VG > Økonomi

Onsdag, 21 April, 22:45

VG - 08 april 21 kl. 09:25

Vi skal klare å nå våre klimamål for 2030

I dag (8. april) blir regjeringa sin klimaplan debattert i Stortinget. Brei støtte til hovudgrepa gir grunn til optimisme. Men behandlinga viser også at klimapolitikken blir stadig meir politisk. Det er bra, fordi det viser at klimapolitikk ikkje lenger handlar om lovord, men om realitetar..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Stortinget

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vi skal, klareå nå , våre, klimamål, for, 2030
NRK - 06 mars 21 kl. 08:56

Kinas klimamål ikke endret stort

Kinas nye energi- og klimamål bærer lite preg av styrket innsats mot klimaendringene. Fredag kunngjorde statsminister Li Keqiang at Kina skal senke karbonutslippene med 18 prosent per prosent av landets BNP i løpet av de neste fem årene. Målet er nøyaktig det samme som ble satt i den forrige femårsplanen for økonomien i Kina.

E24 - 21 jan. 21 kl. 17:39

Avviser at oljelisenser bryter med klimamålene: – En grov forenkling

SV mener 25. konsesjonsrunde på norsk sokkel kan være i strid med klimamålene i Parisavtalen. De kommer med enkle svar på komplekse problemer, mener oljeministeren..

NRK - 05 feb. 21 kl. 09:06

Sp vet ikke om de støtter klimamål

Ett år etter at regjeringen la fram Norges forsterkede klimamål, vet Senterpartiet fortsatt ikke om de vil være med på å kutte utslippene med minst 50 prosent innen 2030..

NRK - 05 feb. 21 kl. 17:04

Understreker støtte til klimamål

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum sa fredag at MDG ikke ville få innflytelse på en eventuell rødgrønn oljepolitikk etter valget til høsten. Han understreker likevel at partiet stiller seg bak Norges klimamål..

VG - 17 mars 21 kl. 22:01

Høyre: Ikke nødvendig å heve drivstoffprisene for å nå klimamålet

Høyres klima-talsmann Stefan Heggelund sier at klimamålene kan nås, uten at pumpeprisen på bensin og diesel må øke betydelig. Dermed har et flertall på Stortinget varslet at de vil hindre en slik prisøkning..

Aftenposten - 27 mars 21 kl. 21:00

Klimamål etter klimamål ser ut til å glippe i Oslo

Oslo vil bli verdensmester i klimakutt og har lovet velgerne store utslippsreduksjoner..

Aftenposten - 31 mars 21 kl. 20:54

MDG ville kaste regjeringen for klimamål som røk. Freder egen byråd når det samme trolig skjer i Oslo.

Da Norges nasjonale klimamål lå an til å ryke, fremmet MDG mistillitsforslag mot regjeringen..

E24 - 13 april 21 kl. 06:33

Bitcoin-feber kan velte Kinas klimamål

Kinas bitcoin-utvinning driver nær 80 prosent av verdens kryptovalutahandel, men krever enorme mengder strøm, som kan velte landets klimamål, viser en studie..

Dagbladet - 27 feb. 21 kl. 09:12

Slik skal de redde verden

Vil norske politikere klare å gjennomføre EUs klimamål? «Miniminister» er Flu Hartbergs forsøk på å lage en «My little pony»-versjon av Norges regjering. Scroll nedover for hele serien!.

E24 - 08 jan. 21 kl. 11:49

Utslippene skal mer enn halveres innen 2030: Nå kommer Ernas store klimaplan

Blir det dyrere kjøtt og bensin utover 2020-tallet? Nå avslører regjeringen hvordan de mener at Norge skal nå 2030-klimamålene..

Fler nyheter fra VG

VG - 15 minutter siden

Haaland sløste med sjansene i viktig Dortmund-seier

(Borussia Dortmund – Union Berlin 2–0) Erling Braut Haaland (20) sløste med sjansene og bommet på straffe, men Dortmund sørget for at de fortsatt henger med i Champions League-kampen..

VG - 1 time siden

Guro Reiten og Chelsea nærmer seg ligagullet

(Manchester City-Chelsea 2–2) Chelsea brøt Manchester Citys seiersrekke og næmer seg gullet i den den engelske kvinneligaen. Guro Reiten spilte de siste 14 minuttene av den dramatiske toppkampen..

VG - 1 time siden

VAR-drama da Son ble matchvinner i sluttminuttene

(Tottenham - Southampton 2–1) Heung-min Son (28) fikk først en scoring annullert etter VAR-vurdering, men så ble samme teknologi brukt da Tottenham fikk straffespark i 90. minutt. Son ble dermed matchvinner likevel..

VG - 2 timer siden

Beauty Medical Oslo vurderer søksmål mot Fim: – Folk er redd for å bevege seg inn dørene her

Etter to fellelser sier eier av Beauty Medical Oslo at hun er i kontakt med advokater, og vurderer å gå rettslige skritt mot Fim..

VG - 3 timer siden

Tung VM-start for Maflin: Ligger under 1–8 etter første dag

(Mark Selby – Kurt Maflin 8–1) Kurt Maflin (37) slet med å komme på bordet mot en storspillende Mark Selby og trenger en nær mirakuløs opphenting for å ta seg videre i VM..

VG - 4 timer siden

Var nær Besseberg i mange år: Tror ikke på påstandene

Han har kjent Anders Besseberg (75) siden 1992. Anklagene mot den tidligere IBU-presidenten blir sentral når Jacob Lund (68) skriver om sitt liv med norsk idrett..

VG - 5 timer siden

United-eier legger seg flat: – Vi gjorde det feil

I et åpent brev til Manchester United-fansen skriver medstyreleder Joel Glazer at storklubben ønsker å vise at de kan rette opp Super League-feilen..

VG - 6 timer siden

Hodeskaden ødela karrieren. Nå har Ryan (29) overtatt for Mourinho.

I en voldsom hodeduell mot Chelsea pådro en da 25 år gammel Ryan Mason seg kraniebrudd. Nå, som 29-åring, har han plutselig erstattet José Mourinho som Tottenhams hovedtrener frem til sommeren..

VG - 6 timer siden

Venstres medlemsflukt: MDG er nesten dobbelt så store

Venstre har mistet medlemmer hvert år siden forrige stortingsvalg og er nå det desidert minste av partiene på Stortinget. Tor Mikkola er blant de frafalne..

VG - 6 timer siden

50-mål-Haaland knuser alle stjernene siste tiåret: – Snakker for seg selv

Med et piskeslag av et straffespark scoret Erling Braut Haaland (20) sitt 50. mål for Borussia Dortmund på bare 54 kamper mot Werder Bremen. Robert Lewandowski trengte dobbelt så mye tid..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt