Klartale > Nyheter

Tirsdag, 20 April, 06:02

Klartale - 02 mars 21 kl. 11:29

Vaksinen kan gi dem mer makt

Alle land i verden ønsker seg doser med vaksine mot korona. Det kan gi myndighetene i Russland mer makt..
Les mer på Klartale


Les mer om:
Russland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Vaksinenkan gi dem , mer, makt
NRK - 31 mars 21 kl. 03:38

Diskuterte Sputnik-vaksinen

Tysklands regjeringssjef Angela Merkel, Frankrikes president Emmanuel Macron og Russlands president Vladimir Putin har diskutert Sputnik-vaksinen. De tre lederne diskuterte den russiske vaksinen i et videomøte tirsdag, opplyser Merkels talsmann Steffen Seibert. I en uttalelse fra Moskva heter det at trioen diskuterte muligheten for felles produksjon og distribusjon av Sputnik V-vaksinen i EU-land.

NRK - 21 mars 21 kl. 21:07

To pasienter døde av blodpropp

To pasienter ved Oslo universitetssykehus er døde av blodpropp , melder NTB. Pasientene skal ha mottatt AstraZeneca-vaksinen. – Vi kan ikke utelukke at disse tilfellene kan ha en sammenheng med AstraZeneca-vaksinen, skriver Legemiddelverket i en pressemelding.

NRK - 14 mars 21 kl. 17:27

Stoppar vaksine i Italia

Den norditalienske regionen Piemonte stoppar bruken av AstraZeneca-vaksinen etter at ein person døydde kort tid etter å ha fått vaksinen. – Dette er eit ekstremt føre-var-tiltak medan vi ventar for å sjå om det finst noko kopling mellom vaksinasjonen og dødsfallet, seier den regionale helserådsgjevaren Luigi Genesio Icardi til AFP. Italienske styresmakter har tidlegare kunngjort at dei stoppar bruken av eit spesielt parti av vaksinen på grunn av frykt for at ho kan føre til blodpropp.

NRK - 15 mars 21 kl. 11:17

Avtale om russisk vaksineproduksjon

Flere viktige EU-land har kommet fram til avtaler om produksjon av den russiske Sputnik V-vaksinen, opplyser Russlands statlige investeringsfond. – Fondet har allerede blitt enige om avtaler med Italia, Spania, Frankrike og Tyskland om å starte produksjon av Sputnik V, sier Kirill Dmitrijev, som leder Russlands fond for direkte investeringer. Fondet har ansvaret for internasjonal markedsføring av den russiske vaksinen.

NRK - 22 mars 21 kl. 08:23

AstraZeneca: 79 prosent effektiv

AstraZeneca-vaksinen er 79 prosent effektiv mot covid-19 og 100 prosent effektiv mot alvorlig sykdom. Det melder Oxford-universitetet, som har vært med på å utvikle vaksinen. Resultatene stammer fra en større studie gjort i USA, Chile og Peru.

NRK - 22 mars 21 kl. 16:14

FHI samarbeider med fleire land

Smitteverndirektør i FHI, Geir Bukholm seier til Nyhetsettermiddag at dei samarbeider med andre nordiske land, men også med tyske og britiske myndigheiter om få meir informasjon om AstraZeneca-vaksinen og moglege biverknader. Han fortel at tilliten til vaksinen er eit moment som spelar inn når dei no skal gjera ei vurdering av vaksinen. På spørsmål om ein kan droppa AstraZeneca-vaksinen for å få høgare tillit til vaksinasjonsprogrammet, svarte Bukholm at det er ei vanskeleg vurdering.

NRK - 09 april 21 kl. 13:37

Mulig problem med Janssen-vaksinen

Det europeiske legemiddeltilsynet EMA har nå opprettet granskingssak i forbindelse med vaksinen fra Janssen. Den kan ha det samme problemet som vaksinen fra AstraZeneca. Vaksinen, som tidligere er tidligere kjent som Johnson & Johnson-vaksinen, er godkjent for bruk i Europa, og skal etter planen bli tatt i bruk innen få uker..

NRK - 12 jan. 21 kl. 15:46

Moderna-vaksinen er i Norge

De første dosene av Moderna-vaksinen, den andre godkjente vaksinen mot covid-19, er kommet til Norge. De 4.000 første dosene av den amerikanske vaksinen skal gis til eldre i risikogrupper i Oslo kommune..

NRK - 10 feb. 21 kl. 06:20

Vil la eldre over 65 ta vaksinen

Sør-Korea vil godkjenne bruk av AstraZeneca-vaksinen for alle innbyggere, også for de som er eldre enn 65 år, melder Reuters. I Norge anbefales ikke vaksinen til folk over 65 år. AstraZeneca-vaksinen er utviklet i samarbeid med Oxford-universitetet..

NRK - 04 mars 21 kl. 14:33

Sverige vil gi eldre Astra-vaksinen

Svenske folkehelsemyndigheter anbefaler nå AstraZenecas koronavaksine til alle over 18 år. Tidligere anbefalte de ikke vaksinen for personer over 65 år. Beskjeden kommer etter at nye studier viser at både AstraZeneca-vaksinen og Pfizer-vaksinen er svært effektive i å redusere koronainfeksjoner hos eldre over 70 år.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 16 timer siden

Nasa med første flytur på Mars

Mandag fløy dronen Ingenuity på Mars. Det er den første flyturen på den røde planeten..

Klartale - 14 timer siden

Skogbrann i Cape Town sprer seg raskt

Studentene flyktet til fots fra brannen på universitetet. Store deler av universitetet er ødelagt. Nå spres brannen seg mot sentrum..

Klartale - 15 timer siden

Strengere regler i Bergen

Fra tirsdag gjelder nye korona-regler i Bergen..

Klartale - 16 timer siden

Vaksinerte slipper karantene i Hellas

De som har fått korona-vaksine slipper karantene når de kommer til Hellas..

Klartale - 17 timer siden

Skogbrann i Cape Town har spredt seg til universitetet

Studentene flyktet til fots fra brannen på universitetet..

Klartale - 18 timer siden

New Delhi stenges ned i en uke

Fra mandag stenges hovedstaden i India i en uke. Mange korona-smittede trenger hjelp på sykehus..

Klartale - 18 timer siden

Motstand mot ny superliga

12 europeiske fotball-klubber har laget en ny superliga. Det er det mange som er kritiske til..

Klartale - 19 timer siden

Alle amerikanere kan få korona-vaksine

Fra mandag kan alle amerikanere over 16 år få korona-vaksine. Men det er ikke alle som vil ta den..

Klartale - 20 timer siden

Ber franskmenn reise fra Pakistan

Det har vært flere demonstrasjoner i Pakistan den siste tiden. Nå ber den franske ambassaden i Pakistan franskmenn om å reise derfra..

Klartale - 21 timer siden

Barn må også testes for korona på grensa

Barn skal teste seg for korona på grensa fra mandag. Barn under 12 år har sluppet det tidligere..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt