E24 > Økonomi

Søndag, 20 September, 23:29

E24 - 09 des. 19 kl. 10:31

Varsler vekstbrems i Norge

Med mindre rom for vekst i oljepengebruken i årene fremover, er OECD bekymret for Norges evne til å sikre den høye levestandarden. På kort sikt er boligmarkedet og global handelskrig de største risikofaktorene..
Les mer på E24 Bilden deled av E24 via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
OECD, Norges, Norge

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Varsler, vekstbremsi , Norge
E24 - 05 feb. 20 kl. 20:00

Oljeservicerapport varsler ny vekstbrems i 2020

Leverandørindustrien øker inntektene etter flere år med nedtur, men revisjonsselskapet EY tror bransjen står overfor et taktskifte med lavere vekst..

P4 - 03 mars 20 kl. 07:41

Nye trakasseringsvarsler i partiene

Det kommer stadig inn nye varsler om seksuell trakassering i de politiske partiene. Både Senterpartiet, Miljøpartiet de Grønne og Fremskrittspartiet har mottatt varsler siden nyttår. En gjennomgang Klassekampen har gjort av varsler som har kommet inn siden sommeren i fjor, viser at det er MDG som har fått inn flest nye varsler, med fem varsler.

E24 - 21 aug. 19 kl. 17:06

Sjefanalytiker mener oljeboom skjermer Norge fra global vekstbrems

Oljeselskapenes økte investeringer løfter norsk økonomi, men allerede neste år kan oljemotoren bremse, ifølge økonomer..

E24 - 09 okt. 19 kl. 14:26

Sentralbanksjefen om urolige markeder og Halloween-brexit: – Norsk økonomi er godt rustet

Markedene er urolige for handelskrig, vekstbrems og en eventuell brexit på Halloween-dagen. Norge er godt rustet for å takle uro, ifølge sentralbanksjefen..

E24 - 11 okt. 19 kl. 17:56

Oljeboomen kjøles ned i USA: Analytikere venter vekstbrems

Neste år kan produksjonsveksten være nærmere halvert fra toppåret 2018, tror DNB Markets. Mer olje fra blant annet Norge vil likevel gi «ubehagelig høy» vekst i oljemarkedet også i 2020, sier analytiker Helge André Martinsen..

Hegnar.no - 25 aug. 19 kl. 15:47

DNB Markets spår rekordsvak krone ved juletider

Med usikre tider i verdensøkonomien og vekstbrems i de store økonomiene tror DNB Markets på en historisk bunnotering for kronen til jul..

E24 - 17 sep. 19 kl. 16:45

Bekymret for dyr olje og vekstbrems: – En dårlig cocktail

Saxo Banks råvarestrateg Ole Hansen er bekymret for oppgangen i oljeprisen i en periode hvor det allerede er bekymring for global vekst. – Det er en dårlig cocktail, sier han..

E24 - 18 sep. 19 kl. 14:14

Høy usikkerhet og uenighet før Olsens rentebeslutning: – Blir helt sjokkert om de hever renten

Norges Bank kan sette opp renten for fjerde gang torsdag, men handelskrig, global vekstbrems og rentefall i utlandet skaper stor usikkerhet om beslutningen. Rentetoppen er uansett snart nådd, mener E24s Renteråd..

E24 - 29 sep. 19 kl. 08:01

Vekstbrems i Europa: Tror nedturen må bli verre før Tyskland løsner på pengesekken

Sjeføkonom Frank Jullum tror økt offentlig pengebruk kunne løftet Europa ut av «lavrente-fellen». Tysklands sparepolitikk står imidlertid i veien, mener han..

E24 - 14 okt. 19 kl. 19:05

Analytikerne venter største resultatfall siden 2016 på Wall Street

Vekstbrems i økonomien, handelskrig og sterkere dollar bidrar til svake selskapsresultater, mener investeringsdirektør. De neste ukene kommer tallslippene fra selskapene på Wall Street på løpende bånd..

Fler nyheter fra E24

E24 - 1 time siden

Riksrevisjonen starter stor coronagranskning

På mandag setter Riksrevisjonen i gang en stor undersøkelse av myndighetenes håndtering av coronapandemien. Krisepakkene og Nav settes under lupen..

E24 - 2 timer siden

Treningssenterkjede utvider midt i krisen – får ingen støtte fra bankene

Evo Fitness skal ekspandere, men klarer ikke få på plass finansiering av treningsutstyr. Nå ber Virke om at staten stiller opp med kreditt overfor den hardt pressede bransjen..

E24 - 4 timer siden

Norge dropper kontanter: – En velsignelse

Kafeer, restauranter, museer og kirker tar ikke lenger imot sedler og mynter. Mange av dem vil gjerne fortsette kontantfritt også når krisen er over..

E24 - 4 timer siden

Stor dokumentlekkasje: Amerikanske banker mistenker at DNB-kunder kan knyttes til hvitvasking

Stor dokumentlekkasje avslører at amerikanske storbanker har flyttet enorme summer for kunder som kobles til korrupsjon, bedrageri og underslag. Blant varslene dukker også DNB opp..

E24 - 6 timer siden

Fellesforbundet om NHO-topps uttalelser om streiken: – Ikke bare er det frekt, det er også blank løgn

NHO Transport-sjefen mener fagforbundene satte altfor høye krav i forkant av meglingen. Fellesforbundet mener det både er frekt og løgn å «late som om det er et krav»..

E24 - 6 timer siden

Ønsker kraftkrevende industri velkommen: – Vi har kraft og arealer

En mulig knapphet på kraft fremover kan bli gull verdt for aktører med ledige arealer til ny industri i regioner med kraftoverskudd. Mange aktører ønsker å bli vertskap for batterifabrikker og datasentre..

E24 - 6 timer siden

Setter sin lit til ny krisepakke: – Ber ikke om almisser

Et samlet reiselivs- og eventbransje venter spent på en livslinje fra regjeringen. Høstens nye smitteutbrudd har ført til avbestillinger i det som blir en mørk september..

E24 - 7 timer siden

Ny coronatest av passasjeren på MS Finnmarken var negativ

Passasjeren om bord på MS Finnmarken som torsdag testet positivt for covid-19, har i et nytt prøvesvar søndag testet negativt, melder Åndalsnes Avis..

E24 - 8 timer siden

Foreslår at lånegarantiordningen for luftfarten forlenges ut året

Regjeringen foreslår å forlenge trekkperioden for garantiordningen for luftfarten frem til nyttår. – Situasjonen for luftfarten i dag er mer langvarig og alvorlig enn forventet da ordningen opprinnelig ble vedtatt i mars, sier næringsministeren..

E24 - 8 timer siden

Regjeringen foreslår at lånegarantiordningen for luftfarten forlenges ut året

Regjeringen foreslår å forlenge trekkperioden for garantiordningen for luftfarten frem til nyttår. – Situasjonen for luftfarten i dag er mer langvarig og alvorlig enn forventet da ordningen opprinnelig ble vedtatt i mars, sier næringsministeren i en melding..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt