demonstranter dømt til døden

Tre iranere som deltok i demonstrasjoner mot myndighetene i november 2019, er dømt til døden. Dommen opprettholdes av høyesterett, men kjennelsen kan fortsatt endres, ifølge en talsperson. De tre skal ha satt fyr på flere bygninger..

NRK - 45 minutter siden

Meråker-flyet traff flere høye trær

Havarikommisjonen har konkludert med at flyet som krasjet under landing i Meråker på fredag fløy inn for lavt og traff flere høye trær. 71-åringen som mistet livet i ulykken var instruktøren som hjalp eieren av flyet med å trene på landing..

NRK - 1 time siden

Politimann bestrider anklager

En politimann etterforskes for å ha tatt halsgrep på Qadar Osman Abdi og lagt ham i bakken i et avhør på politihuset i Kristiansand. Det viser overvåkningsvideo TV 2 har fått tilgang. Politimannen bestrider påstanden om at 24-åringen ikke fikk puste..

NRK - 1 time siden

Fortsatt ingen på respirator

Tirsdag er sju koronapasienter innlagt på norske sykehus, dette er én mer enn i går. Fortsatt er ingen pasienter koblet til respirator, ifølge Helsedirektoratet. Mandag var første gang siden 10.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt