P4 > Nyheter

Friday, 05 June, 00:35

P4 - 08 Apr 20 kl. 22:25

Våpenhvile i Jemen

Den saudiledede koalisjonen som kriger mot Houthi-bevegelsen i Jemen, sier de vil kunngjøre en våpenhvile ved midnatt, opplyser kilder til Reuters.
I følge kildene skal våpenhvilen tre i kraft i morgen.
Partene skal ha blitt enige om å legge ned våpnene for å unngå koronavirus i Jemen, som foreløpig ikke har noen registrerte smittetilfeller..
Les mer på P4


Les mer om:
Houthi, Jemen, Reuters

Dele artikeln

0 Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Våpenhvilei , Jemen
NRK - 26 Mar 20 kl. 13:10

Partene i Jemen støtter våpenhvile

De krigførende partene i Jemen støtter FNs oppfordring om våpenhvile og vil heller kjempe mot spredning av koronaviruset, melder AFP. FN har slått fast at Jemen er verdens verste humanitære krise. Over 4 millioner mennesker er på flukt inne i landet..

VG - 13 Apr 20 kl. 21:22

Isolerte Jemen: Våpenhvile, smittefrykt og konspirasjoner

SANAA/BEIRUT (VG) Det første smittetilfellet har nådd krigsherjede Jemen, og Saudi-Arabia oppgir pandemien som årsak for en ny våpenhvile. Frykt og konspirasjoner sprer seg om hverandre..

P4 - 03 Apr 20 kl. 17:45

FN ber om våpenhvile

FNs generalsekretær Antonio Guterres oppfordrer alle parter i alle konflikter til å legge ned våpnene. Årsaken er koronakrisen. Guterres uttrykker stor bekymring for koronasituasjonen i krigsherjede land som Syria, Jemen og Libya - og ber innstendig om en global våpenhvile..

NRK - 16 Feb 20 kl. 18:41

Semje om fangeutveksling i Jemen

Utsendingar frå styresmaktene i Jemen og Houthi-militsen er samde om ein plan for å utveksle fangar, i fylgje FN sin Jemen-utsending. Det skriv NTB. Dei to partane i krigen i Jemen skal etter planen utveksle om lag 16.

NRK - 03 Apr 20 kl. 17:32

FN ber om global våpenhvile

FNs generalsekretær Antonio Guterres oppfordrer alle parter i konflikter til å legge fra seg våpnene sine på grunn av koronakrisen. Han uttrykker bekymring for koronasituasjonen i krigsherjede land som Syria, Jemen og Libya..

P4 - 26 Mar 20 kl. 21:52

Følger FNs oppfordring om våpenhvile

Flere følger nå FNs oppfordring om våpenhvile under koronapandemien. FN gikk på mandag ut og ba om en umiddelbar våpenhvile i alle konflikter for å stoppe viruset. Opprørsgrupper i Kamerun og på Filippinene er blant partene som har stilt seg positive til appellen..

NRK - 26 Apr 20 kl. 06:20

Sør-Jemen erklærer seg uavhengig

Opprørere i Sør-Jemen har erklært uavhengighet etter at fredsforhandlinger med regjeringen brøt sammen. Landet er herjet av årelang borgerkrig og maktkamp. Nord i Jemen har Houti-militsen som støttes av Iran, kontroll..

P4 - 19 Jan 20 kl. 17:10

100 soldater drept under bønn i Jemen

Over 100 soldater skal ha blitt drept i et rakettangrep i Jemen. Soldatene deltok i en bønn i en moske som ble truffet. Ytterligere 130 personer er skadet i angrepet melder utenriksdepartementet i Jemen..

NRK - 23 Mar 20 kl. 17:26

Ber om umiddelbar våpenhvile

FN-sjefen ber om umiddelbar våpenhvile i alle konflikter for å bekjempe korona-pandemien. Det melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 15 Feb 20 kl. 16:13

Fleire til Jemen enn Europa

Det kom fleire migrantar til Jemen frå Aust-Afrika enn det kom til Europa i fjor. Det viser tal frå FNs migrasjonsorganisasjon IOM, skriv NTB. 138.

Fler nyheter fra P4

P4 - 1 time siden

Ingen tilskuere på kamper

Fotballforbundet har latt seg inspirere av planen om å få inn tilskuere i forskjellige soner, men har sagt at det må godtas av myndighetene. Og det ser altså ut til at de får tommel ned fra helsedepartementet..

P4 - 1 time siden

Nå kommer regnet

Folk over hele landet kan finne frem paraply og regntøy. Fra i natt og utover dagen i morgen kommer det mye regn i Sør-Norge, mens det blir varmere i nord. Men gjennom helgen og til mandag blir det mye regn mange steder, ifølge Meteorologisk institutt..

P4 - 1 time siden

Røde Kors-tillitsvalgt overgrepstiltalt

En mann, som var tillitsvalgt i Røde Kors, er tiltalt for grove overgrep mot mindreårige jenter flere steder i Sør-Norge. 51-åringen skal ifølge tiltalen ha forgrepet seg mot fem jenter i alderen elleve til 15 år. Alle jentene hadde et tillitsforhold til mannen.

P4 - 1 time siden

En av tre har ikke symptomer

En av tre med koronasmitte har ikke symptomer. Det viser en studie i Spania, der det er testet for antistoffer. Resultatet der bekrefter en nasjonal studie, som viste at kun fem prosent av befolkningen har vært smittet.

P4 - 1 time siden

Ampert på veien

Mange flere har brukt naturen, og veiene, til å trene når landets treningssentre har vært koronastengt. Men det har også ført til økt konfliktnivå langs norske veier, melder NRK. Skiskytter Ingrid Landmark Tandrevold sier det oppleves som en krig mellom bilister, syklister og rulleskiløpere, og viser til stygge forbikjøringer, og at bilister spruter spylevæske når de kjører forbi..

P4 - 1 time siden

Kommuner vurderer å bytte fylke

Fem kommuner i Vestland vurdere å bytte fylke. Det er Stord, Fitjar, Etne, Tysnes, og Sveio som vurderer å bli en del av Rogaland i stedet, melder TV 2. Misnøyen ble spesielt stor etter at veiprosjketet Hordfast ikke ble prioritert av fylket i Nasjonal transportplan..

P4 - 1 time siden

Vil vurdere å stramme inn

Facebook vil gå gjennom reglene for truende innhold, og vurdere å stramme inn regelverket for maktpersoner. Det skal Facebook-sjef Mark Zuckerberg ha lovt sine ansatte i et møte denne uken. Zuckerberg har fått kritikk for at Facebook ikke reagerer på utspillene til president Donald Trump på samme måte som Twitter og Snapchat..

P4 - 1 time siden

Høie reagerer på Sabeltann-plan

Helseminister Bent Høie reagerer på planen for å gjennomføre forestillingene med Kaptein Sabeltann i Dyreparken i Kristiansand i sommer. Det skal etter planen gå foran 800 personer i hver forestilling, ved hjelp av soner med plass til 200 i hver. Høie sier til VG at det ikke går an å dele et arrangement opp i ulike arrangementer for å overholde smittevernreglene.

P4 - 2 timer siden

Redningsaksjon ved Kjerag

To kvinner i 20-årene er hentet av redningshelikopter fra fjellet ved Kjerag i Rogaland. De to kom seg ikke ned på egen hånd, og det er dårlig vær i området. De tok seg inn i en hytte mens de ventet på hjelp..

P4 - 2 timer siden

Opphever portforbudet

Både Los Angeles, San Francisco og USAs hovedstad Washington D.C. opphever portforbudet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt