NRK > Nyheter

Friday, 21 September, 04:47

NRK - 20 Mar 18 kl. 20:33

Valg av justisminister overrasker

At Per Sandberg blir fungerende justisminister vekker oppsikt utenfor Norge, fordi Frp-nestlederen i 1997 ble dømt for vold mot en asylsøker fra det tidligere Jugoslavia på en privat fest hjemme hos seg selv. Han fikk en bot på kr. 3000..
Les mer på NRK


Les mer om:
Per Sandberg, Norge, Frp, Jugoslavia

Dele artikeln

19 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Valgav , justisminister, overrasker
NRK - 21 Mar 18 kl. 19:40

I tvil om å bli fast justisminister

Midlertidig justisminister Per Sandberg seier at han trur at fortida hans som tidlegare straffedømd kan øydelegge for Erna Solberg dersom han blir permanent justisminister og at han difor er i tvil om han vil ha posten fast, ifølge Adresseavisa..

P4 - 27 May 18 kl. 17:29

Colombianerne går til valg

Colombianere går i dag til urnene for å velge sin nye president i et valg som for første gang på 50 år ikke overskygges av geriljakrig. Det skjer etter at regjeringen i Colombia og FARC-geriljaen undertegnet en fredsavtale i 2016. I alt fem kandidater stiller til valg..

Aftenposten - 06 May 18 kl. 22:45

Valg i Libanon: Statsministerens selfie-app, blåmalte kameler og et kraftig forsinket valg

Seks ting som gjør søndagens Libanon-valg til noe utenom det vanlige..

Klartale - 04 Apr 18 kl. 10:11

Her er Norges nye justisminister

Tor Mikkel Wara kommer tilbake til politikken. Nå som justisminister, melder flere medier..

P4 - 23 Mar 18 kl. 05:56

Ber ny justisminister om ikke å tone ned

Flere Fremskrittpartipolitikere ber en ny justisminister om ikke å tone ned i innvandringsdebatten. Per Sandberg blir blir utpekt som den beste kandidaten fra flere som NRK har snakket med. Christian Tybring-Gjedde sier det vil være et stort feilgrep dersom regjeringen velger en justisminister som er politisk korrekt og ikke tar på alvor de bekymringene som folk flest har..

P4 - 09 Dec 17 kl. 20:34

Erna Solberg: - Glad for Venstres valg

Statsminister Erna Solbeg roser Venstres valg om å gå inn i regjeringsforhandlinger med Høyre og FrP. Venstre kunngjorde i kveld, etter lange samtaler med landsstyret, at de ønsker å forhandle om regjeringsmakt med borgerlig side over nyttår. Det var et klokt valg, mener Solberg.

NRK - 04 Apr 18 kl. 15:41

Wara presentert som justisminister

Onsdag ettermiddag presenterte statsminister Erna Solberg sin nye justisminister Tor Mikkel Wara (Frp) på Slottsplassen i Oslo..

P4 - 14 Feb 18 kl. 14:22

Vinden i OL-byen overrasker ikke meteorologene

Den kraftige vinden som ramme mange av OL-øvelsene overrasker ikke meteorologene. Ifølge tidligere IOC-medlem Gerhard Heiberg, som jobbet med OL-søknaden fra Pyeongchang, sa tidligere i dag at været aldri var et tema. Statsmeteorolog Kristian Gislefoss sier dette er en årstid med mye vind, og at det dette året er ekstra ille..

Aftenposten - 04 Apr 18 kl. 07:33

Dagbladet: Tor Mikkel Wara blir ny justisminister

Senere i dag vil det bli utnevnt en ny permanent justisminister og muligens også en ny fiskeriminister..

NRK - 23 Mar 18 kl. 08:34

Sandberg: – Jeg er i tenkeboksen

Midlertidig justisminister Per Sandberg bekrefter at han er kandidat til den permanente jobben. Han mener voldsdommen fra 1997 ikke er noe hinder for å gjøre en god jobb som justisminister..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

To pågrepet i Kristiansand

Politiet i Agder jobber med å få roet gemyttene i sentrum av Kristiansand, der det har vært en rekke tilløp til slåssing og to pågripelser natt til fredag. – I natt har det vært over gjennomsnittet ampert, sier operasjonsleder Lars Hyberg til NTB..

NRK - 1 time siden

Ni drept i strid i Libya

Ni personer, inkludert to sivile, ble torsdag drept og tretten ble skadd i et sammenstøt mellom to rivaliserende militser i Libyas hovedstad Tripoli, ifølge lokale myndigheter. Det til tross for våpenhvilen som ble inngått 4. september..

NRK - 2 timer siden

Folk med master får relevant jobb

Myten om den såkalte mastersyken er sterkt overdrevet, ifølge en ny rapport fra Nordisk institutt for studier av innovasjon, forskning og utdanning (NIFU). 9 av 10 av dem som tar masterutdanning har etter få år en jobb som krever kompetansen deres..

NRK - 2 timer siden

Trumps tidligere advokat hos FBI

Donald Trumps tidligere advokat Michael Cohen har vært i flere timelange samtaler med spesialetterforsker Robert Mueller, ifølge ABC. I august erklærte Cohen seg skyldig i banksvindel, unndragelse av inntektsskatt og ulovlig valgkampfinansiering..

NRK - 3 timer siden

Matillsynet frykter Nato-mat

Soldater fra 30 ulike land har med egen mat til Norge under Nato-øvelsen i slutten av oktober. Mattilsynet frykter at kjøtt kan bringe med seg afrikansk svinepest eller munn- og klovsyke. Forsvaret forsikrer at de har tatt en del forholdsregler..

NRK - 3 timer siden

Første tegnspråkpris er utdelt

Språkrådet har opprettet en pris for å fremme, utvikle og bevare det norske tegnspråket. Den første prisen ble torsdag kveld tildelt NRK og Marit Vogt-Svendsen, doktor i tegnspråklingvistikk og tidligere førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo..

NRK - 3 timer siden

Neste uke kommer Cosby-dommen

Neste uke er det straffutmåling i saken etter at Bill Cosby ble funnet skyldig i tre tilfeller av seksuelle overgrep i 2004. Cosby risikerer 30 års fengsel, samtidig åpner loven også for husarrest eller prøvetid. Cosby vil trolig anke dommen..

NRK - 4 timer siden

Avviste krav om mobbeerstatning

Kommunestyret i Bjerkreim i Rogaland har avvist erstatningskrav fra fire elever etter mobbing i grunnskolen, melder Stavanger Aftenblad. Tre foreldrepar varslet om mobbingen i 2009. Saksbehandlingen har tatt lang tid.

NRK - 4 timer siden

Elev pågrepet etter våpentrusler

Politiet i Agder har pågrepet en 17-åring etter at han kom med konkrete trusler i sosiale medier om våpenbruk mot sin videregående skole i Vennesla. Eleven har erkjent forholdet og politiet regner trusselsen som avklart, melder de på Twitter..

NRK - 4 timer siden

Mann skutt og drept i Sverige

En mann er skutt og drept i Gøteborg, og gjerningspersonen stakk av i en bil, ifølge vitner. Politiet har satt i gang etterforskning av hendelsen og leter nå etter gjerningspersonen. Den drepte er ikke identifisert..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt