Hjerneslagrammede Damian vant mot 13 butikker i Diskrimineringsnemnda

Vant klagesak: Damian (43) ble diskriminert av Eidsvoll-butikker

Hjerneslagrammet ble erklært uønsket i butikker på Eidsvoll.

NEKTET ADGANG: Damian Moen var et vanlig innslag i Eidsvoll sentrum fram til et brev fra butikkledere på tettstedet høsten 2016 gjorde det klart at han var uønsket. Nå har Diskrimineringsnemnda avgjort at 13 butikker diskriminerte ham. Foto: Øistein Norum Monsen
NEKTET ADGANG: Damian Moen var et vanlig innslag i Eidsvoll sentrum fram til et brev fra butikkledere på tettstedet høsten 2016 gjorde det klart at han var uønsket. Nå har Diskrimineringsnemnda avgjort at 13 butikker diskriminerte ham. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

-Jeg er nesten på gråten, sier Damian Moen (43) da Dagbladet ringer og spør hva han synes om at Diskrimineringsnemnda mener 13 forretninger på Eidsvoll har diskriminert ham.

Nemnda har ikke kommet til at det har skjedd noen diskriminering fra elleve andre forretninger som Moen klaget på.

- Han er ikke nesten på gråten. Han er på gråten, sier lokalpolitiker Rune Storsve som er på telefonen sammen med Damian og en annen støttespiller, Thomas Frigård.

- Hvorfor er du på gråten?

- Jo, fordi de ikke kan tråkke på meg mer, sier Damian Moen.

- Uønsket

Han forteller at det har vært en vanskelig periode etter at Dagbladet omtalte saken hans i januar 2017.

Da hadde 24 forretninger gått sammen om å skrive et brev til ham hvor det sto at han var nektet adgang. Grunnen var at han hadde oppført seg på en uvanlig og til tider underlig måte, blant annet overfor barn.

Selv om flere reagerte på måten Damian Moen ble behandlet, har han ikke følt seg velkommen i Eidsvoll sentrum etter at han fikk brevet fra forretningene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.