P4 > Nyheter

Monday, 25 June, 13:28

P4 - 12 Oct 17 kl. 08:10

Vil bruke 2,9 prosent av oljefondet

Regjeringen legger opp til å bruke 2,9 prosent av oljefondet i neste års statsbudsjett.
Det kom fram da nøkkeltallene i budsjettet ble offentliggjort klokken 8 i dag. Det er nytt av året at dette tallet blir lagt fram før finansministeren legger fram alle tallene for Stortinget klokken 10.
Det er fordi enkelte tall kan være børssensitive.
2,9 prosent er såvidt under grensen på 3 prosent som regjeringen har satt for oljepengebruken..
Les mer på P4


Les mer om:
Stortinget

Dele artikeln

4 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, bruke, 2,9, prosentav , oljefondet
P4 - 14 Jun 17 kl. 10:53

Tredoblet kampkraft i Forsvaret

Dersom Norge følger NATOs mål om å bruke to prosent av brutto nasjonalprodukt, BNP, på Forsvaret, ville kampkraften økt betydelig. Det viser en rapport gjort for institutt for Forsvarsopplysning som ble lagt fram i dag. Norge bruker nå 1,5 prosent av BNP på Forsvaret, men det vil ha en betydelig effekt å bruke 17 milliarder mer fram mot 2024, vil det gi en tre ganger økt forsvarsevne, viser rapporten..

Aftenposten - 15 May 18 kl. 08:13

Regjeringen bruker mindre oljepenger

Planlegger å bruke 2,7 prosent av Oljefondet i år. I fjor høst var planen 2,9 prosent..

NRK - 12 Oct 17 kl. 08:01

Bruker 2,9 prosent av oljefondet

Regjeringen legger opp til å bruke 2,9 prosent av oljefondet i neste års statsbudsjett..

Hegnar.no - 11 Dec 17 kl. 06:28

Familier med dårlig råd kutter på julegaver

Mens lavinntektsgrupper planlegger å bruke 30 prosent mindre på julegaver i år enn i fjor, forventer folk med millioninntekt å øke sitt forbruk med 16 prosent..

NRK - 12 Oct 17 kl. 10:11

Foreslår å bruke 1325 milliarder

Regjeringen foreslår totalt å bruke 1325 milliarder kroner i neste års budsjett. Det er en forventet økonomisk vekst på 2,5 prosent..

NRK - 15 May 18 kl. 08:08

Bruker mindre oljepenger

Regjeringen foreslår å bruke 2,7 prosent av Statens pensjonsfond utland i 2018. Det er 0,2 prosentpoeng lavere enn foreslått i statsbudsjettet i fjor høst. Regjeringen foreslår å bruke 225,5 milliarder oljepenger i år..

Hegnar.no - 04 Oct 17 kl. 22:25

Solberg vil bruke under 3 prosent av oljefondet

Statsminister Erna Solberg (H) varsler at tiden er inne for strammere statsbudsjett. Hun legger opp til en oljepengebruk på under 3 prosent av oljefondet..

NRK - 15 Mar 18 kl. 17:00

Nato økte forsvarsbudsjettene

Canada og de europeiske Nato-landene økte forsvarsbudsjettene med fem prosent fra 2016 til i fjor, opplyser generalsekretær Jens Stoltenberg. Åtte land ligger an til å bruke to prosent av BNP på forsvar i år..

NRK - 20 Jul 17 kl. 08:50

Usikre på bruk av helseforsikringer

Over halvparten av Nordmenn med helseforsikring, sier de ikke vet hvordan de skal bruke den ifølge en undersøkelse gjort av Forbrukerrådet. Spesielt unge mellom 18–30 år er usikre, 71 prosent oppgir at de ikke vet hvordan de skal bruke forsikringen..

P4 - 07 Jun 17 kl. 06:55

Båtfolk flest bruker vest når de skal

Nordmenn er flinke til å bruke redningsvest i små båter. Av over 6700 kontrollerte i fjor manglet bare tre prosent vest, skriver NRK. I drøyt to år har det vært påbudt med vest i båter som er under åtte meter lange.

Fler nyheter fra P4

P4 - 30 minutter siden

Krever redegjørelse om ansettelse

Styreleder i Innovasjon Norge Gunnar Bovim ber toppsjef Anita Krohn Traaseth nå redegjøre for ansettelsen av Ferd-arving Katharina Andresen. Det skriver Dagens Næringsliv. I helgen har det blåst rundt Innovasjon Norge-sjefen etter at hun ansatte Norges rikeste Kvinne i en deltidsstilling, uten at stillingen ble lyst ut, noe som er strid med selskapets interne regler..

P4 - 30 minutter siden

Forbrukerrådet: – NSB informerer altfor dårlig

– NSB er altfor dårlige til å informere kunder om hvilke rettigheter de har når et tog er forsinket. Det sier Pia Høst, leder av forbrukerdialog i Forbrukerrådet. I dag fortalte P4-nyhetene at bare 0,05 prosent av NSBs inntekter ble tilbakebetalt på grunn av forsinkede tog i fjor.

P4 - 1 time siden

SV med medlemsvekst

Sosialistisk Venstreparti har fått rundt 1.250 nye medlemmer i løpet av året, og det er en økning på 60 prosent sammenlignet med i fjor. Det kom fram da partiet oppsummerte den politiske våren før sommerferien.

P4 - 1 time siden

Berg risikerer straff

P4 - 1 time siden

Kjørte inn i folkemengdene

En bil kjørte på flere fotgjengere utenfor en kirke i Dublin i formiddag. Ifølge avisen The Irish Times skal føreren av bilen ha fått et illebefinnende..

P4 - 1 time siden

Ankesaken begynner i januar

Ankesaken til moren til 13-åringen som døde av avmagring på hytta på Beitostølen, begynner 14. januar. 46-åringen ble i Valdres tingrett 15.

P4 - 1 time siden

Tiltalt for voldtekt av datteren

En 52 år gammel mann er tiltalt for å ha forgrepet seg seksuelt på sin egen datter. Ifølge tiltalen voldtok han en av døtrene sine flere ganger mellom 1998 og 2017. Mannen må møte i Sunnhordland tingrett i august..

P4 - 3 timer siden

Ed Sheeran måtte avbryte konsert for første gang

Klarte ikke å holde seg..

P4 - 2 timer siden

- Ikke enkelt for Ap

- Det blir langt fra enkelt for ledelsen i Arbeiderpartiet å rydde opp i alle maktkampene som foregår både lokalt og sentralt. Det sier valgforsker Svein Tore Marthinsen etter at VG i dag skrev at det krangles heftig i Trøndelag Ap, mellom gamle nord og sør. - Så lenge folk ikke tåler trynet på hverandre så blir det vanskelig å jobbe med det man skal, nemlig politikk, sier valgforskeren..

P4 - 3 timer siden

Ed Sheraan måtte avbryte konsert for første gang

– Dette har aldri skjedd før..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt