NRK > Nyheter

Thursday, 30 June, 08:27

NRK - 21 apr 22 kl. 06:58

Varslar tiltak mot daglegvarebransjen

Regjeringa opnar for å endra lova for å slå hardare ned på dei store daglegvareaktørane. Næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) er bekymra for situasjonen i matvaremarknaden, og seier han er villig til å ta i bruk alle tiltak for å gjera konkurransen sunnare. Han vil mellom anna gjera det enklare for Konkurransetilsynet å undersøka saker i daglegvaremarknaden. Konkurransen i daglegvaremarknaden har vore diskutert under Solberg-regjeringa også. Stortingsrepresentant Lene Westgaard-Halle (H) er open for å diskutera alle tiltak, og meiner det er grunn til å stramma inn meir.
Les mer på NRK


Les mer om:
Jan Christian Vestre, Konkurransetilsynet, Solberg, Lene Westgaard-Halle

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Varslar, tiltakmot , daglegvarebransjen
NRK - 08 nov 21 kl. 21:27

Må ikke nøle med tiltak i kommunene

Helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) sier regjeringen løpende vurderer om vi skal øke bruken av koronasertifikat og at kommuner må innføre lokale tiltak raskt. Den siste tiden har både tallet på smittede og innlagte på sykehusene med koronavirus økt. Innlagttallene nærmer seg 200.

NRK - 20 okt 21 kl. 09:12

Varslar søksmål mot staten

Fjordkraft krev at straumkundane skal kunne fordele straumutgifter jamt utover året. Straumselskapet varslar dei vil gå til sak mot staten for å få kravet vurdert rettsleg, melder E24. Reguleringsstyresmaktene for energi ønsker å avvikle ei slik ordning, medan Fjordkraft ønsker å halde fram..

NRK - 24 okt 21 kl. 20:11

Matprisane kan auke

Daglegvareprodusentane sine råvareprisar har steget med opp mot 70 prosent. No kan matprisane auke betydeleg, varslar fleire selskap. Orkla-sjef Jaan Ivar Semlitsch seier til DN at det blir prisauking frå selskapet.

NRK - 04 nov 21 kl. 16:37

Varslar pressekonferanse i Tromsø

Tromsø varslar pressekonferanse om koronasituasjonen fredag klokka 14. Smittetrykket er for tida høgt i kommunen. Onsdag blei det registrert 94 nye registrerte koronatilfelle.

NRK - 24 feb 22 kl. 13:47

EU varslar hardare straffetiltak mot Russland

EU vil vedta massive sanksjonar mot Russland. Det varslar EUs Ursula von der Leyen. – Straffetiltaka mot Russland er nøye koordinert med USA, Storbritannia, Canada og Noreg, seier ho.

NRK - 08 mar 22 kl. 14:41

Biden varslar pressekonferanse

USAs president Joe Biden varslar at han vil halda ein pressekonferanse klokka 16.45 om nye sanksjonar mot Russland. Det melder Reuters.

NRK - 26 jun 22 kl. 11:15

Varslar fare for skred

Varsom.no varslar om fare for jord- og flaumskred på gult nivå frå måndag morgon til tysdag. Varselet gjeld for deler av Møre og Romsdal, Vestland, Innlandet og Viken.

NRK - 27 okt 21 kl. 13:45

Aktuelt med nasjonale tiltak igjen

I en pressemelding skriver helseminister Ingvild Kjerkol at det kan bli aktuelt med nye nasjonale tiltak igjen. – Pandemien er ikke over, og vi ser nå at smittetallene øker flere steder. Hvis det kommer en stor økning i smittespredningen lokalt eller nasjonalt som gir høy belastning på helsetjenestene, må kommunene være forberedt på å begrense smittespredningen gjennom lokale tiltak.

NRK - 27 okt 21 kl. 13:45

Nasjonale tiltak kan bli aktuelt

I en pressemelding skriver helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) at det kan bli aktuelt med nye nasjonale tiltak igjen. – Pandemien er ikke over, og vi ser nå at smittetallene øker flere steder. Hvis det kommer en stor økning i smittespredningen lokalt eller nasjonalt som gir høy belastning på helsetjenestene, må kommunene være forberedt på å begrense smittespredningen gjennom lokale tiltak.

