P4 > Nyheter

Saturday, 06 June, 03:53

P4 - 04 Nov 19 kl. 09:42

Vi røyker mer, men drikker mindre

Vi røyker mer, men drikker mindre.
Det er konklusjonen fra de nye tallene til Statistisk sentralbyrå.
Der går det fram at 34 prosent av oss drikker alkohol ukentlig. I fjor var tallet 35 prosent.
Når det gjelder røyking, har både daglig- og såkalt festrøyking økt med ett prosentpoeng fra fjorårets tall.
Les mer på P4


Les mer om:
Statistisk, Norge

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vi røyker, mermen , drikkermindre
NRK - 19 Dec 19 kl. 05:34

Færre mnn røyker

Tallet på menn som røyker, minker for første gang, melder Verdens helseorganisasjon (WHO) i sin årlige tobakksrapport. Antall kvinner som røyker minket med 100 millioner fra 2000 til 2018. I samme periode økte antall mannlige røykere med 40 millioner..

VG - 01 Sep 19 kl. 09:25

Høy eller full?

Hva foretrekker du, at din datter/ sønn røyker marihuana eller drikker sprit?.

P4 - 01 Apr 20 kl. 05:34

Flertallet drikker ikke mer enn før

Nordmenn flest sier de ikke drikker mer enn før under koronautbruddet. 7 av 10 nordmenn oppgir at alkoholinntaket er uendret under unntakstilstanden. 2 av 10 sier de drikker mindre enn før, men 1 av 10 drikker mer, viser en måling fra Norsk koronamonitor fra Opinion..

NRK - 19 Dec 19 kl. 05:34

Færre menn røyker

Tallet på menn som røyker, minker for første gang, melder Verdens helseorganisasjon (WHO) i sin årlige tobakksrapport. Antall kvinner som røyker minket med 100 millioner fra 2000 til 2018. I samme periode økte antall mannlige røykere med 40 millioner..

Aftenposten - 28 Aug 19 kl. 06:50

Rapport: Nordmenn drikker minst i Norden

En ny rapport viser at nordmenn er dem som drikker alle minst i Norden. I gjennomsnitt drikker hver nordmann over 15 år 6,8 liter ren alkohol årlig..

Klartale - 05 Dec 19 kl. 14:10

De fleste nordmenn drikker bare i helgene

Tre av fire nordmenn drikker bare alkohol i helgene. Menn drikker mer enn kvinner..

P4 - 17 Jan 20 kl. 13:37

- Festrøyk-trenden må snus

Myndighetene må på banen for å snu festrøyk-trenden. Det sier generalsekretær Anne Lise Ryel i Kreftforeningen. Nye SSB-tall om tobakkbruken i 2019 viser at det er færre som røyker daglig nå enn tidligere.

NRK - 01 Apr 20 kl. 03:39

Uendret alkoholkonsum i koronatiden

7 av 10 nordmenn oppgir uendret inntak av alkohol etter koronautbruddet, mens 2 av 10 sier de drikker mindre enn før. 1 av 10 drikker mer, viser en måling fra Norsk koronamonitor fra Opinion..

P4 - 24 May 20 kl. 10:34

Norske tenåringer drikker mindre enn danske

Norske tenåringer drikker litt mindre alkohol enn ungdommer i andre land. Det kommer fram i en undersøkelse i regi av Verdens Helseorganisasjon. Det er de danske ungdommene som topper listen.

Dagbladet - 05 Dec 19 kl. 07:30

Folk flest drikker bare i helga

Tre av fire nordmenn drikker ikke alkohol på ukedagene, bare i helga. Det viser nye tall om alkoholbruk i Norge..

Fler nyheter fra P4

P4 - 3 timer siden

- Al-Qaida-leder drept

Lederen for terrorgruppa Al-Qaida i Nord-Afrika er drept av franske styrker. Det opplyser den franske forsvarsministeren. Han ble drept nordvest i Mali.

P4 - 4 timer siden

USA: Trekker kinesisk flyforbud

Nå åpnes det for at kinesiske flyselskaper kan fly to tur-retur-flyvninger til USA i uken. Det er det samme som Kina godtar av amerikanske flyselskaper. Så sent som onsdag truet det amerikanske transportdepartementet med at flyselskaper fra Kina kunne bli nektet å fly inn og ut av USA fra 16.

P4 - 4 timer siden

Ber folk merke båtene

Hovedredningssentralen ber folk merke sine båter, kajakker og kanoer med navn og telefonnummer i sommer. Det skal gjøre det lettere å spore opp eieren om det skulle være nødvendig, og de skriver i en melding på Twitter at det i noen tilfeller kan avverge en redningsaksjon..

P4 - 4 timer siden

Trekker soldater ut av D.C.

USAs forsvarsminister trekker de militære styrkene ut av Washington D.C. Rundt 1.

P4 - 5 timer siden

Solberg: - Forstår smittevernutfordringene

Statsminister Erna Solberg sier hun har forståelse for at det ble utfordringer med smittevernet under demonstrasjonen i Oslo i dag. Tusenvis av mennesker sto tett samlet foran Stortinget for å demonstrere mot politivold og rasisme, og Helsedirektoratet har uttrykt bekymring for brudd på smittevernreglene. Solberg sier til VG at hun er glad arrangørene forsøkte å lage regler for smittevern, selv om det ble vanskelig..

P4 - 5 timer siden

Dro ut strømmen - fisk er ødelagt

Noen har trukket ut strømmen til en parkert frysebil som er fullastet med fisk i Lindesnes. Politiet melder at fisk for store verdier er ødelagt, og mener noen må ha gjort det med vilje. Det er ikke kjent om politiet har noen mistenkte..

P4 - 5 timer siden

Forbud mot kvelertak

Guvernøren i Minnesota forbyr nå politiet i Minneapolis å bruke kvelertak. Politiet er også pålagt å rapportere kollegaer som bryter dette forbudet. George Floyd døde forrige mandag i Minneapolis etter å ha blitt kvalt av en politimann som presset kneet på nakken hans..

P4 - 5 timer siden

Funn av levninger i Ørsta

Det er gjort funn av levninger og en sko i området der en 25 år gammel kvinne forsvant i Ørsta høsten 2018. Den polske kvinnen la ut på tur i fjellet, og har vært savnet siden. Det er gjennomført flere omfattende leteaksjoner de siste årene, og politiet opplyser nå til TV 2 at de har gjort funn.

P4 - 6 timer siden

Var under rettspykiatrisk vurdering

Mannen som er siktet for drapsforsøk på en 88-åring i Sandvika onsdag kveld, var underlagt rettspsykiatrisk utredning. Det skriver Budstikka. Mannen i 30-årene er tidligere drapsdømt, og er også siktet for å ha utøvd vold og fremsatt drapstrusler mot den samme 88-åringen i fjor høst..

P4 - 6 timer siden

NHO nedbemanner

NHO må nedbemanne på grunn av koronakrisen. Næringslivets Hovedorganisasjon har selv stått i bresjen for å sikre hjelp til bedrifter som er rammet av viruset. Og når deres medlemmer har permittert sine ansatte og tapt penger, har også NHO sine inntekter falt, melder E24.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt