NRK > Nyheter

Monday, 26 September, 18:44

NRK - 29 okt 21 kl. 16:27

Vedtok beskyttelse av utdanning

FNs Sikkerhetsråd har enstemmig vedtatt resolusjon om «beskyttelse av utdanning i konfliktområder», hvor Niger og Norge har samarbeidet om teksten. Resolusjonen ses på som en milepæl og skal sikre skolebygg i konflikt og beskytte barns utdanning. – Alle barn og unge har lik rett til utdanning, selv i krig. For å kunne bygge opp igjen samfunn etter konflikt, er det helt avgjørende at vi sikrer retten til utdanning mens konflikten pågår, slik at vi unngår «tapte generasjoner», sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding..
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs Sikkerhetsråd, Niger, Norge, Anniken Huitfeldt

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vedtok, beskyttelseav , utdanning
NRK - 03 mar 22 kl. 16:43

EU enige om å gi beskyttelse til flyktninger

EUs innenriksministre er enige om å ta i bruk et massefluktdirektiv som gir kollektiv beskyttelse til alle som flykter fra Ukraina, ifølge en fransk minister. Også Norge har åpnet for å gi midlertidig, kollektiv beskyttelse til alle som flykter fra Ukraina på grunn av den russiske invasjonen. Direktivet om kollektiv beskyttelse av flyktninger ble opprettet etter krigen på Balkan på 1990-tallet, men ble aldri tatt i bruk.

NRK - 11 mar 22 kl. 15:34

UDI: Disse kan få kollektiv beskyttelse

Du kan få kollektiv beskyttelse hvis du var bosatt i Ukraina før 24. februar 2022 og er ukrainsk satsborger, eller om du har fått innvilget beskyttelse i Ukraina, ifølge UDI. Du kan også få kollektiv beskyttelse om du er nær familiemedlem av personer som får kollektiv beskyttelse.

NRK - 01 sep 22 kl. 16:00

UiT 50 år: – UiT er viktig for samiske unge

50 år har gått siden Universitetet i Tromsø tok imot de første studentene, og universitetet har siden start vært viktig for samisk kultur og samfunn. Doktorgradsstipendiat Ánne Hedvig Nordsletta fra Karasjok forteller at UiT er flinke på å ivareta det samiske, både i forskningssammenheng og for utdanning innenfor samiske felt. – UiT er viktig for samiske unge, siden UiT er en arena og møteplass for dem.

NRK - 03 mar 22 kl. 09:52

Åpner for å gi kollektiv beskyttelse

Ukrainere som flykter fra krigen i hjemlandet, kan komme til å få midlertidig kollektiv beskyttelse, åpner justisminister Emilie Enger Mehl (Sp) for. EU-kommisjonen foreslo onsdag at det skal innvilges midlertidig beskyttelse til alle som flykter fra Ukraina. Det er første gang EU foreslår å ta i bruk massebeskyttelsesdirektivet.

Klartale - 20 apr 22 kl. 12:31

Åpner for å gi flere ukrainere beskyttelse i Norge

Flere ukrainere i Norge har en oppholds-tillatelse som er i ferd med å ta slutt. Som følge av krigen i Ukraina er det vanskelig å fornye denne. Det får følger for folk som jobber eller går på skole i Norge.

Klartale - 05 jul 22 kl. 08:59

SAS søker beskyttelse mot konkurs

Flyselskapet SAS sliter for tiden. Mandag streiket rundt 900 piloter som følge av uenighet om lønn. Tirsdag sa de at de har søkt konkurs-beskyttelse i USA.

NRK - 11 aug 21 kl. 08:50

35,3 prosent har høyere utdanning

I alt 35,3 prosent av nordmenn hadde i 2020 tatt høyere utdanning. 39,8 prosent av kvinnene har tatt høyere utdanning, mot 30,8 prosent av mennene, det viser SSBs årlige undersøkelse «Befolkningens utdanningsnivå». Totalt har andelen med høyere utdanning økt med 3,1 prosentpoeng siden 2015..

NRK - 29 aug 21 kl. 12:39

Ber om å beholde utdanningssystem

Tidligere utdanningspolitikere og universitetsansatte i Afghanistan ber Taliban beholde og oppgradere landets utdanningssystem, ikke bytte det ut. – Vi bør jobbe mer med det vi allerede har, sa tidligere minister for høyere utdanning Abas Basir da han søndag deltok på en konferanse om høyere utdanning arrangert av Taliban i Kabul. Talibans fungerende minister for høyere utdanning, Abdul Baqi Haqqani, kritiserte på sin side det nåværende utdanningssystemet fordi det ikke la nok vekt på religiøs utdanning..

NRK - 04 aug 21 kl. 14:25

Hviterussere får ekstra beskyttelse

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj har beordret ekstra beskyttelse til hviterussere i eksil i landet etter at en dissident ble funnet hengt i en park. – Alle hviterussere som kan bli et mål for kriminelle på grunn av sin offentlige politiske posisjon, må få spesiell og pålitelig beskyttelse, sier Zelenskyj onsdag..

NRK - 11 sep 21 kl. 00:25

En dose beskytter ikke mot smitte

Bare én dose vaksine gir god beskyttelse mot å bli alvorlig syk, men nesten ingen beskyttelse mot smitte. Det viser den største vaksineundersøkelsen til nå i Norge. Studien tyder på at vaksinene som nå er i bruk her i landet gir 22 prosent beskyttelse mot deltavarianten..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

TV 2-journalist Tonje Steinsland er fadder til David Toskas barn

TV 2-journalist Tonje Steinsland er fadder for barnet til David Toska, som sto bak Nokas-ranet i Stavanger i 2004 hvor en politimann ble drept. Det melder DN. Steinsland var den første journalisten som fikk Toska til å snakke offentlig om det som er norgeshistoriens største ran.

NRK - 30 minutter siden

Brann i kjøretøy på E6

Nødetatene rykker ut til Skedsmo etter melding om brann i et kjøretøy på E6 nordgående ved Skedsmovollen, skriver politiet på Twitter..

NRK - 45 minutter siden

Edward Snowden får russisk statsborgerskap

Russlands president Vladimir Putin har gitt Edward Snowden russisk statsborgerskap, melder Reuters..

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke på E18 - tunnel stengt

Natvalltunnelen på E18 i Sandefjord er stengt etter at en bil har kjørt i veggen. Ulykken har skjedd i nordgående løp. Fører blir sett til av helsepersonell på stedet..

NRK - 1 time siden

Japansk diplomat fengslet i Russland

Den russiske sikkerhetstjenesten opplyser at de har fengslet en diplomat ved det japanske konsulatet i Russland, og anklaget personen for spionasje, det skriver Reuters som viser til det statlige nyhetsbyrået Ria..

NRK - 1 time siden

Tengs-saken er oversendt Riksadvokaten

Statsadvokaten har sendt sin innstilling i Birgitte Tengs-saken til Riksadvokaten, skriver Dagbladet. – Saken ligger nå på Riksadvokatens bord, og vi venter på en avgjørelse derfra, sier advokat Stian Kristensen til avisen. Han er forsvarer til mannen i 50-årene som siden september i fjor har vært siktet for drapet på Birgitte Tengs i 1995.

NRK - 1 time siden

Dronning Sonja overrakte dronning Margrethe Nordens språkpris

Danmarks dronning Margrethe var i Oslo mandag for å motta Nordens språkpris. Det var dronning Sonja som overrakte årets pris. – Dronning Margrethe har ved flere anledninger støttet opp under de nordiske språkene.

NRK - 1 time siden

Gasslekkasje nær Nord Stream 2

Det er observert en gasslekkasje sørøst for den danske øya Bornholm i Østersjøen. Lekkasjen er påvist der gassrørledningen Nord Stream 2 går. Mandag ble det meldt om et plutselig fall i trykket i gassrørledningen, som går fra Russland til Tyskland via Østersjøen.

NRK - 1 time siden

Kiwi fjerner rabatt på fisk

Kiwi slutter denne uken å gi kunder 15 prosent rabatt på fisk. Trumf-medlemmene har inntil nå fått avslag på både fisk og grønnsaker, men dagligvarekjeden opplyser på Facebook at ordningen fjernes..

NRK - 2 timer siden

Stjørdal får bot i mobbesak

Stjørdal kommune har fått ei bot på 600.000 kroner for at de ikke greide å løse en mobbesak på en skole. En elev skal ha blitt mobba over flere år og varsla fra om dette, skriver Bladet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com