P4 > Nyheter

Sunday, 22 September, 04:20

P4 - 11 Sep 19 kl. 15:41

Valgforsker: - Kan tyde på regjeringsslitasje

- At alle regjeringspartiene gjør det dårlig i kommunevalget kan tyde på regjeringsslitasje.
Det sier valgforsker Bernt Aardal ved Universitet i Oslo.
Alle partiene gikk tilbake og må nå gå i seg selv for å finne ut hvorfor de ikke klarte å mobilisere flere velgere.
Frp gjorde sitt dårligste kommunevalg siden 1991, mens Høyre gjorde sitt dårligste kommunevalg på 48 år..
Les mer på P4


Les mer om:
Bernt Aardal, Universitet, Oslo, Høyre

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: ValgforskerKan , tyde, regjeringsslitasje
P4 - 08 Jul 19 kl. 14:31

- Regjeringsslitasje og bompenger gjør at velgerne flykter

- Det er regjeringsslitasje og den uavklarte situasjonen rundt bompenger som gjør at Frp nå sliter. Det mener partiets nestleder, Terje Søviknes. På en meningsmåling gjort for Tv2 får partiet kun 7,5 prosents oppslutning, som er den laveste på 24 år..

NRK - 09 Sep 19 kl. 22:17

Valgforsker: – Europeiske trender

– I Europa har vi sett at grønne partier og det radikale venstre styrker seg, mens de tradisjonelle partiene svekkes, sier valgforsker ved NTNU Peter Egge Langsæther til NTB, og peker på at tendensen er den samme i Norge..

NRK - 02 Jul 19 kl. 08:50

Spor kan tyde på personskader

Politiet søker fortsatt etter en eller flere personer i forbindelse med utforkjøringen i Vestre Strandvei på Tofte. Ifølge politiet, kan spor i bilen tyde på at personene ble skadet da bilen kjørte i fjellveggen. Nå ber politiet om tips fra publikum..

P4 - 19 Aug 19 kl. 14:32

Valgforsker: - Toget kan ha gått for Frp

Toget har på mange måter gått for Fremskrittspartiet selv om det skulle komme en løsning i den store bompengestriden. Det mener valgforsker Jon Helge Lesjø. I dag er det kun 3 uker igjen til lokalvalget og det fremstår som regjeringen er i en fastlåst situasjon.

VG - 17 Sep 19 kl. 18:01

Valgforsker om bråket: En regjering i oppløsning

OSLO/BERGEN (VG) Både regjeringen og Venstre viser tendenser til oppløsning, sier valgforsker Svein Erik Tuastad ved Universitetet i Stavanger (UiS)..

VG - 11 Aug 19 kl. 10:03

Markering etter moskéskytingen i Bærum: – Kan tyde på at vi må forsterke innsatsen

– Moskéangrepet kan tyde på at vi trenger å forsterke innsatsen, slik at man klarer å fange opp dette i god tid i forveien, sier stortingsrepresentant Abid Raja..

VG - 11 Aug 19 kl. 10:03

Markering etter moskéskytingen i Bærum: – Kan tyde på at vi trenger å forsterke innsatsen

SANDVIKA (VG) – Moskéangrepet kan tyde på at vi trenger å forsterke innsatsen, slik at man klarer å fange opp dette i god tid i forveien, sier stortingsrepresentant Abid Raja..

Aftenposten - 15 Sep 19 kl. 18:07

Valgforsker: – Hvis Venstre skifter side, kan det forandre Oslo-politikken for lang tid fremover

Miljøpartiet De Grønne vurderer å vrake Rødt til fordel for Venstre som byrådspartner. Det kan gi rødgrønt styre i Oslo i lang tid fremover, mener valgforsker..

Aftenposten - 15 Sep 19 kl. 18:07

Valgforsker: – Hvis Venstre skifter side kan det forandre Oslo-politikken for lang tid fremover

Miljøpartiet De Grønne vurderer å vrake Rødt til fordel for Venstre som byrådspartner. Det kan gi rødgrønt styre i Oslo i lang tid fremover, mener valgforsker..

P4 - 22 May 19 kl. 15:36

Valgforsker: – Mange kommer til å ombestemme seg på valgdagen

Tror partiet flopper på valgdagen. – Selv om Folkeaksjonen nei til mer bompenger får stor oppslutning på målingene nå, kommer nok mange til å ombestemme seg på valgdagen. Det sier valgforsker Svein Tore Marthinsen.

Fler nyheter fra P4

P4 - 7 timer siden

Vant rally-NM

P4 - 13 timer siden

Advarer mot omfattende telefonsvindel

Telenor advare sine kunder mot et omfattende og pågående telefonsvindelforsøk fra utlandet. De som står bak legger igjen et ubesvart anropt og håper å bli oppringt igjen, slik at de kan tjene penger på tellerskritt. Kommunikasjonssjef i Telenor, David Fidjeland, sier folk ikke må falle for fristelsen ved å ringe tilbake..

P4 - 13 timer siden

Varetektsfengslet for grove trusler

En mann i 50-årene er er siktet for å ha fremsatt grove trusler mot flere personer. Truslene har pågått over en lengre periode og via flere Internett-plattformer, og ved et tilfelle med bruk av en våpenlignende gjenstand, ifølge politiet. Siktede skal også ha forsøkt å presse en av de fornærmede i saken av veien i Oslo nylig.

P4 - 14 timer siden

Fratatt retten til å kjøre bil

En mann i 50-årene fra Bardu er fratatt retten til å kjøre bil for alltid etter å ha blitt stoppet i narkorus i november i fjor. Mannen hadde heller ikke gyldig førerkort, og ble i tillegg tatt for å ha kjørt i 102 kilometer i timen i 80-sonen. Mannen ble også idømt en bot på 45 000 kroner og betinget fengsel på 60 dager..

P4 - 14 timer siden

Thunberg skal tale for FN

Den svenske klimaaktivisten Greta Thunberg holder i dag kanskje sin livs viktigste tale når hun går opp på talerstolen i FNs hovedkontor i New York. 16-åringen skal der tale for statsledere og FNs generalsekretær António Guterres Med seg har hun tre andre aktivister som skal legge frem ideer til hvordan klimautfordringene kan møtes. De unge håper at budskapet når ut til verdens ledere som samles til det kommende klimatoppmøtet med verdens ledere i New York på mandag..

P4 - 14 timer siden

Brann i enebolig

En enebolig står i brann på Slependen i Bærum. Brannvesenet vet ikke om huset var tomt da brannen startet. Det er kraftig røykutvikling på stedet, og røykdykkere har tatt seg inn i boligen og driver samtidig med slukking..

P4 - 15 timer siden

Garasje tatt av ras

Et jordras har tatt med seg en garasje ved Kolvereid i Nærøy i Trøndelag. Politiet opplyser at raset stanset like ved en husvegg. Det er ikke meldt om personskader.

P4 - 15 timer siden

Ber om hjelp etter voldshendelse

Politiet ber om tips fra publikum etter en alvorlig voldshendelse utenfor et utested i Kristiansand sentrum i natt. Politiet ønsker ikke å si hva som har skjedd, utover at en mann er alvorlig skadet, og en annen mann er pågrepet. Det jobbes nå taktisk og teknisk med å kartlegge hendelsesforløpet.

P4 - 15 timer siden

Kan bli 25 grader

Det er strålende vær og ikke minst uvanlig varmt i store deler av Sør-Norge i dag. Enkelte steder kan det bli opp mot 25 varmegrader, ifølge værprognosen. Også morgendagen byr på sol og sommervær i Sør-Norge, og de høyeste temperaturene er det da Vestlandet som får.

P4 - 16 timer siden

Fly måtte lande etter problemer

Et Norwegian-fly på vei til Mallora fikk problemer i luften i formiddag og måtte returnere tilbake til Oslo Lufthavn Gardermoen. Pilotene skal ha fått indikasjoner på at det var noe i veien med fuel filteret. Avinor opplyser til VG at situasjonen ikke var dramatisk, og at flyet foretok en kontrollert landing.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt