P4 > Nyheter

Saturday, 24 February, 18:30

P4 - 12 Oct 17 kl. 08:10

Vil bruke 2,9 prosent av oljefondet

Regjeringen legger opp til å bruke 2,9 prosent av oljefondet i neste års statsbudsjett.
Det kom fram da nøkkeltallene i budsjettet ble offentliggjort klokken 8 i dag. Det er nytt av året at dette tallet blir lagt fram før finansministeren legger fram alle tallene for Stortinget klokken 10.
Det er fordi enkelte tall kan være børssensitive.
2,9 prosent er såvidt under grensen på 3 prosent som regjeringen har satt for oljepengebruken..
Les mer på P4


Les mer om:
Stortinget

Dele artikeln

4 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, bruke, 2,9, prosentav , oljefondet
P4 - 14 Jun 17 kl. 10:53

Tredoblet kampkraft i Forsvaret

Dersom Norge følger NATOs mål om å bruke to prosent av brutto nasjonalprodukt, BNP, på Forsvaret, ville kampkraften økt betydelig. Det viser en rapport gjort for institutt for Forsvarsopplysning som ble lagt fram i dag. Norge bruker nå 1,5 prosent av BNP på Forsvaret, men det vil ha en betydelig effekt å bruke 17 milliarder mer fram mot 2024, vil det gi en tre ganger økt forsvarsevne, viser rapporten..

NRK - 12 Oct 17 kl. 08:01

Bruker 2,9 prosent av oljefondet

Regjeringen legger opp til å bruke 2,9 prosent av oljefondet i neste års statsbudsjett..

Hegnar.no - 11 Dec 17 kl. 06:28

Familier med dårlig råd kutter på julegaver

Mens lavinntektsgrupper planlegger å bruke 30 prosent mindre på julegaver i år enn i fjor, forventer folk med millioninntekt å øke sitt forbruk med 16 prosent..

NRK - 12 Oct 17 kl. 10:11

Foreslår å bruke 1325 milliarder

Regjeringen foreslår totalt å bruke 1325 milliarder kroner i neste års budsjett. Det er en forventet økonomisk vekst på 2,5 prosent..

Hegnar.no - 04 Oct 17 kl. 22:25

Solberg vil bruke under 3 prosent av oljefondet

Statsminister Erna Solberg (H) varsler at tiden er inne for strammere statsbudsjett. Hun legger opp til en oljepengebruk på under 3 prosent av oljefondet..

NRK - 20 Jul 17 kl. 08:50

Usikre på bruk av helseforsikringer

Over halvparten av Nordmenn med helseforsikring, sier de ikke vet hvordan de skal bruke den ifølge en undersøkelse gjort av Forbrukerrådet. Spesielt unge mellom 18–30 år er usikre, 71 prosent oppgir at de ikke vet hvordan de skal bruke forsikringen..

P4 - 25 Jul 17 kl. 12:52

Skatteinntektene faller

67 norske kommuner har mindre skattepenger å bruke i år enn i fjor. Det utgjør 15 prosent av kommunene i landet. I følge Kommunal Rapport er Sola kommune hardest rammet.

P4 - 07 Jun 17 kl. 06:55

Båtfolk flest bruker vest når de skal

Nordmenn er flinke til å bruke redningsvest i små båter. Av over 6700 kontrollerte i fjor manglet bare tre prosent vest, skriver NRK. I drøyt to år har det vært påbudt med vest i båter som er under åtte meter lange.

NRK - 18 Jul 17 kl. 05:49

Netflix har nådd 100 mill. bruke

Mandagens melding om at Netflix har rundet over 100 millioner abonnenter, ga aksjen et hopp på over 10 prosent på Wall Street. Netflix omsatte for 2,79 milliarder dollar i andre kvartal – opp 32,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor..

Aftenposten - 11 Dec 17 kl. 06:00

Familier med dårlig råd kutter på julegaver

Mens lavinntektsgrupper planlegger å bruke 30 prosent mindre på julegaver i år enn i fjor, forventer folk med millioninntekt å øke sitt forbruk med 16 prosent..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Pakke var teipet igjen

Pakken som gjorde at flyplassen i Ålesund ble evakuert i ettermiddag var surret med teip og plastfolie. Den var også umerka, noe som gjorde at den vekket mistanke, ifølge politiet. De måtte tilkalle politiets bombegruppe, fordi pakken også var plassert like ved inngangen til flyplassen på Vigra..

P4 - 3 timer siden

Mann dømt for grov vold

En mann i 30-årene er dømt til to år og to måneders fengsel for svært grov vold mot tre personer i Trondheim. Blant annet skal han ha slått en kvinne med rørtang, spylt henne med varmt vann og hengt henne opp etter halsen. Mannen nekter for volden og kommer til å anke straffeutmålingen, opplyser forsvareren hans til Adresseavisen..

P4 - 2 timer siden

20-åring ranet i eget hjem

Ingen er så langt pågrepet etter at en mann ble brutalt ranet hjemme hos seg selv i Kvam i Hordaland av maskerte menn i natt. Den 20 år gamle mannen ble slått med jernrør og fikk hjernerystelse da han oppdaget de maskerte mennene i boligen sin. Politiet opplyser til Bergens Tidende at saken er alvorlig og blir høyt prioritert..

P4 - 4 timer siden

Vil ha svar på orkan-dødsfall

Myndighetene på Puerto Rico frykter dødstallene etter orkanen Maria som herjet i september i fjor er mye høyere enn antatt. Det offisielle dødstallet er 64, men rapporter fra blant annet CNN antyder at det kan være snakk om over 1000. Nå har myndighetene bedt forskere ved George Washington University om å se på saken..

P4 - 4 timer siden

Vigra flyplass evakuert

Politiet startet evakuering av Vigra flyplass i Ålesund nå i ettermiddag etter at det ble funnet en mistenkelig pakke på flyplassområdet. Pakken ble funnet på utsiden av flylassen, og politiet ber folk ta kontakt om de kan ha glemt den..

P4 - 5 timer siden

Lunde Pedersen kom ikke til finale

Sverre Lunde Pedersen klarte ikke å ta seg til finalen i fellesstart skøyter i Pyeongchang i dag. Han ble nummer ni i sin semifinale, men bare de åtte beste gikk videre..

P4 - 4 timer siden

Ber statsministeren hjelpe afghansk familie

Advokaten til den afghanske familien som i går ble pågrepet mens de var i kirkeasyl i Fitjar, frykter de skal bli sendt ut av Norge i løpet av helgen. Pastoren i menigheten der de bodde har i en appell i dag bedt statsminister Erna Solberg om hjelp, melder NTB. Både Kirken og flere politikere har reagert på at familien ble hentet ut av kirkeasyl.

P4 - 5 timer siden

Holund krever forklaring på vraking

Hans Christer Holund forstår fortsatt ikke hvorfor han ikke fikk en plass på stafettlaget til langrennsherrene under OL selv om han hadde tatt bronse på tremila. Forklaringen fra landslagstreneren var at de fulgte magefølelsen i laguttaket. Men Holund sier til NRK at han kommer til å ta opp dette etter OL, så alle er enige om kriteriene for uttak før mesterskap..

P4 - 5 timer siden

Ikke tiltalt to år etter tilståelse

En mann i 40-årene er fortsatt ikke tiltalt, to år etter at han tilsto overgrep mot en gutt under 14 år. Han ble avslørt i april 2016 da han ved en feil koblet seg opp mot TVen til naboen og viste sitt eget overgrepsmateriale der. Politiet er fortsatt ikke ferdige med å etterforske saken.

P4 - 6 timer siden

Forsøkte å rane urmaker

To personer forsøkte å rane en urmaker i Porsgrunn i Telemark i formiddag ved å angripe døra med øks. De to var maskerte og hadde på seg sorte hettegensere, og klarte ikke å komme seg inn i butikken. Politiet tror de flyktet fra stedet i to små biler, og ber publikum om tips om saken..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt