P4 > Nyheter

Tuesday, 18 February, 11:49

P4 - 11 Sep 19 kl. 15:41

Valgforsker: - Kan tyde på regjeringsslitasje

- At alle regjeringspartiene gjør det dårlig i kommunevalget kan tyde på regjeringsslitasje.
Det sier valgforsker Bernt Aardal ved Universitet i Oslo.
Alle partiene gikk tilbake og må nå gå i seg selv for å finne ut hvorfor de ikke klarte å mobilisere flere velgere.
Frp gjorde sitt dårligste kommunevalg siden 1991, mens Høyre gjorde sitt dårligste kommunevalg på 48 år..
Les mer på P4


Les mer om:
Bernt Aardal, Universitet, Oslo, Høyre

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: ValgforskerKan , tyde, regjeringsslitasje
P4 - 08 Jul 19 kl. 14:31

- Regjeringsslitasje og bompenger gjør at velgerne flykter

- Det er regjeringsslitasje og den uavklarte situasjonen rundt bompenger som gjør at Frp nå sliter. Det mener partiets nestleder, Terje Søviknes. På en meningsmåling gjort for Tv2 får partiet kun 7,5 prosents oppslutning, som er den laveste på 24 år..

NRK - 09 Sep 19 kl. 22:17

Valgforsker: – Europeiske trender

– I Europa har vi sett at grønne partier og det radikale venstre styrker seg, mens de tradisjonelle partiene svekkes, sier valgforsker ved NTNU Peter Egge Langsæther til NTB, og peker på at tendensen er den samme i Norge..

E24 - 22 Nov 19 kl. 11:04

PMI-tallene for eurosonen flater ut: – Kan tyde på at det verste er bak oss

Eurosonens industriproduksjon faller fortsatt, men saktere enn før. Det kan tyde på at det verste ligger bak oss, mener Nordea-strateg Eirik Bruce..

Aftenposten - 24 Jan 20 kl. 05:49

Valgforsker: Distriktsminister kan komme til å styre et nytt tulledepartement

Statsminister Erna Solberg tar opp kampen mot Senterpartiet når hun oppnevner en statsråd i en nyopprettet post som distriktsminister, mener valgforsker..

NRK - 02 Jul 19 kl. 08:50

Spor kan tyde på personskader

Politiet søker fortsatt etter en eller flere personer i forbindelse med utforkjøringen i Vestre Strandvei på Tofte. Ifølge politiet, kan spor i bilen tyde på at personene ble skadet da bilen kjørte i fjellveggen. Nå ber politiet om tips fra publikum..

P4 - 19 Aug 19 kl. 14:32

Valgforsker: - Toget kan ha gått for Frp

Toget har på mange måter gått for Fremskrittspartiet selv om det skulle komme en løsning i den store bompengestriden. Det mener valgforsker Jon Helge Lesjø. I dag er det kun 3 uker igjen til lokalvalget og det fremstår som regjeringen er i en fastlåst situasjon.

VG - 17 Sep 19 kl. 18:01

Valgforsker om bråket: En regjering i oppløsning

OSLO/BERGEN (VG) Både regjeringen og Venstre viser tendenser til oppløsning, sier valgforsker Svein Erik Tuastad ved Universitetet i Stavanger (UiS)..

VG - 11 Aug 19 kl. 10:03

Markering etter moskéskytingen i Bærum: – Kan tyde på at vi må forsterke innsatsen

– Moskéangrepet kan tyde på at vi trenger å forsterke innsatsen, slik at man klarer å fange opp dette i god tid i forveien, sier stortingsrepresentant Abid Raja..

VG - 11 Aug 19 kl. 10:03

Markering etter moskéskytingen i Bærum: – Kan tyde på at vi trenger å forsterke innsatsen

SANDVIKA (VG) – Moskéangrepet kan tyde på at vi trenger å forsterke innsatsen, slik at man klarer å fange opp dette i god tid i forveien, sier stortingsrepresentant Abid Raja..

Aftenposten - 15 Sep 19 kl. 18:07

Valgforsker: – Hvis Venstre skifter side kan det forandre Oslo-politikken for lang tid fremover

Miljøpartiet De Grønne vurderer å vrake Rødt til fordel for Venstre som byrådspartner. Det kan gi rødgrønt styre i Oslo i lang tid fremover, mener valgforsker..

Fler nyheter fra P4

P4 - 10 minutter siden

Håper å få folk hjem i ettermiddag

Vegvesenet håper å kunne åpne veien i en kort periode, slik at ersonene som sitter værfast på Haukeliseter fjellstue kan kome seg hjem i ettermiddag. Det er kraftig vind og snøstorm flere steder i fjellet i Sør-Norge. På Haukeli sitter over 50 personer fast fordi veien er stengt.

P4 - 5 minutter siden

Rekordmange søker om klimastøtte

Rekordmange kommuner har nå søkt om støtte for å kunne kutte utslipp av klimagasser. Miljødirektoratet har mottatt 587 søknader og til sammen har kommunene søkt om over 700 millioner kroner. Klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn sier Norge er avhengige av at staten, næringslivet og ikke minst kommunene bidrar til et lavutslippssamfunn.

P4 - 1 time siden

Nødnettet nede flere steder

Nødnettet er nede i store deler av Østlandet. Det bekrefter Politidirektoratet. Dette gjelder i Øst, Sør-Øst og deler av Innlandet politidistrikt.

P4 - 1 time siden

Borettslag får ikke kastet ut røykenabo

Et borettslag i Ålesund får ikke lov til å kaste ut en nabo som røyker og plager andre beboere. Borettslaget gikk til sak mot mannen som røyker i egen stue, og ifølge naboene fyller fellesarealet med røyk. Men selv om dette utvilsomt er plagsomt, er det ikke graverende nok til å få tvangssolgt leiligheten, slår Sunnmøre tingrett fast i en fersk dom.

P4 - 1 time siden

Fortsatt ingen mistenkte etter ran

Politiet står fortsatt uten mistenkte etter ranet på Bingoland i Vestby søndag kveld. To gjerningspersoner ranet bingoen med kniv, og både helikopter og hunder ble brukt i søket etter ranerne, uten hell. Politiet innhenter nå video fra nærområdet i håp om at det skal gi dem noe.

P4 - 1 time siden

Ingen sprint i Drammen på grunn av lite snø

Mangelen på snø gjør at verdenscupsprinten i Drammen sentrum 4. mars avlyses. Det bekrefter rennsjef Arild Madsen.

P4 - 1 time siden

Dømt for innbruddsraid

Fire menn er dømt til fengsel i to år for et omfattende innbrudd i Follo i april og mai i fjor. Ifølge dommen sto de bak elleve innbrudstyverier. Mennene erkjente straffskyld da rettssaken startet i Follo tingrett forrige uke..

P4 - 1 time siden

Avlyser kinesisk maraton

Det dansk-arrangerte løpet The Great Wall Marathon i Kina avlyses i frykt for spredning av koronaviruset. Maratonet skulle opprinnelig vært holdt for 21. gang den 16.

P4 - 2 timer siden

Storbank varsler storkutt

Storbanken HSBC varsler kutt på opptil 35.000 stillinger. Det utgjør omtrent 15 prosent av arbeidsstyrken.

P4 - 2 timer siden

Forbyr transportselskap på norske veier

Statens vegvesen forbyr transportselskapet Vlantana å kjøre på norske veier og tilbakekaller alle de 95 løyvene som er gitt. Ifølge etaten har de avdekket alvorlige brudd på kjøre- og hviletid og mangelfull dokumentasjon av timelister og lønnsutbetalinger i selskapet. En aksjonærrepresentant i selskapet har tidligere tatt selvkritikk for brudd på hvilebestemmelsene.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt