P4 > Nyheter

Saturday, 04 April, 19:02

P4 - 18 Jan 20 kl. 18:08

Vi spiser mindre fisk enn vi tror

- Vi spiser halvparten så mye fisk som vi tror.
Det mener en forsker i Seafood.
Tall fra Norges Sjømatråd viser at unge spiser 44 prosent mindre fisk enn for sju år siden.
I tillegg sier forskeren til NRK at tallene på hvor mye fisk vi spiser er inkludert skinn og bein. Dermed er antall kilo hver person spiser i året hele 17 kilo mindre enn det som blir oppgitt i undersøkelser..
Les mer på P4


Les mer om:
Seafood, Norges Sjømatråd, NRK

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vi spisermindre , fisk, ennvi , tror
NRK - 18 Jan 20 kl. 19:25

Vi spiser mindre fisk enn vi tror

Skinn og bein gjør at vi tror vi spiser 17 kilo mer fisk hver år enn vi faktisk gjør, mener forsker. Paradoksalt at unge spiser minst, mener Sjømatrådet..

P4 - 19 Nov 19 kl. 12:56

Nordmenn spiser mindre sukker

Nordmenn har fått kontroll på sukkersuget. Siden 2000 har sukkerforbruket i snitt gått ned fra 43 til 24 kilo sukker i året per person, viser nye tall fra Helsedirektoratet. Samtidig spiser vi også 18 prosent mindre fisk og 8 prosent mindre frukt og bær enn vi gjorde for ti år siden..

P4 - 23 Nov 19 kl. 20:36

Sjømatnæringen ber om momskutt

Vi spiser i snitt seks kilo mindre fisk hver nå enn vi gjorde for ti år siden - stikk i strid med regjeringens ambisjoner om at vi skal spise mer. Det viser tall fra helsedirektoratet. Nå ber Sjømatbedriftene regjeringen om å kutte momsen på sjømat-produkter, melder NRK..

VG - 08 Feb 20 kl. 12:42

Småbarnsforeldre må skjerpe seg

Norske 13-åringer spiser mer godteri enn fisk. I antall gram. Det er både ille, dumt og fryktelig unødvendig, og i hvert fall gitt det fantastiske utgangspunktet vi har..

P4 - 05 Feb 20 kl. 16:12

Ser på TV mens de spiser

Ved over halvparten av skolene i Norge ser elevene på TV i matpausen. Det viser en undersøkelse laget av Aftenposten junior. Fire av fem elever svarer i undersøkelsen at de liker å se på TV mens de spiser, mens en av fem synes det er dumt at de må være stille i spisepausen, og at de heller vil være sosiale.

Klartale - 01 Nov 19 kl. 13:07

Vi spiser mindre kjøtt

Folk i Norge spiser mindre kjøtt enn før. Det viser en ny rapport..

P4 - 06 Feb 20 kl. 09:45

Kjøttkutt vil koste folk milliarder

Reduksjon i forbruket av rødt kjøtt til fordel for plantekost og fisk, vil koste norske husholdninger rundt fire milliarder kroner. Det viser rapporten Klimakur 2030. Ifølge rapporten vil redusert kjøttforbruk i størst grad ramme personer som har lite penger fra før.

P4 - 11 Nov 19 kl. 08:25

Ikke enige om plastfaren

Naturvitere mener vi vet nok om giftig plast i fugl og fisk til å slå alarm om plast i mennesker også. Miljøgiftekspert Geir Wing Gabrielsen ved Norsk Polarinstitutt sier til Klassekampen at mulige helseeffekter av plastartikler absolutt bør bekymre, og at det ikke bør være noen tvil om at nano- og mikroplast har nådd mennesker gjennom lufta vi puster og maten vi spiser. Vitenskapskomiteen for matsikkerhet på sin side, mener dataene er av for laber kvalitet til å konkludere..

Aftenposten - 03 Dec 19 kl. 16:45

Oslofjorden er nesten tom for fisk

Torskebestanden har kollapset og flere steder er innholdet av miljøgifter så høy at fisk og skalldyr ikke kan spises, viser ny rapport..

P4 - 15 Jan 20 kl. 08:57

Eksporterte fisk for over 100 milliarder

Norge eksporterte fisk for rekordhøye 104,1 milliarder i fjor. Det er hele 8,3 prosent mer enn året før, viser nye tall fra Statistik sentrlabyrå. Svak kronekurs og økt etterspørsel bidro til veksten..

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Kraftig økning i dødstallet i New York

I New York har det vært rekordmange dødsfall siste døgn. 630 mennesker har mistet livet, opplyser byens guvernør nå i kveld. Totalt har det da vært 3565 koronadødsfall i New York..

P4 - 1 time siden

Bekrefter at det neppe blir barnetog

Det kommer neppe som noen overraskelse at det neppe blir noe vanlig barnetog gjennom hovedstadens hovedgate i år. Nå bekrefter også Oslo-ordfører Marianne Borgen overfor VG at et tog med 30 000 barn ikke er realistisk. Men, som også kulturministeren har sagt, 17.

P4 - 1 time siden

Har laget 150 000 testsett på en uke

På en drøy uke har forskere på NTNU - i samarbeid med St. Olavs hospital - produsert 150.000 testsett for å påvise koronasmitte.

P4 - 2 timer siden

Europol: Flere nettovergrep

Det har vært en økning i deling av overgrepsmateriale på nett etter at det ble iverksatt strenge koronatiltak over hele verden. I en ny rapport skriver Europol at isolerte overgripere som kjeder seg har økende interesse i å utveksle bilder. I tillegg er det flere som forsøker å opprette kontakt med barn på nett, og det er flere innlegg som dreier seg om nettovergrep.

P4 - 2 timer siden

Over 700 nye døde i Storbritannia

I Storbritannia har 708 personer mistet livet av koronaviruset siden i går. Aldri før har så mange mistet livet i landet på en dag, og fjerde dag på rad at det settes en ny, dyster rekord. 4.

P4 - 2 timer siden

Permitterte studenter sliter

Elever og studenter kan blir tvunget til å velge mellom dagpenger, eller å fortsette utdanningen uten inntekter. For mange deltidsjobber, som er helt nødvendig for mange er borte. Frischsenteret anslår at mellom 80.

P4 - 2 timer siden

Vil ha koronatelefon for innvandrere

Likestillings- og diskrimineringsombudet foreslår egne telefontjenester om koronapandemien for innvandrere og andre som kan lite norsk. Det melder NTB. Telefonene kan betjenes av helsefagstudenter med innvandrerbakgrunn, mener ombudet.

P4 - 3 timer siden

Døde i ulykke

En mann døde av skadene han pådro seg da han falt over bord fra en taubåt i Randaberg i Rogaland torsdag kveld. Det melder politiet nå. Den omkomne er en 33 år gammel polsk statsborger.

P4 - 3 timer siden

Forlenger tiltak i Spania

Regjeringen i Spania vil be parlamentet forlenge de strenge smitteverntiltakene i landet, frem til 26. april. Innbyggerne har allerede holdt seg hjemme i tre uker.

P4 - 4 timer siden

- To nye dødsfall

Det er nå i ettermiddag meldt om to nye dødsfall som følge av koronaviruset i Norge. En eldre pasient døde i dag på et sykehjem i Tønsberg, og en pasient på Ringerike sykehus har mistet livet, melder NRK. Tidligere i dag meldte Åsnes kommune i Innlandet at en eldre kvinne er død.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt