NRK > Nyheter

Torsdag, 22 April, 16:46

NRK - 04 feb. 21 kl. 07:58

Veit ikkje kjelda til mutert smitte

Smittevernoverlege Frank van Betten veit framleis ikkje korleis ein person busett i Bergen vart smitta av sør-afrikansk mutert koronavirus. – Det er eit stort oppsporingsarbeid, og me er bekymra for å finna fleire med slik mutert smitte, seier han..
Les mer på NRK


Les mer om:
Frank, Betten, Bergen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Veit, ikkje, kjelda, til, mutert, smitte
NRK - 04 feb. 21 kl. 07:58

Veit ikkje smittekjelda med mutert

Smittevernoverlege Frank van Betten veit framleis ikkje korleis ein person busett i Bergen vart smitta av sør-afrikansk mutert koronavirus. – Det er eit stort oppsporingsarbeid, og me er bekymra for å finna fleire med slik mutert smitte, seier han..

NRK - 21 feb. 21 kl. 19:52

Sjødin: – Veit han blir frikjend

Arvid Sjødin seier at Kristiansen heile vegen har sagt han ikkje vil kreva seg lauslaten før han er frikjend, men at han oppfattar kommisjonen si avgjerd så klar at han veit han blir frikjend. – Då ser han det ikkje naudsynt å sitja der inne lenger..

NRK - 28 jan. 21 kl. 15:59

Mogleg avtale med AstraZeneca

Den tyske avisa FAZ siterer ei kjelde frå EU som seier at vaksineprodusenten og EU går inn for å løyse usemja mellom dei to innan fredag, melder Reuters. EU-kjelda seier at AstraZeneca truleg kjem til å levere meir enn 31 millionar vaksinedosar til EU..

NRK - 04 april 21 kl. 16:34

Vil ikkje gi for mange fordelar

Arbeidarpartiet ynskjer ikkje å gi for mange fordelar til fullvaksinerte, med eit eventuelt norsk vaksinepass. Helsepolitisk talsperson i partiet, Ingvild Kjerkol, peiker på at dei unge og friske står sist i vaksinekøen, og er også dei som har mista mykje, skriv Aftenposten. – Det er ikkje greitt om dei framleis må sitje heime medan besteforeldra kan gå på konsert, treffe vener, reise og røre seg fritt, seier Kjerkol til avisa.

NRK - 16 april 21 kl. 13:04

Etterforskar ikkje Gran-samling

Politiet i Innlandet opnar ikkje etterforsking av arrangementet på Gran, der fleire personar skal ha vore samla i ein privat låve i mars. Årsaka er at Gran ikkje hadde ein lokal forskrift om at private samankomstar ikkje var lovlege i private heimar, og at arrangøren, som var smitta av korona, er død..

NRK - 09 feb. 21 kl. 03:48

Annankvar misnøgd med vaksine-tempo

Annankvar nordmann meiner at tempoet i vaksineringa mot koronaviruset er for treigt. Norsk koronamonitor frå Opinion har spurt 6000 nordmenn om dei har tillit til vaksineringstempoet. 27 prosent seier ja, medan halvparten seier nei.

NRK - 02 feb. 21 kl. 09:25

Stansa etterforsking av bryggje

Då Gunnar Bygnes fann ei ulovleg bryggje på eigedomen sin ville lensmannen i Fjaler etterforske, men politileiinga og statsadvokaten sa nei. Dei meiner det må løysast som ei sivil sak, men Bygnes veit ikkje kven som har satt opp bryggja..

NRK - 31 mars 21 kl. 17:02

Turistane strøymer til Lofoten

Turistane ser ut til å gir blaffen i ordførar Remi Solberg i Lofoten si oppmoding om å ikkje kome til Lofoten i påska. Han har fått rapportar frå lokalbefolkinga om at turistane alt er på plass. – Dei har dessverre ikkje fulgt med på oppmodinga om å ikkje kome, seier han til NRK.

NRK - 09 mars 21 kl. 10:26

Ber nordmenn ikkje kome til påske

Statsminister Erna Solberg ber nordmenn busett i utlandet om å ikkje kome heim til påske. Dette gjeld også studentar, seier ho. Samstundes ber ho folk om å ikkje reise utanlands..

NRK - 10 feb. 21 kl. 15:17

Kan ikkje hente IS-kvinner heim

Ei FN-gruppe har bede Noreg hente borgarane sine heim frå leirane Al-Hol og Roj i Syria, men norske styresmakter seier dei ikkje kan gjere det. Utanriksdepartementet seier dei attverande kvinnene ikkje har bede om hjelp til å reise heim, melder NTB..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Colombia vil halvere utslipp

Colombias president sier landet vil redusere sine utslipp med 51 prosent innen 2030, og bli utslippsnøytral i 2050. Landet har også satt igang et storstilt treplantingsprosjekt..

NRK - 15 minutter siden

Opnar pengesekken for regnskogen

Ein norsk idé sikrar milliardinvestering frå stormakter og gigantselskap i regnskogen. Det skal kunne kutte 100 millionar tonn CO₂-utslepp..

NRK - 15 minutter siden

Ulykke i Sande

En person tas hånd om av luftambulansen etter en ulykke i Sande. Ifølge politiet har personen kommet i klem på et bilverksted ved Lersbrygga. Skadeomfanget er ikke kjent..

NRK - 15 minutter siden

Kvinne siktet i halliksak

En kvinne i 60-årene er siktet for menneskehandel, hallikvirksomhet og narkotikalovbrudd. Politiet mener hun drev et bordell på en massasjesalong i Oslo, skriver TV 2. Kvinnen ble pågrepet tirsdag.

NRK - 15 minutter siden

10-15 tonn med fisk i vegbanen

En trailer har mistet halve lasten med fisk ved Vartdalsstranda på Sunnmøre, ca 10-15 tonn med fisk flyter i vegbanen og grøften. Trafikken står i begge retninger. Politi og entreprenør på vei til stedet.

NRK - 15 minutter siden

Vil løse migrantkrise med trær

Mexico inviterer USA til storstilt treplantingsprosjekt. Millioner skal få arbeid som treplantere. Landet vil plante inntil 5 millioner hektar skog som kan absorberer millioner av tonn CO2.

NRK - 30 minutter siden

Australia vil lage hydrogen

Australias statsminister sier landet har som ambisjon å produsere verdens billiste hydrogen, til 2 australske dollar per kilo..

NRK - 45 minutter siden

Bolsonaro om klima i Brasil

Bolsonaro lovet at Brasil skal være karbonnøytralt innen 2050, og at all ulovlig avskoging skal eliminieres innen 2030. Som hjem til verdens største regnskog, mener Bolsonaro at landet ligger i forkant med å takle klimakrisen: – Akkurat nå står Brasil for kun 3 prosent av årlige utslipp i verden. Brasils landbruk er ett av verdens mest bærekraftige..

NRK - 45 minutter siden

FHI skal lage eigne råd til russen

Folkehelseinstituttet planlegg å utarbeide eigne, detaljerte råd til årets russ. Enkelte råd er klare allereie no: Russen må fylgje gjeldande reglar og råd for arrangement og private samlingar, dei bør samlast utandørs, og dei bør avgrense talet på personar dei har tett kontakt med. På grunn av skort på hurtigtestar vurderer FHI det som lite aktuelt med jamleg testing av russen gjennom russetida..

NRK - 1 time siden

Mistet førerkort etter kappkjøring

To personer mistet førerkortet etter å ha kjørt kappkjøring med hverandre i Aurvåg, Herøy på Sunnmøre i 80-sona. Den ene hadde fart på 155 km/t og den andre 157 km/t, melder politiet i Møre og Romsdal. Seks personer fikk forenklede forelegg for fart..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt