NRK > Nyheter

Monday, 16 December, 02:55

NRK - 15 Nov 19 kl. 06:49

Verden bruker mer kull

Forbruket av kull øker kraftig i Asia, men i Europa og USA er forbruket redusert. Det kommer fram i årsrapporten fra Det internasjonale energibyrået IEA. I dag kommer 38 prosent av verdens energiproduksjon fra kull..
Les mer på NRK Bilden deled av NRK via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Asia, Europa, USA, Det, IEA

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Verden, bruker, mer, kull
NRK - 01 Nov 19 kl. 15:13

Færre jervekull i Skandinavia

I Norge og Sverige er det påvist 165 kull med jervevalper i 2019, i fjor ble det påvist 182 kull. Dette tilsvarer en nedgang på 9 prosent. I 2019 har det imidlertid økt fra 58 til 61 kull i Norge, noe som er over det nasjonale målet på 39 kull i året..

P4 - 26 Sep 19 kl. 05:51

- Kull er bedre enn tre til fyring

Bioenergi til fyring er mindre miljøvennlig enn kull. Det slår en europeisk forskergruppe fast. De viser til at når man må felle store mengder skog for å bruke trær til pellets, kunne man like gjerne fyrt med kull.

Aftenposten - 21 Sep 19 kl. 18:16

Trumps nye ansikt i FN: Uerfaren diplomat med hjemlengsel skal ikke diskutere kull

NEW YORK (Aftenposten): Hun har lovet å være en klimapådriver i FN, men skal holde seg unna spørsmål om kull ettersom ektefellen er kullmilliardær..

E24 - 13 Sep 19 kl. 10:36

Tror ikke oljen ender som kull

Vil investorer bli like skeptiske til olje som de har vært til kull de siste årene, når klimautslippene skal kuttes kraftig? Svaret er nei, tror Akers sjeføkonom og Pareto-analytiker..

E24 - 20 Nov 19 kl. 10:51

Ny rapport: Produsentlandene sprenger klimabudsjettet

De største produsentlandene planlegger å utvinne 50 prosent mer kull, olje og gass i 2030 enn verden har råd til hvis klimamålene skal nås..

Klartale - 08 Aug 19 kl. 10:32

Vi bruker for mye plastposer

Hver nordmann bruker hvert år 140 bæreposer av plast. Det er dobbelt så mange poser som det svenskene bruker..

NRK - 07 Sep 19 kl. 22:55

Disse partiene bruker mest

Stortingspartiene bruker millioner på sosiale medier i valgkampen. Arbeiderpartiet og Høyre bruker mest og har flest annonser..

Klartale - 15 Nov 19 kl. 19:28

Besteforeldre bruker mye penger på julegaver

Vi bruker stadig mer penger på å kjøpe gaver til jul. Besteforeldre bruker aller mest. – Jula er blitt kjøpehysteri, mener bestefar Geir Horsberg..

NRK - 28 Aug 19 kl. 09:09

Høyre og Ap bruker mest på valgkamp

Det er store forskjeller i hva de ni stortings-partiene bruker på høstens valgkamp. Det melder P4, som har samlet de sentrale budsjettene fra partiene. Høyre og Arbeiderpartiet bruker mest med 18 millioner kroner.

VG - 05 Dec 19 kl. 07:56

Bruk bunaden på julaften!

Bunad er tradisjon, hører vi. Det er et festplagg. Det blir brukt til høytider, Slottsmiddager, dåp og konfirmasjon.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Demokratene innkaller vitner

Demokratene i det amerikanske Senatet ønsker å innkalle fire nye vitner i riksrettshøringene mot president Donald Trump, i delen av tiltalen som handler om Ukraina. De fire er John Bolton, Mick Mulvaney, Robert Blair og Michael Duffey..

NRK - 30 minutter siden

Fikk nei til varslingsplikt

Kripos ba om at barnevernet burde få en klar varslingsplikt overfor politiet, men har fått nei på dette fra Barne- og familiedepartementet. Departementet har siden 2014 jobbet med ny barnevernslov. Loven skal legges fram i 2021, skriver Dagsavisen..

NRK - 1 time siden

Bolsonaro ut mot klimakonferanse

Brasils president Jair Bolsonaro kaller resultatet av FNs klimakonferanse, kjent som COP25, for et økonomisk spill for rike europeiske land. – Jeg forstår ikke hvordan folk ikke vet at dette bare er et økonomisk spill, sa Bolsonaro søndag kveld..

NRK - 1 time siden

Mann fikk alvorlige brannskader

En mann i 80-årene er kjørt til sykehus med omfattende brannskader på armene og ryggen etter at jakka hans tok fyr i en eldrebolig på Falkum i Skien natt til mandag. Det var hjemmesykepleien i Skien som varslet nødetatene..

NRK - 1 time siden

To menn skutt i Uppsala i Sverige

To menn er alvorlig skadd etter å ha blitt skutt i Stenhagen i Uppsala søndag kveld. Politiet fikk melding om skytingen 23.31.

NRK - 2 timer siden

Boeing vurderer produksjonsstans

Ledelsen i flyprodusenten Boeing anser en produksjonspause som det beste alternativet så lenge den ulykkesrammede flytypen 737 MAX står på bakken. En avgjørelse om kutt eller stopp i produksjonen kan komme mandag, opplyser kilder til WSJ..

NRK - 2 timer siden

Mann til sykehus etter knivstikking

Mannen som søndag kveld ble knivstukket i Brugata i Oslo er sendt til sykehus. Han har skader i armen. – Gjerningsmannen er beskrevet som en høy og tynn afrikansk mann, ikledd hvit genser med tverrgående røde striper, skriver politiet på Twitter..

NRK - 3 timer siden

Mann knivstukket i Oslo

En mann ble søndag kveld knivstukket i Brugata i Oslo sentrum. Skadeomfanget er foreløpig ukjent..

NRK - 3 timer siden

Fly settes inn i tjeneste mandag

Tre av luftambulanseoperatøren Babcocks kortbanefly er underlagt værrestriksjoner. I løpet av mandagen vil ett være uten begrensning og tilbake i normal drift..

NRK - 5 timer siden

Sprang frå ulukkesbil

Ein mann har sprunge frå staden etter å ha vore involvert i ei utforkøyring på riksveg 44 ved Skarpenes i Sokndal. Bilen ligg på taket utanfor vegen. Politiet melder at dei må avklare om vedkommande er skadd og ber om tips på telefon 02800..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt