P4 > Nyheter

Friday, 21 September, 23:07

P4 - 12 Oct 17 kl. 08:10

Vil bruke 2,9 prosent av oljefondet

Regjeringen legger opp til å bruke 2,9 prosent av oljefondet i neste års statsbudsjett.
Det kom fram da nøkkeltallene i budsjettet ble offentliggjort klokken 8 i dag. Det er nytt av året at dette tallet blir lagt fram før finansministeren legger fram alle tallene for Stortinget klokken 10.
Det er fordi enkelte tall kan være børssensitive.
2,9 prosent er såvidt under grensen på 3 prosent som regjeringen har satt for oljepengebruken..
Les mer på P4


Les mer om:
Stortinget

Dele artikeln

4 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, bruke, 2,9, prosentav , oljefondet
NRK - 11 Jul 18 kl. 18:59

Trump: Må bruke to prosent straks

Donald Trump skriv på Twitter at dei andre Nato-landa må bruke to prosent av bruttonasjonalprodukt på forsvar med det same. I utgangspunktet har forsvarsalliansen avtalefesta at dette målet skal vere nådd innan 2024..

P4 - 14 Jun 17 kl. 10:53

Tredoblet kampkraft i Forsvaret

Dersom Norge følger NATOs mål om å bruke to prosent av brutto nasjonalprodukt, BNP, på Forsvaret, ville kampkraften økt betydelig. Det viser en rapport gjort for institutt for Forsvarsopplysning som ble lagt fram i dag. Norge bruker nå 1,5 prosent av BNP på Forsvaret, men det vil ha en betydelig effekt å bruke 17 milliarder mer fram mot 2024, vil det gi en tre ganger økt forsvarsevne, viser rapporten..

NRK - 26 Jun 18 kl. 17:23

Trump ber Solberg bruke mer penger

I et brev til statsminister Erna Solberg ber Donald Trump Solberg om å bruke mer penger på forsvaret og at Norge oppfyller Natos mål om å bruke to prosent av BNP på forsvar, skriver VG. I brevet kaller Trump Norge for Natos «øyne og ører» i nord..

Aftenposten - 15 May 18 kl. 08:13

Regjeringen bruker mindre oljepenger

Planlegger å bruke 2,7 prosent av Oljefondet i år. I fjor høst var planen 2,9 prosent..

NRK - 12 Oct 17 kl. 08:01

Bruker 2,9 prosent av oljefondet

Regjeringen legger opp til å bruke 2,9 prosent av oljefondet i neste års statsbudsjett..

Aftenposten - 25 Jun 18 kl. 21:30

Staten kutter i satsen for å bruke egen bil i jobb

De ansattes organisasjoner ba om en økning i bilgodtgjørelsen for å bruke bil i jobben på 29 prosent. Nå har en egen nemnd bestemt at utgiftene heller skal kuttes..

Hegnar.no - 11 Dec 17 kl. 06:28

Familier med dårlig råd kutter på julegaver

Mens lavinntektsgrupper planlegger å bruke 30 prosent mindre på julegaver i år enn i fjor, forventer folk med millioninntekt å øke sitt forbruk med 16 prosent..

NRK - 12 Oct 17 kl. 10:11

Foreslår å bruke 1325 milliarder

Regjeringen foreslår totalt å bruke 1325 milliarder kroner i neste års budsjett. Det er en forventet økonomisk vekst på 2,5 prosent..

NRK - 15 May 18 kl. 08:08

Bruker mindre oljepenger

Regjeringen foreslår å bruke 2,7 prosent av Statens pensjonsfond utland i 2018. Det er 0,2 prosentpoeng lavere enn foreslått i statsbudsjettet i fjor høst. Regjeringen foreslår å bruke 225,5 milliarder oljepenger i år..

Hegnar.no - 04 Oct 17 kl. 22:25

Solberg vil bruke under 3 prosent av oljefondet

Statsminister Erna Solberg (H) varsler at tiden er inne for strammere statsbudsjett. Hun legger opp til en oljepengebruk på under 3 prosent av oljefondet..

Fler nyheter fra P4

P4 - 11 Jul 18 kl. 14:29

KS: - Avhjelp mangelen på husdyrfôr nå

Kommunesektorens organisasjon, KS, støtter tiltakene som nå settes i gang for å avhjelpe mangelen på husdyrfôr og oppfordrer kommunene til å bidra i arbeidet. Samtidig oppfordrer de regjeringen til å etablere effektive tiltak for å sikre at gårdbrukere som opplever avlingssvikt, eller som stiller opp for andre, ikke lider økonomiske tap som følge av dette..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:51

Grotte-dramaet: - Guttene svømte under vann i en halvtime

- Enormt komplisert oppdrag..

P4 - 11 Jul 18 kl. 13:49

Hetebølgen fortsetter

Det blir fortsatt varmt, både i sør og i nord, også de neste ti dagene. De virkelig høye temperaturene vil vi få på Østlandet, dels Vestlandet og i Trøndelag. På det sentrale Østlandet ventes det temperaturer over 30 grader.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:59

Lavprisbutikkene øker

Lavprisbutikkene Rema 1000, Coop Extra og Kiwi øker sine markedsandeler. En fersk rapport fra analysebyrået Nielsen viser at Rema 1000 og Coop Extra vokste mest, med 0,5 prosent. Meny og Coop Mega mister markedsandeler..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:51

- Vi må unngå masseslakt av dyr

Opposisjonen frykter ny smørkrise.

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:22

Svenske postansatte isolert på sykehus

De to svenske postansatte, som i natt ble skadet etter at noe lekket ut fra en pakke, er lagt i isolat på sykehuset, det opplyser politiet i Malmø. Begge de to hadde skader på hendene, og politiets bombegruppe er nå på post-terminalen for å finne årsaken til skadene. Hele terminalen er nå sperret av, og post som er håndtert i løpet av natten er stoppet..

P4 - 11 Jul 18 kl. 12:29

Trump og Merkel skal møtes

USAs president Donald Trump og tysklands forbundskansler Angela Merkel skal i dag ha et møte under NATO-toppmøte i Brussel, det opplyser Det hvite hus. Tidligere i dag gikk Trump hardt ut og sa at Tyskland er totalt kontrollert av Russland etter en gassavtale, og kritiserte også landet for å bruke for lite på forsvar..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:48

Advarer mot slakting

Tine og Norsk Landbruksrådgiving ber bønder som rammes av tørke og formangel prøve alt annet før de slakter dyr. Konserndirektør i Tine, Johnny Ødegård, sier til NRK at de fraråder slakt og viser til at det tar tre år å produsere en ny melkeku. I dag sa Agri Analyse til P4-nyhetene at masseslakt vil føre til en meierikrise, med mangel på smør og andre melkeprodukter..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:33

Sjekker overvåkingskameraer

Politiet i Ålesund sjekker nå filmer fra overvåkningskameraer i området der en person ble funnet død i en brennende bil. Politiet fikk melding om bilbrannen like etter klokka 07 i morges og prøver nå å finne ut hva som har skjedd..

P4 - 11 Jul 18 kl. 11:26

Demonstrerer etter Zschäpe-dom

Det er varslet demonstrasjoner i flere tyske byer etter dommen mot nynazisten Beate Zschäpe i München i formiddag. Zschäpe ble dømt til livsvarig fengsel og sikring for å ha medvirket til 10 drap som medlem i den nynazistiske gruppen NSU. Rettssaken har vart i fem år og er en av de mest omfattende etter krigen..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt