NRK > Nyheter

Monday, 19 November, 21:30

NRK - 21 Oct 18 kl. 11:20

Vil avvikle oljeindustrien til 2035

AUF-landsmøtet vedtok søndag at man skal ha en styrt avvikling av petroleumsindustrien innen 2035. De vedtok også nei til utenlandskabler, strengere krav til oppdrettsnæringen og «et grønt og solidarisk skattesystem»..
Les mer på NRK


Les mer om:
AUF

Dele artikeln

44 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vil, avvikle, oljeindustrien, til, 2035
Hegnar.no - 28 Aug 18 kl. 10:29

Nord-Norge leverte mer til oljenæringen

Nordnorsk leverandørindustri solgte varer og tjenester til oljeindustrien for 3,6 milliarder kroner i fjor. Men selv om omsetningen økte, ble det færre årsverk..

NRK - 24 Jul 18 kl. 07:07

Tek viktige steg mot atomnedrusting

Bilete publisert av overvakings- og analysegruppa 38 North viser at Nord-Korea har byrja å avvikle det som skal vere ein av dei viktigaste anlegga for testoppskytingar. Det melder CNN..

Hegnar.no - 06 Aug 18 kl. 05:45

Grønn Ungdom vil legge ned norsk kyllingindustri

MDGs ungdomsparti Grønn Ungdom vil avvikle den norske kyllingindustrien. Vanlig produksjon skal erstattes med økologisk kyllinghold..

Dagbladet - 15 Nov 18 kl. 06:00

«Dyrevernarar» har gjennom mange år framstilt eit skeivt bilete av realitetar med pelsdyrhald

Dette har medført ei populismebølgje, der fleire politiske partier har neglisjert fagleg kunskap, og gått inn for å avvikle næringa..

Dagbladet - 07 Nov 18 kl. 21:55

- Med dobbelt statsborgerskap har ikke mødre sjanse til å få barna sine tilbake til Norge

Regjeringen ønsker å avvikle prinsippet om ett statsborgerskap. Laial Ayoub ber dem tenke om igjen. For utsatte barns skyld..

Hegnar.no - 28 Oct 18 kl. 08:37

Trygve Hegnar: Avvikle oljen?

«Med tanke på at det kun er uker igjen før landet kan ha en regjering bestående av Ap, Sp og KrF, støttet av SV, begynner det å se skummelt ut», skriver Trygve Hegnar..

Hegnar.no - 21 Aug 18 kl. 12:53

Nå ryker denne delen av Norges Bank

Det vil ikke være i strid med Grunnloven å avvikle representantskapet som passer på driften av Norges Bank, slår lovavdelingen i Justisdepartementet fast..

Hegnar.no - 21 Oct 18 kl. 11:29

AUF vedtok styrt avvikling av oljeindustrien

AUF-landsmøtet vedtok søndag at man skal ha en styrt avvikling av petroleumsindustrien innen 2035..

Aftenposten - 29 Jul 18 kl. 19:21

Oljeindustrien kan bli utestengt fra Lofoten for alltid – saken avgjøres på Aps landsmøte til våren

AUF ligger an til å vinne en omkamp om varig vern av Lofoten, Vesterålen og Senja på neste år landsmøtet i Ap, men møter tøff motstand fra fagbevegelsen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Predikant har godt samvit

Mirakelpredikanten Svein-Magne Pedersen avviser at stiftinga Misjonen Jesus Leger har gjort noko gale det veldedige arbeidet sitt, og seier han har godt samvit. Måndag skreiv VG at det er opna tilsynssak mot stiftelsen..

NRK - 15 minutter siden

Anbefaler å la bilen stå i stormen

Politiet anbefaler bilister i Honningsvåg om å la bilen stå i uværet som herjer Magerøya i kveld. Det er stor fare for at grus og stein virvles opp fra bakken og forårsaker steinsprang på bilene, melder politiet..

NRK - 15 minutter siden

Regjeringen gir budsjett-skisse

Høyre, Frp og Venstre presenterer etter det NRK erfarer en ferdig skisse til løsning for KrF når de fire møtes igjen til budsjettdforhandlinger klokka 21.30. Håpet er at denne skal kunne godkjennes av de fire partienes gruppemøter tirsdag formiddag..

NRK - 45 minutter siden

VG: Krf får veteranhjelp

Kjell Ingolf Ropstad skal på kort varsel ha hyra inn tidlegare parlamentarisk leiar Hans Olav Syversen til å leie Krfs sekretariat når partiet skal forhandle om regjeringsmakt med Solberg, ifølgje kjelder VG har snakka med..

NRK - 1 time siden

Ny remis for Carlsen

Det endte med remis i åttende parti på rad mellom Magnus Carlsen og Fabiano Caruana i årets sjakk-VM i London..

NRK - 1 time siden

Vil auke straffa for politiskyting

Regjeringa foreslår å skjerpe straffa for å skyte mot politiet, og vil heve strafferammen frå tre til ti år. – Ein del av kampen for å bekjempe gjengkriminalitet, seier justisminister Tor Mikkel Wara..

NRK - 1 time siden

Narvik valt som VM-kandidat

Skistyret har avgjort at Narvik blir norsk vertskandidat viss Noreg søkjer om VM i alpint. – Me har valt konseptet me trur har størst moglegheit til å bringe eit VM til Noreg, seier skipresident Erik Røste. Fyrste høve til å søkje er VM i 2027..

NRK - 1 time siden

Vil hindre utmelding utan avtale

Den britiske opposisjonsleiaren Jeremy Corbyn seier Labour vil forsøke å hindre at Storbritannia melder seg ut av EU utan at ein brexit-avtale er vedteken. Tidlegare ba han Theresa May om å trekkje tilbake forslaget til skilsmisseavtale med EU..

NRK - 2 timer siden

Bioteknologi-utnevnelser på vent

Helseministeren utsetter valget av nye medlemmer til Bioteknologirådet, og oppgir regjeringsforhandlingene som grunn. Dermed vil KrF få være med på å håndplukke hvem som skal få sitte i Bioteknologirådet om de går inn i regjeringen, ifølge VG..

NRK - 2 timer siden

Droppar setebelte i traktoren

Fire av ti bønder brukar aldri setebelte i traktoren når dei køyrer utanfor offentleg veg. Det kjem fram i ei spørjeundersøking gjort for Arbeidstilsynet. Berre 17 prosent seier at dei alltid brukar belte..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt