Anmeldelse: «Idol» - Tv2

Vi anmeldte «Idol» låt for låt

Midtveis i finalerundene.

LEGENDER: Vilde Skogen sang Eva Cassidy som om hun aldri har gjort annet. Foto: Tv2
LEGENDER: Vilde Skogen sang Eva Cassidy som om hun aldri har gjort annet. Foto: Tv2 Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TV: Temaet for kveldens sending var «Legender». Den som trakk det korteste strået i kveld var egentlig Carlisle Sienes, men dommerne valgte å bruke seg av sesongens eneste fredning. Det betyr at vi ser telemarkingen neste uke også.

Carlisle Sienes (21) fra Lunde i Telemark: «Human Nature» - Michael Jackson

Det er godt å ha Carlisle tilbake. Forrige fredag bommet han på låtvalget. At han denne gangen velger å synge denne Michael Jackson-svisken, tror jeg både han og publikummet hans er glad for.

Den silkemyke stemmen hans slanger elegant over kompet til bandet han har i ryggen. Det er ingen enkel oppgave å beherske det emosjonelle aspektet her og få det til å høres naturlig ut, men det er selvsagt ingen sak for telemarkingen. Velkommen tilbake.

Kristian Raanes (22) fra Orkdal: «Purple Rain» - Prince

Tryggheten selv, Kristian gjør også Prince uten å virke nevneverdig preget av det presset som følger av å gjøre en såpass ikonisk låt, av en enda mer ikonisk artist. Men mestring er ikke alt, man skal jo mene det fra hjertet også.

Vi vet alle nå at Kristian kan hamle opp med det meste rent teknisk, men han må grave dypere i hjertet sitt om man virkelig skal tro på han. Originalen har intensitet som vanskelig lar seg kopiere. Kristian koser seg gjennom det, det blir ikke helt det samme.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.