NRK - 28 okt 21 kl. 07:24

– Ikke aktuelt med nasjonale tiltak

Det siste døgnet er det registrert 1.180 koronasmittede i Norge, og smittetrenden er stigende. FHI-direktør Camilla Stoltenberg sier til NRK torsdag morgen at det ikke er aktuelt med nasjonale tiltak nå.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

– Slipp ut torsk du får på kroken

Fiskeridirektoratet oppfordrer hobbyfiskere i Oslofjorden som får torsk på kroken, om å slippe den ut igjen. Det er forbudt å fiske torsk i fjorden, likevel får direktoratet meldinger fra publikum om at folk ikke respekterer forbudet. – Det er veldig viktig at forbudet blir repektert for å kunne bygge opp igjen en torskebestand i Oslofjorden, sier kommunikasjonsrådgivar Olav Lekve i Fiskeridirektoratet.

NRK - 15 minutter siden

SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt som er basert på data fra Avinor og Flightstats. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 15 minutter siden

VG: SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 30 minutter siden

Putin mener alt går etter planen

President Vladimir Putin hevder den «spesielle militæroperasjonen» fortsetter å gå etter planen, mer enn fire måneder inn i Russlands krig i Ukraina. Putin beskrev de russiske soldatene som helter da han møtte journalister under et besøk i Turkmenistan onsdag. Han sa at den «spesielle militæroperasjonen» går som den skal, og at troppene har nådd flere milepæler.

NRK - 1 time siden

Finland kan sette opp grensegjerde mot Russland

Det er ventet at Finland vil åpne for å bygge kraftige grensegjerder langs deler av den 134 mil lange grensa mot Russland. En ny lov som gjør det mulig å sette opp grensegjerdet er ventet å bli stemt gjennom i Finlands nasjonalforsamling Eduskunta denne uka, melder Radio Ekot. – Ting kan endre seg raskt og vi må være forberedt på alle slags situasjoner, sier Finlands innenriksminister Krista Mikkonen.

NRK - 1 time siden

Marcos tatt i ed som president på Filippinene

Ferdinand Marcos junior, sønn av Filippinenes tidligere diktator ved samme navn, er tatt i ed som landets nye president. Etter å ha blitt satt inn som president, lovpriset han sin fars tidligere styre i øynasjonen. – Jeg kjente en gang en mann som så hvor lite som var blitt oppnådd siden landets uavhengighet.

NRK - 2 timer siden

Kritisk for tenåring etter badeulykke

Situasjonen for gutten i tenårene som ble fløyet til St. Olavs Hospital i Trondheim etter en badeulykke i Rotevatnet i Volda i går ettermiddag, er kritisk og ustabil. Det sier Erik Dyb ved operasjonssentralen i Møre og Romsdal politidistrikt til NRK.

NRK - 2 timer siden

Lite kontakt mellom politi og psykiatri

Helse- og omsorgsdepartementet sier de arbeider med å bedre kontakten mellom politi og psykisk helsevern. En psykiater som jobber med sikkerhetspasienter, sier til NRK at han etterlyser bedre dialog med politiet for å avverge alvorlige hendelser. Han mener også at terskelen for å kunne tvangsinnlegge psykotiske personer er for høy, og at det er viktig at politiet varsler helsetjenesten dersom de er bekymret for at personer med alvorlige psykiske lidelser kan komme til å utøve vold..

NRK - 3 timer siden

Abonnementsbasert Snapchat rulles ut

Amerikanske Snap innfører en abonnementsversjon av Snapchat for å øke selskapets inntekter. Tjenesten rulles ut i flere land, men ikke i Norge. Betalingsversjonen får navnet Snapchat+ og skal koste om lag 40 kroner i måneden.

NRK - 3 timer siden

Minst sju drept av bilbombe i Jemen

Minst sju personer ble drept da en bilbombe gikk av i den regjeringskontrollerte byen Aden i det sørlige Jemen, opplyser sikkerhetskilder. Eksplosjonen onsdag rammet en kolonne med Lahij-provinsens sikkerhetssjef Saleh al-Sayed i Khor Maksar-bydelen i den sentrale delen av Aden, uttaler en sikkerhetskilde. Minst fire soldater og tre sivile ble drept, ifølge kilden.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com