P4 > Nyheter

Thursday, 19 October, 01:43

P4 - 12 Oct 17 kl. 08:10

Vil bruke 2,9 prosent av oljefondet

Regjeringen legger opp til å bruke 2,9 prosent av oljefondet i neste års statsbudsjett.
Det kom fram da nøkkeltallene i budsjettet ble offentliggjort klokken 8 i dag. Det er nytt av året at dette tallet blir lagt fram før finansministeren legger fram alle tallene for Stortinget klokken 10.
Det er fordi enkelte tall kan være børssensitive.
2,9 prosent er såvidt under grensen på 3 prosent som regjeringen har satt for oljepengebruken..
Les mer på P4


Les mer om:
Stortinget

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, bruke, 2,9, prosentav , oljefondet
P4 - 14 Jun 17 kl. 10:53

Tredoblet kampkraft i Forsvaret

Dersom Norge følger NATOs mål om å bruke to prosent av brutto nasjonalprodukt, BNP, på Forsvaret, ville kampkraften økt betydelig. Det viser en rapport gjort for institutt for Forsvarsopplysning som ble lagt fram i dag. Norge bruker nå 1,5 prosent av BNP på Forsvaret, men det vil ha en betydelig effekt å bruke 17 milliarder mer fram mot 2024, vil det gi en tre ganger økt forsvarsevne, viser rapporten..

NRK - 12 Oct 17 kl. 08:01

Bruker 2,9 prosent av oljefondet

Regjeringen legger opp til å bruke 2,9 prosent av oljefondet i neste års statsbudsjett..

NRK - 12 Oct 17 kl. 10:11

Foreslår å bruke 1325 milliarder

Regjeringen foreslår totalt å bruke 1325 milliarder kroner i neste års budsjett. Det er en forventet økonomisk vekst på 2,5 prosent..

Hegnar.no - 04 Oct 17 kl. 22:25

Solberg vil bruke under 3 prosent av oljefondet

Statsminister Erna Solberg (H) varsler at tiden er inne for strammere statsbudsjett. Hun legger opp til en oljepengebruk på under 3 prosent av oljefondet..

NRK - 20 Jul 17 kl. 08:50

Usikre på bruk av helseforsikringer

Over halvparten av Nordmenn med helseforsikring, sier de ikke vet hvordan de skal bruke den ifølge en undersøkelse gjort av Forbrukerrådet. Spesielt unge mellom 18–30 år er usikre, 71 prosent oppgir at de ikke vet hvordan de skal bruke forsikringen..

P4 - 25 Jul 17 kl. 12:52

Skatteinntektene faller

67 norske kommuner har mindre skattepenger å bruke i år enn i fjor. Det utgjør 15 prosent av kommunene i landet. I følge Kommunal Rapport er Sola kommune hardest rammet.

P4 - 07 Jun 17 kl. 06:55

Båtfolk flest bruker vest når de skal

Nordmenn er flinke til å bruke redningsvest i små båter. Av over 6700 kontrollerte i fjor manglet bare tre prosent vest, skriver NRK. I drøyt to år har det vært påbudt med vest i båter som er under åtte meter lange.

NRK - 18 Jul 17 kl. 05:49

Netflix har nådd 100 mill. bruke

Mandagens melding om at Netflix har rundet over 100 millioner abonnenter, ga aksjen et hopp på over 10 prosent på Wall Street. Netflix omsatte for 2,79 milliarder dollar i andre kvartal – opp 32,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor..

Dagbladet - 12 Oct 17 kl. 08:03

Regjeringen vil bruke 2,9 prosent av oljefondet i statsbudsjettet

Oljepengebruken øker med 5,5 milliarder..

Aftenposten - 14 Jun 17 kl. 07:30

Ny rapport: Langt mer effektive kampfly og mer utholdende hær om Forsvaret får 2 prosent av BNP

Tredoblet kampkraft. Større evne til å stanse og bekjempe en fiende. Slik beskriver tallknuser og ekspert Nils Holme Norges forsvar om vi gjør alvor av å bruke 2 prosent av BNP på Forsvaret..

Fler nyheter fra P4

P4 - 2 timer siden

Jordskjelvfilm spilles inn i Oslofjordtunnelen

Deler av den norske katastrofefilmen "Skjelvet" ble i kveld spilt inn i Oslofjordtunnelen. Filmen har Kristoffer Joner og Ane Dahl Torp i hovedrollene, de samme som rømte fra kjempebølgen i Geirangerfjorden i filmen «Bølgen» fra 2015. Det er Drammens Tidende som melder at Oslofjordtunnelen er åsted for filminnspilling natt til torsdag og derfor stengte tunnelen..

P4 - 2 timer siden

- Regjeringen foreslår ikke å kutte 45 millioner

I forslag til statsbudsjett for 2018 har regjeringen foreslått å kutte 25 millioner kroner i tilskuddet til folkehøgskolene - ikke 45 som det har blitt meldt om. Det skriver nettstedet faktisk.no som sjekker påstander som blir gitt i mediene.

P4 - 2 timer siden

PST tror norsk IS-kriger likevel ikke er død

En IS-tilsluttet nordmann som har vært regnet som død siden 2014, skal likevel være i live, ifølge Politiets sikkerhetstjeneste. Det skriver Adresseavisen. Mannen ble meldt drept høsten 2014 av TV 2.

P4 - 4 timer siden

63-åring alvorlig hodeskadd i Bergen

Politiet etterlyser nå vitner etter at en 63 år gammel mann ble lagt inn på sykehus i Bergen med alvorlige hodeskader i helgen. Politiet har så langt ingen idé om hva som har skjedd med mannen. De sier til NTB at det så langt ikke er indikasjoner på at det har skjedd noe kriminelt, men det kan ikke utelukkes.

P4 - 5 timer siden

Billigere mat hvis du skanner varen sjøl

Hvis du tar med deg en skanner rundt i butikken og betaler i ubetjent kasse, får du flere Coop-varer billigere. Det er urettferdig, sier leder i næringskomitéen og senterpartipolitiker Geir Pollestad til NRK. Pollestad mener ordninga diskriminerer kunder som strever med ny teknologi.

P4 - 5 timer siden

To statsrådskifter skal være klare

Frank Bakke-Jensen blir ny forsvarsminister når Ine Eriksen Søreide tar over utenriksministerposten. Det melder TV2 i kveld. Som NTB meldte mandag, kommer trolig endringene i regjeringen på fredag, da nåværende utenriksminister Børge Brende går inn i sin nye stilling som president i Verdens økonomiske forum.

P4 - 5 timer siden

Kvinne i 80-årene knivstukket

En kvinne i 80-årene er knivstukket i Tana i Finnmark. Det opplyser politiet i kveld. En annen kvinne, hun i 30-årene, er pågrepet og mistenkt for knivstikkingen.

P4 - 5 timer siden

Fakkeltog for asylbarna i kveld

I kveld arrangeres det fakkeltog foran Stortinget for de 130 asylbarna som risikerer å bli sendt ut av Norge i høst. Karl Johansgate i Oslo er full av demonstranter som forlanger at barna får bli. I løpet av høsten fyller 130 asylbarn 18 år – og da har UDI vedtatt at de skal ut..

P4 - 6 timer siden

Posten-ansatt dømt for å ha stjålet pakker

En mann som jobbet ved Postens terminal på Lørenskog, er dømt til 60 dagers fengsel etter at han selv åpnet pakker og tok innholdet. 23-åringen tok mobiltelefoner, dataspill og en datamaskin. Mannen har oppgitt at han ikke hadde tenkt å selge tingene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt