P4 > Nyheter

Thursday, 14 December, 01:23

P4 - 12 Oct 17 kl. 08:10

Vil bruke 2,9 prosent av oljefondet

Regjeringen legger opp til å bruke 2,9 prosent av oljefondet i neste års statsbudsjett.
Det kom fram da nøkkeltallene i budsjettet ble offentliggjort klokken 8 i dag. Det er nytt av året at dette tallet blir lagt fram før finansministeren legger fram alle tallene for Stortinget klokken 10.
Det er fordi enkelte tall kan være børssensitive.
2,9 prosent er såvidt under grensen på 3 prosent som regjeringen har satt for oljepengebruken..
Les mer på P4


Les mer om:
Stortinget

Dele artikeln

4 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, bruke, 2,9, prosentav , oljefondet
P4 - 14 Jun 17 kl. 10:53

Tredoblet kampkraft i Forsvaret

Dersom Norge følger NATOs mål om å bruke to prosent av brutto nasjonalprodukt, BNP, på Forsvaret, ville kampkraften økt betydelig. Det viser en rapport gjort for institutt for Forsvarsopplysning som ble lagt fram i dag. Norge bruker nå 1,5 prosent av BNP på Forsvaret, men det vil ha en betydelig effekt å bruke 17 milliarder mer fram mot 2024, vil det gi en tre ganger økt forsvarsevne, viser rapporten..

NRK - 12 Oct 17 kl. 08:01

Bruker 2,9 prosent av oljefondet

Regjeringen legger opp til å bruke 2,9 prosent av oljefondet i neste års statsbudsjett..

Hegnar.no - I førrgår: 06:28

Familier med dårlig råd kutter på julegaver

Mens lavinntektsgrupper planlegger å bruke 30 prosent mindre på julegaver i år enn i fjor, forventer folk med millioninntekt å øke sitt forbruk med 16 prosent..

NRK - 12 Oct 17 kl. 10:11

Foreslår å bruke 1325 milliarder

Regjeringen foreslår totalt å bruke 1325 milliarder kroner i neste års budsjett. Det er en forventet økonomisk vekst på 2,5 prosent..

Hegnar.no - 04 Oct 17 kl. 22:25

Solberg vil bruke under 3 prosent av oljefondet

Statsminister Erna Solberg (H) varsler at tiden er inne for strammere statsbudsjett. Hun legger opp til en oljepengebruk på under 3 prosent av oljefondet..

NRK - 20 Jul 17 kl. 08:50

Usikre på bruk av helseforsikringer

Over halvparten av Nordmenn med helseforsikring, sier de ikke vet hvordan de skal bruke den ifølge en undersøkelse gjort av Forbrukerrådet. Spesielt unge mellom 18–30 år er usikre, 71 prosent oppgir at de ikke vet hvordan de skal bruke forsikringen..

P4 - 25 Jul 17 kl. 12:52

Skatteinntektene faller

67 norske kommuner har mindre skattepenger å bruke i år enn i fjor. Det utgjør 15 prosent av kommunene i landet. I følge Kommunal Rapport er Sola kommune hardest rammet.

P4 - 07 Jun 17 kl. 06:55

Båtfolk flest bruker vest når de skal

Nordmenn er flinke til å bruke redningsvest i små båter. Av over 6700 kontrollerte i fjor manglet bare tre prosent vest, skriver NRK. I drøyt to år har det vært påbudt med vest i båter som er under åtte meter lange.

NRK - 18 Jul 17 kl. 05:49

Netflix har nådd 100 mill. bruke

Mandagens melding om at Netflix har rundet over 100 millioner abonnenter, ga aksjen et hopp på over 10 prosent på Wall Street. Netflix omsatte for 2,79 milliarder dollar i andre kvartal – opp 32,3 prosent sammenlignet med samme periode i fjor..

Aftenposten - I førrgår: 06:00

Familier med dårlig råd kutter på julegaver

Mens lavinntektsgrupper planlegger å bruke 30 prosent mindre på julegaver i år enn i fjor, forventer folk med millioninntekt å øke sitt forbruk med 16 prosent..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Utvider siktelsen mot idrettsprofil

Politiet har nå utvidet siktelsen mot idrettsprofilen fra Oslo som er siktet for å ha huset filippinske arbeidere som han visste at oppholdt seg ulovlig i Norge. Det opplyser politiet til VG. Mannen i 50-årene er også siktet for bruk av ulovlig arbeidskraft og for falsk forklaring i forbindelse med søknader om opphold i Norge.

P4 - 1 time siden

Utøya-ungdommer sliter med migrene

Ungdommer som overlevde terrorangrepet på Utøya er mer utsatt for hyppig migrene og annen hodepine enn andre ungdommer. Det viser en ny studie fra Oslo universitetssykehus og Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress. Forskerne bak studien er overrasket over omfanget..

P4 - 2 timer siden

Advarer om vanskelige kjøreforhold

Meteorologisk institutt advarer om vanskelige forhold på veiene i seks fylker. I Oslo, Akerhus, Vestfold, Østfold, Telemark og Buskerud kan det bli veldig glatte veier og MET anbefalerer bilsiter å la bilen stå..

P4 - 3 timer siden

Nederlag for May

Statsminister Theresa May led nederlag da et knapt flertall i Underhuset i dag krevde garanti om å få siste ord om den endelige brexit-avtalen med EU. 309 av representantene i Underhuset stemte for dette, mens 305 stemte imot..

P4 - 3 timer siden

Norge knuste Russland

De norske håndballjentene er klare for semifinale i VM etter at de slo Russland 34 -17 i kvartfinalen i kveld. Dette er Norges største seier mot Russland noensinne. Norge møter Nederland i semifinalen, som spilles på fredag..

P4 - 4 timer siden

Norske Skog selger fabrikker

Norske Skog AS setter i gang en prosess for å få solgt skogkonsernets sju papirfabrikker. Det opplyser selskapet i en børsmelding i kveld. Investeringsbanken Evercore har fått oppgaven som rådgiver..

P4 - 5 timer siden

Trusler en fare for demokratiet

Trusler mot politikere og andre offentlige personer i sosiale medier er en grunnleggende fare for demokratiet. Det hevder en britisk rapport. Selskapene som står bak driften av sosiale medier får skarp kritikk i rapporten for å ha vært for trege til å gripe inn mot trusler og beskytte sine brukere..

P4 - 5 timer siden

Skjulte millionkontrakt

Sykkelforbundet har skjult en mediekontrakt verdt millioner for kvinnerittet Ladies Tour of Norway. Det skriver NRK. Sykkelforbundet og TV 2 inngikk i 2016 en avtale verdt ni millioner kroner om vise herrerittene Tour des Fjords, Tour of Norway og NM og Ladies Tour of Norway frem til 2018.

P4 - 6 timer siden

Folk vet ikke at de kjøper falske julegaver

Mange nordmenn vet ikke om julegavene de har kjøpt i år er ekte eller falske. Det advarer Tolletaten, Forbruketrådet og Patentstyret, som nå aksjonerer sammen for å advarer forbrukere. Selv om nettsidene ser profesjonelle og seriøse ut, er de ikke nødvendigvis det, sier seniorrådgiver i Tolldirektoratet, Elisabeth Nettum:.

P4 - 6 timer siden

AP: Enige om skattereform

Representantenes hus og Senatet i den amerikanske Kongressen skal være enige om skattereform. Det melder nyhetsbyrået AP. Reformen vil senke skatten for bedrifter og velstående amerikanere, og vært en kampsak for president Donald Trump..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt