NRK > Nyheter

Onsdag, 15 Juli, 12:49

NRK - 15 nov. 19 kl. 06:49

Verden bruker mer kull

Forbruket av kull øker kraftig i Asia, men i Europa og USA er forbruket redusert. Det kommer fram i årsrapporten fra Det internasjonale energibyrået IEA. I dag kommer 38 prosent av verdens energiproduksjon fra kull..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Asia, Europa, USA, Det, IEA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Verden, bruker, mer, kull
NRK - 01 nov. 19 kl. 15:13

Færre jervekull i Skandinavia

I Norge og Sverige er det påvist 165 kull med jervevalper i 2019, i fjor ble det påvist 182 kull. Dette tilsvarer en nedgang på 9 prosent. I 2019 har det imidlertid økt fra 58 til 61 kull i Norge, noe som er over det nasjonale målet på 39 kull i året..

P4 - 26 sep. 19 kl. 05:51

- Kull er bedre enn tre til fyring

Bioenergi til fyring er mindre miljøvennlig enn kull. Det slår en europeisk forskergruppe fast. De viser til at når man må felle store mengder skog for å bruke trær til pellets, kunne man like gjerne fyrt med kull.

Aftenposten - 21 sep. 19 kl. 18:16

Trumps nye ansikt i FN: Uerfaren diplomat med hjemlengsel skal ikke diskutere kull

NEW YORK (Aftenposten): Hun har lovet å være en klimapådriver i FN, men skal holde seg unna spørsmål om kull ettersom ektefellen er kullmilliardær..

E24 - 13 sep. 19 kl. 10:36

Tror ikke oljen ender som kull

Vil investorer bli like skeptiske til olje som de har vært til kull de siste årene, når klimautslippene skal kuttes kraftig? Svaret er nei, tror Akers sjeføkonom og Pareto-analytiker..

E24 - 20 nov. 19 kl. 10:51

Ny rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet

De største produsentlandene planlegger å utvinne 50 prosent mer kull, olje og gass i 2030 enn verden har råd til hvis klimamålene skal nås..

E24 - 23 des. 19 kl. 19:26

Vattenfall stenger nederlandsk kullkraft: – Ser ingen fremtid for kull

Svenske Vattenfall stenger sitt siste kullkraftverk i Nederland. – Vattenfall ser ingen fremtid for kull, sier selskapet..

Klartale - 08 aug. 19 kl. 10:32

Vi bruker for mye plastposer

Hver nordmann bruker hvert år 140 bæreposer av plast. Det er dobbelt så mange poser som det svenskene bruker..

P4 - 04 mai 20 kl. 07:07

Pandemien vil gi rekordlave utslipp

Koronapandemien er ventet til å føre til rekordlave utslipp i verden år. 8 prosent nedgang i globale karbonutslipp er prognosen i en ny analyse fra Det Internasjonale Energibyrået. Lavere etterspørsel etter kull, olje og gass er årsaken.

NRK - 07 sep. 19 kl. 22:55

Disse partiene bruker mest

Stortingspartiene bruker millioner på sosiale medier i valgkampen. Arbeiderpartiet og Høyre bruker mest og har flest annonser..

NRK - 28 juni 20 kl. 12:24

10 millioner smittede i verden

Covid 19 har nå smittet over 10 miliioner mennesker verden over. Ifølge tall fra Johns Hopkins University er det nå 10.001.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Til sykehus etter trafikkulykke

En syklist er kjørt til sykehus etter et sammenstøt med en bil i Kvåsveien/rundkjøringen E39 i Lyngdal. Politiet vet ikke hvor alvorlig skadeomfanget er..

NRK - 15 minutter siden

– Jeg er flau over hjemkommunen min

Karsten Marcussen reagerer på at hjemkommunen Arendal lar predikanter som tillater hometerapi komme til orde. Ordføreren vil nå ta tak i saken. Marcussen er rapper og skeiv sørlending, men bor nå i Oslo..

NRK - 15 minutter siden

Parkeringskaos ved Preikestolen

Politiet melder om at det er trafikale problemer på vei opp til parkeringsplassene ved Preikestolen. Parkeringsplassene er fulle, og dermed strekker køen seg helt ned til riksvei 13. Politiet er på vei for å dirigere trafikken..

NRK - 15 minutter siden

Dømt for reklameavbrudd

TV4 i Sverige er dømt for upassende reklameavbrudd under tre sendinger. De avbrøt Jonas Gardells innspilte sceneshow og to store filmer for reklame. Nå må de betale 200.

NRK - 30 minutter siden

Beordrer gjennomgang av 93 saker

Riksadvokaten beordrer påtalemyndigheten til å gå igjennom 93 av 176 straffesaker der det mistenkes at sjåfører kan ha blitt feilaktig straffet, skriver DT. Bakgrunnen for gjennomgangen er at en person er under etterforskning for manipulasjon..

NRK - 45 minutter siden

Rekordpriser på små leiligheter

DNB melder om rekordhøye priser på små leiligheter, med snittpris på 119.000 per kvadratmeter. Eiendomsmegler Konstantin Karlsson, forteller at han har solgt omlag 60 boliger i Oslo på under 20 kvadratmeter de siste to årene..

NRK - 30 minutter siden

Berga gutens mor ut av elva

Mora til den omkomne 1-åringen i Geiranger blei ført fleire hundre meter nedover elva før to hotelltilsette berga henne. I seks timar jobba redningsmannskap på spreng i svært krevjande forhold for å finne det vesle barnet..

NRK - 30 minutter siden

To hotelltilsette berga mora

Mora til den omkomne eittåringen i Geiranger blei ført fleire hundre meter nedover elva før to hotelltilsette berga henne. Geiranger er i sorg i dag etter at ein snart to år gamal gut blei funnen død i elva tysdag kveld..

NRK - 45 minutter siden

MC-fører hentet med luftambulanse

En MC-fører er fraktet til Førde i luftambulanse etter en kollisjon mellom en personbil og en motorsykkel på E39 ved Jølster, skriver politiet på Twitter. Det er ikke meldt om skadde i personbilen, og veien er nå åpnet igjen..

NRK - 45 minutter siden

Rekordhøye priser i små leiligheter

DNB melder om rekordpriser i små leiligheter, med snittpris på 119.000 per kvadratmeter. Eiendomsmegler Konstantin Karlsson, forteller at han har solgt omlag 60 boliger i Oslo på under 20 kvadratmeter de siste to årene..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt